Şimdi Ara

Kia K9 Özellikleri Su Yüzüne Çıktı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
0
Favori
7.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: r0x

quote:

Orijinalden alıntı: omarkatip

Şu araçların birbirine benzetilmesiyle alakalı yorumlar bence çığrından çıktı. Aslında bende araçları birbirine benzetirim! Mesela benim benzettiğim taraflar.

1-Direksiyonu aynı avrupa otomobiller gibi yuvarlak.
    2-Tekerleri de öyle. Şöyle 4 köşe lastikler olsada hoplaya zıplaya gitsek dimi?
    3-Vites kolu diğer avrupalı muadilleri gibi konsolun ortasında. Herhalde sürücü vitesi rahat değiştirsin diye olabilir. Belkide vites kolunu arka koltukların arasına koysalar daha bir özgün olurdu.
    4-Diğer avrupalı araçlar gibi fosil yakıt kulanıyorlar.
    5-Aracın her tarafında camlar var. Özellikle ön cam tamamen Mercedesten alıntı. aslında ön cam koymak yerine sacla örtselerdi daha iyi olurdu. Sürücü yolu görecekte ne olacak?
    6-Göstergelere dikkat ederseniz, devir saati, hız göstergesi, hararet göstergesi ve diğer uyarıcıların ve hatırlatıcıların hepsi çakma! Bunun yerine telepatik olarak sürücünün beynine gönderen bir sistem tasarlanabilir.
    Aslında aklıma daha çok ironik şeyler geliyor da bu kadar yeter!

Çin Malı Araç Kullanan Birinden Bunları Duymak İlginç Gelmedi

Çok güzel bir şekilde açıklamış sende çin malı aracı var diye oradan dalmışsın ne alaka ise .

Emin olun bu aracı tasarlayan mühendisler Bu yorumları göre G.çı ile güler. Bu arabalar 1 yılda tasarlanmıyor bir çok firma 5-10 yıl sonraki ar-ge lerini tasarlıyor. Siz ise yok şu şuna benziyor burası aynı şundan çalınmış yorunları ile kendinizi avutuyorsunuz ..

• quote:

Orijinalden alıntı: dermeister01

quote:

Orijinalden alıntı: McLaren64

quote:

abi bmw tasarımının gerçek sahibi tasarladı diyorum hala çakma diyorlar evet adamlar kendi kendilerinin çakmasını yapmışlar.(peter,thomas ve ekipleri) adamlar rüsselsheimda dünyanın en büyük tasarım stüdyosunu kurdular ve dünyanın en ünlü tasarımcılarını topladılar ve hala hyundai ve kia bu taklitçi muamelesini görüyorsa yapacak birşey yok...ya adamlarda sorun var yada bizde

Otomobilin tasarımcısı Peter Schreyer BMW'nin değil Audi'nin eski tasarımcısıdır. Kaldı ki tasarım anlayışı BMW gibi bir markada 3 günde ortaya çıkan bir anlayış değildir. Belirli çizgiler çerçevesinde tasarlanır araçlar BMW'de kafana göre tasarlayıp üretime sokamazsın. Hiç bir tasarımcı BMW'nin tasarım anlayışını ben çıkardım diyemez çünkü her yeni model yeni bir konseptin yeni bir tasarım çizgisinin ürünüdür. Aracı tasarımcı çizer, tasarım bölümü başkanına araç sunulur beğenirse devam eder yada bazı çizgilerde değişikliğe gider. Sonra yönetim kuruluna sunulur. Genel anlamda tasarım grubu başkanı beğenirse yönetim çoğu zaman onaylar ama veto ettiğide olmuştur. Ön çizgi vites topuzu Arka tasarım profil BMW'den esinlenilmemiş direk araklanmış. Sorun bizde değil görünen o ki KIA ve sende...

evet peter schreyer tasarladı peki thomas buerkle hangi grupta tasarımcı ?? aynı grupta... yani peter schreyer yan odadaki thomas buerkleye gidip diyorki
    -kanka ben bir araba tasarlayacam ama senin yaptığın şu bmw 3 serisi varya onun aynısını kopyalayıp yapıştıracam olur mu ?

