Şimdi Ara

Kendim montaj yapabilir miyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
2.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar pc toplıcam ama parçaları ayrı ayrı almak gerçekten kar ettiriyor. Tek sıkıntı montaj yapmayı bilmemem montajı kendim yapmam mümkün mü?



  • hocam yapablirisniz ama bilmiyorsanız yapıyım derken zararda verebilrsiniz bunuda göze almanız gerekli tavsiyem tanıdğını bilgisayardan anlayan birini topaltmanız tavsiye ederim yotubede örnek videoalra bakın

    https://www.youtube.com/watch?v=qe45tF-IQK4]


    https://www.youtube.com/watch?v=ZKtqYrrYgpg]


    bunun gibi videolar aratarak bulabilrisniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berke_17 -- 6 Ocak 2017; 17:25:24 >




  • Özellikle çıkarılabilir anakart tepsili bir kasan varsa(yada alırsan hafxb vs gibi) çok rahat toplarsın.
  • tecrübeniz yoksa kesinlikle riske atmayın, en ufak hata yüzlerce tl zarara uğratabilir sizi. çevrenizde bilen birisinden yardım almak en doğrusu olur, tek başınıza toplamak gibi bir hataya düşmeyin hele ki tecrübeniz olmadığını bile bile.
  • Okuma bilen ve ortalama zekaya sahip herkes bilgisayar toplayabilir. Herşeyin yeri belli zaten ve internette birçok rehber var.
  • Tecrübeniz yoksa denememenizi tavsiye ederim. Çevrenizde bilen biri varsa birlikte toplamanızı öneririm.

  • Dostum okuma yazması olan birisi için bilgisayar toplamak çok kolay. Üreticiler yada kullanıcılar Youtube'a ürün montajıyla ilgili videoları genellikle yüklüyorlar zaten ancak aldığın marka/modele göre bir montaj videosu bulamasan bile genel olarak "anakart montajı" yada "ekran kartı montajı" gibi aramalar yaparak neyi nasıl monte edeceğini ve sisteme bağlayacağını görebilirsin.
    Genel olarak kasa içi montaj şu şekilde ilerliyor;
    -Kasa içinde fan yoksa yada ilave fan istiyorsanız bunların montajı
    -Güç kaynağı montajı (genelde 4 vidası olur)
    -Anakart montajı (6-9 vida) + anakart güç bağlantıları montajı (güç kaynağından 24pin eps ve 8 yada 4 pin eps bağlantıları) + kasa reset-hdd-usb-fan kablo bağlantılarının yapılması. Anakarta ait montaj noktalarının nereleri olduğu kitapçığınızda gösterilir, bunları kitapçıktan takip edin.
    -Ram montajı
    -İşlemci montajı + termal macun sürülmesi
    -işlemci soğutucusu montajı ve fan bağlantısı.
    -Ekran kartı montajı ve PCIe güç kablosu bağlantıları.
    -HDD veya SSD montajı ve bunlara ait sata ve güç kablosu bağlantıları.
    Dediğim gibi her aşamada youtube'dan yardım alabilirsiniz. Olmadı buradan yazın (yine size bir youtube linki verilecektir gerçi). İşiniz bittiğinde sisteme güç vermeden önce tecrübeli bir arkadaşınız varsa gelip kontrol etmesini isteyin yada hata yapmadığınızdan eminseniz topladığınız sisteme güç verin. Ardından bios ayarları ve windows kurulumu gelecek ve bilgisayarınız artık hazır.




  • Korkulacak birşey yok, yorumlara bakınca sanki ufak bir hata herşeyi bozar gibi bir his verilmiş.

    Parçalar zaten uyumluysa basitçe yerine otururuyor. Zorlamayacaksınız parçaları takarken buna dikkat edin yeter. Teknikte zorlama yoktur diye bir laf vardır. Her parçanın nasıl takıldığını videolu anlatan yüzlerce video var izleyin önce sonra videoyu başa sarın izleye izleye takın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: InvisibleLord

    Korkulacak birşey yok, yorumlara bakınca sanki ufak bir hata herşeyi bozar gibi bir his verilmiş.

    Parçalar zaten uyumluysa basitçe yerine otururuyor. Zorlamayacaksınız parçaları takarken buna dikkat edin yeter. Teknikte zorlama yoktur diye bir laf vardır. Her parçanın nasıl takıldığını videolu anlatan yüzlerce video var izleyin önce sonra videoyu başa sarın izleye izleye takın.

    bahsettiğiniz durum resmen ezbere iş yapmak oluyor, forumda da onlarcası ile karşılaştık işlemci pini yamultanda var anakart pinlerini yamultanda var. küçük bir arama ile konulara ulaşabilirsiniz hocam, tecrübeli birisinin toplaması ayrı videolara bakarak tecrübesiz birisinin toplaması ayrı.

    herkes becerebilecek kadar bilgili değil, burada onlarca yorum atılıyor fakat her hangi bir montaj hatasından dolayı zarar oluştuğunda ne üretici üstelenecek bu sorumluluğu ne de biz. o yüzden ne kadar dikkat edilirse edilsin riskli bir iş, ayrıca her şeyi bozar gibi bir his verildiği falanda yok örnek vermek gerekirse sizin dediğinize göre, ehliyeti olmayıp araba kullanmasınıda bilmeyen birisine anahtar verip al çalıştır demek gibi bir durum oluşturuyor.





  • @anyone433 ve aynı soruyu soran diğer forumdaşlar, bu anlatılanları anlamadım, yapamam diyorsanız hiç girmeyin bu işe. O pin kıran arkadaşlar keşke hiç girmeseydi bu işe bu anlatılanları idrak edemiyorlarsa.

