Şimdi Ara

Kesintisiz Güç Kaynağı Akü Değişimi Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
10.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1000'lik Powercom güç kaynağımın aküsü 5 yıllık kullanımdan sonra tamamen bitti ...
    Yeni bir güç kaynağı mı almalıyım derken, içindeki akünün yenisiyle değişebileceğini öğrendim.
    Güç kaynağımı açtığımda içinden CBS marka 12 Volt 7 Amper iki tane akü çıktı.
    Bulunduğum yerde bir elektronikçiyi aradığımda elinde sadece Supex marka 12 volt 7 amper akü olduğunu söyledi.
    Örnek link :http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-pil-sarj-cihazi-supex-12-volt-7-amper-kuru-aku-pesin-fiyata-3-taksit-100048672/detay
    Diğer bir elektronikçiyi aradığımda elinde T-Tec marka 12 volt 7 ve 9 amper olmak üzere iki çeşit akü bulunduğunu söyledi.
    Örnek link:http://www.pilburada.com/ttec-ttec-12v-7ah-bakimsiz-aku-73u.html

Birinci sorum; öncelikle marka olarak ne seçmeliyim? Piyasada Yuasa gibi markaların kaliteli ona göre de biraz pahalı olduklarını görüyorum.
    ''Sizde niye Yuasa marka kuru akü yok'' dediğim satıcı ise ''Diğer akülere göre pahalı oldukları için'' pek talep görmedikleri, ellerinde kaldığından bahsetti.
    T-tec gibi bir markanın ortalama bir ürün olduğunu, memnun kalınacağını söyledi.
    T-Tec marka aküyü bulunduğum yerden alayım mı, yoksa netten ille de Yuasa olacak deyip, Yuasa marka akü siparişi mi vereyim?

İkinci sorum ise; Güç kaynağımdan iki tane 12 volt 7 amper akü çıktı. Ben bunların yerine iki tane 12 volt 9 amper akü taksam,
    daha uzun ömürlü olur mu? Daha mı iyi olur? UPS daha uzun süre gider mi?
    Yoksa içindeki elektronik devre kısa devre yapıp, veya aşırı yük akım oluşup, aşırı ısınıp evde yangın tehlikesine sebep olabilir mi?
    7 amper ve 9 amper olan akülerin boyutlarının aynı olduğunu görüyorum. Hal böyleyken hangisini seçmeliyim?

Bu konularda bilgilendirirseniz memnun olurum. Teşekkürler ...

• Yakın zamanda benim upsninde aküsü bitti ve iki tane yuasa (12v 7A) akü aldım tanesi 45 tl civarı. Almadan önce senin gibi bende akü araştırması yaptım. Alacağın
    akü kalitesiz olursa çok kısa süre içerisinde kullanılamaz hale gelir. Sana tavsiyem kaliteli bişey al. Ayrıca akünün orjinal değerlerine önem ver, watt=gerilim.akım olduğu için cihaza zarar verebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam siz Yuasa aküleri çevrenizden mi aldınız yoksa netten sipariş mi ettiniz?
    Aldığınız yerden kısa sürede temin ettiyseniz ve ben de oraya ulaşabilirsem almayı düşünebilirim.
    Ancak şu anda kafamda acil olarak, yakınımda bulduğum ortalama bir ürün olan T-Tec aküleri almak var.
    İçinden 12 volt 7 amper iki adet akü çıkmıştı. Sen diyorsun ki, yine aynı 12 volt 7 amper akü tak 9 amper takma, zarar verebilir.
    Ama bu konuda ihtilaf var. Kimisi diyor 9 amper iki tane taktım, eskisinden daha iyi oldu, çok güzel oldu falan ...
    Bu konuda kararsızım. Senin gibi diğer arkadaşlar da bu konuda fikirlerini söylerse kararım netleşebilir. Teşekkürler ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: electronica

Hocam siz Yuasa aküleri çevrenizden mi aldınız yoksa netten sipariş mi ettiniz?
    Aldığınız yerden kısa sürede temin ettiyseniz ve ben de oraya ulaşabilirsem almayı düşünebilirim.
    Ancak şu anda kafamda acil olarak, yakınımda bulduğum ortalama bir ürün olan T-Tec aküleri almak var.
    İçinden 12 volt 7 amper iki adet akü çıkmıştı. Sen diyorsun ki, yine aynı 12 volt 7 amper akü tak 9 amper takma, zarar verebilir.
    Ama bu konuda ihtilaf var. Kimisi diyor 9 amper iki tane taktım, eskisinden daha iyi oldu, çok güzel oldu falan ...
    Bu konuda kararsızım. Senin gibi diğer arkadaşlar da bu konuda fikirlerini söylerse kararım netleşebilir. Teşekkürler ...

