Şimdi Ara

KHK ile “terör olaylarını bastıran sivillere yargı muafiyeti”

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
320
Cevap
3
Favori
13.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
170 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu khknin ucu bucagı yok , mesela 2019 da seçimi kaybettıler , sokaga inen muhalıfı terorıst ilan ederek islamcıları satırla salabılırler veya höh gibi milis yapılarını
    https://twitter.com/turyildizbicer/status/944852616630231040

• Ülkede AKP aleyhine her şey 15 Temmuz ve terörle ilişkilendiriyor, o yüzden o yazanın anlamı yok. Bu düzenleme ile artık muhaliflerin can güvenliği net yok, yarın bir protesto gösterisinde bu 'siviller' göstericileri öldürse cezai sorumlulukları olmayacak, ülkede adalet zaten kalmamıştı ancak bu düzenleme ile daha beter hale getirilirdi. Örneğin Ali İsmail'i döverek öldüren cani yarın bir başka muhalifi öldürüp terörü engelledim diyerek cezadan kurtulabilir.
    Farz edelim; AKP Başkanı Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybetti.

Farz edelim; "seçime fetöcüler hile karıştırdı, seçim geçersizdir." diyerek seçimi iptal ettiler.

Farz edelim diğer aday ve ona oy vermiş kişiler bunu protesto için sokağa döküldüler.

Farz edelim; bunlar yüzü kar maskeli, elinde molotof kokteyl olan tipler değil. Market Hasan abi, liseden öğretmenin İhsan hoca, kuaför Mine, yan komşunun kızı Nesli, mühendis Necmi, üniversiteyi bitirmiş 5 senedir bölümüyle ilgili iş bulamayan Taner.

Farz edelim; kırıp dökmüyorlar ama meydanlardan, sokaktan dönmüyorlar.

Farz edelim; bu "silahlandırılmış" güruhlar birilerinden aldıkları bir talimatla sokağa salındı.

Farz edelim; milletin kafasına sıkmaya, palayla kafa kesmeye başladılar.

Farz edelim; milletin canına tak etti, "beni yasalar korumayacaksa o zaman ben kendimi koruyacağım, ya istiklal ya ölüm" dedi ve onlar da kıtır kıtır önüne geleni kesmeye başladı.

Farz etmeyin; bekleyin. Çünkü bu durumda beklenecek son budur.

Bunu onaylayan, arzu eden kim varsa, o gün geldiğinde yüz yüze gelmek isterim... Hala arzu var mı görmek için...
    Gecenlerde bi baslik altinda secim kaybetse de bunlarin iktidari birakmayacagini soyledigimde sacma sapan bir suru yorum gelmisti.
    Adamlar adim adim hazirliklari yapiyor. Iktidara muhalif olan herkes terorist ilan ediliyordu zaten, bundan sonra en ufak ses ciktiginda teror eylemi olarak kabul ediilir, kraldan cok kralci birisi de cikartir silahi vurur khk ile yargidan muaf olduklari gibi sirtini da sivazlarlar.
    Yugoslavya parclanamadan once de buna benzer bir kanun cikmisti yanlis hatirlamiyorsam bu arada.
    Akp destekçileri bu olayın şakası yok bu ülkede herkes okumuş herşeyi idrak edebilecek kapasitede değil. Bu KHK yi çok yanlış yorumlayan cahiller olacaktır en ufak anayasal protesto hakkını kullanan birilerinin üzerine ateş edenler çıkabilir onlar zaten teröristti diyebilir. İllaki farklı goruslerde arkadaşlarınız vardır kim kimin öldürülmesini ister. Bu madde resmen ülkede iç savaş zeminidir. Suçun cezasını hukuk devletinde devletin kendisi sağlar. Suçun cezasını halk veriyorsa zaten devlet bitmiştir hukuk bitmiştir. Aklı başında akplilere sesleniyorum her seçimde yine verin oyunuzu ama Allah aşkına şu kararı normalmiş gibi yorumlamayin
    Akp seçmeni zannediyor iktidar sadece muhaliflere zulmedecek.

Forumda da görmeye başladık, haksızlığa uğradıklarında gelip burada agliyorlar fakat insanlardan beter olun tepkisini görünce konuyu silip kaçıyorlar. Hepinizin başına aynı şey gelecek hiç merak etmeyin.

O zaman size hatırlatırlar terörist değilseniz niye korkuyorsunuz ne sikayetiniz var diye.
    Akp Türklerin başına getirilen truva atidir. Zaman almanlarin basina gelmisti... Ayni seyleri Türklerin basina geliyor...

Ben 2018 de bir savasin baslayacagini dusunuyorum...

Bu khk masun degil. Zaten devlet 15 temmuz da cikanlari odullendirnedi mi. ? Bu neyin khk si.?

2 grup karşı karşı geldigin de bunlardan hangisi terörist olur.?
  • KHK'da ki ilgili metni gösterir misin?

Merak ettim.
  • bir zulüm veya tiranlık sonsuza kadar sürmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: İl teber

KHK'da ki ilgili metni gösterir misin?

