Şimdi Ara

Kendini uyanık zanneden pompacı !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
1
Favori
5.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar az önce istanbuldan ankaraya ufak seyahatimi tamamladım döndüm.Döndüğüm esnada araçta az yakıt kaldı bilmediğim yerden almak istemediğimden herzaman yakıt aldığım evimin yanındaki opet istasyonuna uğradım.

50 tl'lik mazot aldım alışkanlık pompanın başında beklerim çünkü pompacıların pompayı sürekli kurcamaları beni sinir eder pompaya vs dikkat ederim sürekli.Neyse rakamlar dönüyor vs baktım tam 48 küsür oldu ekran derken bizim pompacı olanca gücüyle pompanın hortumunun üstüne basıyor.Sesimi çıkarmadım arkasından ne yaptığına dikkatlice baktım olanca gücüyle 50 tl olana kadar ekran pompanın hortumuna bastı durdu..Hortumun ayağının altında dümdüz olduğunu gözümle gördüm...Yakıt tanktan geçtiği için ibre dönsede yakıt depoya girmeden hortumda kalıyor tabi bu durumda..

Hemen istasyon şefini aradım şikayet etmek için baktım yok acelemde olduğundan hiçbirşey demedim istasyondan ayrıldım.Şimdi yarın sabah ilk işim istasyonu ve pompacıyı opet'e şikayet etmek olacak..

48 küsürde yaptı bu olayı her pompada aynı şeyi yapsa en az 50 kuruş 1-1.5 tl yakıtı resmen aşırıyorlar bu yolla böyle alenen insanı enayi yerine koyan bir rezillik daha görmedim..Artık bundan sonra birde buna dikkat etmemiz gerekecek

• hocam ayagi ile deyil arabayla bile zor ezilmesi lazim o hortumun.sonucta bahce sulama hortumu deyilki.bence bi art niyet yoktur ama insan oğlu sonuçta çiğ süt emmis.tanimadigim.pompaciyida savunmak istemem.
  • işçinin niye umrunda olsunki cebine atamaz o parayı patronada yarancak değil tutki bunlar olan gerçekler o hortum bahçe hortumu gibi yumuşak değil hepsinide geçtim güzel kardeşim madem şüpelendin ağzın var dilin var hortumun üzerine basmandaki amaç ne yiğen diyecedin hoplatcadın
  • sakin ol şampiyon...
  • her zaman aynı yerden almakta fayda olduğunu sanıyorum . 2 istasyon hariç almam benzini çok mecbur kalırsam 3 . istasyona giderim
  • Ayak basmasıyla hortum esnemez bile, bence siz biraz paranoya yapmışsınız.
  • Arkadaşlar bahsi geçen hortum adamın ayağının altında dümdüzdü...Öle sert kalın bir hortum falan değil...Adam iki ayağının altına almış bir güzel eziyordu..

Acelem olduğundan hemen istasyondan ayrılmam gerekiyordu o yüzden pompacı ile laf dalaşına girmek istemedim ödeme yaparken istasyon şefini sordum yokmuş başka bri zamanıma denk gelse uzun uzadıya hesabını sorardım çok pis çingnelik yaparım..

Konuyu şimdi opet'e şikayet olarak bildirdim...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

Ayak basmasıyla hortum esnemez bile, bence siz biraz paranoya yapmışsınız.

Adamın ayağının altında düm düz olmuş hortumu uzun uzadıya görebilecek göze pompanın etrafında onca yer varken neden inatla gidip hortumun üstüne bastığını anlayacak kadarda zekaya sahibim..

o hortumu bende sert bişi sanardım ama öyle değilmiş baya dümdüz olmuştu ve iki ayağıyla ayaklarının uç kısmıyla üstünde duruyordu hadi azıcık esnese falan tamam dicem ama yok hotum dümdüzdü..o hortumdan mazot akıp geçmez arkadaşım..

Ayrıca 48 tl olana kadar pompoyı tutan adam sonra ne olduda ondan sonra hortumun üstüne basma gereği duydu
  • bu yakıt ahlaksızlığı aldı başını gidiyor ,geçenlerde de bir arkadaşın yakıtının son kısmını bir bidona boşaltmışlar, sayaç nasılsa işliyor, farkedilmez diyerekten... :( BAN
  • quote:

Orijinalden alıntı: zugasi_berepe

quote:

Adamın ayağının altında düm düz olmuş hortumu uzun uzadıya görebilecek göze pompanın etrafında onca yer varken neden inatla gidip hortumun üstüne bastığını anlayacak kadarda zekaya sahibim..

o hortumu bende sert bişi sanardım ama öyle değilmiş baya dümdüz olmuştu ve iki ayağıyla ayaklarının uç kısmıyla üstünde duruyordu hadi azıcık esnese falan tamam dicem ama yok hotum dümdüzdü..o hortumdan mazot akıp geçmez arkadaşım..

