Şimdi Ara

KENDİLİĞİNDEN BENZİNE GEÇME SORUNU(ÇÖZÜLDÜ..)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
34.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar kullandığım sıralı sistem, LPG'de giderken sık sık kendiliğinden benzine geçiyor. Bu sorun belli olay ve şartlardan bağımsız. Örneğin motorun sıcak ya da soğuk olması, devrin yüksekliği ya da düşüklüğü, hava sıcaklığı, deponun doluluk oranı vs. farketmiyor.

LPG ile giderken birden araç hafifçe silkeleniyor, benzine geçiyor. Bazen bir dakika kadar sonra tekrar LPG ışıkları yanıyor. Sonra tekrar benzine geçiyor. Düğmeye kendim basmazsam bazen benzinde devam ediyor, hatta takılı kalıyor. Bir dk.dan kısa aralıklarla bir benzine bir LPG'ye geçip durduğu da oluyor. Çok sinir bozucu bir durum..

Bu problem nedir, neden kaynaklanır? Nasıl çözülür, yardımcı olursanız çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultranet -- 27 Temmuz 2009; 0:29:56 >

• kitinizin markasını belirtmemişsiniz
    montajla alakalı bir problem var montajı yapan servise tekrar gidip sorunu anlatmanız gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uysalotogaz

kitinizin markasını belirtmemişsiniz
    montajla alakalı bir problem var montajı yapan servise tekrar gidip sorunu anlatmanız gerek.
    Kitin markası Ekogas. 7 aydır problemsiz kullanıyordum, bu sorun yeni ortaya çıktı.

Servise götürdüm, bazı ayarlar yapıp kendileri kullanarak denediler, sorun bir süreliğine kayboldu. Sonra yeniden başladı ve hala devam ediyor.

LPG-benzin düğmesindeki LPG ışıkları, depo boşken birden full yanmaya başlıyor. Sonra tek ışığa düşüyor. Sonra yine full. Derken benzine geçiyor, bazen düğmeye bassam da LPG'ye dönmüyor, benzinde kalıyor. Ta ki kontak kapatılıp araç tekrar çalıştırılıncaya kadar.

Sizce bu ECU kaynaklı bir problem midir?

• quote:

Orijinalden alıntı: ultranet

Kitin markası Ekogas. 7 aydır problemsiz kullanıyordum, bu sorun yeni ortaya çıktı.

Servise götürdüm, bazı ayarlar yapıp kendileri kullanarak denediler, sorun bir süreliğine kayboldu. Sonra yeniden başladı ve hala devam ediyor.

LPG-benzin düğmesindeki LPG ışıkları, depo boşken birden full yanmaya başlıyor. Sonra tek ışığa düşüyor. Sonra yine full. Derken benzine geçiyor, bazen düğmeye bassam da LPG'ye dönmüyor, benzinde kalıyor. Ta ki kontak kapatılıp araç tekrar çalıştırılıncaya kadar.

Sizce bu ECU kaynaklı bir problem midir?

Alıntıları Göster
    benzine geçmeyi maptan yapabilir.yada basınç düşüklüğünden yada gaz valflerinde ve filitrelerde tortu oluşumundan.map hortumu hava alıyorsa da benzine atar.
    gösterge problemide şamandıra ve sensörden programdaki seviye ayarından.simit tanklarda ışıklarınız dalgalana bilir.sistemi tam olarak tanımadığım için size bu kadar bilgi verebiliyorum.servisine uğrayıp yazdıklarımı değerlendirin.inş.sorunlarınız düzelir.

• quote:

Orijinalden alıntı: uysalotogaz

benzine geçmeyi maptan yapabilir.yada basınç düşüklüğünden yada gaz valflerinde ve filitrelerde tortu oluşumundan.map hortumu hava alıyorsa da benzine atar.
    gösterge problemide şamandıra ve sensörden programdaki seviye ayarından.simit tanklarda ışıklarınız dalgalana bilir.sistemi tam olarak tanımadığım için size bu kadar bilgi verebiliyorum.servisine uğrayıp yazdıklarımı değerlendirin.inş.sorunlarınız düzelir.

