Yüzbaşı
08 Aralık 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 21 (Bu ay: 0)
Gönderileri
arkadaşlar çok güvendiğim bir yerde dayco marka orjinal triger, seti , v kayışları, motor kulağı değiştirdim aracın performansı yağ değişimiyle artsada motor sesinde tok bir ses hakim oldu sanki motor daha tok ve titrek gibi fakat performansı eskisinden daha iyi normalmidir? Kayış gergisi çok gerilmiş olabilir mi?

Triger takılırken sentesi için gerekli oklara göre yapıldığını söylemişlerdi sente atması gibi bir bir durum söz konusu olabilirmi
arkadaşlar 2007 loganımız var araçta polen filtresi mevcut mu varsa yeri nerdedir nasıl sökülür bilen varsa yardımcı olursa sevinirim
arkadaşlar arabamı satalı bir ay oldu kendime yeni araç almayı düşünüyorum
baktığım araçlar genelde taksi olarak çok kullanılan modeller bu yüzden kmsinden ve ticari olup olmadığından emin olamıyorum bunu anlamamın bir metodu varmı

aracın ticari olarak kullanılıp kullanılmadığını
aracın gerçek kmsini en azından kmsiyle oynanıp oynanmadığını nasıl anlayabilirim

araba alırken bu açıdan nelere dikkat etmem gerektiğini söyleyebilirmisiniz

km si için vites topuzu direksiyon pedallara bakılabilir fakat bunlarıda değiştirmek çok masrafsız ve basit şeyler
arkadaşlar hiç aklımda olmamasına rağmen (europa marka arabamı satıyorum) ve bi şekilde bi tanıdıktan denk geldi alma ihtimalim var 2001 model gümüş gri 1.6 lpgli bir araç bu bu araçlar alınırmı değermi sizce nasıl araç bu sedan polo classic comfortlinelar
arkadaşlar 95 model 1.6 RT europamı satmaya karar verdim
almayı düşündüğüm kafamdaki arabalardan biri de clio

genel olarak arkadaşlar bu arabaları anlatabilirseniz çok sevinirim

daha önceden yanılmıyorsam 2005 model 1.4 bir clio kullanmıştım ve hiç hoşnut olmamıştım kendi 1.6 litrelik europamdan sonra araba beni tatmin edemeyecek kadar ağır ve hantal gelmişti bu arabaların içlerini de pek sevmiyorum bana dar ve basık geliyorlar kafamdaki olumsuz fikirlere rağmen yinede clio almayı düşündüğüm araçlar arasında ilk sıralarda geliyor

genel olarak ucuz, çok tutulan, yeni model, parçası ucuz, çok az yakan bir araba düşündüğüm için clioları araştırmaya karar verdim bu araçlar acaba km benzinli modelleri kaç lt yakıyorlar istediğim özelliklere uyuyorlarmı

kendimizde ayrıca 2007 model logan 1.5dci var bi çok bakımdan harika bir araç olmasada gerek 1.5 dci motorun çok seri oluşu iç hacminin geniş ve ferah olması ayrıca o kadar pazarlamacı arabası olarak ayda 10bin km yol yapmamıza rağmen bize hiç 141bindeki aracımızın hiç sorun çıkarmaması bize çok cazip bir araç olarak geldi 100bin km yol yaptık bu aracımızla europadaki konforu ve rahatlığı bulamasamda loganlarda bu bakımdan cazip

arkadaşlar genel olarak clioları bana anlatıp tanıtabilirseniz 1.4 lerinin benzinlilerini ve lpglilerin kadar yaktıklarını modellerini bana anlatıp yardımcı olabilirseniz çok sevineceğim

ayrıca 1.5 dci clio symboller daha fazla ön planda duruyor benim için fakat dizelde 2. elde şüpheyle yaklaşmak gerekiyor tabi

almayı düşündüğüm ilk kafamda belirlediğim araçlar
logan 1.5dci yada 1.4-1.6mpi olabilir
clio symbol 1.4ler
clio symbol 1.5dci
megane1 (1.6é motor olanları)
fiat albea

not:olabildiğince yeni model az yakan ve ucuz araç arıyorum yeni fikirlere de açığım

YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM
arkadaşlar R19 aracımın gösterge panelindeki 2 lambası yandı buyüzden geceleri km saatini okuyamıyorum rahat kendim değiştirmeyi düşünüyorum. dün sökmeyi denedim ama beceremedim baktım gizli vidalarını bulamıyorum ellemek istemedim pek sadece üstteki 2 vidayı ve onun altında gösterge panelini tutan vidaları sökebildim fakat alttan hala bişeyler tutmaya devam ediyor hassas bişey olduğundan ellemedim. daha önce söken ya da nasıl sökebileceğimi bilen biri varsa yardımcı olabilirmi?