Ayrıca 48 tl olana kadar pompoyı tutan adam sonra ne olduda ondan sonra hortumun üstüne basma gereği duydu

Bastığı hortum su hortumu değil, su hortumunu sıkarsın en kötü ihtimalle basınçla hortum musluktan çıkar o kadar ama burda hortumdan geçen yanıcı bir kimyasal ve kaç bin dolarlık pompadan geçip geliyor, hortumdan yakıt geçmeyecek kadar olan bir sıkıştırma pompaya büyük zararlar verir 2 liralık yakıt için binlerce dolarlık pompayı riske atacaklarını hiç sanmıyorum, yapıyorlarsada ateşle oynuyorlardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: extreme_oki

işçinin niye umrunda olsunki cebine atamaz o parayı patronada yarancak değil tutki bunlar olan gerçekler o hortum bahçe hortumu gibi yumuşak değil hepsinide geçtim güzel kardeşim madem şüpelendin ağzın var dilin var hortumun üzerine basmandaki amaç ne yiğen diyecedin hoplatcadın

İyi peki şöyle düşün o zaman..Yakıtın hortumda kaldığını..Öyleyse bir şekilde hortumda kalan yakıt depoya geri döner yada akıntı sızıntı olmaması için hortumda kalan yakıtı pompa geri çekiyor.her müşteriden 50 kuruş yakıtı araklasa günde 100 müşteriye pompacı bunu yapsa kaç tl'lik yakıttan tasarruf etmiş olabilir?

Hadi 50'si 1'i 2'si sorun değil..buna tenezül eden istasyondan yakıttan kazanmak için her türlü şeyide yapar yakıta..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zugasi_berepe

quote:

Bastığı hortum su hortumu değil, su hortumunu sıkarsın en kötü ihtimalle basınçla hortum musluktan çıkar o kadar ama burda hortumdan geçen yanıcı bir kimyasal ve kaç bin dolarlık pompadan geçip geliyor, hortumdan yakıt geçmeyecek kadar olan bir sıkıştırma pompaya büyük zararlar verir 2 liralık yakıt için binlerce dolarlık pompayı riske atacaklarını hiç sanmıyorum, yapıyorlarsada ateşle oynuyorlardır.

bahsettiğin şey neden adamın umrunda olsun ki?Bu istasyon daha önce bp istasyonuydu ve yeni opet oldu..Sahipleri el değiştirdi falan fişman..Bütün istasyonu istasyondaki hava kompresöründen yıkama yerinin tavan güneşlğine pompasından lift'ine kadar herşeyini opet değiştirdi ve bunların hepsini firma karşılıyor.bayi cebinden para verip pompa almıyorki..Pompa bozulsa firmayı bağlar o iş bayiyi değil..

• Kusura bakmayın ama böyle bir şey mümkün değil. Yakıt pompalanırken hortumun içi zaten yakıtla dolu. Dediğiniz gibi tanktan benzinin çıkıp da hortumda birikmesi gibi birşey imkansız. Yakıt pompalandığı sırada, tanktan çıkan her damla kadar hortumun ucundan yakıt akar.
    İnanmazsanız bahçe hortumuyla deneyin. Su akarken hortumu ezerek akışı durdurursanız, musluktan gelen akım da durur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seckin01 -- 20 Haziran 2011; 1:09:44 >
  • tamam arkadaşlar ben yanıldım o zaman madem hortumu dümdüz etmeyle birşey olmuyor şakır şakır depo dolmaya devam ediyor iyi ozaman kimse dediğimi dikkate almasın
  • arkadaşlar o kadarda saçma değil, bu işi yapan adamın ona göre hortum veya bot kullanmadığı ne malum, adam yıllardır pompacıdır artık incik cacık öğrenmiştir, 48e gelince basmıştır, kalan 2 tlyi bidona, günde 50 kişiden bir avukat maaşı çıkar.. yaban atılacak bir mesele değil, üstüne gidin. hatta aynı pompacıdan tekrar alarak gözlemleyin ve yakalarsanız direk
  • Sakin ol kardeş pompanın hortumuna basmakla birşey olmaz.
  • Aynen dostum bencede paranoya yapmışsın ki haklısın insanlar artık ne yapacagını şaşırdı.Dediğin şekilde sayaç yazıp pompa yakıt vermeye devam etse hortumda o kadar inceyse akışın kesıldıgı yere kadar şişme yapardı ki hortumdan geçen benzinde basınçlıdır..
  • benzin alırken her zaman araçtan iner depo kapağını kendim açarım, ardından görevliye ne kadarlık olduğunu söyler ve pompaya yazmasını beklerim, daha sonra benzin dolana kadar pompanın başında ben beklerim (bu durumda pompa ile oynama yapamıyor, yaptığı takdirde oynamaması için uyarırım), benzin dolduktan sonra o pompayı çıkarır ben depo kapağımı yine kendim kapatırım, aracı orada bırakır kapıları kumanda ile kilitler içeri ödemeye geçerim, kartımı çektikten sonra dönüşte dolum yapan pompacıyı bulup fişimi isterim, araca bindikten sonra fişin arkasına Trip A da yazan km yi yazarım, ve Trip A yı sıfırlarım.. 50 liralık benzin ile ortalama olarak 140-150 km yol gidiyorum, ve her aldığım benzini de PC ye işliyorum,

şu tarihte
    şu kadarlık benzin aldım
    Trip A da şu km görünürken aldım
    litre fiyatı ve kaç litre olduğu vs vs

aynı benzinliği ve aynı pompayı kullanmayı tercih ediyorum

• üzerine gidin bakalım ne çıkacak sonuç...
  • Yukarıdaki olmazlara ilaveten;

Sıvılar prensipte sıkıştırılamaz, yani pompacı ağırlığıyla değil kelepçeyle hotrumu sıkıp akışı kesse pompanın önündeki sayaçta artık akış olmaz.

Diyelim ki hortumda bir miktar yakıtı saydırıp vermemeyi bir şekilde becerdi ama yakıt pompaları yakıtı hem tabancadaki valften hem pompa motorundaki valften kapatır. Yani iki müşteri arasında hortum zaten yakıtla dolu olmalıdır, senden çalmış olsa bu miktarı bir sonraki müşterinin deposunda kaybedecektir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.