Şimdi Ara

***Kene*** (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
10.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ExECaLiBuR

sanki biri veya birileri ülkemize kasıtlı yayıyor bu keneleri diye düşünmeden edemiyorum. bakınız çin sars virusu. eskiden pek bilen yoktu çünkü bu tip şeyleri. bende de ne komplo teorileri var yahu.

Böyle birşey olsaydı olum oranı %3-4 lerde gezinen bir hastalık yerine bunu olum oranı daha yuksek bir virusle denerdi bu durum dogal hayatın bozulması kanatlı hayvanların gereksiz ve fazlaca avlanması(itlaf) ile karıncalara zarar vermemiz yuzundendir
  • Arkadaşlar ben şuna inanıyorum;insan bu dünyanın üzerinde yaşadıkça her zaman insanları öldürecek bir hastalık bulunacaktır.bknz:eskiden insanlar veremden ölüyormuş,artık 1 adam ölmüyor,eskiden insanlar kuduz vs. oluyormuş şimdi olmuyor.Fakat hepsinin yerini yeni hastalıklar aldı(kuş gribi,kene,kanser).Bir şekilde dünyanın nüfusunun dengelenmesi lazım.Kenenin görevide bu.
  • Gorevi falan degil bence fazla falan olsa anlayacagım da senede 50 kisiye ulasmıyor tum dunyada toplasan 1000 kisi anca bu kadar olum nerdeyse 1 gunde tum dunyada trafik kazalarından oluyor bu sadece dogal hayatın bozulmasından kaynaklanan ir durum eskiden de vardı bu hastalık sadece kene sayısı azdı artık keneler fazlalaştığı için daha sık duyuyoruz
  • Bu aralar fazlalaştı bu vaka. Gece rüyama bile girdi kene , sırtıma yapışmıştı
  • Bugün keneye karşı etkile böcek kovucu aldım
  • onlarda ne kadar tartışılır sivrisinek koruyucu aldım hiç işe yaramadı
  • keneleri bir besin kaynağı olarak kullanan tavukları 4 duvar içerisine hapset. artık bahçede yetiştirmeye izin verme. birilerinin oğulcukları bu işten milyerler kazansın.

doğanın dengesiyle alay eder gibi oyna... sonra nereden çıktı bu keneler diye yakın. acaba tarım bakanlığı ya da unakıtan'ın oğlu farklı birşey mi bekliyordu?
  • bu hayvanın yüzünden piknik yapamaz olduk bir an önce tedavi yolu bulunsada rahat etsek
  • belgelerde %30 unun öldüğü söyleniyor 8 gün hayatta kalırsak 9. ve 10. gündew iyileşme başlıyormuş diyor ozaman okadar korkulacak bişey değil
  • quote:

Orjinalden alıntı: Randall

quote:

Orjinalden alıntı: ExECaLiBuR

sanki biri veya birileri ülkemize kasıtlı yayıyor bu keneleri diye düşünmeden edemiyorum. bakınız çin sars virusu. eskiden pek bilen yoktu çünkü bu tip şeyleri. bende de ne komplo teorileri var yahu.

Böyle birşey olsaydı olum oranı %3-4 lerde gezinen bir hastalık yerine bunu olum oranı daha yuksek bir virusle denerdi bu durum dogal hayatın bozulması kanatlı hayvanların gereksiz ve fazlaca avlanması(itlaf) ile karıncalara zarar vermemiz yuzundendir

bide kuş gribi vakası vardı yakın zamanda. tavuklar keneleri yiyorlar sonuçta. tavuklar katledilince böcekler olta atıyo haliyle. var bi iş ama neyse.

• Kene hep vardı, olacak da.
    Fakat bu zehirli kene türlerindeki artışı ben doğanın dengesine bağlamıyorum. Komplo teorilerine de inanan maceraperest insanlardan da değilim fakar zehirli kene türleri Türkiye'ye kasten sokulmuştur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: elektrokemenche

Kene hep vardı, olacak da.
    Fakat bu zehirli kene türlerindeki artışı ben doğanın dengesine bağlamıyorum. Komplo teorilerine de inanan maceraperest insanlardan da değilim fakar zehirli kene türleri Türkiye'ye kasten sokulmuştur.

bende onu demeye çalışıyorum. eskiden bilen bi vardı bu tip şeyleri.
  • quote:

Orjinalden alıntı: F22 Raptor

Bu şey bize itten köpekten daha fazla zarar veriyor.
    Ne meymenetsiz bir yaratık?