Alıntıları Göster
    Sn.Uysalotogaz, ilginiz için teşekkür ederim. Servise ilk gidişimde gaz basıncının düştüğünü söylemişlerdi, ancak yaptıkları bazı ayarlardan sonra problem tekrarladı. Şimdi tekrar servise götürmek zorundayım, umarım bu kez sorunu tam olarak çözerler.

• quote:

Sn.Uysalotogaz, ilginiz için teşekkür ederim. Servise ilk gidişimde gaz basıncının düştüğünü söylemişlerdi, ancak yaptıkları bazı ayarlardan sonra problem tekrarladı. Şimdi tekrar servise götürmek zorundayım, umarım bu kez sorunu tam olarak çözerler.

Alıntıları Göster
    Problem çözüldü.. Şaseye bağlanan kablodan kaynaklanıyormuş, 10 dk. sürdü.

Bu arada çok iyi bir Ekogaz servisi geliyor. Kendileri beni bulup mekanlarına davet ettiler ve problemi anında çözdüler. Sağolsunlar ücret bile almadılar. Kendilerine tekrar tekrar teşekkür ediyorum

• quote:

Problem çözüldü.. Şaseye bağlanan kablodan kaynaklanıyormuş, 10 dk. sürdü.

Bu arada çok iyi bir Ekogaz servisi geliyor. Kendileri beni bulup mekanlarına davet ettiler ve problemi anında çözdüler. Sağolsunlar ücret bile almadılar. Kendilerine tekrar tekrar teşekkür ediyorum

Alıntıları Göster
    1 Kasım 2008 tarihinde ankarada aracıma garantili ve güvenilir olduğu için ekogaz sistemi taktrdım.
    Ekogaz sistemini taktığımdan 1 ay sonra gaz buharlaştırma kısmında arıza meydana geldi ve değiştirmek zorunda kaldım.
    3 ay içersinde gaz sistemindeki değişik sebeplerden dolayı sanayide tamire gittim
    Radyatör sisteminden çekilen baypas sisteminden dolayı aracım 3 kere kışın yolda kaldı ve servisten çekici ile servise tamire gittim Buharlaştırma odasına antifriz çekebilmek için orijinal t borunun kötü ve kalitesiz olduğu gerekçesi ile söklüp usta tarafından sanayide yapılan t boru ile sorunu gidermeye çalıştıysalar da bunda da başarılı olunamadı.
    Ekogaz sistemini takmaya gittiğimde bujilerimi yeni değiştirmiş olup gaz sistemini taktırdıktan sonra aracımda meydana gelen teklemelerin sebebinde bujilerimi değiştirmek zorunda kaldım.
    31 Temmuz 2009 tarihinde seyir halinde iken yoğun gaz kokusuyla karşılaştım ve yolda durup bagajımı kontrol ettiğimde ise bagajın içersinin beyaz bir köpük ile kaplı olduğunu ve yoğun bir gaz kaçağı mevcuttu. Bunun için acilen en yakın gaz servisine başvurmak koşulu ile geçici bir önlem ile ekogaz sistem servisine kadar gidip kaçağın giderilmesini istedim. Bu gaz kaçağı esnasında hiçbir emniyet sistemi devreye girmeyerek ben ve arabadaki lerin hayatı tehlikeye girdi. Yolda arabamla seyir halinde iken gazdan benzine geçmesi gerekirken aracım stop ettiği için trafikte seyir halinde iken ciddi bir kaza riski yaşamak zorunda kaldım. Bu ve bunun gibi yaşadığım birçok sorun karşısında bende ekogaz İstanbul merkezi ile defalarca telefon ile görüştüysem de net ve olumlu bir sonuç alamadım. Benim gibi mağdur olan birçok kişinin ise internette sanal olarak birçok siteye şikâyetlerini yazdıklarını ve onlarında olumlu bir sonuç alamadıklarını gördüm.
    arkadaşlar bana bu konuda yardım edebilecek arkadaşlar varmı ?
    hertürlü yardıma ve bilgiye açıgım

• quote:

Orijinalden alıntı: yppilot

1 Kasım 2008 tarihinde ankarada aracıma garantili ve güvenilir olduğu için ekogaz sistemi taktrdım.
    Ekogaz sistemini taktığımdan 1 ay sonra gaz buharlaştırma kısmında arıza meydana geldi ve değiştirmek zorunda kaldım.
    3 ay içersinde gaz sistemindeki değişik sebeplerden dolayı sanayide tamire gittim
    Radyatör sisteminden çekilen baypas sisteminden dolayı aracım 3 kere kışın yolda kaldı ve servisten çekici ile servise tamire gittim Buharlaştırma odasına antifriz çekebilmek için orijinal t borunun kötü ve kalitesiz olduğu gerekçesi ile söklüp usta tarafından sanayide yapılan t boru ile sorunu gidermeye çalıştıysalar da bunda da başarılı olunamadı.
    Ekogaz sistemini takmaya gittiğimde bujilerimi yeni değiştirmiş olup gaz sistemini taktırdıktan sonra aracımda meydana gelen teklemelerin sebebinde bujilerimi değiştirmek zorunda kaldım.
    31 Temmuz 2009 tarihinde seyir halinde iken yoğun gaz kokusuyla karşılaştım ve yolda durup bagajımı kontrol ettiğimde ise bagajın içersinin beyaz bir köpük ile kaplı olduğunu ve yoğun bir gaz kaçağı mevcuttu. Bunun için acilen en yakın gaz servisine başvurmak koşulu ile geçici bir önlem ile ekogaz sistem servisine kadar gidip kaçağın giderilmesini istedim. Bu gaz kaçağı esnasında hiçbir emniyet sistemi devreye girmeyerek ben ve arabadaki lerin hayatı tehlikeye girdi. Yolda arabamla seyir halinde iken gazdan benzine geçmesi gerekirken aracım stop ettiği için trafikte seyir halinde iken ciddi bir kaza riski yaşamak zorunda kaldım. Bu ve bunun gibi yaşadığım birçok sorun karşısında bende ekogaz İstanbul merkezi ile defalarca telefon ile görüştüysem de net ve olumlu bir sonuç alamadım. Benim gibi mağdur olan birçok kişinin ise internette sanal olarak birçok siteye şikâyetlerini yazdıklarını ve onlarında olumlu bir sonuç alamadıklarını gördüm.
    arkadaşlar bana bu konuda yardım edebilecek arkadaşlar varmı ?
    hertürlü yardıma ve bilgiye açıgım

Alıntıları Göster
    sselamlar 1997 model opel astra kullanıyorum aracımda eko gaz var ve aynı sorunları bende yaşıorum bi arkadaşa şase kablosundan demişsiniz sorunlar tıpatıp aynı çözümde aynı olabilirmi sorunu hiçbir usta gideremiyor yardımcı olursanız sevinirim.( tüpten benzine kendiliğinden geçio bazanda giderken her ikisi birden sönüyor. sorunlar ultraaslan isimli arkadaşın sorunlarının aynısı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi durmuş gökyar -- 6 Kasım 2010; 15:00:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: durmuş gökyar

sselamlar 1997 model opel astra kullanıyorum aracımda eko gaz var ve aynı sorunları bende yaşıorum bi arkadaşa şase kablosundan demişsiniz sorunlar tıpatıp aynı çözümde aynı olabilirmi sorunu hiçbir usta gideremiyor yardımcı olursanız sevinirim.( tüpten benzine kendiliğinden geçio bazanda giderken her ikisi birden sönüyor. sorunlar ultraaslan isimli arkadaşın sorunlarının aynısı)

Aynı sorun bende başladı. benim marka tomasetto

• quote:

Orijinalden alıntı: aytekutku

quote:

Orijinalden alıntı: durmuş gökyar

Aynı sorun bende başladı. benim marka tomasetto

Alıntıları Göster
    İyi günler,
    Aracım Chevrolet Kalos 1.4 sedan. 2010 yılında Brc servisinde Bravo marka tüp takılmış.
    Araç çalıştığında belli bir süre (iyice ısınınca) sonra Lpg'ye geçiyor ama hemen akabinde tekrar benzine geçiş yapıyor. Tekrar tekrar düğmeye basmama rağmen yine de benzine geçiyor. Sesli bir şekilde sürekli uyarı veriyor. Arabayı da sarsıyor. Sorun neden olabilir acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: player_x82

