Şimdi Ara

Kia ev6 (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
193
Cevap
9
Favori
17.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Muhammet Ercan Günaydın CcJVI M kullanıcısına yanıt
    Hocam, çok sakin kullanım yapıyorum ve neredeyse hiç fren kullanmadan rejeneratif frenleme yapıyorum bu sebeple bu yakıt ortalamasına sahibim. Diğer yandan bu 11.000KM içerisinde 4000KM şehirler arası yol kesin vardır.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Benim yukarıda ki sorulara yada kafamda ki soru işaretlerine bir yorumun var mı peki? Yani şu an galiba bayilerde tek paket var ve ben 2022 de olan long range gt modelini sevdim ama sıfırı yok galiba o paketin o paket güzel duruyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba bugun Kia bayinde ev6'nın 2026'da gelmeme ihtimalinden bahsedildi. Liste fiyatı maalesef ev6'yı bu fiyattan kimsenin almayacağı anlamına geldiği için sanırım 150kwlık ev4 ile bu arabanın boslugunu dolduracaklar.

Su an az km ikinci elleri 1900 2100 bandında gidiyor. Herhalde arabanın akıbetiyle ilgili stres yasayanlar ucuza elden cıkarıyor arabayı, aklıma baska bir sey gelmiyor bu ucak arabayı bu fiyata vermek hususunda. D suv, en kaliteli elektrik motorlardan biri bu arabada. Şekil desen var. Konfor desen var. 1900. Hakkaten değişik.

Ya da elektrikli araba kullananların biz akaryakıtlı kullananlara soylemedigi bir sey var.

10985 / 6.7 = 1639.5kw toplam harcama

1639.5 / 110 = 14.9kw/100km

Harcamanız gayet iyi hocam ancak çok inanılmaz değil...

Gördüğüm en iyi ortalama 12.1 kw / 100km o da yazın yapılmış bir değer idi.

<15 olan her değere gayet iyi diyebiliriz sanırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Selamlar. Bahsettiğiniz 800v durumu nedeniyle bende Kia ve hyundai bakıyorum ama bu araçların hiç birinin sıfır satışı yok şuanda. İkinici elde de ioniq5 advance modeli yok. Olanlar gördüğüm kadarıyla long range değil. Neden bu araçlarda satış vs yok anlamadım. Bilen birileri bilgilendirebilir mi?

yeni modelleri bağlantı fetişinden dolayı geciktiriyorlar.elinizde paranız varsa 2.el alın geçin. donanım bi noktaya kadar önemli evet.ama günün sonunda bunlar araba. egmp 800v platformunda bi aracı aldığınızda elektrikli araç için gereksiz yere beklediğinizi göreceksiniz. temmuzdan bu yana şarj için özellikle beklediğim bir an olmadı. 10 ile girdiğim yerde kahve siparişini verene kadar 60 oluyor. çoğu zaman kahvemi arabada bitiriyorum çünkü 80 olmuş oluyor.

kağıtüstü verilerine bakıp başka araçlarada 3-5 dk fazla bekleniyor ne varki diyorlar ama öyle değil.120kw sokette bile maks 20dk duruyorsunuz.başkalarının "bozuk" diyip söktüğü soketten 1dk sonra tam güçle şarjlanıyorsunuz.geçen pazar bolu highwayde tedy e taktım pist dönüşü. %7den %100 e 41dk da geldi. yemeğimi daha yeni bitirmiştim. ve bu soket ucuz olduğu için (8.99tl) 150kw ile sınırlı....

4 kişi 140 sabit hw den ankaraya rahat düştük mesela. 4 kişinin 3 ünün ortalamasıda 110kg falan...

hava sıcaklığıda sürekli eksi derecelerdeydi yer yer -10.

kendi ev6 aracımda eksikliğini direkt hissettiğim tek şey otomatik açılan kapı kolları... elektrikli bagaj umrumda değil. uzaktan bağlantı??? gelse bile açtırmam.360 kamera??amatörmüyüz?

arayüz basit sade ve direkt alışırsınız. ioniqlerde bakım periyodu senelik veya 15k km, kia elektriklilerde 2 yıl veya 30k km. bu da bi kriter bazısı için.