arkadaşlar bu işler bahsettiğiniz kadar basit değil öyle bir çalıntı tasarım durumunda adamı dava manyağı yaparlar,patent savaşları başlar. samsung apple ın tahtını sallayınca apple saçma sapan patent davaları açtı yok menüsü benziyor,tuşu benziyor falan diye

ha bence kianın ne kadar bu çizgileri kullanma hakları olsada, böyle manyak bir araba yapıyorsa kesinlikle çok farklı bir tasarımla üretmeliydi ve sizin gibi düşünen insanları konuşturmamalıydı ama kia ya taklitçi, çin malı yakıştırması çok saçma bu forumda peter schereyer a taklitçi demesi hiç kimsenin haddine değil

peter schereyer ın tasarladığı bazı arabalar

Audi TT
    Audi A3
    Audi A4
    Audi A6
    Volkswagen New Beetle
    Kia Cadenza
    Kia Optima (2011)
    Kia Sorento(2010)
    Kia Sportage (2011)
    Kia Forte
    Kia Forte Koup
    Kia Soul

thomas buerklenin tasarladığı bazı araçlar

bmw 3 serisi
    bmw 3 serisi wagon
    bmw 6 serisi
    hyundai elentra
    hyundai ix 35
    hyundai i40

Hiçbir şey olmaz patent konusunda Çinliler direk kopyalıyor araçları Geely S Class'ı C Class'ı direk kopyalarken patent konusunda sorun çıkmadı Avrupa'da bile satışta araçları. Benim demek istediğim aracın genel hatlar itibariyle F10 kasadan araklama olduğu Ön ızgara BMW böbreklerinin birleştirilmiş hali logo yerleştirilme şekli bile aynı Bu anlayış Adrian Van Hoydoonk'dan sonra başladı BMW'de saydığın diğer tasarımcının alakası yok F10 ile. Çıkıp BMW'nin anlayışı bana ait diyorsa o tasarımcı halt yemekten başka birşey yapamaz. Ben aracı değil tasarıma kızıyorum. Üreteceksen özgün bir araç tasarla sür piyasaya bizde helal olsun adamlar aştı diyelim ama sen F10'u farklı tarzda yorumluyorsan. Bu direk araklamaya girer sonra sen markayı kalite yapacaksın bu anlayış devam ederse KIA hep geride kalmaya devam eder.

• quote:

Orijinalden alıntı: yek_ka
    Çok güzel bir şekilde açıklamış sende çin malı aracı var diye oradan dalmışsın ne alaka ise .

Emin olun bu aracı tasarlayan mühendisler Bu yorumları göre G.çı ile güler. Bu arabalar 1 yılda tasarlanmıyor bir çok firma 5-10 yıl sonraki ar-ge lerini tasarlıyor. Siz ise yok şu şuna benziyor burası aynı şundan çalınmış yorunları ile kendinizi avutuyorsunuz ..

Çin Malı Olayına Uzun Uzun Cevaplar Verdim Bi Sayfa Geriye Gidip Okuyabilirsin.Alakayıda Yazdım,Gayet Açık Ve Anlaşılır Şekilde.Okursan Anlayablirsin.

Kia K9 Özellikleri Su Yüzüne Çıktı

Bende Onlara Gülüyorum Şahsen,Evet Orjinaller 1 Yılda Tasarlanmıyor Ama Kopyalanması Ne Kadar Sürüyor Sence?

Bu Çakma Arabaları 5-10 Sene Ar-Ge Çalışması Sonucumu Ürettiler Sence ? Yada Bu K9 ?

"Siz ise yok şu şuna benziyor burası aynı şundan çalınmış yorunları ile kendinizi avutuyorsunuz .."

Bu Cüleye Senin Bile Bi Anlam Verebildiğini Sanmıyorum,YukarıdakiFotoğraflardaki Arabalara Ne Diyelim Peki ? Tamam Kia Değil Ama Kianın Yaptığı Çok Farklı Bişeymi ? BMW 5 Serisine Ve Bu K9 A Bi Bakarmısın Ayrı Ayrı,Arada Benzeyen Hiç Bişey Yokmu ? En Azından Vites Topuzuna Bak.

