Şimdi Ara

Kene... İnanamıyorum! Şimdi de hemen çıkarın diyorlar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Havaların ısınmasıyla artış gösteren ölümlü kene vakalarıyla ilgili ezber bozan bir açıklama geldi.

Kene tedavisine yönelik eğitim veren Yakutiye İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Mehtap Mert, kişinin keneden ne kadar çabuk kurtulursa o kadar iyi olacağını söyledi. 'Vücudunuzda kene görürseniz dokunmadan sağlık kuruluşuna gidin' uyarısının geçerliliğini kaybettiğini belirten Mert, "Hastaneye gitmeden önce keneyi vücuttan çıkarmak gerekir. Bunun için kişinin yeterli bilgiye sahip olması şart. Kene vücuttan ne kadar az kan alırsa Kırım Kongo kanamalı ateşinin (KKKA) bulaşma riski o kadar azalır." dedi.

Kenenin vücuttan çıkarılmasının çok basit ancak özen isteyen bir iş olduğunu ifade eden Mert şu bilgileri verdi: "Vücuda yapışan kene, kesinlikle öldürülmeden, ezilmeden ve ağız kısmı koparılmadan, bir penseyle düz bir şekilde yavaşça çekilip alınmalıdır. Ardından da en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır." Kenenin üzerine alkol, kolonya ve gazyağı gibi madde dökmenin yanlış olduğunu anlatan Mert, bu maddelerin kenenin kusmasına ve hastalığın bulaşmasına sebep olacağını kaydetti.

Sağlık Bakanlığı da KKKA ile mücadele için kurduğuwww.kirimkongo.gov.tr adlı internet sitesindeki bilgileri güncelledi. "Vücuda kene tutunduğunda ne yapılmalı?" sorusuna şu cevabı verdi: "Eldivenle keneyi vücuda tutunduğu yerden uygun bir malzeme ile (pens, cımbız gibi) çıkarmalı. Deriye tentürdiyot gibi antiseptik bir solüsyon uygulanmalı. Kişi ancak keneyi kendisi çıkaramadığı durumlarda en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalı."
    Kaynak: CİHAN

Özellikle Almanya, Amerika, İngiltere gibi yabancı ülkelerde yaşayan forumdaki arkadaşlara sormak istiyorum. Oralarda bu KKKA yapan keneler yok mu? Bu kene başımıza tavukların kuş gribi diye katledilmesiyle geldiğini düşünüyorum.

• Eehh bu ne ya bi oyle bi boyle, sunu da mi bilmiyorlar...ya bosver kardes bu tarz hastaliklar genelde medyanin pohpohlamasi oluyor...kac tane kirim kongoya yakalanan duydun zaten?
  • Arkadaşlar konu çok ciddi sadece kırım kongo olsa keşke Bir Veteriner Fakültesi öğrencisi olarak parazitolog profa sorduk ciddi ciddi kesinlikle keneyi ürkütmeden !!!!!! çıkarın kusar veya tükürürse emdiği bölgeden size hastalık bulaştırabiliyor kene sizi emerken yapıştığında yatar yavaş hareketlerle dik konuma getirerek ağız organelleri içeride kalmayacak şekilde tabiri caizse "hart diye" asılıp çıkartıyoruz ama geriye hayvanın hiçbir bağlantısı kalmasın ! ardından bölgeyi bildiğimiz sabunla yıkıyoruz hiçbir uzantısı vs kalmasın arkadaşlar buna çok dikkat edin keneye alkol sürmeyin sigara dumanı üflemeyin SAKIN SAKIN !!!!! inşallah keneler kimselere yapışmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: Escape595

Eehh bu ne ya bi oyle bi boyle, sunu da mi bilmiyorlar...ya bosver kardes bu tarz hastaliklar genelde medyanin pohpohlamasi oluyor...kac tane kirim kongoya yakalanan duydun zaten?

Tamam illa ki yok kuş gribi yok domuz gribi medya yok yere çığırıyor. Sonuçta az da olsa ihtimal var.

http://www.haber7.com/3sayfa/haber/882574-kabus-geri-dondu-sadece-bugun-3-kisi-oldu
  • Allah kimsenin başına vermesin diyorum öncelikle.Yalnız bu yeni açıklama beni düşündürdü açıkcası.Bana biraz şey gibi geldi topu halka atmak gibi.Ben şimdiye kadar hiç kene görmedim yapışmışınıda normalinide Allah göstermesin yapışırsa kafasını koparırım diye kusar diye elimi bile süremem :S hadi onu geçtim hastanedeki hemşireler bu işin ehli(!) ya canımı onlarada emanet ederken düşünürüm ki oda sonuçta çıkarırken panik etse hata yapsa kafası kopsa olan hastaya olacak :( Allah kimsenin başına böyle bir şey vermez inşallah...
  • penseyle keneyi ezmeden ya da incitmeden nasıl çıkaracağız anlamadım doğrusu?
  • Saçmalık ötesi bi olay. Şu forumda kene ısırması yaşayıp kurtulan var mı çok merak ettim şuan.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: invisible_jn

quote:

Orijinalden alıntı: Escape595

Eehh bu ne ya bi oyle bi boyle, sunu da mi bilmiyorlar...ya bosver kardes bu tarz hastaliklar genelde medyanin pohpohlamasi oluyor...kac tane kirim kongoya yakalanan duydun zaten?

Tamam illa ki yok kuş gribi yok domuz gribi medya yok yere çığırıyor. Sonuçta az da olsa ihtimal var.

http://www.haber7.com/3sayfa/haber/882574-kabus-geri-dondu-sadece-bugun-3-kisi-oldu

Ya bunlar hep medya zirvalamasi cidden yani olsa bile cok dusuk ihtimal, zaten nedense hep onun koyu bunun koyu, kimsenin olmadigi yerlerde oluyor...Istanbulda kadikoyde keneden olen duydun mu hic?

Soyle anlatiyim sana, yarin kirim kongo asisi diye 5 liradan asi cikarirlarsa, anlarsin niye medyada boyle haberler ciktigini

• haftada en az 3-5 kişi ölüyo yozgat-çorum-sivas bölgesinde, dikkt etmek gerek.
    geçen sene banada yapıştı hastaneye gidip çıkarttırdım, kasık ve koltuk altı en sıcak bölge oldugundan genelde buraya kadar gelip burdan ısırıyor. kendiniz çıkarmayın yoksa imamın kayığı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi expander_ -- 24 Mayıs 2012; 16:12:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: reydab

Arkadaşlar konu çok ciddi sadece kırım kongo olsa keşke Bir Veteriner Fakültesi öğrencisi olarak parazitolog profa sorduk ciddi ciddi kesinlikle keneyi ürkütmeden !!!!!! çıkarın kusar veya tükürürse emdiği bölgeden size hastalık bulaştırabiliyor kene sizi emerken yapıştığında yatar yavaş hareketlerle dik konuma getirerek ağız organelleri içeride kalmayacak şekilde tabiri caizse "hart diye" asılıp çıkartıyoruz ama geriye hayvanın hiçbir bağlantısı kalmasın ! ardından bölgeyi bildiğimiz sabunla yıkıyoruz hiçbir uzantısı vs kalmasın arkadaşlar buna çok dikkat edin keneye alkol sürmeyin sigara dumanı üflemeyin SAKIN SAKIN !!!!! inşallah keneler kimselere yapışmaz

Hocam vet. fakültesi öğrencisi olarak böyle öneri vermenizi doğr bulmadım yapılması gereken doktora gitmektir doğru şekilde çıkarmayı ancak bir hekim yapabilir öyle penseyle cımbızlada olmaz bu iş şakası yok tek yapmanız gereken doktora gitmek. Doktor gerekli müdahaleyi yapar sonrada ne olur ne olmaz diye belirli tetkiklerle kontrol altnda tutar kesinlikle kendiniz bişey yapmaya çalışmayın...

• quote:

Orijinalden alıntı: The_North_Face

quote:

Arkadaşlar konu çok ciddi sadece kırım kongo olsa keşke Bir Veteriner Fakültesi öğrencisi olarak parazitolog profa sorduk ciddi ciddi kesinlikle keneyi ürkütmeden !!!!!! çıkarın kusar veya tükürürse emdiği bölgeden size hastalık bulaştırabiliyor kene sizi emerken yapıştığında yatar yavaş hareketlerle dik konuma getirerek ağız organelleri içeride kalmayacak şekilde tabiri caizse "hart diye" asılıp çıkartıyoruz ama geriye hayvanın hiçbir bağlantısı kalmasın ! ardından bölgeyi bildiğimiz sabunla yıkıyoruz hiçbir uzantısı vs kalmasın arkadaşlar buna çok dikkat edin keneye alkol sürmeyin sigara dumanı üflemeyin SAKIN SAKIN !!!!! inşallah keneler kimselere yapışmaz

Hocam vet. fakültesi öğrencisi olarak böyle öneri vermenizi doğr bulmadım yapılması gereken doktora gitmektir doğru şekilde çıkarmayı ancak bir hekim yapabilir öyle penseyle cımbızlada olmaz bu iş şakası yok tek yapmanız gereken doktora gitmek. Doktor gerekli müdahaleyi yapar sonrada ne olur ne olmaz diye belirli tetkiklerle kontrol altnda tutar kesinlikle kendiniz bişey yapmaya çalışmayın...

