Şimdi Ara

Kendi Üzerinize Olmayan Hatlarınızı Üzerinize Alabilirsiniz (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
597
Cevap
1
Favori
124.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Benim üzerime olan hattı arkadaşım kullanıyor epeydir.
    Şimdi gidip kendi üzerine alabilir mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0ZN

Şimdi arkadaşlar biraz kafam karıştı.
    Benim üzerime olan hattı arkadaşım kullanıyor epeydir.
    Şimdi gidip kendi üzerine alabilir mi ?

alabilir tabiki arkadaşın gidecek turkcell extraya durumu anlatacak hat kimin üzerine diye sorarlarsa bilmiyorum desin. soyadınız tutmadığından işleminiz yapılır. ancak benim mesela babamın üstüne soyaddan anlıyorlar bu yüzden kıllık yapıyorlar yarın birkaç tane daha extraya uğrayıp yaptırmaya çalışıcam.
  • Yaaa arkadaşlar yasada yok öyle bi kurul yok baba gelcek yok ana gelcek yok hat sahibi kim ise o gelcek yasa açıkca ortada hattı kendi üzerinize nufus cüzdanınızla giderek alabilirsiniz telefonuna teyid mesajı geliyor sadace vede işleminiz tamamlanıyor.. Israr edin zaten hattı üzerinize aldığınızda 1 sene içinde eski hat sahibi itiraz ederse hattı kendi üzerine alma yetkisi var birazcık dil dökün mecbur işleminizi yapmak zorundalar..
  • BİRİ BANA YARDIM ETSİN

BEN Z. C. yim HAT ise F. Y. nin üzerine ve kendisini tanımıyorum ve ulaşmam da imkansız... Turkcell Extraya gittim evet yapıyoruz üzerinize alabilirsiniz dediler... AMA 31 TL ÜCRET ÖDEMENİZ GEREKİYOR cevabını verdiler...AMA BURADA ÜCRETSİZ YAPTIKLARINI SÖYLEYEN ARKADASLAR VAR... ÜCRET ÖDEYECEK MİYİM ÖDEMEYECEK MİYİM... ÜCRETSİZ YAPILIYORSA YAPANLAR NERDE YAPTILAR...
  • Bursa'da iki Extra ile telefonda konuştum. İkisi de aynı şeyi söyledi. "Evet öyle bir yasa var, bizde uyguluyoruz, ama ekranlar açılmadığı için yapamıyoruz." Zaten yan çizmeden bir şey yapsalar şaşırırdım...
  • http://www.turkcell.com.tr/yardim/duyurular/abonelikkayitlarininguncellenmesi

Abonelik Kayıtlarının Güncellenmesi
    5809 sayılı "Elektronik Haberleşme Kanunu" hakkında.

5809 sayılı "Elektronik Haberleşme Kanunu" 10 Kasım 2008 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Kanun'un "Abonelik Kayıtlarının Güncellenmesi" başlıklı geçici 5. maddesinde;

"(1) GSM mobil telefon hizmeti sunan işletmeciler nezdinde tutulan abonelik kayıtlarının tam, doğru ve güncel bilgilerden oluşmasını teminen, tüm abonelik kayıtları bu Kanunun yayımından itibaren bir yıl içinde güncellenir. Bu kapsamda ilgili işletmeciler nezdindeki bilgi ve belgelerinde eksiklik ve yanlışlıkları bulunan tüm aboneler, bu süre içerisinde kimliklerini ispatlayıcı belgelerle birlikte ilgili işletmeciye başvururlar. Başvuru esnasında abonelerden kimliklerini ispata yarar belgelerin birer örneği ile birlikte bireysel abonelerden Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaraları, kurumsal abonelerden ise vergi numaraları alınır. Bu madde kapsamında bilgileri güncellenemeyen hatların elektronik haberleşme şebekesi ile bağlantısı kesilir.

(2) Bu Kanunda tanımlanan son kullanıcılar, kullanmakta oldukları hatları, bir kereye mahsus olmak üzere verilen süre içerisinde, hiçbir vergi, resim, harç ve benzeri mali yükümlülüğe tabi olmaksızın kendi üzerlerine kaydettirmek için ilgili işletmeciyle abonelik sözleşmesi akdedebilir. Söz konusu hatların eski abonelerinin yapılan işleme bir yıllık zamanaşımı süresi içinde itiraz hakları saklıdır.

(3) Bu maddenin uygulanmasına ilişkin düzenlemeler Kurum tarafından yapılır." hükmü bulunmaktadır.

