Şimdi Ara

KENDİLERİNE KÖLE ARIYORLAR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

sen burayı isveç mi sandın ?
  • önceki çalıştığım yerde çok flu bir mesai kavramı vardı. vardiyalı fabrika olduğu için bazen arıza durumlarında 16-18 saat kaldığımız oluyordu. aynı şekilde haftasonları da yarım gün nöbet vardı. böyle böyle ben 2 yılda ne yıllık izin kullanabildim ne de fazla mesai parası aldım. kendi isteğimle ayrılırken mahkeme olmasın diye ne var ne yok hakkımı verdiler. mesaileri de yarıdan hesapladılar. fabrika giriş çıkış parmak izi ile yapıldığı için hepsi kayıtlı belgeli idi. itiraz edemediler.

çok fazla mesai yaptırılan yerde çalışan arkadaşlar işe giriş çıkışlarını bir şekilde kayıt altında tutsunlar. bu kayıtlar ile mahkemeye giderseniz %90 hakkınızı alırsınız. iş mahkemeleri motivasyon olarak çalışanın yanındadır.
  • geranimo486 kullanıcısına yanıt
    Haftalik 45 saat, gunluk 9 saate tekabul eder. 11 saat calisma ek mesai ile birlikte yapilabilecek maks calisma saatidir. Ek mesailer icinde ucret verilmesi yasal zorunluluktur.

Ara dinlenmeleri de

Ara dinlenme süreleri 4857 sayılı İş Kanunu md. 68/1. fıkrasında, işçinin o günkü toplam çalışma saatine paralel olarak düzenlenmiştir. Buna göre;

4 saat veya daha kısa süreli işlerde 15 dakika,
    4 saatten fazla ve 7,5 saate kadar (7,5 saat dahil) süreli işlerde yarım saat,
    7,5 saatten fazla süreli işlerde 1 saat olarak verilir.
  • iamburak kullanıcısına yanıt
    özel değilse ne iş yapıyorsunuz hocam acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Illusive Man

özel değilse ne iş yapıyorsunuz hocam acaba ?

Teknisyenim ince işler yapıyoruz lehim falan yapıyoruz işten veya parasından şikayetçi değilim. Bana zaman kalmaması beni fazlasıyla boğuyor. Ne arkadaşlar çağırınca gidebiliyorum ne de pc başında zaman geçirebiliyorum. Is çıkışı 2 dk bişey yiyip sinema izlemeye kalksam gece 11de anca eve dönüyorum sonra 12 gibi yatıyorum zaten. Sen istersen en kolay işi yap, parası iyi olsun sen kendine ve arkadaşlarına vakit ayıramadıktan sonra bir anlamı yok. Hepsini geçtim hayatı kaçırıyorum hissi bile seni boğmaya yetiyor. Isyeri keşke yakın olsaydı da şu 2-2 buçukluk saatten yırtsaydım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• iamburak kullanıcısına yanıt
    İnşallah ilerde daha uygun şartlarda iş bulursunuz hocam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Haftalık mesai 45 saattir bunu üzerinde çalışıyorsanız ya mesai ücreti yada karşılığı izin olarak verilir. Eğer verilmiyorsa iş mahkemesinde ispatlayabilirseniz geriye dönük olarak ücret talep edebilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://forum.donanimhaber.com/oecd-ulkelerde-calisma-saatlerinde-birinciyiz-ssli--130853716

Bu durum linkteki konuda da tartışılmıştı. Mesele şu ki türkiye gibi bir ülkede genelde hizmet sektöründe iş vardır genel olarak da işsizlik olduğundan arkada bekleyen büyük bir genç stoğu olduğundan insanlar mecburen şartları kabul ediyor.

Bu işin çözümü saatlik sisteme geçmektir.
    Asgari ücret veriyoruz diyen eleman neyin karşılığında asgari ücret verdiğini söylemiyor
    günde 12 saat haftada 84 saat için mi asgari ücret ?
    Günde 8 saat haftada 40 saat için mi asgari ücret ?

Oysa saatlik sistem ülkede yayılsa çalışanların cebine daha iyi paralar girer.

Market zincirinin x şubesi günlük 20bintl satış yapıyor ama çalıştırdığı personele asgari ücret veriyor. Bu zenginlik tabana yayılmassa ülke gelişmez.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• yalan söylemiş ne on saati, 10 saat olsa öp başının üstüne koy,

sabah 9da açsa, akşam en erken 9da kapasa 12 saat eder, girmeden/çıkmadan önceki hazırlanması toparlanması ıvırı zıvırıda 2 saat, etti mi sana günde 14 saat köleliğe 1600 tl cik,

yarabbi şükür hamd olsun
  • Bi şarküteriye iş sormuştum ayak üstü konuşuyorduk satış alış hesap kitapla aran nasıl falan diye, onlar kolay da ücret ne kadar kaça kadar çalışacağım diye sorduğumda cevap abartısız aynen şöyleydi; sabah 8 gibi gelirsin kahvaltıyı burada yapıyoruz gecede yandaki birahaneler kapanmadan 11 gibi çıkışımız var aylık 900₺ 2 ay sigorta yapmam sonrasına bakarız.

4 sene önceydi bu hala unutmadım ve bu şekilde çalışan vardı üstelik şahısın 3 den fazla dükkanı mevcut yoğunluk neredeyse oraya yardım ediyordun.

İş verende vicdan olacak paranın kölesi olmuşlar hepsi, kabahat bizim milletimizde işsiz kalırım aç kalırım düşüncesiyle katlanıyorlar çalışmayın arkadaşlar kafanızı kaldırın.

Şuanda 8 saat vardiyalı 2000₺ alıyorum.

• Katıksız gayri meşru köpek sürüleri kendilerine köle aramayı marifet sanıyor ya forumda,en çok ona kıl oluyorum. .

Sonrada aglasiyorlar gençler tembel "vasıflı eleman"yok diye .

Tablada limon satarım bu itlere emegimi vermem Ah birtane hayatta karşıma gelmiyor ki kafa göz birakmayayim .Geçmiş olsun hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 26 Ocak 2018; 10:2:40 >
  • Burası Norveç mi kardeşim tabi ki köle ararlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İş kanununa göre haftalık çalışma saati 45 saattir

Haftada 5 gün 10 saat çalışma, hergün bir saat mola zaten standarta tekabül ediyor. Fazlası mesaiye girer

• ben apartmandan içeri girerken saate baktığımda işe gitmeme 12 saat kalıyor 12 saatte yemek mi yiyeyim dizi mi izleyim ingilizce mi çalışayım hobi mi edineyim duş mu alayım uyuyayım mı
  • 4 çocuk istemelerinin mantığını anladınız mı şimdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark_Soul -- 26 Ocak 2018; 11:39:47 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.