Şimdi Ara

Kendime bir uğraş bulmak zorundayım... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
3.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Döngü10

Zengin değilim vakit geçmiyor malesef. Mesleiğimle ilgili de beleş çalışsam ancak alırlar heralde işçi alan yok hiç ya

Alıntıları Göster
    Hocam bence gir beleste olsa calis sonucta eninde sonunda tecruben yüzünden para kazanmaya baslayacaksin

Ise gecmedikce bu süre dolmayacak ustune fakültede ogrendiklerini unutacaksin otomotiv muhendisligi fena bir bolum degil

İnsan evde durdukca ÇÜ RÜ YOR hem zihnen hem fiziken ben bunlari yasadim daha yeni dogru duzgun bir okulum oldu cok yoruluyorum ama uğraşıyorum ve evde kendi balatani siyira siyira eritmekten yine de daha iyi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: hamza5806

Hocam bence gir beleste olsa calis sonucta eninde sonunda tecruben yüzünden para kazanmaya baslayacaksin

Ise gecmedikce bu süre dolmayacak ustune fakültede ogrendiklerini unutacaksin otomotiv muhendisligi fena bir bolum degil

İnsan evde durdukca ÇÜ RÜ YOR hem zihnen hem fiziken ben bunlari yasadim daha yeni dogru duzgun bir okulum oldu cok yoruluyorum ama uğraşıyorum ve evde kendi balatani siyira siyira eritmekten yine de daha iyi

Alıntıları Göster
    Evet birşeyler le uğraşmadan hayat olmuyor hocam yaşıyor muyum yaşamıyor muyum belli değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Döngü10 kullanıcısına yanıt
    Kardeşim ben senin yerinde olsam uzun soluklu ve çok farklı bir maceraya girişirdim ve bunu yaparken son derece futursuzca davranırdım. Şimdi ben sana sorsam büyük ihtimalle daha önce hayatında hiç 16 saatlik bir uçak yolculuğu yapmamışsındır ve/veya ingilizcene hiç güvenmiyorsundur. İşte insana tüm bu prangaları vuranda yapmaktan korkmak, cesaset edememek ve harekete geçememektir.

Ben lise 3. sınıftayken zerre kadar ingilizce bilmiyordum, İyi bir anadolu lisesinde okuyordum ve haliyle tüm arkadaşlarımda üniversite sınavlarına çoktan hazırlanmaya başlamıştı. Birden kafamda şimşek çaktı. ÖSS ye girmemeye karar verdim. Bu fikri aileme açtığımda çok ciddi bir tepki gördüm. Neredeyse evlatlıktan reddeceklerdi. Ama ben kararımı bir kez vermiştim ÖSS ye kesinlikle girmeyecektim çünkü aklımda başka planlarım vardı ve ona odaklanmıştım. İki sene boyunca ÖSS ye zerre kadar çalışmadım, artık liseyle hiçbir bağlantım kalmamıştı ve bana o eğitim çok uzak geliyordu. Çünkü ben ÖSS ye değil SAT ye hazırlanıyordum. Kararımı vermiştim Amerika da okuyacaktım. Ve sonra Chicago da Northwestern Üniversitesi’nde ekonomi bölümüne girdim. Hayatımda gördüğüm en güzel şehirde hayatımın en güzel zamanları geçti. Okulu okurken Starbucks ta geceleri çalışıyordum. Starbucks’ın ilk kurulduğu yer Chicago dur. Hem gece hem gündüz 10 larca insan tanıdım. Derken okul bitti. Los Angelas a yerleştim. Global bir petrol şirketinde 3 yıl çalıştım. Bu süre içerisinde yan iş olarak petrol fiyatları ve petrol stokları ile ilişkili bir ekonometri yazılımı geliştirdik. Bu işten çok güzel para kazandık. Bir süre dünyayı gezdim. Alaska dan, Tokya,ya Küba’dan Arjantin’e, Moğolistan dan Güney Afrika’ya 78 tane ülkeyi gezdim. Binlerce insan 10 binlerce anı biriktirdim. Bütün bunlar lise 3 te ÖSS ye girmekten vazgeçmemle oldu. Şimdi son 6 aydır Türkiye ye yerleştim burada bir girişim yapmaya çalışıyorum. Olmazsa dünya benim diyerek başka maceralara atlayacağım bir yandan da bunları kurguluyorum.

