Şimdi Ara

Kendini Sevmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konuyu nereye açacağımı bilemedim. Louise Hay'ın bi kitabı var. Düşünce Gücüyle Tedavi diye. Kariyerinin doruk noktasındayken yazdığı bi kitap. Kendini sevmekle alakalı. Şöyleki sürekli 'Kendimi onaylıyorum' derseniz, olumlu ifadeler kullanırsanız, bunlar sizin önce düşünceleriniz, sonra inançlarınız haline gelir. Ve kendinizi sevebilirisiniz. Ben de ağır psikolojik hasta, çekingen, utangaç, psikopat, dengesiz, salmış bir insan olarak bunda umut var dedim ve çalışmalara başladım. 2 3 hafta dolacak.
    Özellkikle 'Duygularıma izin veriyorum' diye başlayan olumlu ifade beni etkilemeye başladı. Anormal derecede değişik duygular hissediyorum.

Ben bu kitabı 18 yaşımda bir kez okumuştum. Şimdi baya aradan yıl geçti. O zamanda uygulamıştım ama eksik uygulamıştım. Şimdide tam olarak uygulayamıyorum gerçi. Çünkü işe gidip geliyorum. Zamanım olmuyor.
    Sonuçta bu kitabı bütün gün evinde oturup meditasyon yapıp, olumlu ifade mırıldanan bi kadın yazmış. Yani benim yaşantıma pek uymuyor.

Bu kadın yani Louise Hay bu yöntemleriyle ve başka yöntemlerle kanseri atlatmış bi kadın. Tecavüze uğramış, hayatının belli bir bölümünü en küçük sevgi göseterene bile bedenini sunarak geçirmiş. Sonunda bu ilimlere merak salmış, kendini sevmeyi öğrenmiş. Kadının hayatını incelediğinizde, dobra, kendi ayakları üstünde duran, sağlam bir kadın izlenimi veriyor. Buy yüzden de güvenimi kazanıyor.

Sizin bu konudaki görüşleriniz neler? Çünkü vazgeçip vazgeçmemek konusunda kararsız kaldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heyecanlı92 -- 14 Eylül 2015; 17:54:25 >

• Cem Yilmaz in bu konuyla ilgili bir yorunu var... Aklimda kaldigi kadariyla soyle..

Insanlar, kendini begenen seven kisilere karsi negatif yaklasir. Kendini begenmus gibi terimler kullanir. Pekii kendini begenmemek, sevmemek dahami iyi?
    Dusunsenize, uyanip kalkiyor aynanin karsisina geciyorsunuz ve ne kadar cirkinim, kendimi sevmiyorum diye her gun soyleniyorsunuz. Bunun yaratacagi olumsuz psikolojiyi tahmin edebiliyormusunuz? Size verecegi ozguvensizlik?
    O yuzden olumlu ve iyi bir baslangic icin kisi kendini sevmeli, sevebilmelidir.

Not: tecavuze ugradiktan sonra agir kasar olarak yasamis kismini anlamadim.. :/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahmudhudavendi

Cem Yilmaz in bu konuyla ilgili bir yorunu var... Aklimda kaldigi kadariyla soyle..

Insanlar, kendini begenen seven kisilere karsi negatif yaklasir. Kendini begenmus gibi terimler kullanir. Pekii kendini begenmemek, sevmemek dahami iyi?
    Dusunsenize, uyanip kalkiyor aynanin karsisina geciyorsunuz ve ne kadar cirkinim, kendimi sevmiyorum diye her gun soyleniyorsunuz. Bunun yaratacagi olumsuz psikolojiyi tahmin edebiliyormusunuz? Size verecegi ozguvensizlik?
    O yuzden olumlu ve iyi bir baslangic icin kisi kendini sevmeli, sevebilmelidir.

Not: tecavuze ugradiktan sonra agir kasar olarak yasamis kismini anlamadim.. :/

Tecavüzle alaksı yok, sevgi yoksunluğuyla alakası var. Onu belirtmeye çalışıyorum. Vurgulamak istediğim o...

Kendisi benim idolüm olur.

• mahmudhudavendi kullanıcısına yanıt
    Söylediğin iyi oldu düzelttim..
  • heyecanlı92 H kullanıcısına yanıt
    Kadinlara karsi saygiliyimdir, rencide edilmelerini istemem. Duzeltmene sevindim.