Aküleri internet üzerinden almıştım. Soruna gelecek olursak 9A lik aküyü ups ye takarsın gayet güzel çalışır, hatta enerji verme süreside uzar. Peki bu 9A aküyü şarj edecek devre varmı senin ups de? Ben hep orjinal değerlerinde olmasından yanayım. Umarım doğru karar verirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Benim ups im 4 adet 12 volt 7 amper/s akü kullanıyordu. Yerlerine haricen 4 adet 12 volt 50amper/s taktım. 2.5 yıldır da çalışıyor. Mesleğim elektronik olduğundan bilinçsizce yapmadım elbette. Sonuç olarak kalitesiz aküler üzerinde yazandan daha düşük kapasitelilerdir. O nedenle markalı ama sahte olmayanından muhtemelen temsilcisine bağlı firmalardan arayın. Uyduruk markaları tavsiye etmem. İçine hurda demir koyanı da var, dibine beton döküp ağır çektireni de var. Bu uyduruk markaları takıp sonra da neden ups çöktü eskisi gibi değil diyerek yeni ups arayışına girersiniz.
  • arkadaşlar bu başlığı gördüğüme çok sevindim benim ups aküm tamamen bitti

model olarak powercom ımd- 625 ap model kullanmaktayım 625 olması dolayısıyla bilgisayarımı en fazla 3-4 dk idare etti açıkçası benim için yeterliydi kapatsam yeter diye düşünüyordum

ancak şuan durum farklı 3-4 dk bana yeterli olmuyor hazır aküde bitmişken acaba 12w 7 amperlik içinden çıkan orjinal sunnyway sw 1270 aküden mi alsam yoksa yuasa 12v 9a alsam benim modelime uyar çalıştırır mı bu konuda açıkçası çok bilgili değilim

bunun dışında artık aldığım paranın karşılığını vermiş bu cihazı kenara bırakıp 1000 ap lik başka bir güç kaynağına yönelsem mi açıkçası kafam çok karışık bana bu 2 konuda yardımcı olursanız çok sevinirim

şimdiden tşkler
  • quote:

Orijinalden alıntı: rewolwer_

quote:

Hocam siz Yuasa aküleri çevrenizden mi aldınız yoksa netten sipariş mi ettiniz?

Aküleri internet üzerinden almıştım. Soruna gelecek olursak 9A lik aküyü ups ye takarsın gayet güzel çalışır, hatta enerji verme süreside uzar. Peki bu 9A aküyü şarj edecek devre varmı senin ups de? Ben hep orjinal değerlerinde olmasından yanayım. Umarım doğru karar verirsin.

Yuasa aküleri net üzerinde Hepsiburada sitesinde satıldığını görüyorum. Sen de buradan mı sipariş ettin?
    Benim Hepsiburada da üyeliğim yok hem de beklemek istemiyorum. Kimbilir ne kadar bekletecekler ...
    Yakınımda bulunan bir elektronik mağazasından T-Tec marka aküleri alsam olmaz mı acaba?
    Bir an önce de almak istiyorum aslında. Çünkü kasamda birden fazla dahili HDD var ve bunlar elektrik kesilmelerinde zarar görüyor.
    İçlerinden müzik arşivimin yer aldığı HDD'yi şu anda sistem görmüyor. PC'yi kapatıp açtığımda geri geliyor, bir şey yüklediğimde kilitleniyor,
    hata veriyor, sonra da kendiliğinden kayboluyor. Ne yapacağım bilmiyorum, inşallah zarar görmemiştir. Son zamanlardaki elektrik gidip gelmelerinden oldu bu durum.
    9A alırsam enerji verme süresi uzar ama şarj etme olayında sıkıntı olabilir diyorsun. Benim PC 7/24 açık, varsın biraz fazla sürede şarj etsin sorun olur mu?
    Orjinal değerlerinden kullanılmasından yanayım diyorsun. Peki, alıncaya kadar kararım değişmez ise seni dinleyeceğim. İki tane 7A alacağım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Güç Kaynağı Sıkıntısı
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: deepdarkdirty

arkadaşlar bu başlığı gördüğüme çok sevindim benim ups aküm tamamen bitti

model olarak powercom ımd- 625 ap model kullanmaktayım 625 olması dolayısıyla bilgisayarımı en fazla 3-4 dk idare etti açıkçası benim için yeterliydi kapatsam yeter diye düşünüyordum

ancak şuan durum farklı 3-4 dk bana yeterli olmuyor hazır aküde bitmişken acaba 12w 7 amperlik içinden çıkan orjinal sunnyway sw 1270 aküden mi alsam yoksa yuasa 12v 9a alsam benim modelime uyar çalıştırır mı bu konuda açıkçası çok bilgili değilim

bunun dışında artık aldığım paranın karşılığını vermiş bu cihazı kenara bırakıp 1000 ap lik başka bir güç kaynağına yönelsem mi açıkçası kafam çok karışık bana bu 2 konuda yardımcı olursanız çok sevinirim

