Şimdi Ara

Kentsel dönüşüm ve magduriyet..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selamlar arkadaşlar, bizim babam ve ben tapusuz ev var babam 30 sene falan oturdu sorun çıkmadı bende aldım otururum zaten çıkaran vs yok diye aldım daireyi karşısında binadaki bir adam kentsel dönüşüme soktu binayı ben aldıktan sonra 1 yıl falan sonra bina yıkıldı şimdi ve yapılamıyor 2 3 seneye yakındır ben alırken daireyi ara satış senedi ile aldım bu ara satış senedi ile ne yapabilirim ? şimdi kiracı olarak oturuyoruz 2 seneye yakındır bir kira yardımı falan alamadık tapusuz diye en azından evi alırken verdiğim parayı kurtarabilsem benim açımdan iyidir yardımcı olurmusunuz şimdiden teşşekürler




  • tapusuz evi nasıl aldın. o binada iskan yoktur, kat mülkiyeti vardır. yani diğer dairelerin tapularında o arsanın hisseleri vardır. %100 e kadar hisse ordadır. size boş bir meskeni tapusuz olarak satmışlar. bina yıkıldığı için ortada bir arsa var, arsanın hisseleri de tapuları olanlara ait. yani şu an bina diye bir şey olamadığı için bina da bir hakkınız yok. arsada zaten hisseniz yok tapunuz yok. siz acilen bir avukata gidip size bunu satandan tazmin etmeye çalışın. ya da binayı yıkandan tazmin etmeye çalışın.

  • iskan var arsa tapusu vardı kat mülkiyeti değilde arsa tapulu herkesin tapusu, zamanında bu mahallede yapılan binalarda 6 kata kadar izin veriliyormuş mütahit 7. kat çıkmış belediyeye cezasınıda ödemiş öyle babamlar oturuyordu onlarda almıştı 30 sene kadar oturdular bende karşılarında normal daireye göre ucuz olduğundan aldım ve ara satış senedi ile aldım, zaten binada mahkemelik olmuş ama tabi tapulu olanlara göre sorun yok nasıl olsa aldılar kentsel dönüşüm desteğini biz alamadık tabi avukata sordumda sebebsiz yere zenginleşme davası açarız dedi alırsınız paranızı vs dedi lakin biz yanaşmadık yani sonuç olarak ortada bir dolandırma vs olmadıki adama ne diye dava açalım kendi rızamızdan aldık sandımki yıkılmaz otururum bende bir süre lakin işte yıkıldı olan yaptığım masraflara oldu bekliyoruz şimdi heralde bize yapıldıgında bir daire verirler..

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.