İyi günler,
    Aracım Chevrolet Kalos 1.4 sedan. 2010 yılında Brc servisinde Bravo marka tüp takılmış.
    Araç çalıştığında belli bir süre (iyice ısınınca) sonra Lpg'ye geçiyor ama hemen akabinde tekrar benzine geçiş yapıyor. Tekrar tekrar düğmeye basmama rağmen yine de benzine geçiyor. Sesli bir şekilde sürekli uyarı veriyor. Arabayı da sarsıyor. Sorun neden olabilir acaba?

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar iyi akşamlar.

Az önce LPG li 2001 Corsa C aracımda aynı sorun meydana geldi. LPG de iken benzine geçme sorunu.
    Forumda aradığımda yazmış olduğunuz çözümleri okuyup ben de aracımı kontrol ettiğimde LPG enjektör fişlerinden birinin çıkmış olduğunu gördüm.
    Fişi yerine takıp kontağı kapatıp tekrar çalıştırdığımda araç sorunsuz LPG ye geçti.
    Ben de faydalı olur niyetiyle forumda paylaştım. Çözüm önerileri için hepinize teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: mahony41

Arkadaşlar iyi akşamlar.

Az önce LPG li 2001 Corsa C aracımda aynı sorun meydana geldi. LPG de iken benzine geçme sorunu.
    Forumda aradığımda yazmış olduğunuz çözümleri okuyup ben de aracımı kontrol ettiğimde LPG enjektör fişlerinden birinin çıkmış olduğunu gördüm.
    Fişi yerine takıp kontağı kapatıp tekrar çalıştırdığımda araç sorunsuz LPG ye geçti.
    Ben de faydalı olur niyetiyle forumda paylaştım. Çözüm önerileri için hepinize teşekkürler.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar Merhaba,

Ağustos ayında Atiker LPG taktırdım 2005 Getzime. Geçen aya kadar bir sıkıntı yaşamamıştım. Geçen ay yolda giderken araçta gaz olmasına ragmen LPG'den benzene geçti ve tekrar lpg ye almaya çalıştığımda alamadım. Eve döndüm ve ertesi Sabah tekrar çalıştırdım ve işe gidene kadar lpg de çalıştı. Akşam dönüşte ise eve 200 metre kala yine aynı durum oluştu ve benzine geçti. sonraki iki hafta boyunca aynı durum oluştu Sabah işe giderken full lpg de gidebiliyorum ancak eve dönerken 200 300 metre kala benzene geçiyor. Hafta sonu daha uzun mesafe kullanma durumum oluyor ve 10 km den sonar yine aynı durumla karşılaşıyorum ve araba dinlenmeden kesinlikle tekrar LPG'ye geçmiyor. Geçen hafta arabayı LPG taktrdığım yere götürdüm ve MAP sensörü hatası çıktı bilgisayara bağladıklarında. Onu sıfırı ile değiştirdiler garantiden ve daha da birşey olmaz dedi. Sanayiden çıktım eve giderken yine öttü ve benzene geçti. Şimdi yine hala eskisi gibi.

Yarın tekrar sanayiye gideceğima ncak sizlerin bir önerisi var mı? ya da benzer bir durumla karşılaşan var mı diye sormak istedim.

• ilkdostun kullanıcısına yanıt
    Hocam aynı sorun bende de oldu.ne yaptınız çözebildiniz mi sorunu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: alprtrk

maalesef dostum. tüpü taktırdığım yer tüm tesisatı değiştireceğini söyledi. Bu cuma günü gidip tesisatı değiştireceğim.
  • quote:

sen yeni mi takdırmıştın? atiker mi? ben daha gidemedim satın aldığım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkdostun

quote:

sen yeni mi takdırmıştın? atiker mi? ben daha gidemedim satın aldığım

Alıntıları Göster
    benim çözüldü.Elektrik tesisatında gövde ufaj bi yerden şase yaptını farjettik..izalasyon yapıldı sorun çözüldü.3.000 km oldu sorun yok..kit Atiker