herhangi bir doktora sor bakalım parazitoloji namına kaç ders almış-kenelerin vücut yapısı-kenelerin üzerinde taşıyabileceği etkenleri biliyormu ? bu ülkede Veteriner Hekimlerin hakkı ne yazıkki çok yeniyor. farkında değilsiniz henüz aradaki farkın. sorun sende değil dostum yanlış anlama bu zamana kadar paytar denile denile itilip kakılmış bir meslek gurubu ama gel gör ki ne zaman "sadece" veteriner hekimler çiftlik açmaya başlayacak milletimiz o zaman gerekliliğini anlayacaktır diye umuyorum

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: The_North_Face

quote:

herhangi bir doktora sor bakalım parazitoloji namına kaç ders almış-kenelerin vücut yapısı-kenelerin üzerinde taşıyabileceği etkenleri biliyormu ? bu ülkede Veteriner Hekimlerin hakkı ne yazıkki çok yeniyor. farkında değilsiniz henüz aradaki farkın. sorun sende değil dostum yanlış anlama bu zamana kadar paytar denile denile itilip kakılmış bir meslek gurubu ama gel gör ki ne zaman "sadece" veteriner hekimler çiftlik açmaya başlayacak milletimiz o zaman gerekliliğini anlayacaktır diye umuyorum

Hocam sakin olun bende istanbul üniversitesi veteriner fakültesinde okuyorum ama veteriner hekim yada doktor fark etmez tıbbı yardıma başvurması yeterli ben ona dikkat çekmeye çalıştım. Siz ne yapılacağını söylemişsiniz lakin bunu her hangi birinin yapması doğru olmaz çok daha büyük sorunlara yol açabilir yani anlattığını uygulama doğrudur sorun yok ama bilen bir kişi yaparsa hangi baranştan olursa olsun hekim olsun fark etmez...

• Ben doktorların bu işi yapabileceğine inanmıyorum, kim ne derse desin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SıR'

Ben doktorların bu işi yapabileceğine inanmıyorum, kim ne derse desin.

Şaka olarak mı söylüyorsunuz anlayamadım. Özellikle ilçelerde çalışan hekimler olarak hemen her gün 10-15 tane kene çıkartıyoruz halihazırda. Ayrıca kenenin sadece uygun olarak çıkartılması yetmez. Kene ısırığı öyküsü olan hastada mutlaka semptom sorgulaması ve tam kan tahlili (gerekirse biyokimya tahlili) yapılıp tahlillerin bir hekim tarafından değerlendirilmesi gerekir. Gerekirse hastanın 1 hafta sonra kontrole çağırılması gerekir. Merak etmeyin tıp fakültesinde oldukça ayrıntılı bir şekilde tıbbi mikrobiyoloji ve parazitoloji eğitimi alıyoruz :)

Yanlış bilgilendirmemek adına tekrar edelim. Kene ısırığı olan kişi keneyi kendisi çıkarmadan, yakmadan, üzerine yağ veya farklı bir madde sürmeden; kısacası keneye dokunmadan en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: grngck

quote:

Şaka olarak mı söylüyorsunuz anlayamadım. Özellikle ilçelerde çalışan hekimler olarak hemen her gün 10-15 tane kene çıkartıyoruz halihazırda. Ayrıca kenenin sadece uygun olarak çıkartılması yetmez. Kene ısırığı öyküsü olan hastada mutlaka semptom sorgulaması ve tam kan tahlili (gerekirse biyokimya tahlili) yapılıp tahlillerin bir hekim tarafından değerlendirilmesi gerekir. Gerekirse hastanın 1 hafta sonra kontrole çağırılması gerekir. Merak etmeyin tıp fakültesinde oldukça ayrıntılı bir şekilde tıbbi mikrobiyoloji ve parazitoloji eğitimi alıyoruz :)

Yanlış bilgilendirmemek adına tekrar edelim. Kene ısırığı olan kişi keneyi kendisi çıkarmadan, yakmadan, üzerine yağ veya farklı bir madde sürmeden; kısacası keneye dokunmadan en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalıdır.

Hocam bende onun için müdahale ettim yani sonuçta doktorlar sınavlarında milyonda bir görülen nevada çölünde paraziti bile en az bir kere okumuş olmak zorunda, bu forumu okuyan irçok insan var yarın öbür gün kendiniz çıkarmaya kalkarsanız bedelini canınızla ödersiniz anlatılan teknikler doğru olabilir ama bir hekim yaparsa doğrudur...