Merak ettim.

http://213.14.3.44/20171224/20171224-21.pdf madde 121

KHK ile “terör olaylarını bastıran sivillere yargı muafiyeti”

• MADDE 37- (1) 15/7/2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe teşebbüsü ve terör eylemleri ile bunların devamı niteliğindeki eylemlerin bastırılması kapsamında karar alan, karar veya tedbirleri icra eden, her türlü adli ve idari önlemler kapsamında görev alan kişiler ile olağanüstü hal süresince yayımlanan kanun hükmünde kararnameler kapsamında karar alan ve görevleri yerine getiren kişilerin bu karar, görev ve fiilleri nedeniyle hukuki, idari, mali ve cezai sorumluluğu doğmaz.

15 Temmuz ile alakalı bir şey. Darbe girişimine karşı rol oynayan resmi ve ya resmi olmayan(sivil) kişiler suç kapsamına giren faaliyet göstermiş olabilir.

Mesela mecburi kaldığı için kamu malına zarar verme ve kullanma gibi.

Örneğin beledeyilerin ve ya kamu kurumların kamyonlarıyla,araçlarıyla zpt/zma larla çarpışan arabacılık oynayanlar vardı.

Onları koruma amaçlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İl teber -- 24 Aralık 2017; 13:9:31 >

• quote:

MADDE 37- (1) 15/7/2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe teşebbüsü ve terör eylemleri ile bunların devamı niteliğindeki eylemlerin bastırılması kapsamında karar alan, karar veya tedbirleri icra eden, her türlü adli ve idari önlemler kapsamında görev alan kişiler ile olağanüstü hal süresince yayımlanan kanun hükmünde kararnameler kapsamında karar alan ve görevleri yerine getiren kişilerin bu karar, görev ve fiilleri nedeniyle hukuki, idari, mali ve cezai sorumluluğu doğmaz.

15 Temmuz ile alakalı bir şey. Darbe girişimine karşı rol oynayan resmi ve ya resmi olmayan(sivil) kişiler suç kapsamına giren faaliyet göstermiş olabilir.

Mesela mecburi kaldığı için kamu malına zarar verme ve kullanma gibi.

Örneğin beledeyilerin ve ya kamu kurumların kamyonlarıyla,araçlarıyla zpt/zma larla çarpışan arabacılık oynayanlar vardı.

Onları koruma amaçlı.

ile bunların devamı niteliginde kısmını unutmussunuz

• Gecenlerde bi baslik altinda secim kaybetse de bunlarin iktidari birakmayacagini soyledigimde sacma sapan bir suru yorum gelmisti.
    Adamlar adim adim hazirliklari yapiyor. Iktidara muhalif olan herkes terorist ilan ediliyordu zaten, bundan sonra en ufak ses ciktiginda teror eylemi olarak kabul ediilir, kraldan cok kralci birisi de cikartir silahi vurur khk ile yargidan muaf olduklari gibi sirtini da sivazlarlar.
    Yugoslavya parclanamadan once de buna benzer bir kanun cikmisti yanlis hatirlamiyorsam bu arada.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşkur ve Devletin Yalanları
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Seçimi kaybederlerse ki pek sanmıyorum ama evet bu ülkede pek güzel günler gelmeyecek gibi belli bir noktaya kadar.
  • OHAL = BAŞKANLIK SİSTEMİ.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir kişiye Olağan üstü hal KHK'sı ile bir görev verilirse , o görev terör ve teröristin başını ezmek içindir.

Rahat olun , üstünüze alınmayın. Alınan da alınsın banane.

Ayrıca bu sadece 15 temmuuz ile alakalı da değil benim değerlendirmem.

15/7/2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe teşebbüsü ve terör eylemleri ile bunların devamı niteliğindeki eylemlerin bastırılması kapsamında karar alan, karar veya tedbirleri icra eden, her türlü adli ve idari önlemler kapsamında görev alan kişiler

Kısmı;

Dünya'da belkide en çok terör örgütüyle uğraşan bir ülke için (pkk,fetö,daiş,dhkp-c,elkaide,mlkp,tikko,devrim karargah,zart zurt vesaire) böyle bir ayrıcalığın şimdiye kadar olağanüstü hal KHK sına kalması hata zaten.
  • Olsun eski Türkiye çok baskıcı idi :D
    Daha bunlar çok iyi günlerimiz diyorum herkes için , ak partililerde ateşin ucu sizlere de dokunacak merak etmeyin.
  • Kılışdaroğlu feşizm yapıyor yauv.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ohal kapsamında Milli Piyango gibi Varlık Fonuna devredilen kuruluşlar da terörün kökünü kurutmak için zaten.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bir kişiye Olağan üstü hal KHK'sı ile bir görev verilirse , o görev terör ve teröristin başını ezmek içindir.

Rahat olun , üstünüze alınmayın. Alınan da alınsın banane.

Ayrıca bu sadece 15 temmuuz ile alakalı da değil benim değerlendirmem.

