Şimdi Ara

***Kene*** (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
10.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

aynen bende kucukken sokak köpeklerindeki keneleri elimle cıkarıyordum sonrada eziyordum.Cok garip

Kene olayları azıttı

haklısınız cunku o zanalr tavuklar vardı katletmemişlerdi tavukları.. o yüzden keneler arttı..
  • Bi kenemiz eksikti
  • Çok yararlı bir konu olmuş ve eski keneler ile karşılaştırmamak lazım insanlar ölüyor sağlık çalışanları bile bu hastalığa yakalanırken aklınıza gelene bakın.
    Ülkenin sorunlarını unutturmaya çalışıyorlarmış.

Siz merak etmeyin onlarda utanacak yüz olmadığından herşeyi göz önünde yaparlar ve unutturmak içinde çaba harcamazlar.

Dikkatli olun çevrenizdekileri özellikle ailenizi bilgilendirin koruyun.

Ayrıca heryerde olduğu gibi elinden geldğince yardım eden @Ömer arkadaşıma tşkler ve konuyu açan arkadaşımızada
  • Sivas'ta 1 kayıp haberi daha var bu arada.
  • quote:

Orjinalden alıntı: adigehalil

***Kene***

bu tablo acaba ölümlerin kene yapışması şikayetiyle başvuranlara oranını mı; yoksa kkka bulaşanlara oranını mı göteriyor?

Vaka sayıları virüsün bulaştığı insanları ifade ediyor. Virüsün bulaştığı her insan ölmüyor. Hastalık, destekleyici tedavilerle iyileştirilebiliyor. İyileşen hasta ise bağışıklık kazanarak bir daha bu virüsten etkilenmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylesof -- 17 Haziran 2008; 21:14:10 >

• Bir tavuk ömrü boyunca 5000'e yakın kene yer. Kuş gribi, tavukların öldürülmesine yol açıp ekolojik dengeyi bozdu. Kenenin belli bir ilacı olmadığından yaşamını sürdüremeyeceği tek yer çimdir, bı yüzden mümkün oldunca çimde durun. Keneleri öldürmekse kuşları katledecektir çünkü bir kuş sürüsünün göç sırasındaki en önemli kaynağı kenelerdir. Kene ısırıncada direk vurmanızı öneririm 5-6 sene önce babamı ısırmıştı çok iyi hatırlıyorum keneye vrumuştu ve bacaklarıyla dişleri orda kalmıştı, ardından hastaneye gitti zaten daha sonra vucüt dişleri attı. Ölümlere gelince, sadece %3'lük bir kısım öldürür ve öldüren tek tip kene vardır.
  • Bu hastalığın teşhisi ;
    Sağlıkkuruluşuna gittiğiniz zaman kan tahlilinde ön teşhis konur. 2 gün arayla 3 kez kan tahlili yapılır. Anormal bir değer görüldüğü takdirde bu tahlil sayısı 5 'e çıkar. Bakılan tahliller :

Tam Kan Sayımı , bu tahlilde plt (trombosit) değerinin düşük çıkması , beyaz küre ( lokosit) düşük çıkması
    Biyokimya ( Otoanalizörde) ast , alt , ldh ,ckmb değerlerinin yüksek çıkması ön teşhiskonur.

Arkadaşlar çok sayıda kişi kene ısırmasında dolayı sağlık kurumlarına başvurmak ta ,
    tahlillerin sonucunda

Ast 40 değerinin üstünde
    alt 40 değerinin üstünde
    ldh 200 değerinin üstünde
    ckmb 30 değerinin üstünde
    wbc 4 değerinin altında
    plt 150 değerinin altında

değerlerinin karşlığına bakın , eğer bu değerler normal aralıklar da çıkmadıysa ( normal aralıkları değerlerin yanında yazar)
    o zaman sağlık görevlerini uyarın , kene ısırdığının farkında değilsinizdir . başka bir şikayetle gitmiş olabilirsiniz , Doktor yoğunluktan dolayı anlamamış olabilir . Sağlık görevlilerini uyarın !!!

Populasyon da kuş gribinden dolayı kuş cinsleri katledildi dolayısıyla kenenin bir nurmaları düşmanı yok olduğu için, bu vakalar çoğaldı. Şimdi de keneleri öldürmeye çalışıyorlar . O zaman da ne patlak verecek. Kendi sonumuzu kendimiz hazırlıyoruz.

Yaratıcı ne müthiş bir düzen yaratmış şimdi anlamak mümkün , Lösemi artık kanser olmaktan çıkıyor. Tedavisi artık çok kolay. Ama bir taraftan kene vakaları geliyor.
    Bu doğanın bir kanunu olsa gerek . Bir taraftan almak bir taraftan vermek.

• quote:

Orjinalden alıntı: adigehalil

quote:

Orjinalden alıntı: feylesof

Kesin bir tedavi yöntemi henüz bulunamasa da destekleyici tedavi yöntemleriyle hastalıkla mücadele edilebiliyormuş.

Rastlanılan vaka sayısı ve ölümlerle ilgili bir tablo buldum:

***Kene***

Virüsün bulaştığı hastaların ölüm oranları yaklaşık %5-6 civarlarında görünüyor. Paniğe kapılacak kadar ölümcül bir virüs değil. Tabi elbette tedbirli olmakta fayda var.

bu tablo acaba ölümlerin kene yapışması şikayetiyle başvuranlara oranını mı; yoksa kkka bulaşanlara oranını mı göteriyor?

kene her zaman vardı fakat ölümcül olmadığı için birçok kişi keneyi çıkarıp atıyordu. son dönemde yaşanan ölümler eskiye oranla çok daha fazla vakanın kayıt altına alınmasına sebeb oldu.

geçen sene dizime yapışan kene...:

***Kene***

Kene ne biçim yapışmış yahu

• quote:

Orjinalden alıntı: games for windows

Bugün keneye karşı etkile böcek kovucu aldım

bizde bir kimya kozmetik firması olarak kene kovar yaptık.etkisini testlerle ve deneylerle onayladık.insanların sırf bu yüzden pikniklere gezilere gitmediğini biliyorum eczanelerde çok yoğun bi talep var halkın ne derece bu olaydan etkilendiğini satışlar ortaya koyuyor.inanın ruyalarıma giriyor artık akşama kadar kene kene duymak bile istemiyorum artık.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.