• quote:

Orijinalden alıntı: invisible_jn

Havaların ısınmasıyla artış gösteren ölümlü kene vakalarıyla ilgili ezber bozan bir açıklama geldi.

Kene tedavisine yönelik eğitim veren Yakutiye İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Mehtap Mert, kişinin keneden ne kadar çabuk kurtulursa o kadar iyi olacağını söyledi. 'Vücudunuzda kene görürseniz dokunmadan sağlık kuruluşuna gidin' uyarısının geçerliliğini kaybettiğini belirten Mert, "Hastaneye gitmeden önce keneyi vücuttan çıkarmak gerekir. Bunun için kişinin yeterli bilgiye sahip olması şart. Kene vücuttan ne kadar az kan alırsa Kırım Kongo kanamalı ateşinin (KKKA) bulaşma riski o kadar azalır." dedi.

Kenenin vücuttan çıkarılmasının çok basit ancak özen isteyen bir iş olduğunu ifade eden Mert şu bilgileri verdi: "Vücuda yapışan kene, kesinlikle öldürülmeden, ezilmeden ve ağız kısmı koparılmadan, bir penseyle düz bir şekilde yavaşça çekilip alınmalıdır. Ardından da en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır." Kenenin üzerine alkol, kolonya ve gazyağı gibi madde dökmenin yanlış olduğunu anlatan Mert, bu maddelerin kenenin kusmasına ve hastalığın bulaşmasına sebep olacağını kaydetti.

Sağlık Bakanlığı da KKKA ile mücadele için kurduğuwww.kirimkongo.gov.tr adlı internet sitesindeki bilgileri güncelledi. "Vücuda kene tutunduğunda ne yapılmalı?" sorusuna şu cevabı verdi: "Eldivenle keneyi vücuda tutunduğu yerden uygun bir malzeme ile (pens, cımbız gibi) çıkarmalı. Deriye tentürdiyot gibi antiseptik bir solüsyon uygulanmalı. Kişi ancak keneyi kendisi çıkaramadığı durumlarda en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalı."
    Kaynak: CİHAN

Özellikle Almanya, Amerika, İngiltere gibi yabancı ülkelerde yaşayan forumdaki arkadaşlara sormak istiyorum. Oralarda bu KKKA yapan keneler yok mu? Bu kene başımıza tavukların kuş gribi diye katledilmesiyle geldiğini düşünüyorum.

https://sites.google.com/site/ticktransmitteddiseasesaust/

" Kenenin üzerine alkol, kolonya ve gazyağı gibi madde dökmenin yanlış olduğunu anlatan Mert, bu maddelerin kenenin kusmasına ve hastalığın bulaşmasına sebep olacağını kaydetti." = "Do not kill the tick before removal or apply alcohol, methylated spirits, nail polish remover or other substances to help removal as this causes the tick to inject more toxins and bacteria."

Iki tane enfeksiyon kapilabiliyormus bu siteye gore. Birisi ates otekisi Lyme hastaligi.

+
    Ayricahttp://en.wikipedia.org/wiki/Crimean%E2%80%93Congo_hemorrhagic_fever buraya gore KKKA bahsetigin ulkelerin hicbirinde yok

• quote:

Orijinalden alıntı: grngck

quote:

Sağlık bakanlığı size farklı vatandaşa farklı bilgi mi veriyor acaba?

http://www.kirimkongo.gov.tr/tr/index.php/sss/28-vuecuda-kene-tutundugunda-ne-yap-lmal-d-r

• Ben kendi bilgi ve deneyimlerime dayanarak yazdım o öneriyi. Bakanlık neye göre kendiniz çıkarın demiş bilmiyorum. Burada özellikle köylerden belli bir yaşın üzerinde kene ısırığı ile gelenler alışık olduklarından kendileri çıkarmış oluyorlar keneyi ama bunların yarısında kene tam veya düzgün olarak çıkarılmamış oluyor. Eğer kenede KKKA virüsü varsa bu durum kişinin enfekte olması anlamına gelir.

Açıkçası farklı şehirde bulunan bir tanıdığım bir gün beni "Kene ısırdı ne yapayım" diye ararsa ona hiç dokunmadan en yakın sağlık kuruluşuna gitmesini öneririm.
  • Ben de kararsız kaldım. Adam köyde tarla sürerken kene yapışsa sağlık ocağına gidene kadar en az 1 saat geçer. 1 saat boyunca adamın kanını emen kene bu hastalığı bulaştırmaz mı acaba diye de düşünüyorum. Çıkarırken bir yeri kopsa yine bulaşır. Allah kimsenin başına vermesin bit kadar şey adam öldürüyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.