Şimdi benim sana tavsiyem insanlığımızın en büyük sorunu kendimizi keşfedemeyişimizden kaynaklanıyor. Neyi sevip neyi sevmeyeceğimizi hayatımız boyunca tek bir kez bile kendimize sormamışızdır. Şimdi arkadaşlar sana programlama dili öğren demişler. Eğer bunu sevebileceğini, bunda kendini keşfedebileceğini düşünüyorsan 1 saniye bile bekleme. Kendini keşfettiğin şeyi zorla yapmazsın o zaten seni kendine çeker bunu hiçbir zaman unutma. Fakat en önemli şey ki bunu sakın unutma hiçbir şeyi denemekten sakın korkma. ÖSS ye girmekten vazgeçmek benim hayatımda ki en güzel karardı ve hergün bunun için şükrediyorum.

Hangi üniversite hocam ? Bu sene okulu bıraktım, 2 senedir hazırlıktan kalıyordum yatay geçiş deneyeceğimde aklımda makine mühendisliği veya otomotiv diyordum tavsiye eder misini?

Orijinalden alıntı: kendindenvazgeçenadam

Hangi üniversite hocam ? Bu sene okulu bıraktım, 2 senedir hazırlıktan kalıyordum yatay geçiş deneyeceğimde aklımda makine mühendisliği veya otomotiv diyordum tavsiye eder misini?
    Hocam mühendislik bölümlerinde çok mezun var. Artık İngilizceyi biraz bilmem bile yetmiyor. Süper bilmeni istiyorlar. Kolay değil. İşsizlik çok sektörde. Giderek artacak bu bence girme derim. İsmi var diye hele hayatta girme. Başka sevebileceğin bölüm vardır. Onlara yönel derim

Orijinalden alıntı: ediptoker

Kardeşim ben senin yerinde olsam uzun soluklu ve çok farklı bir maceraya girişirdim ve bunu yaparken son derece futursuzca davranırdım. Şimdi ben sana sorsam büyük ihtimalle daha önce hayatında hiç 16 saatlik bir uçak yolculuğu yapmamışsındır ve/veya ingilizcene hiç güvenmiyorsundur. İşte insana tüm bu prangaları vuranda yapmaktan korkmak, cesaset edememek ve harekete geçememektir.

Ben lise 3. sınıftayken zerre kadar ingilizce bilmiyordum, İyi bir anadolu lisesinde okuyordum ve haliyle tüm arkadaşlarımda üniversite sınavlarına çoktan hazırlanmaya başlamıştı. Birden kafamda şimşek çaktı. ÖSS ye girmemeye karar verdim. Bu fikri aileme açtığımda çok ciddi bir tepki gördüm. Neredeyse evlatlıktan reddeceklerdi. Ama ben kararımı bir kez vermiştim ÖSS ye kesinlikle girmeyecektim çünkü aklımda başka planlarım vardı ve ona odaklanmıştım. İki sene boyunca ÖSS ye zerre kadar çalışmadım, artık liseyle hiçbir bağlantım kalmamıştı ve bana o eğitim çok uzak geliyordu. Çünkü ben ÖSS ye değil SAT ye hazırlanıyordum. Kararımı vermiştim Amerika da okuyacaktım. Ve sonra Chicago da Northwestern Üniversitesi’nde ekonomi bölümüne girdim. Hayatımda gördüğüm en güzel şehirde hayatımın en güzel zamanları geçti. Okulu okurken Starbucks ta geceleri çalışıyordum. Starbucks’ın ilk kurulduğu yer Chicago dur. Hem gece hem gündüz 10 larca insan tanıdım. Derken okul bitti. Los Angelas a yerleştim. Global bir petrol şirketinde 3 yıl çalıştım. Bu süre içerisinde yan iş olarak petrol fiyatları ve petrol stokları ile ilişkili bir ekonometri yazılımı geliştirdik. Bu işten çok güzel para kazandık. Bir süre dünyayı gezdim. Alaska dan, Tokya,ya Küba’dan Arjantin’e, Moğolistan dan Güney Afrika’ya 78 tane ülkeyi gezdim. Binlerce insan 10 binlerce anı biriktirdim. Bütün bunlar lise 3 te ÖSS ye girmekten vazgeçmemle oldu. Şimdi son 6 aydır Türkiye ye yerleştim burada bir girişim yapmaya çalışıyorum. Olmazsa dünya benim diyerek başka maceralara atlayacağım bir yandan da bunları kurguluyorum.