şimdiden yardım edicek arkadaşlara teşekkür ediyorum
arkadaşlar R19 europam marşa basınca 2000 devire gelip aynı hızla geriye düşüp stop ediyor gaza bassamda sanki motora gaz gelmiyor ve stop ediyor
aracım lpgli lpg ile çalıştırıyorum uzun yıllardır
bunun sebebi nedir arada yapıyor motor sıcakken çok nadir 3. denememde 4. denememde düzgün çalışıyor böyle olunca
lpgnin anahtarındaki ışığıyla ve o tipik "TIK" sesiyle lpgnin kontağı çevirince açtığını ise anlıyorum sebebi ne olabilir arkadaşlar
lpg filtresini düzenli aralıklarla değiştiriyorum acaba sürekli gaz aldığım yerin gazımı çok kaliteli değil arkadaşlar yoksa teknik bişeymi yardımcı olursanız sevinirim

(araç uzun yıllardır sadece lpg ile çalışıyor düz sistem lpg var)
arkadaşlar dün akşam giderken yolda susturucum koptu hemen sesi değişti arabanın altına eğilp baktığımda egsoza baktığımda arka susturucu eğrilti duruyordu arabayı kaldırıma 2 tekeri çıkarıp altına yattım telle bağladım ama heran düşücek gibiydi bende eksozun susturucusunu kendim söktüm zaten kaynak yerlerinden kopmuştu ve o şekilde kullandım bi süre
doğal olarak çok hoş melodiler yükselsede benim için çevremdeki ilgiyi üstüme çektim biraz sanırım

pazartesi günü yaptırmaya vaktim yok ve acil bir iş için arabamı kullanmak zorundayım

öğrenci olduğumdan ve yakıt tüketimimin ne kadar artacağını bilmediğim için bu şekilde yola çıksam sabah erkenden ve dikkat çekmeden yakıtı tüketimimde çok fazla artış olurmu

bu şekilde kullanmamn bir mahsuru var mı araba için?

(arabam karbratörlü 1.6 europa)
arkadaşlar bu ara bi çok karbratörlü arabada görüyorum mantığıma çok ters geliyor size sormak istedim

hava girişinin olduğu yerin 1/3ünü koli bantı gibi şeylerle kapatıp motora çok hava girmesini engelleyip düşük devirde çok daha az yaktığını söylüyorlar DOĞRUMUDUR?

bunun tam aksini yapan bir alet daha var tam adı ne olarak geçiyor bilemiyorum bikaç yerde gördüm motora hava girişini artırarak Araçlarda 5 ile 10 bg arası güç artışı sağlayıp %10 ile %30 arasında ekonomi yapmanıza imkan sağladığını iddea ediyorlar tam yanmayan yakıtın yanmasını sağlıyor deniyor sizce bu mu doğru??

yüksek hızlarda boşa atınca araba hava fazla hava girişinden devir düşüp stop edebiliyorken fazla hava mantıklı bişeymi?

şahsen 2500 devire gelmeden vites atıp gaza parmağımın ucuyla dokunuyorum
hatta sabah çok erken saatte (incin top oynarken) yola çıkıyorum sabah trafiğine yakalanmamak için ayrıca radarda olmadığından sürekli 90 km hızla gidiyorum
ayırıca rampa aşağı boşa atınca gaza basmazsam az bişey 120 km hızlarda aracım yüksek hava girişinden lpg yakamayıp stop ediyor direk
malum artan yakıt fiyatlarından ötürü her türlü az yakmayı sağlayacak şeyi düşünür oldum

NOT:aracım R19 europa 1.6 RT lpgli (karbratörlü)

CEVAPLARINIZI HEYECANLA BEKLİYORUM

(daha önce konuşulduysa bu konu affınıza sığınırım)
arkadaşlar görmüş olduğunuz üzere panjurun farın alt kısmına gelen kısmını seneler evvel ehleyetsizken vurup kırmıştım uzun yıllardır da hiç yaptırmadık
arabamın birazda kaportasını toparlamaya karar verdim ilk olarak panjurdan başlayayım dedim

gittim hurdacıları gezdim hiç dilediğim gibi panjur bulamadım en iyisi sıfır alıp kendim yaparım dedim söküp takma konusunda hiç sorunum olucağını sanmıyorum baktım gayet kolay fakat hiç hayatımda boya yapmadım

kendisinden gri halde bulunan yan sanayi panjur aldım boya numarasının bagajda döşeme altında olduğunu biliyorum ama boyama konusunda bilgim yok
sonuçta çok ufak meblalara da boyatılabilir ama ben kendim yapmak konusunda çok hevesliyim

spreyle boyamayı düşünüyorum bu hazır satılanlardan
nasıl bi teknik kullanmalıyım kaç kat boya atmam gerekir başta astar sonra cila atmak gerekir mi ya da başka bir işlem uygulanıyormu boyama konusunda yardımcı olursanız memnun olurum

(not:aldığım parça açık gri renkte astara gerek yok gibi duruyor)
ilerleyen zamanlarda ise tamponu değiştiricem yada boyayıcam
araç R19 europa 95 RT karmen kırmızı

Hakkında
Forum İmzası:
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 8 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 11 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 363
İkinci El Bölümü Mesajları: 3
Konularının görüntülenme sayısı: 8.159 (Bu ay: 149)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.