Şimdi Ara

Kendim değiştirebilirmiyim

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar aracımın basıkı balata ve rulmanı değişmesi gerekiyor malum yüksek işçilik bedelleri yüzünden bazı imkansızlıklar yaşanıyor acaba balata setini kendim değiştiriebilirmiyim kendim makina bakımcısıyım alet edavata sahibim daha önce değiştirmiş veya bilgisi olan arkadaş varmı şimdiden teşekkür ederim sağolun.

• yok daha neler .. sakın kendım yapıyım deme basına ıs alırsın
  • sonra sorun çıkarsa servis başına kakar.bir ustayada takdırbilirsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: abrams

İyi günler arkadaşlar aracımın basıkı balata ve rulmanı değişmesi gerekiyor malum yüksek işçilik bedelleri yüzünden bazı imkansızlıklar yaşanıyor acaba balata setini kendim değiştiriebilirmiyim kendim makina bakımcısıyım alet edavata sahibim daha önce değiştirmiş veya bilgisi olan arkadaş varmı şimdiden teşekkür ederim sağolun.

Daha önce pratik yapmadıysanız ve tecrübeniz yoksa, baskı-balata değişimini kendinizin yapmasını tavsiye etmiyorum. Yanlış söküm ve montaj neticesinde aracın değişik aksamlarına zarar verebilirsiniz. "İlla ki kendim değiştirmek istiyorum ve risk alacağım" diyorsanız, sanayide bu işi yapan ustaların en azından yanında durarak tecrübe kazanmalısınız. Ya da, araç ne bilmiyorum ancak, örneğin Renault-12, Murat 131 vb. ise Dz.Mak.Müh. Hasan CAN'ın yazdığı kitaplar var. Bu kitaptaki talimatları izleyerek, değişim yapabilirsiniz. Ancak, çok riskli bir iş yapacağınızı bir daha belirtmem lazım. Araç yeni teknoloji ise, o zaman kendi kendinize değişim fikirden vazgeçmek en mantıklısı.

• Almanyada teknik yardim alabileceginiz, ama isciligini kendinizin yapacagi ozel tamiraneler var. her turlu ekipmanda mevcut. teknik yardim alarak bircok parca degisebiliyor boylece.

ulkemizde de olsa fena olmaz diye dusunuyorum, ama deneyiminiz yoksa bence de asla kendiniz denemeyin.
  • gerekli malzemeleri al git bi tanede usta bul pazarlığını yap ucuza kapat
  • teşekkür ederim bende kendimin kıvıramayacğına inandım ama yapamayacağımdan değilde liftim veya enazından kanalımolsa altına girebilecek yapabilirim ama zor görünüyo bu şartlarda hepinize teşekkür ederim sağolun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • baskı balatadan kastınız, Fren baskı balata ise gayet basit bir işlem .
    ama rulmanı değişmek için özel alete ihtiyacınız var.
    değişmeye karar verirseniz PM atın nasıl yapılacağını anlatırım .
    ben kendi arababamın fren diskleriyle balatalarını değiştirdim . çok kolay .
  • Yağ,yağ filtresi,hava filtresi,buji,belirli kabloların değişimi gibi bakımları ben kendim yapıyorum.4 Liralık hava filtresi değişimine ustalar 20 Ytl alıyor..Neyse hadi 15 oluversin diye gönül alıyorlar sözde.Madem öyle dedim indirdim aracımın tamir klavuzunu,forumdan da destek alarak karbüratör temizliği(denemedim ama) de dahil olarak elimin yatkın olacağına inandığım şeyleri kendim yapıyorum..

Haftasonu yağ,yağ filtresi,buji değişimi yapacagım..Malzemeleri alınca gidip bir yerde değiştireceğim..Tamirhaneye girince 35-40 tan asagı işcilik almazlar..1 depo Lpg..Yaparım keyifle binerim
  • diyelim ki şanzımanı söktün seti değiştirdin,e bi takamadığını düşün.. ama olsun şanzımanın boş kalan yerine aracın tabanın bir kapak açarak ayaklarını uzatırsın,ondan sonra yabadabaduu
  • quote:

Orjinalden alıntı: rallier_61

diyelim ki şanzımanı söktün seti değiştirdin,e bi takamadığını düşün.. ama olsun şanzımanın boş kalan yerine aracın tabanın bir kapak açarak ayaklarını uzatırsın,ondan sonra yabadabaduu

• aslında çok zor olmayan rutin işlemler...
    biraz beceri ve tecrübe ile olabilir....
    lift falan da lazım tabiki...

aracın ufak arızalarında çok kez kendim uğraştım çözdüm....
    hem zevkli de oluyor
  • debrıyaj degıstırmek ufak bır iş degıl yanlız helekı o 19 un arka kulagını sokmek bıle sızı canınızdan bezdırebılır
  • quote:

Orjinalden alıntı: rallier_61

diyelim ki şanzımanı söktün seti değiştirdin,e bi takamadığını düşün.. ama olsun şanzımanın boş kalan yerine aracın tabanın bir kapak açarak ayaklarını uzatırsın,ondan sonra yabadabaduu

Bencede sakın bulaşma hocam baskı balataya falan bırak usta halletsin
  • Yaparsın problem çıkaracak yer arka kampanalar.Kampananın ortasında yuvarlak yani anahtarla olmayan bir kapak var bu da filitre gibi zincirli anahtarla sökülüyor eğer onu sökersen arkaları da yaparsın hiç karışık diil.Önemli olan gerekli takımlar.
    Önlerse en basiti toplayamam dersen söktüğün her vidayı parçayı not alarak sök yaparsın.
    Sakın balataların sürteceği yerleri yağlama
  • quote:

Orjinalden alıntı: yavuzazgin

debrıyaj degıstırmek ufak bır iş degıl yanlız helekı o 19 un arka kulagını sokmek bıle sızı canınızdan bezdırebılır

benimkinde ön iki tane pabuç tutuyor usta bile ya bunla saatlerce uğraşmaya gerek yok öndeki 2 tanesi tuttar bunu dedi girişmedi ön 2 tanesini değiştirmiştik bizde

neyse konuyu dağıttım galiba

herneyse bende çok özeniyorum bu konuda kendi aracımı kendim tamir edeyim diye ama açıkçası ufak şeyler dışında korkuyorum ellemeye daha sonra sanayiye kadar çekmek gerekebilir diye en iyisi biraz kenara para koyup bilen birine yaptırmak olucaktır

benimde debriyaj rulmanı ses yapıyor sanırsam debriyaja basınca garç gurç yapmasıyla birlikte 2. viteste hareket halinde basınca iğrenç bi sürtünme sesi yapıyor bi ara para ayırabilirsem baktırıcam bende (malum öğrenci durumu)

• aracı lifte alabiliyorsan elinde yatkınsa bu işlere yaparsın
  • özel servislerde az işçilikle taktırabilisin..

yetkili servisler hem işcilikten hemde malzemeden kazandıkları için çok pahalı oluyor ama özel servisler işciliği az tutuyorlar genelde..
  • valah ben cesaret edemem,ben buji, hava filtresi, polen fitresi,bobin,rölanti regülatörü değiştirdim şimdiye kadar bu olay beni aşar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.