Şimdi Ara

Keşke Universite Sayısı Eskisi Gibi Az Olsa!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elini sallasan uniliye çarpıyo eğeri kalmadı meretin bende 20bindeydim yerleştiğim sene keşke üni sayısı az olsaydıda ,uninin değeri bu derece azalmasaydı diyoum sözü size bırakıyorum.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • sadece belli başlı büyük şehirlere açacaklar üniversiteyi. üniversiteye her giden medeniyet öğrenmiyor gerçi o kalabalık da ne öğrenilebilir ki?
  • Eskiden ilkokulu bitirmek büyük olaydı şimdi hiçbir değeri yok.Aynı şey üniversite için de olacak.İleri de okumuş ameleler olacak böylece toplumumuz gelişmiş olacak, amelemiz bile üni mezunu olacağı için.
  • 160 a yakın üniversite ve hızla rekora koşuş. Slogan; her liseye bir üniversite
  • Hadi fazla üniversite olmasını geçtim puanlar da yerlerde. Parayı veren okuyor. En düşük üniversite 400'le falan alsa o zaman değeri anlaşılır.
  • Universiteye girenin kafasi da rahat olurdu hem. Simdi fark yaratma derdine dusuyoruz bir de is bulabilmek icin.

    Ya da özel'ler olmamali. Birisi essek gibi calisip bilkent'e girerken digeri daha az calisip parasiyla okuyor. Sonuc olarak parasi olanin torpili de oldugundan hep bir adim onde basliyor.
  • Evet arkadaşlar hal böyle oluna geleceğe umutla nasıl bakabilirizki.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Pardon da kalabalıkla ne alakası var?Sırf adı üniversite okudu olsun diye üniversiteye giden adamdan zaten bir yol olmuyor merak etmeyin.Sırf adı ODTÜ,İTÜ diye üniversiteye gitmek de bir halta yaramıyor.Kendinizi geliştirip üniversitede de kendinizi ön plana çıkarmanız lazım ki başarıyı elde edesiniz.
  • Bir ülkedeki üni sayısının çokluğu gurur duyulacak bişeydir.İnşaatta çalışan amelenin bile üni mezunu olduğu bir ülke cennet gibi bir yer olurdu.Bu konuda yazılan şeyler gerçekten çok komik.Türevi integrali yalayıp yutup kendinizi diğerlerinden üstün görmeniz de komik.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FadeToßlack

    Pardon da kalabalıkla ne alakası var?Sırf adı üniversite okudu olsun diye üniversiteye giden adamdan zaten bir yol olmuyor merak etmeyin.Sırf adı ODTÜ,İTÜ diye üniversiteye gitmek de bir halta yaramıyor.Kendinizi geliştirip üniversitede de kendinizi ön plana çıkarmanız lazım ki başarıyı elde edesiniz.

    Kesinlikle katılıyorum.

    Üniversite sayısının artması rekabeti arttırıyor bence bir yandan da.

    Bir arkadaş da yazmış önceden lise mezunları bile iş bulabiliyordu rahat bir şekilde ama şimdi üniversite okumak bile yetmiyor, üniversite okurken ve bitirdikten sonra dahi kendinizi geliştirmeniz gerekiyor.

    Bunu yapamayanlar zaten eleniyor, yapanlar da iyi bir iş buluyor.

    TV'de haberlerde bazen sokağa inip soruyorlar, karşıdaki adam da "Üniversite mezunuyum, işsizim" diyor, sonra insanlar da buna bakıp " bak görüyor musun" diye yorum yapıyor. Halbuki adam kendine hiç bir şey katmamış, ot gibi okuyup bitirmiş üniversiteyi,yabancı dil yok bir şey yok, iş bulamıyorum diye yakınıyor.

    Tek sorun bence Üniversite bitirmeyi yeterli saymamız. Üniversite bitirdim, üstüme düşeni yaptım dememiz.




  • üniversite sayısının artması rekabeti artırıyor, böylece iş bulmak için daha çok şey öğreniyorsun daha yönlü oluyorsun. böylece ülkede iyi elemanlar çalışmış oluyor ülke kalkınıyor; ancak ülke kalkınırken insan ezilmiş oluyor. Neden derseniz insanın kendi hayatını yaşayamaması söz konusu çünkü kendini sürekli yenilemeli işini elinde tutmak için. yada en azından türkiyede böyle oluyor. bir arkadaş parası olan okuyor demiş. eğer parasıyla okuyorsa o adam zaten çalışmıyordur senin ondan farkın zaten belli bu konuda kimse sıkıntı çekmesin. eğer parasını ödeyip üniversitede adam gibi çalışıyorsa o zaman farketmez çünkü öss'yi geçmek olay değil, iş hayatına girebilmek asıl olay. İş hayatına iyi girebilen bir insan nasıl okursa okusun parayla veya bursla, ülkenin o adama ihtiyacı var demektir. ayrıca o süper eğitim sistemi olan ülkeler varya mesela amerika, ingiltere orda her üniversite paralı sadece eğitim için 50 bin dolar ödüyor öğrenciler. Burs almaksa çok zor bir iş zaten. anlayacağınız parası olmayan orda okuyamıyor veya ortalamanın altındaki üniversitelerde okuyorlar. Türk öğrenciler gayet şanslı açıkçası bir tek dezavantajımız küçük yaşta çok çalışmak zorunda kalıyoruz. en kaliteli üniversitelere bile yıllık 400 lira ödüyorsun (bir mühendislik öğrencisi bazından konuştum).

    Üniversite az olsaydı nolurdu, işte o zamanda öss'de çalışmış, belli bi çalışkanlık kazanmış insanlar üniversite mezunu olurdu ancak baktığınızda üniversitede yatmaya alışan bir çok insan var. sanmayın ki odtü'ye girmiş bir öğrenci öss'ye çalıştığı kadar vizelerine veya kendini geliştirmeye çalışıyor alakası bile yok. hangi üniversiteden mezun olduğunuz bir yere kadar tabiki önemli ancak çokta abartmamak lazım etiket farkını çünkü en önemlisi mesleğini sevmek, mesleğinin hakkını vermek




  • üniversitelerin çoğalmasına iyimser bakıyorsunuz. sonuçta piyasanın da kendi hacmi vardır. üniversiteden mezun olanlarla, piyasanın hacmi birbirine tutmadığı büyük bir açık oluşuyor. atanamayan öğretmenler, buzdağının görünen kısmı olabilir. rekabet kalite açısından iyi olabilir, ama burada elma armutlardan bahsetmiyoruz. açıkta kalan her üniversite mezunu, büyük bir kayıptır. çünkü hem aileleri, hemde devlet onların eğitimi için kaynak ayırıyor. tüm bu zaman ve para, kodomanların ucuz eleman(kaliteliyi özellikle kullanmadım.) çalıştırabilmesi için mi harcanmalıdır. rekabetten sıyrılıp, iyi bir şirkete kapağı atanlar olacaktır. ama bu kişiler ve buldukları firmalar her zaman azınlıkta kalacaklardır. geri kalan çoğunluk ise bu acımasız rekabet ortamı tarafından öğütülecektir.

    her insanının iyi bir işe girmeye hakkı vardır. ama acımasız bir rekabet ortamında elemekle olmamalıdır. doğru ve bilimsel yöntemlerle meslek yönlendirilmelidir. hem çocuklarımızın geleceğini güvene almak için, hemde ülkemizin kaynaklarını boşa harcamamak için.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.