    @zeckse, arkadaşın etrafında yardımcı olabilecek biri olsa böyle bir konu açmazdı herhalde, insanları cesaretlendirmek varken neden bu heves kırma anlam veremedim. Bilgisayar teknik servisinde filanmı çalışıyorsunuz? Verdiğiniz örneğinde konuyla uzaktan yakından alakası yok. Ha illa örnek vermek isterseniz "ikeadan mobilya almak istiyorum ama monte edebilirmiyim bilmiyorum" yada "legoteknik almak istiyorum ama birleştirebilirmiyim bilmiyorum" gibi örnekler verilebilir bu konuyla ilgili. Bilgisayar toplamak için bir "ehliyete" ihtiyaç yok. Şahsen ben ve benim gibi binlerce insan topladık, kimsede eve gelip ehliyetsiz bilgisayar toplamışsınız diye ceza kesmedi. Roket bilimi değilki, içinde 6-7 tane temel parça var, anakart-işlemci-ekran kartı-ram-güç kaynağı-kasa. Yani 1000 parçalı puzzle değil bu herkes birleştirebilir okuma yazması ve biraz anlama dinleme/yeteneği varsa. İnsanları uyarmak ayrı birşey (bak kardeşim yanlış bağlarsan zorlarsan bozabilirsin aman dikkat et diye), onların önünü kesmek cesaretini kırmak başka birşey (tecrüben yoksa kesinlikle riske atma, en ufak hata yüzlerce tl zarara uğratabilir sakın kendi başına uğraşma diye). Burası bir teknoloji forumu, insanlar teknoloji hakkında yardım/bilgi almak istiyorlar, hiçbirimiz annemizin karnında öğrenmedik bunları, onlara destek olalım, gerekli konularda uyaralım, cesaretlerini özgüvenlerini kırmayalım.




  • Hocam inanın ki bu gerçekten kolay bir şey. Kimseden bakmadım, kimseye sormadım. Daha önce ben de riske atmayım diyordum. Ama kendi kendime öğrendim. Ayriyetten kaldı ki youtube gibi siteler çok yardımcı olacaktır size bu konuda. Yazarsınız anakartınızın marka modelini ve işlemcinizi vs. aratırsınız montajı diye. Çıkan sonuçlardan değerlendirirsiniz. Olmadı benzer ürünlerin montajlarına bakarsınız, yaparsınız.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takıldığınız yerde kafanıza göre ilerlemeyip buraya yazarsanız sıkıntısız toplarsınız

    Daha önce tornavida/vida ikilisi ile haşır neşir oldunuz mu bilmiyorum ama vidaları sıkarken özellikle anakart üzerindekileri tek el kuvvetiyle tornavidayı çevirirken vida dönmeyi bırakınca sıkmayı bırakın. Ayrıca anakart üzerinde tornavida ile gezerken iki katı dikkatli olun
  • ortada her hangi bir heves kırmak yok, sadece parçaları arkadaş toplar toplamaz 1-2 video ile montajlayamaz anlamında söyledim. her hangi bir bilgisayar teknik desteğinde falan çalıştığımda yok hocam rahat olabilirsin o konuda en son 2013'den beri bilgisayarcı dükkanına dahi girdiğim yok. en son alışverişim'de zaten sata kablosu olmuştu. bahsettiğin örneği bende verecektim, fakat ortada bir firma adı olduğundan başka yere çekilebilir konu diye hiç riske atmadım. ayrıca arkadaşın çevresinde toplayabilecek bir tanıdığı yoksa bile her hangi bir oem satan küçük esnafa gitmesi halinde maksimum 50 lira civarına toplar verirler ne risk kalır ortada, ne de stres kalır.

    o yorumda da belirttiğim gibi forum üzerinde ezbere iş yapıp onlarca pin kıran, yamultan ve kullanılamaz hale getiren arkadaş mevcut. bunu yalnızca işlemci olarak düşünmemek gerek, arkadaşın gözünden kaçar bellekleri takarken hata yapabilir vs. bilmeyen için iş dışarıdan gözüktüğü kadar kolay olmuyor maalesef. ben videolar ile toplayamaz demiyorum konu sahibine, tabi toplar fakat 1-2 video ile olabilecek iş değil. her hangi bir hatasında sen veya ben karşılamayacağız çünkü zararını. ayrıntılı videolar izleyerek tabi toplanabilir.

    özellikle bu tarz konularda @technopat ve @teknoseyir kanallarını takip etmek gerek, konu sahibi arkadaşa da bunu belirten özel mesaj gönderdim youtube üzerinde bile yanlış yönlendiren bir çok kanal var, özellikle son dönemde görebildiğim hakan adında bir vatan çalışanı. adam termal macunsuz vs. montajlıyor paketliyor. sözde oem departmanı olarak çalışıyor vatanda

    arkadaşın takıldığı konularda buradan sorması veya fotoğraflı şekilde derdini anlatması yeterli, yardımcı olabilecek bir çok arkadaşımız mevcut. sağ salim sorunsuz toplanması dileği ile












  • Bir önceki arkadaş gibi bende bir hortlayayım, İtopya'dan aldığım toplanmış kasa var. Hazır sistemdi, ama kasayı sevemedim, bir kasa alıp birinden diğerine aktarmak var aklımda. Benim işim daha kolay gibi ekran kartını çıkarıcam gerisi anakart ile hop diğer kasada ama psu'dan çıkan bir sürü kablo var, biraz endişelendiriyorlar beni.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turab27 -- 12 Aralık 2020; 21:15:13 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.