Şimdi Ara

Kendini uyanık zanneden pompacı ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
5.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bu durumun problem olcağını hiç sanmıyorum ama siz yinede sorun neden bastı diye.......
  • Pompa yapmışlar size
  • eğer maksatı o ise o kadar düştünüzmü be demek lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fox913

Yukarıdaki olmazlara ilaveten;

Sıvılar prensipte sıkıştırılamaz, yani pompacı ağırlığıyla değil kelepçeyle hotrumu sıkıp akışı kesse pompanın önündeki sayaçta artık akış olmaz.

Diyelim ki hortumda bir miktar yakıtı saydırıp vermemeyi bir şekilde becerdi ama yakıt pompaları yakıtı hem tabancadaki valften hem pompa motorundaki valften kapatır. Yani iki müşteri arasında hortum zaten yakıtla dolu olmalıdır, senden çalmış olsa bu miktarı bir sonraki müşterinin deposunda kaybedecektir.

sonunda aklı başında bir cevap geldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrtem

quote:

Sıvılar prensipte sıkıştırılamaz, yani pompacı ağırlığıyla değil kelepçeyle hotrumu sıkıp akışı kesse pompanın önündeki sayaçta artık akış olmaz.

Diyelim ki hortumda bir miktar yakıtı saydırıp vermemeyi bir şekilde becerdi ama yakıt pompaları yakıtı hem tabancadaki valften hem pompa motorundaki valften kapatır. Yani iki müşteri arasında hortum zaten yakıtla dolu olmalıdır, senden çalmış olsa bu miktarı bir sonraki müşterinin deposunda kaybedecektir.

Evet ya. Bunu düşünmemiştim. Pompadan çıkan yakıtın yarım litresi depoya girmeden hortum musluğu ile pompa arasında kalsa bile bu durumda yine kazıklanmıyoruz ki. Burda pompa ve hortum bakımları yapılmış bir istasyona giden sadece ilk müşteri biraz kazıklanıyor gibi görülüyor. Sonrakiler kazıklanmıyor.

• Bi akaryakıt istasyonun şefiyim arkadaşlar.

Birincisi o hortum ayakla dümdüz edilebilir bir hortumdur, çoksert değildir. Fakat pompacı pompayı ezerek sizden yakıt çalamaz merak etmeyin.

Çünkü; hortumun üstüne basınca yakıt içeri gitmez aksi depoya dolar, pompacı üstüne basarak hortumda yakıt kalmasını önlemek istemiştir.Bazen hortumdaki yakıt yuvanın içine akıp ortalığı batırabiliyor. İsterseniz gidin bir tane istasyona, herhangibir pompayı alın üstüne basın hortumunun. İçinde kalan yakıtın dışarı fışkıracağını görebilirsiniz.

Fakat her ne olursa olsun, pompacının bu hareketi yapmaması lazımdı. Siz yinede şikayetinizi bildirin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nosisukka

Bi akaryakıt istasyonun şefiyim arkadaşlar.

Birincisi o hortum ayakla dümdüz edilebilir bir hortumdur, çoksert değildir. Fakat pompacı pompayı ezerek sizden yakıt çalamaz merak etmeyin.

Çünkü; hortumun üstüne basınca yakıt içeri gitmez aksi depoya dolar, pompacı üstüne basarak hortumda yakıt kalmasını önlemek istemiştir.Bazen hortumdaki yakıt yuvanın içine akıp ortalığı batırabiliyor. İsterseniz gidin bir tane istasyona, herhangibir pompayı alın üstüne basın hortumunun. İçinde kalan yakıtın dışarı fışkıracağını görebilirsiniz.

Fakat her ne olursa olsun, pompacının bu hareketi yapmaması lazımdı. Siz yinede şikayetinizi bildirin.

Ahmetoğulları petrolda mı çalışıyorsunuz? Profesyonel hiçbir istasyonda o borular ayak basmasıyla dümdüz olmaz, yanıcı bir sıvı geçiyor içinden su değil ki?