• quote:

Orijinalden alıntı: mahmudhudavendi

Kadinlara karsi saygiliyimdir, rencide edilmelerini istemem. Duzeltmene sevindim.

Ben pek saygılı olamıyorum nedense. Hepsi başkalarının sevgisine benim gibi insanlardan kat be kat daha bağımlı. Zayıf ve aşağılayıcı hepsi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heyecanlı92 -- 14 Eylül 2015; 17:57:24 >
  • heyecanlı92 H kullanıcısına yanıt
    Insan, kadinlara baktiginda kendini gormeli... Ben bir kadina baktigimda once kendi zayifliklarimi gorurum. O yuzden yuksek empati kurup saygi duyarim.
    Aslinda herkes biraz bizdir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kişisel gelişim alanının bir çok bölümünde olumlama yöntemi kullanılıyor zaten.Farklı bir çok kitap farklı cümle yapıları ve kelimelerle aynı şeyleri vadedebiliyor mesela.Temeli de beyni olumlu ve yarar sağlayabilecek şekilde şartlandırmak,yönlendirmek.Bazı kitaplarda sürekli "hayatı seviyorum,insanları seviyorum" demeniz önerilir.Cümleler zaten düşüncelerin ve duyguların ifade biçiminden fazlası değil.Bir zararının olacağını sanmıyorum.Özellikle kendini bu konuda eksik hissediyorsan ve iyi geldiğini düşünüyorsan devam et.Derdin saçma görünmesiyse kendine yeterince saçma milyonlarca yaşam örneği bulabilirsin zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VeniVidiVecihi

Kişisel gelişim alanının bir çok bölümünde olumlama yöntemi kullanılıyor zaten.Farklı bir çok kitap farklı cümle yapıları ve kelimelerle aynı şeyleri vadedebiliyor mesela.Temeli de beyni olumlu ve yarar sağlayabilecek şekilde şartlandırmak,yönlendirmek.Bazı kitaplarda sürekli "hayatı seviyorum,insanları seviyorum" demeniz önerilir.Cümleler zaten düşüncelerin ve duyguların ifade biçiminden fazlası değil.Bir zararının olacağını sanmıyorum.Özellikle kendini bu konuda eksik hissediyorsan ve iyi geldiğini düşünüyorsan devam et.Derdin saçma görünmesiyse kendine yeterince saçma milyonlarca yaşam örneği bulabilirsin zaten.

Evet ama insanın nedenini anlayamadığı hisleri, duyguları, davranışları olabiliyor. Bu duyguların, davranışların temelindeki olumsuz düşünceyi olumluya çevirmek için bir uzman şart.

• quote:

Orijinalden alıntı: heyecanlı92

quote:

Kişisel gelişim alanının bir çok bölümünde olumlama yöntemi kullanılıyor zaten.Farklı bir çok kitap farklı cümle yapıları ve kelimelerle aynı şeyleri vadedebiliyor mesela.Temeli de beyni olumlu ve yarar sağlayabilecek şekilde şartlandırmak,yönlendirmek.Bazı kitaplarda sürekli "hayatı seviyorum,insanları seviyorum" demeniz önerilir.Cümleler zaten düşüncelerin ve duyguların ifade biçiminden fazlası değil.Bir zararının olacağını sanmıyorum.Özellikle kendini bu konuda eksik hissediyorsan ve iyi geldiğini düşünüyorsan devam et.Derdin saçma görünmesiyse kendine yeterince saçma milyonlarca yaşam örneği bulabilirsin zaten.

Evet ama insanın nedenini anlayamadığı hisleri, duyguları, davranışları olabiliyor. Bu duyguların, davranışların temelindeki olumsuz düşünceyi olumluya çevirmek için bir uzman şart.