şimdiden tşkler

Merhabalar hocam ...
    Öncelikle akü uyar mı uymaz mı sorusuna cevabım; netten almayı düşündüğünüz akünün boyutuna, ölçülerine bakınız.
    Sonra da kendi akünüzün ölçülerine bakınız. Ölçüler aynı ise sorun yok demektir.
    Ama 12 Volt 7A yerine 12 Volt 9A taksam olur mu sorusunu ben de sordum.
    @rewolwer arkadaşımız, orjinal değerleri kullanın, şarj süresinde sorun olabilir falan diyor.
    Sen de akü alacaksan 7A lık bir model alırsın. Yuasa marka alırsan daha iyi olur tabi.

Diğer sorun; 3-4 dakika bana yeterli olmuyor diyorsun. 1000'lik model mi alayım diyorsun?
    Sen şimdi 625'lik model kullanıyorsan haliyle az bir süre dayanacaktır. Sen bu 625'lik modele
    9A akü alsan bile fazla bir getiri sağlamayacaktır. En fazla 1 dakika daha uzasın ...
    Ama 1000'lik veya 1500'lük bir model alırsan daha fazla dayanma süresi demek haliyle ...
    Ben yeni bir cihaz alacak olsam 1500'lük veya 2000'lik bir model alırım diye düşünüyorum ...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: deepdarkdirty

arkadaşlar bu başlığı gördüğüme çok sevindim benim ups aküm tamamen bitti

şimdiden tşkler

Merhabalar hocam ...
    Öncelikle akü uyar mı uymaz mı sorusuna cevabım; netten almayı düşündüğünüz akünün boyutuna, ölçülerine bakınız.
    Sonra da kendi akünüzün ölçülerine bakınız. Ölçüler aynı ise sorun yok demektir.
    Ama 12 Volt 7A yerine 12 Volt 9A taksam olur mu sorusunu ben de sordum.
    @rewolwer arkadaşımız, orjinal değerleri kullanın, şarj süresinde sorun olabilir falan diyor.
    Sen de akü alacaksan 7A lık bir model alırsın. Yuasa marka alırsan daha iyi olur tabi.

Diğer sorun; 3-4 dakika bana yeterli olmuyor diyorsun. 1000'lik model mi alayım diyorsun?
    Sen şimdi 625'lik model kullanıyorsan haliyle az bir süre dayanacaktır. Sen bu 625'lik modele
    9A akü alsan bile fazla bir getiri sağlamayacaktır. En fazla 1 dakika daha uzasın ...
    Ama 1000'lik veya 1500'lük bir model alırsan daha fazla dayanma süresi demek haliyle ...
    Ben yeni bir cihaz alacak olsam 1500'lük veya 2000'lik bir model alırım diye düşünüyorum ...

tşk ederim yardımın için ben şuan mevcut akümün boyutlarıyla karşılaştırdığımda 7a ve 9a non aynı boyutlarda olduğunu gördüm 12 a dan itibaren boyut değişiyor 625 ap kullanan bir kişinin başka bir forumda yaptığı yorumu görünce 9a ya yöneldim açıkçası bu arkadaşımızda aküsü bitip benim gibi cevap arayanlardan ancak yuasa 9a alarak süreyi bir miktar arttırıp sorun yaşamayanlardan bende ereyondan yuasa 9a siparişimi verdim bundan sonraki akü bitiminde heralde 1000 ve üzeri bir güç kaynağı alacağımı düşünüyorum tşklerr

• Merhaba,
    normal şartlarda UPS içinden çıkan aküyü kullanmakta fayda var..
    Yüksek akımlı akü kullanmak, şarj süresini uzatır ve kullanılabilir ancak, transformatörün ömrünü kısaltacaktır.
    Bu durumda, bir sonraki ürünü alma süren tahmininden daha yakın olabilir..
  • powercom 2000va gücünde ups yi orijinal 4 adet 12 volt 7a akü yerine 2 yıldır 50 amperlik akülerle kullanıyorum. Bu modelin arka panelinde opsiyonel ek akü grubu bağlantısı mevcut. Orijinal halinde bağlantı yerleri boştu. Aküleri söküp kablo uçlarını oradan çıkartıp akü grubuna orijinalden daha kalın kablo ile bağlantı yaptım sorun yaşamadım.
  • Şunu da unutmayın düşük güçlü ups ler kısa süre çalışmaya göre tasarlanmışlardır. Akü kapasitesini arttırdığınızda uzayacak olan çalışma süresi upsnin ömrünü kısaltabilir. Bu nedenle devreyi de modifiye edip en azından ısınmayla devreye giren bir fan eklemek akıllıca olur upsnin içine.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.