Şimdi benim sana tavsiyem insanlığımızın en büyük sorunu kendimizi keşfedemeyişimizden kaynaklanıyor. Neyi sevip neyi sevmeyeceğimizi hayatımız boyunca tek bir kez bile kendimize sormamışızdır. Şimdi arkadaşlar sana programlama dili öğren demişler. Eğer bunu sevebileceğini, bunda kendini keşfedebileceğini düşünüyorsan 1 saniye bile bekleme. Kendini keşfettiğin şeyi zorla yapmazsın o zaten seni kendine çeker bunu hiçbir zaman unutma. Fakat en önemli şey ki bunu sakın unutma hiçbir şeyi denemekten sakın korkma. ÖSS ye girmekten vazgeçmek benim hayatımda ki en güzel karardı ve hergün bunun için şükrediyorum.
    Hocam çok haklısınız ama bazen şartlar el vermiyor ya. Herkes her istediğini gerçekleştiremiyor. Şuan birikimim yok birşey yapmak istesem de ailemden para da alamam. Söylesem verirler de zorlanır onlarda. Bende isteyemem zaten yaş 25 olmuş. Kendim kazanıp sermaye üretip biryerlere açabilirim ilerde. Ama şuan ne yapacağımı cidden bilmiyorum. İş tecrübem olsa direk green karta başvuracam da iş tecrübesi istiyor

Kardeşim benim sen kendine bariyerler örüyorsun farkında mısın? Sen sadece neyi sevdiğini ve nasıl mutlu olacağını keşfet. İnan bana para zerre kadar önemli değil. Yukarıda anlattığım hikayeyi ben neredeyse hiç para harcamadan yaptım. Sen kendini keşfettiğin anda hayat sana o yolu açacaktır bunu unutma sakın. Bu arada sana çok marjinal hayallerin peşine düş demiyorum. Bütün olay dediğim gibi kendini keşfetmenle ilgili. Keşfettiğin anda herşeyi oldurursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ediptoker -- 1 Ocak 2019; 23:18:1 >

Müzik aleti çalabilirsin.Vücut geliştirme veya uzak doğu dövüş sporlarına gidebilirsin.

Kardeşim benim sen kendine bariyerler örüyorsun farkında mısın? Sen sadece neyi sevdiğini ve nasıl mutlu olacağını keşfet. İnan bana para zerre kadar önemli değil. Yukarıda anlattığım hikayeyi ben neredeyse hiç para harcamadan yaptım. Sen kendini keşfettiğin anda hayat sana o yolu açacaktır bunu unutma sakın. Bu arada sana çok marjinal hayallerin peşine düş demiyorum. Bütün olay dediğim gibi kendini keşfetmenle ilgili. Keşfettiğin anda herşeyi oldurursun.
    Bir ara herşeyden çok aşçı olmak istiyordum. Gastronomi okumak istiyordum olmadı. Şimdi ondan vazgeçtim kendi mesleğimi yapmak istiyorum ama onda da çok iyi seviyede ingilizce öğrenmem gerekiyor. Buna asılmam lazım uzun bir süre. Kurs olsa iyi olur benim için ama para önemli işte herşeye. Hem çalışıp hem kursa gidebilirim aslında. Haklısınız hocam biryerden başlamak laızm