Bu Kadar Benzerliği Yorumladık,Kendnizi Avutuyosunuz Diyosun Ne Alakası Var Açıklarmısın.

• @ McLaren64

çinlileri karıştırmayalım adamlar çatır çatır kopyalıyor ve hiç kimse bir şey yapamıyor çünkü muhattap bulamıyorlar.adamlar çok farklı bir dünyadalar çoğu hukuk, ticaret ve gümrük anlaşmasının dışındalar.amerika zamanında taklit ve patent olayı yüzünden çinlileri tehdit etti savaş ihtimaliyle karşı karşıya kaldılar.avrupa kota mota koymayı düşündü.hiç birşey yapamadı.ama koreliler ve japonlar için bu geçerli değil bunlar hukuk ve ticaret anlaşmalarına dahiller hertürlü dava açabilirler.

ama genel olarak aynı düşüncedeyiz bencede böyle kaliteli bir aracın uzaktan yakından bmw ye benzememesi gerekirdirdi. zira araç gerçekten çok iyi duruyor keşke görme imkanımız olsa
  • quote:

quote:

Çin Malı Olayına Uzun Uzun Cevaplar Verdim Bi Sayfa Geriye Gidip Okuyabilirsin.Alakayıda Yazdım,Gayet Açık Ve Anlaşılır Şekilde.Okursan Anlayablirsin.

Bende Onlara Gülüyorum Şahsen,Evet Orjinaller 1 Yılda Tasarlanmıyor Ama Kopyalanması Ne Kadar Sürüyor Sence?

Bu Çakma Arabaları 5-10 Sene Ar-Ge Çalışması Sonucumu Ürettiler Sence ? Yada Bu K9 ?

"Siz ise yok şu şuna benziyor burası aynı şundan çalınmış yorunları ile kendinizi avutuyorsunuz .."

Bu Cüleye Senin Bile Bi Anlam Verebildiğini Sanmıyorum,YukarıdakiFotoğraflardaki Arabalara Ne Diyelim Peki ? Tamam Kia Değil Ama Kianın Yaptığı Çok Farklı Bişeymi ? BMW 5 Serisine Ve Bu K9 A Bi Bakarmısın Ayrı Ayrı,Arada Benzeyen Hiç Bişey Yokmu ? En Azından Vites Topuzuna Bak.

Bu Kadar Benzerliği Yorumladık,Kendnizi Avutuyosunuz Diyosun Ne Alakası Var Açıklarmısın.

Bu mesajı yazarken bu araçların gösterilecegi aklımdan geçmedi değil. neyse diyip onaylamıştım. gelelim hususa Yeni 5 serisi piyasaya çıkalı daha 2 yıl bile olmadı nasıl bu aracın ona benzetildiğini yazıyorsunuz anlamıyorum benzerlik olabilir ama şunda çalınmış olayı çok deli oluyorum. Vites şekil olarak biraz daha şişik.

Kianın en üst sınıf aracı ve bu araç 1 yıllık ar-ge çalışması ile olacak bir araç değil.

• quote:

@ McLaren64

çinlileri karıştırmayalım adamlar çatır çatır kopyalıyor ve hiç kimse bir şey yapamıyor çünkü muhattap bulamıyorlar.adamlar çok farklı bir dünyadalar çoğu hukuk, ticaret ve gümrük anlaşmasının dışındalar.amerika zamanında taklit ve patent olayı yüzünden çinlileri tehdit etti savaş ihtimaliyle karşı karşıya kaldılar.avrupa kota mota koymayı düşündü.hiç birşey yapamadı.ama koreliler ve japonlar için bu geçerli değil bunlar hukuk ve ticaret anlaşmalarına dahiller hertürlü dava açabilirler.

ama genel olarak aynı düşüncedeyiz bencede böyle kaliteli bir aracın uzaktan yakından bmw ye benzememesi gerekirdirdi. zira araç gerçekten çok iyi duruyor keşke görme imkanımız olsa

Benim üzüldüğüm nokta da o. Aracı F10'dan araklayarak böyle güzel bir araca adeta yazık etmişler. Çünkü Optima nasıl şahsına münhasır bir araçsa buda o kadar esinlenilmiş ve kısmi araklamalarla üretilmiş bir araç. KIA umarım sadece bunu K9'la sınırlı tutar zira taklitler sadece asıllarını yaşatır.