Ne olumsuz düşüncelerin ne de olumsuz davranışların sonu gelir.Tabii ki bu demek değil ki uzman bir kişi bunları belirli bir ölçüde olumlu hale çeviremez.Bunu irade gücüne göre insan kendi başına bile başarabilir.Dünyada acının da olumsuzluğun da sonu gelmez.Uzman kişinin de yapabileceği şartlara göre travma durumu varsa bunu onarmak ve bir nevi bağışıklılık kazandırmak.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: heyecanlı92

quote:

Ne olumsuz düşüncelerin ne de olumsuz davranışların sonu gelir.Tabii ki bu demek değil ki uzman bir kişi bunları belirli bir ölçüde olumlu hale çeviremez.Bunu irade gücüne göre insan kendi başına bile başarabilir.Dünyada acının da olumsuzluğun da sonu gelmez.Uzman kişinin de yapabileceği şartlara göre travma durumu varsa bunu onarmak ve bir nevi bağışıklılık kazandırmak.

Tam olarak bilmiyorum tabi hiç bir uzmanla çalışmadığım için. Ama hayat boyu süregelen bir süreç olduğunu tahmin ediyorum.
    Hastalığım tedavi edilemez kategorisine giriyor ama pes etmiyorum tabii. Sonuçta her şeye rağmen aynada kendime iyi şeyler söylemek bile bana zevk veriyor. Belki içimdeki öfkedendir bu bilemeyeceğim.

Bağışıklık kazandırmak bu kendini sevme işine pek uymuyor çünkü kişi olumlu ifadeleri ve kendini kabul etme çalışmalarını boşladığında kendinden tekrar uzaklaşıp kırgınlıklar yaşayabilir.

• Kendimizi sevmek zorunda değiliz ama kabullenmek zorundayız.
  • Kendimizle barışık olmalıyız. En iyi ifade edecek kelime barışık olmaktır bence ve yeterlidir. Bunun kendini beğenmek, kendini sevmek gibi ifade biçimleri biraz daha sakat.

• En güzeli

• Bu sözle kendini şartlandırma olayı ile ilgili bir şey paylaşmak istiyorum.

Ben hayatı boyunca matematiği çok kötü olan genellikle her dönem zayıf getiren bir insandım ama fen derslerinde ve diğer derslerde de çok başarılıydım. 9. sınıfın 1. dönemi yine zayıf getirmiştim artık alıştığımdan ilginç gelmiyordu, 2. döneme yaklaştığımda artık bu sorunu çözmem gerektiğini yoksa asıl sınavda gerçekten iyi bir puan yapamayacağımı farkettim. Kendime asla güvenmiyordum matematik konusunda, her sınavda kesin yine 0 yada 10 alacağım gibi düşüncelerim olurdu, ama dönem başladığında her yere matematikte başarılı olacaksın sözünü gördüğüm her yere yazdım özellikle matematik defterimin ilk sayfasına yazdım her matematik dersi başında o yazıyı okurdum, tabi bu arada kendime bir çalışma yöntemi geliştirdim çözdüğümüz soruları evde tekrar bakarak çözüyordum sonra bakmadan çözüyordum, ilk sorumu çözdüğümde ne kadar sevinmiştim anlatamam. Tabi bu soruyu çözmek bana aşırı özgüven kazandırmadı, ama matematiğin asla yapılamaz bir ders olduğunu düşüncesini kafamdan sildi attı, ardından 1. soruyu müteakip 2 3 4 5..... böyle gitti ve o dönem okulun en iyi ortalamasını yaptım 98 küsür bir şeydi, herkes şok olmuştu sınavlardan 100 ü çakınca.

Neyse uzatmayalım, çalışmanın yararı bu konuda en yüksek yüzde oranına sahip, ancak bu şartlandırma kendine sürekli hatırlatma olayı galiba işe yarıyor, beynimize olumlu etki yolluyor olabilir, başka işler için de kullanabiliriz aslında, en azından denemekten zarar gelmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Snipertalent -- 27 Eylül 2015; 3:51:48 >

• Eğer bir boşlukta olduğunu hissediyorsa ve ayna karşısına geçip kendini sevmeye başladığını düşünüyorsa o insan daha da dibe batacağını bilir ya da bunun önemsiz olduğunu daha sonradan anlar tabi ki görünüş çok önemlidir ama ben kendini sevme meselesini boş görüyorum

• Kendimi sevmeyi beceremediğim için diğer insanlardan da nefret ediyorum. İnsanlığın bir an önce yok olmasını istiyorum. Zaten olacak ama ben bir an önce olsun istiyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.