• quote:

Orijinalden alıntı: 37debdeb37

Millet programlama dilleri falan yazmış da çoğu kişi bunlardan zevk almaz.

Müzik aleti çalabilirsin.Vücut geliştirme veya uzak doğu dövüş sporlarına gidebilirsin.
    Hocam hobiden çok para kazanmaya yönelik olması iyi olurdu aslında.

Önerdiğin şeylerde güzel. Müzik bana uzakta spor yapılabilir

Orijinalden alıntı: kendindenvazgeçenadam

Hocam aklıma bölüm gelmiyor, kedimi bildim bileli makine mühendisi olucam diye şartlandırdım. Hukuk kazanabilseydim giderdim fakat sözelim aşırı zayıf. Tavsiye edeceğiniz bölüm var mı ki?
    Valla kişi eğer başarılı olmayı kafaya koyduysa her meslekte başarılı olur açıkcası. Ben baştan beri sevmiyordum mesleğimi de bu ara ısındım biraz. Sende istiyorsan yaparsın. Makine mühendisliği yerine başka alakasız bölüme gitsen. İçinden gelmezse olmaz hocam. Hayat kısa mutlu olduğun işi yapmazsan zehir olur. Günün işle geçecek çünkü

• quote:

Ben sana bir tavsiye vereceğim kardeşim bir arkadaştan bir resim bekliyorum, Sende ciddi bir enerji gördüm. Önemli olan birşeyleri yapmak için heyecan duyman ki bu sende var.
    Resim derken anlamadım. Bu bir iş teklifi mi

• Ne işle uğraşıyorsunuz yada öğrenci misiniz? Gerçi boş vaktiniz olduğuna çalışmıyorsunuz tahminim. İş olunca insanın kendine ayıracak vakti kalmıyor çünkü. İnsan hiç bir şey yapmadan oturmayı bile istiyor.

Yok iş teklifi değilde bak şu tarz kitaplar var piyasada bunların bir sayfası türkçe aynı sayfanın yanı o sayfanın ingilizcesi. Bu kitaplardan 3 tane bitir. Aynı zamanda Netflix ten dizi izle 3 ayda ingilizcen muazzam gelişir.

Kendime bir uğraş bulmak zorundayım...

Orijinalden alıntı: Guest-485A4286F

Valla ben bütün boş zamanımı pcde oyun oynayarak geçiriyorum
    Hocam öğrenci misin ?

Yok iş teklifi değilde bak şu tarz kitaplar var piyasada bunların bir sayfası türkçe aynı sayfanın yanı o sayfanın ingilizcesi. Bu kitaplardan 3 tane bitir. Aynı zamanda Netflix ten dizi izle 3 ayda ingilizcen muazzam gelişir.

Bu kitaplari ne yazipda bulabiliyoruz ayrica altyazili dizi cok izledim ingilizcem gelismedi hem izleyip hem nasil gelistiriyorlar her cumlede durdurup tekrar tekrar dinlemeleri lazim

• quote:

Kendime bir uğraş bulmak zorundayım...

Bu kitaplara nasıl ulaşabiliriz hocam isimleri nedir? Siz hangi kitabı önerirsiniz? Bende ingilizcemi geliştirmek istiyorum. Kelime haznem çok zayıf değil ama gramer, cümle kurma ve sesli konuşma açısından çok zayıfım. Bilgilendirirseniz çok sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F E K E L İ -- 2 Ocak 2019; 3:48:51 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.