• quote:

Bu mesajı yazarken bu araçların gösterilecegi aklımdan geçmedi değil. neyse diyip onaylamıştım. gelelim hususa Yeni 5 serisi piyasaya çıkalı daha 2 yıl bile olmadı nasıl bu aracın ona benzetildiğini yazıyorsunuz anlamıyorum benzerlik olabilir ama şunda çalınmış olayı çok deli oluyorum. Vites şekil olarak biraz daha şişik.

Kianın en üst sınıf aracı ve bu araç 1 yıllık ar-ge çalışması ile olacak bir araç değil.

Kendinle Çelişiyosun ... Çin Malı Araba Kullanan Birine O Yorumu Yazmamı Sordun O Resimleri Ekledim.O Arabalardan Birinin Sahibi Türkse Bu Araba Benzemiyor Benzerik Olabilir Ne Alaka Kardeşim Falan Der.Hiç Bi Türk Malını Kötülemez.

O Yüzden Çakma Bi Arabanın "Arak" Olmadığını İddia Edecek Tek Adam Bi Çin Malı Araba Kullanan Adamdır.

Kendinle Çeliştiğin Konu,Benzerlik Olabilir Ama Arak Değil Diyosun.%90 I Benziyo Bu Nasıl Arak Değil ? Tamam Bi Izgara Ayna Vites Benzese Olur O Kadar Diyeim Ama Arabaya Yandan Arkadan Önden İçten Bakan Herkes Araklanmış Olduğunu Anlar.

Ki @McLaren64 Onu Yorumluyor Şuan,Onun Dışında Konuuya Cevap Yazanların %80i ölediklerimi Yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r0x -- 5 Mayıs 2012; 0:26:07 >

• quote:

abi bmw tasarımının gerçek sahibi tasarladı diyorum hala çakma diyorlar evet adamlar kendi kendilerinin çakmasını yapmışlar.(peter,thomas ve ekipleri) adamlar rüsselsheimda dünyanın en büyük tasarım stüdyosunu kurdular ve dünyanın en ünlü tasarımcılarını topladılar ve hala hyundai ve kia bu taklitçi muamelesini görüyorsa yapacak birşey yok...ya adamlarda sorun var yada bizde

Bmw 5 serisini tasarlayan kişi Thomas Buerkle değil ki kendi tasarım anlayışını bu araca uygulamış olsun.
    Yeni 5 serisinin tasarımcısı Oliver Heilmer'dır ve K9 da alenen O.Heilmer tarafından tasarlanan 5 serisini kopyalamıştır.
    Burada tasarımcı kendi tasarım dilini değil resmen bmw'nin karakteristik tasarım felsefesini araca tatbik etmiş.
    Keza vites topuzunun tasarımı tasarımcıya ait değildir bmw'ye aittir.
    Benim şahsi fikrim K9 ile kia kendi ayağına kurşun sıkmıştır. Gelişen marka imajını kendisi zedelemiştir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Phantoka

Ayiptir ya...

Sunu yapan, yapilmasini onaylayan adamlar hic mi utanmiyor...

Ulan biz bmw nin aynisi yaptik diye utanmiyorlar mi hic...

adamlarda haya duygusu kalmamış demek ki
    vites topuzuna varıncaya kadar bmw!
  • Bunun hic savunulacak tarafi yok, bosa ugrasmayin.

Araclar arasinda, bazi detaylarda benzerlik olmasi normaldir ama bu bildigin cakma otesi cakma.

kimin tasarladigi vs.. umrumda degil. ben ortaya cikan sonuca bakarim.
  • Güzelim aracı mahvetmişler vites topuzu hariç bmw ye pek benzemiyor içi ha bide ibreler. Dışarıda da bir kaç düzeltme ile bmw den farklı hale gelir. yinede fiyatı uygun olursa bir çok araca tercih edilir. Ben beğendim ama zaten Tr ye gelmez.