15/7/2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe teşebbüsü ve terör eylemleri ile bunların devamı niteliğindeki eylemlerin bastırılması kapsamında karar alan, karar veya tedbirleri icra eden, her türlü adli ve idari önlemler kapsamında görev alan kişiler

Kısmı;

Dünya'da belkide en çok terör örgütüyle uğraşan bir ülke için (pkk,fetö,daiş,dhkp-c,elkaide,mlkp,tikko,devrim karargah,zart zurt vesaire) böyle bir ayrıcalığın şimdiye kadar olağanüstü hal KHK sına kalması hata zaten.

Bu cok ucu acik bir olay. Bugune kadar kimse "karsidaki aslinda masum ama ben oyle yapiyorum". Hep "su soyle, bu boyle" denir. O yuzden burada da sadece teroristlere yapilacak demek ne kadar dogru? Birini terorist yada teror eylemi yapiyor demek cok kolay. Burada yapanlara dokunulmazlik verilirse bunun onu alinamaz.

Bu yetkileri su anda siz kullandiginiz icin rahat olabilirsiniz ama baskalari kullanmaya kalkarsa ne olacak? Hatta ona da gerek kalmadan, size karsi bile kullanilabilir.

Peki ileri de bunlar da yetmiyor daha cok yetki verilsin, ayricalik verilsin denirse ne olacak? Gecmiste bu tarz seyler icin de olmaz deniyordu.

• Ülkede AKP aleyhine her şey 15 Temmuz ve terörle ilişkilendiriyor, o yüzden o yazanın anlamı yok. Bu düzenleme ile artık muhaliflerin can güvenliği net yok, yarın bir protesto gösterisinde bu 'siviller' göstericileri öldürse cezai sorumlulukları olmayacak, ülkede adalet zaten kalmamıştı ancak bu düzenleme ile daha beter hale getirilirdi. Örneğin Ali İsmail'i döverek öldüren cani yarın bir başka muhalifi öldürüp terörü engelledim diyerek cezadan kurtulabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OZ44 -- 24 Aralık 2017; 14:8:8 >
  • Yahu bu ülkede Genelkurmay Başkanı terör örgütü üyeliğiyle yargılandı AKP döneminde. "Terörist değilseniz bir şey olmaz" diyenler neyin kafasını yaşıyor bilmiyorum.

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Namütenahi. -- 24 Aralık 2017; 14:46:58 >
  • Bu arada referandumda evet çıkarsa ohal kalkacaktı nooldu o iş?

• Bence durum çok açık. Komplo teorisi üretmek isteyen zaten üretir ve ülkemizde de pek yaygınlar komplo teorisi üretip insanları keklemek.

Açıkça belirttiği igib olağanüstü hal süresince yayımlanan kanun hükmünde kararnameler kapsamında karar alan ve görevleri yerine getiren kişiler denmesi sizin bahsettiğiniz gibi kafasına göre Konuyu " hadi birine ve ya birilerine terörist diyelim insanlarda gidip onu öldürsünler sonra elleri kollarını sallayarak dolaşsınlar "

Bu kanıya varırsın. Önünde bir engel yok. Ama kendin çalar kendin oynarsın.

1 sene önce yayınlanan 08/11/2016 tarihli 6755 sayılı KHK madde 37'de

MADDE 37- (1) 15/7/2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe teşebbüsü ve terör eylemleri ile bunların devamı niteliğindeki eylemlerin bastırılması kapsamında karar alan, karar veya tedbirleri icra eden, her türlü adli ve idari önlemler kapsamında görev alan kişiler ile olağanüstü hal süresince yayımlanan kanun hükmünde kararnameler kapsamında karar alan ve görevleri yerine getiren kişilerin bu karar, görev ve fiilleri nedeniyle hukuki, idari, mali ve cezai sorumluluğu doğmaz.

1.kısım çok açık zaten ve 2.kısım ise bir koruma. Neye karşı, darbe ve teröre karşı kişilere hukuki, idari, mali ve cezai bir zırh.

Ya hu siz değil miydiniz şimdi güvenlik unsurlarımızı koruma altına alalım diyen. Ne oldu şimdi 1 sene sonra 180 derece olayına giriyorsunuz

Bugün yayınlanan 696 sayılı KHK da ise sadece adli ve idari kapsamda görev alan kişileri kapsayan maddeye 1 fıkra eklenerek 15 temmuz ve terör olaylarına karşı faaliyette bulunan sivilleri de kapsamış maddi ve manevi zarar görmesinler diye.

Bu konuya daha da bir şey yazmam zaten boşuna alıntılayıp durmayın.

Ayrıca hangi parti 16 yıldan beri %25 i geçebilmiş ya.

• Çok uzağa gitmeye gerek yok, yıl içinde devletin en üst düzey yöneticileri hayır diyenler teröristtir, teröre destek veriyor demedi mi? Bu 'terör' kavramı AKP'ye karşı olmakla alakalı olacak elbette.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.