• Ben miktarı söyleyip içeri gidiyordum.Artık bekleyecem yanlış bişey yaparsa istasyonu yakacam
  • quote:

Orijinalden alıntı: xLasper

olamazmı adam hortuma basamazmı daha geçen adam hortumun üstünden geçti adamı mahkemeyemi verek sende 2 lira için milletimi yakıcan gel sana vereyim 2 liranı

Biraz daha ılımlı, pozitif bir yorum yapabilirsek daha güzel olur bence. Birbirimizi lüzumsuz yere kırmak, küçümsemek hiçbirimize birşey kazandırmaz.
    Bu arada bir gelişme var mı, nedenini öğrenebildinizmi o hareketin amacı neymiş??
  • Bir daha aynı yere gidin ve yakıt alın, pompacı aynı davranışı tekrar yaparsa mutlaka belgelemeye çalışın mümkünse çaktırmadan cep telefonu ile video çekin o zaman elinizde ispat olur.
  • Az önce istasyondan geldim bazı gelişmeler oldu bişiler konuştum sordum ettim bişilerde öğrendim ayrıca banada hak verdiler..Ama konuya yazmama kararı aldım bilgi paylaşımına gerek duymuyorum...Ayrıca konuyu opet'e şikayet olarakda bildirdim bir cevap gelirse sadece onu paylaşıcam..
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

Orijinalden alıntı: mrtem

quote:

Evet ya. Bunu düşünmemiştim. Pompadan çıkan yakıtın yarım litresi depoya girmeden hortum musluğu ile pompa arasında kalsa bile bu durumda yine kazıklanmıyoruz ki. Burda pompa ve hortum bakımları yapılmış bir istasyona giden sadece ilk müşteri biraz kazıklanıyor gibi görülüyor. Sonrakiler kazıklanmıyor.

peki ya seni kazıkladıktan sonra kendi aracını çekip hortmdaki fazla yakıtı ona koyuyorsa

al bide burdan yak bakalım

sadece şaka dikkate almayınız :D

• hortumda yakıt kalıyor mu?

evet kalıyor.. kalmıyorsa eğer pompacı pompayı kaldırırken neden şarap şişesini kaldırır gibi kaldırıyor..???

bir seferinde pompaya tersten yaklaştım.. hortum böyle ancak yetişecek.. havada ve gergin...

pompacı kabul etmedi... abi , şöyle yanaşır mısın dedi...

2 tl lik benzin ne ki yarım litre... bence o hortumda yakıt kalırsa en az 2 litre kalır....
  • Burada yeri gelmiş yazıyorum. Güvendiğiniz benzinlikten şaşmayın. Benzin alırken dikkat edin pompacı tabancayı depoya takıp bırkaacak elinde şak şak yaptırmayın. "Tak çekil başında durma " diyorum...Adam gidiyor..En önemlisi GECE HAVA SERİN İKEN BENZİN ALMAYA GİDİN...Bir depoda yarım litre farkediyor..Gece dediğim 23 - 04 arası...Saygılarımla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 20 Haziran 2011; 16:12:50 >
  • geçenlerde 50 liralık benzin alıcaktım bu arada 50 liralık benzinle 50 km gidebildim

neyse pompacıya 40 liralık dedim arabanın içine girdim geri çıktım 50 liralık olurmu abi dedi bir baktım 50 liralık doldurmuş şimdi ben nedicektim adama ben sana 40 liralık doldur diyorum sen 50 liralık dolduruyorsun çıkar o benzini depodan mı diyecektim depoyu da artık kendimiz dolduraz herhalde bu gidişle

• Adam derdini yazmış, bir kısım lise terkler alay ediyor...
    Eğer beğenmiyorsan mesaj yazma, alay etmek ne demek?

Burasının da kalitesini düşürdüğünüz için teşekkürler...
  • bende hep şu kadarlık koy deyip içeri gidiyordum ama bundan sonra pompacının başında bekleyecem
  • quote:

Orijinalden alıntı: BARKU

bende hep şu kadarlık koy deyip içeri gidiyordum ama bundan sonra pompacının başında bekleyecem

Haklısınız. Uşak'ta İki tane Total var aynı şahsa ait.
    Uşak'ta dörtyola yakın olan Total'den 10 TL'lik gaz aldım. o gün 45km gittim. Gaz dolana kadar başında bekledim.

Bir dahakinde yine aynı pompaya yanaştım 10TL'lik gaz aldım ama beklemeden içeri gittim ödeme için. İlginçtir ki o gün araba 23km'de gazı bitirdi.
    Yani 100KM'de Jetta için 20Litre tüketmesi demek bu! sürekli 2 vites 5000-6000 devir kullanmam lazım ki böyle olması için

i20 kullanan arkadaşımda da aynı şeyler oldu. 10 TL'lik gazla 50-60 km yapan araba aynı istasyon ve pompadan alında 40-45 km yapıyordu.

Diğer Total'den almaya başladım (Kipa'nın karşısındaki). Şehiriçi tüketimim 10-11litreye düştü. Uzun yolda da sabit 120 ile 9-10 cıvarında tüketime düşürdüm.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.