Her başlıkta aynı, koreli üretcileri küçümseyen tavırlar sadece gülüyorum tamam beğenmeyebilirsiniz almayabilirsiniz, ama küçümsedimi gülünç bir durum ortaya çıkıyor yaptığımız en iyi şey avrupa hayranlığı. İşte biz böyle düşündüğümüz için dedelerimizin kurtardığı adamlar çalışıp bize fark attılar samsung, lg, hyundainin toplamı bile Tr ye bedeldir ekonomik olarak. Zamanı gelince alman araçlarından daha iyi araç yapacaklarına eminim çünki adamlarda müthiş hırs ve çalışkanlık var. 10 sene önceki hallerine bakın birde şimdiye. Zaten teknoloji ve finans uzak doğuya kayıyor hızla, hatta kaydı bile. Avrupa ise gittikçe geriliyor hele bekleyin biraz daha.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fss1403 -- 5 Mayıs 2012; 4:39:29 >

• Bu arac tasarım olarak 5 serisi kopyası.Klasik koreli üretici mantığı ama bmw bu aracı hukuk platformuna taşır.
  • o bu değilde vw'nin yıllardır bu sınıfta arabası yok diyerek kuyuya taş atan deli durumuna düşsem mi bilemedim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Utku

Bunun hic savunulacak tarafi yok, bosa ugrasmayin.

Araclar arasinda, bazi detaylarda benzerlik olmasi normaldir ama bu bildigin cakma otesi cakma.

Tamam, çakma, benzemiş, araklanmış, çalınmış...Niye boşa uğraşalım savunmak için, aynen dediğin gibi olmuş. Peki bu bizi niye geriyor? Emek hırsızlığı diyorsan, bu BMW nin sorunu. Açsın davayı, alsın tazminatı. Bizi bağlar mı? Ben arabaya bakarım. Güzel olmuş, fıstık gibi, muhteşem... Gerisinden bana ne...

Ayrıca BMW de becerememiş, ama Kia becermiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkman -- 5 Mayıs 2012; 9:27:36 >
  • Valla çakma makma bilmem ben, eğer bu araç F10 çakmasıysa bile bana göre kesinlikle F10 dan 10 kat güzel olmuş. Bana göre bire bir aynı değil ama ciddi anlamda andırıyor. Sanırım rakibinin kim olduğunu göstermek istiyor. Adamların global hedefi sportif lüks sınıf üreticisi olmak. Çok yakında M5, IS-F arası bir model çıkarırlarsa hiç şaşırmam.

Bu arada Kia araçlarına çakma diyenlere şu sayfaya bir göz gezdirmelerini ve aldığı tasarım ödüllerine bir bakmalarını öneririm.

http://www.kiamotors.com/experience-kia/design/design-awards.aspx

Aha bugün buraya yazıyorum işte, Türkün aklı kalite algısına yetmeye başlayana kadar Dünya Hyundai-Kia grubunun arabalarına tapmaya başlayacak. Atom da elbet bir gün parçalanacak ama bizdeki ön yargılar yıkılmayacak gün gibi ortada.

Benim için kimin neyi bulduğunun zerre kadar önemi yoktur. Benim için önemli olan kimin neyi nasıl ve ne kadar geliştirdiğidir. Lider olmak değil, lider kalmak önemlidir, unutmayalım.

• Yazmayı unuttum, Hyundai-Kia tasarımda çağ atlasın, model üstüne model çıkarsın, Honda da naa böyle ... gibi otursun. Ne yeni bir motor gelişimi, ne adam gibi bir tasarım.

Daha bir şey demeyeceğim sinirlendim şimdi , gidip bir çikolata falan yiyeyim bari.
  • Orijinalden alıntı: r0x

Orijinalden alıntı: omarkatip

Neden Okunmaması İçinmi Yazdınız ? Siz Mesaj Okumadan Önce "Bu Garanti İlginç Gelecek O Zaman Okuyorum" Diyerek Okudunuz ? Görüş Belirtmek Yasakmı ? Okumadan İlginç Gelip Gelmediğini Nasıl Anlayabilirim Sizce Kahinmiyim ? Neden Cevap Verme Gereği Hissettim,Bu Yorumu Sadece Çin Üretimi Araç Kullanan Biri Yapabilirdi.Yazdığım Şeyde Bi Hatamı Var ?