• Hocam merhaba aynı sorun bende de var aracım 2006 fiesta 2011 den beri bende LPG'yi ben taktırdım. Her ikisenede bir beyin değiştiriyorum geçen ay yeni değiştirdim dün sabah aynı arızayı yine yaptı. Nereye yaptırdığınızı söyleyebilirmişsiniz benimde atiker Oray'a götürüp yaptırayım. Arabadan soğudum yardımcı olursan sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yigitce06

Hocam merhaba aynı sorun bende de var aracım 2006 fiesta 2011 den beri bende LPG'yi ben taktırdım. Her ikisenede bir beyin değiştiriyorum geçen ay yeni değiştirdim dün sabah aynı arızayı yine yaptı. Nereye yaptırdığınızı söyleyebilirmişsiniz benimde atiker Oray'a götürüp yaptırayım. Arabadan soğudum yardımcı olursan sevinirim
    Size detaylıca yapılanları aktaraym.Hocam ilk önce benim garantiden ücretsiz map sensörü değiştirildi.Çünkü arıza kodu onu veriyordu.Ama değiştirirken usta eğer ki düzelmez ise elektrik tesisatı kontrol edilecek ve araç 1 gün kalıcak diye söylendi.Map sensörü değiştikten 500 km sonra aynı durumlar devam etti ve ÜSTÜN OTO SERVİSİ - ANKARA VE DOĞU ANADOLU BÖLGESİ(ostim) e gittim elektrik tesisatına birlikte baktık ve şansımız yaver gitti ve hava filtresının alt tarafında elektrik tesisatında gövdeye temas ettiğini farkettik ve 5 dakikalık bi işlem sonucu hallettik.yaklaşık 5000 km oldu şükür sıkıntı yok.' yıl dolmadığı için herhangi ücret ödemesi yapmadım.

• quote:

Size detaylıca yapılanları aktaraym.Hocam ilk önce benim garantiden ücretsiz map sensörü değiştirildi.Çünkü arıza kodu onu veriyordu.Ama değiştirirken usta eğer ki düzelmez ise elektrik tesisatı kontrol edilecek ve araç 1 gün kalıcak diye söylendi.Map sensörü değiştikten 500 km sonra aynı durumlar devam etti ve ÜSTÜN OTO SERVİSİ - ANKARA VE DOĞU ANADOLU BÖLGESİ(ostim) e gittim elektrik tesisatına birlikte baktık ve şansımız yaver gitti ve hava filtresının alt tarafında elektrik tesisatında gövdeye temas ettiğini farkettik ve 5 dakikalık bi işlem sonucu hallettik.yaklaşık 5000 km oldu şükür sıkıntı yok.' yıl dolmadığı için herhangi ücret ödemesi yapmadım.

Hocam iyi günler benim araçta da aynı sorun var.
    Devre ucu sabitlemesi
    gaz fitresinin temizlenmesi ve kalibrasyon testi vs
    100 lira para gitti.

Ama halen devam ediyor...Bazen günde 20 kere yapıyor bazen 3 gün boyunca hiç yapmıyor ama bi bitmedi gitti...Sizin bu gösterdiğiniz yere götüreyim diyorum arabayı bende Ankarada ikamet ediyorum inşallah bi çözüm bulurlar bakmasını istediğiniz yada sizinle özel ilgilenen bi usta varmıydı acaba direk onu söylesem ;)

• bende toyota avensis 2001 model, 2000 d4 motor aracımda brc marka karbüratörlü sistem kullanıyorum, aracım enjeksiyonlu ama zamanında sıralı sistem olmuyor diye bunu taktılar aracıma, şuan aracımda bir sıkıntı var, aracım lpg deyken klima, far, teyp yada herhangi bir elektrikli bir aleti çalıştırdığım zaman saniyeler içinde sürekli gazdan benzine, benzinden gaza geçmeye çalışıyor ve tekliyor, sonundada istop ediyor. bu sorun benzinde olmuyor. 5 farklı sanayide ustaya götürdüm ama kimse sorunu bulamadı, eğer bu konuda size daha önce bir bilgi gelmişse yada bir çözüm fikriniz varsa benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.