Şimdi Ara

Kendi Yapımım Yarış Oyunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
3.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar amatör olarak yaptığım yarış oyunu. Yorumlarınızı bekliyorum.
    Buradan

• Her şeyden önce böyle şeyleri yapmak bile çok iyi bir şey.. Elinize sağlık.. Bir ara deneyeceğim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akcura

Her şeyden önce böyle şeyleri yapmak bile çok iyi bir şey.. Elinize sağlık.. Bir ara deneyeceğim..

Aynen katılıyorum elinize sağlık.Umarım ileride daha başarılı olursunuz.
  • Başarılar.
  • kendn yapmışsın eline sağlık helal sana da sanki şoförlor yok :)
  • Yorumlarınız için teşekkürler. Yeni başladım sayılır. İlk deneyimlerimden biri diyebilirim.
  • Bende bu işlere girmek istiyorum ama pek bi bilgim yok.. Bir ara python takıldım.İyi derecede photoshop biliyorum denilebilir.Ne tavsiye edersiniz nasıl başlamalıyım neleri araştırmalıyım ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İlk Türk Yapımı PS2 Oyunu
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Öncelikle oyun işinde hangi dalla uğraşmak istediğine karar vermen gerekiyor.
    *Programlama
    *Grafik(3d artist vs.)
    *Müzik vs..
    Bunlarda kendi aralarında ayrılıyorlar. Mesela programlama motor,gameplay,yapay zeka vs.. Grafik, Menü tasarımcısı,3d artist,harita tasarımcısı, animatör vss.
    Hangi alanda çalışmak istediğine karar verdikten sonra. Bunlarda uzmanlaşman gerekiyor. Hepsini ben yapayım şeklinde malesef olmuyor. Mesela ben bu oyunda grafikleri hazır kullandım. Oturup en baştan modelleme yapmadım. Ama programlaması tamamen bana ait.
    Eğer python biliyosan sana, onunla devam edebilirsin. Python kullanan oyun motorları var. Sana panda3d, ogre3d, irrlitch önerebilirim başlangıç için. Veya motor programlama üzerinde yoğunlaşmak istiyorsan directx veya opengl apilerini öğrenmeye çalış.
    Ve son olarak senin OG 'ye davet ediyorum. Eğitsellerden ve forumdan yararlanabilir, istediğin soruyo sorabilir fikir alışverişi yapabilirsin.

• Tebrikler
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasan1980125

Öncelikle oyun işinde hangi dalla uğraşmak istediğine karar vermen gerekiyor.
    *Programlama
    *Grafik(3d artist vs.)
    *Müzik vs..
    Bunlarda kendi aralarında ayrılıyorlar. Mesela programlama motor,gameplay,yapay zeka vs.. Grafik, Menü tasarımcısı,3d artist,harita tasarımcısı, animatör vss.
    Hangi alanda çalışmak istediğine karar verdikten sonra. Bunlarda uzmanlaşman gerekiyor. Hepsini ben yapayım şeklinde malesef olmuyor. Mesela ben bu oyunda grafikleri hazır kullandım. Oturup en baştan modelleme yapmadım. Ama programlaması tamamen bana ait.
    Eğer python biliyosan sana, onunla devam edebilirsin. Python kullanan oyun motorları var. Sana panda3d, ogre3d, irrlitch önerebilirim başlangıç için. Veya motor programlama üzerinde yoğunlaşmak istiyorsan directx veya opengl apilerini öğrenmeye çalış.
    Ve son olarak senin OG 'ye davet ediyorum. Eğitsellerden ve forumdan yararlanabilir, istediğin soruyo sorabilir fikir alışverişi yapabilirsin.

Teşekkürler yarından itibaren detaylı olarak giriyorum bu işe..

• vay be.. harika
  • x6 1055t ve 9600gt ekran kartıyla oynanmıyacak kadar kasıyor neden olabilir?
  • emeğine sağlık deniycem bi ara.

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi poppo -- 23 Temmuz 2010; 9:49:12 >
  • Şuan sahnede bloom,hdr,motion blur,dof,fog,lightmass vs.. efektler var. Ve 8 araç olduğundan kasıyo olabilir. Acaba kaç fps aldın? consolu açıp stat fps yazarak ölçebilirsin. Demo amaçlı yaptığım için grafik ayarları eklemedim yalnızca çözünürlüğü değiştirilebiliyor. Sendeki fps düşüşünün efektlerden olduğunu düşünüyorum. Bu arada yorumlar için teşekkürler.
  • ss leri süper olmuş eline sağlık başarıların devamın bekliyoruz.
  • Bu oyunun tuşları ne hangi tuşa bastıysam araba yürümedi ama esc ye basınca menü açılabiliyor
  • Pencere şeklindeyse arka planda kalıyo olabilir. Bir defa tıklayıp aktif edebilirsin. Ayarlardan çözünürlüğü ayarlayınca zaten fullscreen yapıcak otomatik olarak. Tuşlar ise şöyle:
    W - ileri
    S - geri
    A - sol
    D - sağ
    ESC - menü
    " - konsol
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasan1980125

Şuan sahnede bloom,hdr,motion blur,dof,fog,lightmass vs.. efektler var. Ve 8 araç olduğundan kasıyo olabilir. Acaba kaç fps aldın? consolu açıp stat fps yazarak ölçebilirsin. Demo amaçlı yaptığım için grafik ayarları eklemedim yalnızca çözünürlüğü değiştirilebiliyor. Sendeki fps düşüşünün efektlerden olduğunu düşünüyorum. Bu arada yorumlar için teşekkürler.

2-3 fps anca alıyorum ama ekran kartım o kadar da kötü değil hani Driver Grid'i son ayarlarda oynayabiliyorum

• Ekran kartının modeli ne acaba. GRID'i biliyorum kaliteli bi oyun eğer onu son ayarlarında oynayabiliyorken bunda fps'en düşükse sorun bende olabilir. Diğer deneyen arkadaşlarda fps değerlerini ve sistem özelliklerini yazabilirler mi.
  • işlemci: phenom 2 X6 1055t
    Ram: 4Gb DDR2
    Ekran Kartı: Palit 9600gt Sonic 512mb

Aldığım fps 3 ü geçmedi ss de atabilirim
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.