Çin malı otomobil kullananlar araçların birbirine benzetilmesine karşıdırlar diye bir kural veya kanun mu var ki?

Tabii ki Hayır,Sadece Nacizane Yorumum.

Naçizane yorumların pek itibar edilecek türden değil, o yüzden pek rağbet görmüyor zannımca.

Sen kimsin de karşındaki insanı kullandığı aracın üretildiği ülkeye göre sınıflandırıyorsun. Kafatasçı mısın sen?

• quote:

Orijinalden alıntı: ZSARA

Yazmayı unuttum, Hyundai-Kia tasarımda çağ atlasın, model üstüne model çıkarsın, Honda da naa böyle ... gibi otursun. Ne yeni bir motor gelişimi, ne adam gibi bir tasarım.

Daha bir şey demeyeceğim sinirlendim şimdi , gidip bir çikolata falan yiyeyim bari.

Elektirikli motorlara yönelik çalışma yapıyorlar yeni nsx çalışması bile var. Dediğiniz gibi dünya hyundai-kia nın değerini anladı ve gittikçe daha çok benimsiyor. Yalnız bizim milletin kalıplarını yıkmak çok zor hakikaten. Adam hala hyundaiye teneke diyor dağılır diyor yav bu nasıl mantık. Hyundai zaten Arap ve amerika pazarlarına oturmuş amerikada sürekli ilk 20 de sonata ve elentra ki burada yer edinen markalar genelde hep satıyor. Mesela bazılarının çok övdüğü passat neden arap ülkelerinde be amerikada satmıyor kimse cevap veremedi fiyatlarıda sonatayla yakın üstelik.

• quote:

Orijinalden alıntı: volkman

quote:

Tamam, çakma, benzemiş, araklanmış, çalınmış...Niye boşa uğraşalım savunmak için, aynen dediğin gibi olmuş. Peki bu bizi niye geriyor? Emek hırsızlığı diyorsan, bu BMW nin sorunu. Açsın davayı, alsın tazminatı. Bizi bağlar mı? Ben arabaya bakarım. Güzel olmuş, fıstık gibi, muhteşem... Gerisinden bana ne...

Orasi tercih meselesi artik.

Ben bu cakma F10'u cakma oldugu icin itin bir tarafina sokarim, siz de bu cakma F10'u yere göge sigdiramazsiniz.

Cakma bir F10'u begenmeyi benim vicdanim kaldirmaz. f10'un gozumdeki degeri artar sadece. Taklitler asillarini yasatir ya.

ekleme: recai abi, hyundai ve kia'nin gelisimini biz de takdir ediyoruz ama kia buna paralel olcude ozgun bir tasarim sunamiyorsa saygi gormeyi nasil bekler? Ben bu sebepten Kia'ya cok uzagim acikcasi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Utku -- 5 Mayıs 2012; 11:27:52 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: volkman

quote:

Orasi tercih meselesi artik.

Ben bu cakma F10'u cakma oldugu icin itin bir tarafina sokarim, siz de bu cakma F10'u yere göge sigdiramazsiniz.

Cakma bir F10'u begenmeyi benim vicdanim kaldirmaz. f10'un gozumdeki degeri artar sadece. Taklitler asillarini yasatir ya.

ekleme: recai abi, hyundai ve kia'nin gelisimini biz de takdir ediyoruz ama kia buna paralel olcude ozgun bir tasarim sunamiyorsa saygi gormeyi nasil bekler? Ben bu sebepten Kia'ya cok uzagim acikcasi.

Doğrudur. Vicdan ve tercih meselesi. İtin bir tarafına da soksan, adam yapmış, piyasaya da çıkmış. BMW de karar alıp, satışlarını durdursun. Sonuçta Türkiyeye gelmeyecek bir model.

Benim vicdanım kaldırıyor, F10 u beğenmiyorum, K9 u beğendim. Param olsun, özel siparişle getirtirim Çelik Motora. Ya da yurtdışına çıktığımda, bana çakma F10 kiralayın derim.

Size BMW ile bol değerli günler dilerim.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.