ıvır zıvır özellikler yok diye araba deneyiminden vazgeçmeyin. 400v arabaları 2 seneye millet birbirine kitlemeye çalışırken siz kullanmaya devam edersiniz.

uzaktan erişime ihtiyaç duymama sebeplerim ise,

1. ön iklimlendirmeyi takvimleyebiliyorum.sabahları 8 de araba hareket edecek diyorum ısıtıyor/soğutuyor.
    2. süpriz çıkışlarda kumandanın kilit tuşuna ardından start tuşuna basıyorum ısıtıyor/soğutuyor.
    3. araba kapatıldığında uyduğu için 10 gün aynı yerinde kalsa %1 bile düşmediğinden sürekli paranoyak şekilde girip pil kaça düşmüş diye bakma ihtiyacım yok.
    4. dolum yapılırken % kaç olduğunu zaten ilgili firmanın uygulamasından görebiliyorum.
    5. ac şarj yaparken dolum oranını obd ye bağladığım aparattan 40 50mt den bağlanıp görebiliyorum.
    6. seyehat planlamasını ABRP den yapıyorum. yine obd den arabayla konuştuğu için %1bile sapmadan anlık değişen koşullara göre tüketim hesaplayıp,durak otomatik durak ekletebiliyorum.
    7. sitesine gidip güncellemeyi usbye atıp yükleyebiliyorum.

bütün bunları yaparken vay bagajı kaputu telefondan açamıyorum gibi saçma dertlenmelerim olmuyor.Arabanın startına bastıktan 5sn sonra sürüşe hazır dakikalarca açılmasını beklemiyorum.taktığım soket 400 mü 800 mü umrumda olmuyor çünkü arabada dc/dc dönüştürücü var (bunu da motoruyla yapıyor ekstra ağırlık yok) nereye takarsam takayım tam güçte şarj alıyorum. pili ısıtma soğutma sadece 1 tuşla oluyor. pili ısıtmak için başka şehirdeki soketi seçmem gerekmiyor yada bunu yapamadığım için soğukta şarj hızı yükselsin diye beklemiyorum.

kısacası eektrikli araba deneyimi ambians ışıkla bağlantıyla vs olmaz. basıcan gidicen takıcan dolucak yoluna bakıcan.

Pist Soğuk ve lastikler 4 mevsimlik olduğu için çok zorlamadım.Abone olmayı da unutmayın baya ev6 içeriği basıcam kanala. tesla sahibi eniştemi zorbaladığım videoyuda tavsiye ederim ehehueh

Seçkin Çiçekyoutube
    Alışma amaçlı çıktığım bir pist günü :) ilk çıkışta Mercedes sürücüsü talihsiz bir olay yaşadığı için kırmızı bayrak çıktı.... Videoya denk gelirse geçmiş olsun... #kia #ev6 #trackday
    https://www.youtube.com/watch?si=_cPA6hIOfoDmtVnZ&v=9my0eWR3tNY&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WoXeD -- 12 Mart 2026; 15:56:56 >

• Bilgi-eğlence güncellemesi Şubat 2026 yükleyenler ne gibi farklılıklar gördüler?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Contra07 -- 24 Mart 2026; 23:40:34 >
  • Merhabalar, bir elektrikli araç arayışı içindeyim. Kia EV6 ciddi şekilde hoşuma gitti makyajlı bir Standart Range EV6 almak istiyorum. Ankara'da bazen sabah işe gidip akşam dönmek (Batıkent-Kızılay arası) ya da haftasonları kullanmak sürüş tipimin %80'i oluyordur sanırım. Yılda bir ya da iki kez uzun yola çıkarım ve genellikle yıllık toplam 15 bin kilometre civarında bir yol yapıyorum.

Halihazırda 2023 Skoda Fabia 1.0 TSI kullanıyorum ama ufak bir trafikte bile ortalamam 6,5 - 7 litre civarında dolaşıyor. Bu sebeple daha çok şehir içi kullanım için elektrikli bir araca geçmek istiyorum. Ancak oturduğum site eski bir site o sebeple site içerisine şarj istasyonu vs. kurulması ya da evden hat çekip kendim kurdurmam pek mümkün değil. Daha çok dışarıda şarj etmem gerekecek. Dün baktığıma göre PO ve Total istasyonlarında DC şarj kW/h başına daha uygun fiyatlı görünüyor. Ne dersiniz ? Sizce mantıklı bir geçiş olur mu ? Yoksa sürekli dışarıda şarj edeceğim için gerekli tasarrufu sağlayamaz mıyım ?

Bunun yerine hybrid bir Corolla vs. almam mı daha mantıklı olur ?

Son olarak EV6 SR ile şehir içi (olabildiğince gerçek senaryo) ile yaz ve kış sürüş menziliniz ne kadar ? Aynı şekilde uzun yolda 110 - 120 sabit hızlarda yaz ve kış aylarında ne kadar yol yapabiliyorsunuz ? Aracın sürüş dinamiklerinden, sessizliğinden vs. ya da özellikle neyinden memnunsunuz ? Ya da memnun değilsiniz ?

Teşekkürler,

Delilik yer çekimi gibidir ; sadece hafifçe itmek yeterlidir... The Joker

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.