Onlar da ekolojinin bir parças,ı biz de anadoludaki keklikleri yok etmeseydik belki de bu kadar sorun cıkarmayacaktı bu keneler. Sonuçta doğada canlı sayısı hep denge altındadır. (av avcı ilişkisi bozulmadıkça)
  • BEN KENEden şahsen çok korkmuyorum... eğer ısırdıysada onu çekip almadığım sürece bana bişey yapçağını çok zanentmiom
    sonuçta emiyo neyseki atıkları vücudumuza vermediğine şükredin

AMA ZEHİRLİ OLANLARDAN ÇOK KORKARIM
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaotika

quote:

Orjinalden alıntı: spawn34

quote:

Orjinalden alıntı: F22 Raptor

Bu şey bize itten köpekten daha fazla zarar veriyor.
    Ne meymenetsiz bir yaratık?

Öyle deme Allah'ın yarattığı her mahlukatın bir hikmeti vardır.

Kene için zannetmiyorum.

Vardır bi hikmeti

• quote:

Orjinalden alıntı: Red Kit

Kuş gribi gibi oldu buda...

Kuş gribinden daha beter. Yaz geliyor ve piknik olayları iyice artmakta...

Eskişehir'e kadar gelmişler...
  • Facebook ta websitesini bu sayfa göstererek bi grup açtım beklerim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: feylesof

Kesin bir tedavi yöntemi henüz bulunamasa da destekleyici tedavi yöntemleriyle hastalıkla mücadele edilebiliyormuş.

Rastlanılan vaka sayısı ve ölümlerle ilgili bir tablo buldum:

***Kene***

Virüsün bulaştığı hastaların ölüm oranları yaklaşık %5-6 civarlarında görünüyor. Paniğe kapılacak kadar ölümcül bir virüs değil. Tabi elbette tedbirli olmakta fayda var.

bu tablo acaba ölümlerin kene yapışması şikayetiyle başvuranlara oranını mı; yoksa kkka bulaşanlara oranını mı göteriyor?

kene her zaman vardı fakat ölümcül olmadığı için birçok kişi keneyi çıkarıp atıyordu. son dönemde yaşanan ölümler eskiye oranla çok daha fazla vakanın kayıt altına alınmasına sebeb oldu.

geçen sene dizime yapışan kene...:

***Kene***

• kene yıllardan beri var, ancak şimdi ön plana çok abartılarak çıkarıldı.
    niye diye sorarsanız, zam üstüne zam yaptılar, haberlerde bunları yayınladı, ben bu zam konusunu nasıl kapatırım = kene
    kene vakası çıktı... piknik alanlarında ki esnafta ayakta zor duruyo... (ben böyle düşünüyorum şahsımca)

10 yaşıma kadar köyde büyüdüm, köpeğimizde bi sürü kene vardı, alıp kendi elimle çekerdim, öldürürdüm..
    daha sonra bahçede piknik yapıp yemek yerdik... yani o yıllardan beri köyde ne kene vakası ne de bişey çıktı...

neyse...
  • quote:

Orjinalden alıntı: deryck

kene yıllardan beri var, ancak şimdi ön plana çok abartılarak çıkarıldı.
    niye diye sorarsanız, zam üstüne zam yaptılar, haberlerde bunları yayınladı, ben bu zam konusunu nasıl kapatırım = kene
    kene vakası çıktı... piknik alanlarında ki esnafta ayakta zor duruyo... (ben böyle düşünüyorum şahsımca)

10 yaşıma kadar köyde büyüdüm, köpeğimizde bi sürü kene vardı, alıp kendi elimle çekerdim, öldürürdüm..
    daha sonra bahçede piknik yapıp yemek yerdik... yani o yıllardan beri köyde ne kene vakası ne de bişey çıktı...

neyse...

aynen bende kucukken sokak köpeklerindeki keneleri elimle cıkarıyordum sonrada eziyordum.Cok garip

Kene olayları azıttı

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.