Bu hüküm doğrultusunda gerekli işlemlerin 10 Kasım 2009 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Kullanmış olduğunuz hattınızı ücretsiz olarak üzerinize almak için hattınız yanınızda olmak kaydı ile Turkcell İletişim Merkezleri ve Turkcell Mağazalarımıza başvurabilir ve işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Detaylı bilgiyi Turkcell İletişim Merkezleri ve
    444 0 532 – 444 0 535 nolu telefondan Müşteri Hizmetleri'ni arayarak edinebilirsiniz.

yerinizde olsam, gittiğiniz turkcell extra böyle bir uygulama yok deme ihtimaline karşı, yukardaki yazının tamamının çıktısını alır öyle giderdim...

not.
    aceleniz yoksa bugünlerde bayiye gitmeyin. ekranlarımız açılmıyor diyorlar genelde.
    sistemin biraz daha oturmasını bekleyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi piri.reis -- 20 Ağustos 2009; 12:53:53 >

• Biraz önce Turkcell Extra ya gittim ve 5dk bi işlem sonucunda hattımı kendi üzerime aldım. Sadece kimlik ve kulladığınız hatla gitmeniz yeterli. İki kağıt imzalattılar ve ardından hemen kontrol ettiler hat geçmişmi benim üzerime diye.

Müşteri temsilcisine 5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu göre hattımı üzerime almak istiyorum derseniz gerekeni yapıyorlar. Kanunu belirtmeyi unutmayın yoksa devir için ücret ve imza için hat sahibinide istiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mozdurak -- 20 Ağustos 2009; 15:11:50 >
  • Birileri şu kanunu vodafone a da öğretsin yoksa kafayı yiyecem
  • sadece turkcell mi uyguluyor bunu
  • quote:

Orijinalden alıntı: s.volkan

sadece turkcell mi uyguluyor bunu

+ avea
  • ben de biraz önce babamın üstüne olan faturalı hattımı kendi üstüme aldım. bazı extralar yapamayız dediler ama dolaşarak elbet yapan bir extra bulursunuz. bazıları kıllık yapıyor. benim hat faturalı olduğundan bir tane de sabit fatura istediler
  • güzel uygulama gerçekten bende annemin üzerine olan hattı kendi üzerime almayı düşünüyorum galiba yanımda hatsahibide olması gerekmiyor..
  • ya arkadaşlar gittim turkcell extraya "yapıyoruz ama açık hat sahiplerine yapıyoruz dedi.yani yakınınızın üstüne olan bir hattı üzerinize bedelsiz alamazsınız dedi açık hat ise bu işlemi uyguluyoruz" dedi.dedim ne alaka sonuçta o da hat bu da hat ben söylemesem nasıl anlayacaskınız dedim açık hat olup olmadığını diye sordum " ekranda her şey gözüküyor hatlarla ilgili" diye cvp verdi..sonra hatun kişi trip yaptı.iyi öyle olsun bakalım diye çıktım.
    sonra;
    turkcell müşteri hizmetlerini aradım karşıma çıkan kişi tam beklediğim gibi böyle birşeyden haberi bile yoktu.biraz bekletti sonra öğrendi gelip söyledi.aynı yukarıdaki ilanı okudu.sonra ben salak gibi turkcell extradaki görevli böyle böyle dedi dedim bilmeyen kıza! o da bozmadı ve "evt sadece açık hatlar" dedi.
    sonuç olarak ben size sorayım yakınımın üzerine olan hattı da üzerime alabilir miyim yoksa gerçekten açık hatlar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1. Selim -- 20 Ağustos 2009; 16:10:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bungee20

Alabilirsiniz.

quote:

Orijinalden alıntı: _asparagas_

sonuç olarak ben size sorayım yakınımın üzerine olan hattı da üzerime alabilir miyim

peki bana tekrar aynı şeyi derse nasıl cevap vereyim çünkü inat ettim o extrada yaptırıcam bu işlemi..
  • çıkartıp gideyim.basit bir işlem için bile uğraştırıyorlar.teşekkür ederim üstad..
  • @_asparagas_
    artık o extrada yaptıramazsınız hocam bir kere inat ettiler mi yapmıyorlar yakındaki başka extraları deneyin. olmadı bir yere giderseniz çevredeki extralara bakın onları deneyin mesela ben oturduğum semtteki extralara sordum yapmadılar işyerimin ordaki extra yaptı. yani yapan birini bulmanız lazım. biraz da karşı çıkın yaptıran arkadaşlarım var deyin müşteri hiz. 2 defa aradım yapabilirsiniz dediler deyin, üsteleyin vazgeçmeyin

edit: ayrıca bungee200 arkadaşımızın verdiği dosyanın son sayfasındaki taahütnameyi imzalıyorsunuz zaten onu gösterdiğinizde anlamaları lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kilecerme -- 20 Ağustos 2009; 16:26:02 >
  • Bu işlem yapılır ise Cayma bedelli kontratlar ne oluyor?

Az önce 23 dakika 4440532 ile görüştüm, bir cevap alamadım. Adamın haberi yok, ilk önce olayı ona açıklamaya çalış...vb..... Sonunda bayiye gidin oradan öğrenin dedi. Bilgisi olan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fethiyetv

Bu işlem yapılır ise Cayma bedelli kontratlar ne oluyor?

Az önce 23 dakika 4440532 ile görüştüm, bir cevap alamadım. Adamın haberi yok, ilk önce olayı ona açıklamaya çalış...vb..... Sonunda bayiye gidin oradan öğrenin dedi. Bilgisi olan var mı?

cayma bedellide ve diğer kampanyalarda hiçbir değişiklik olmuyor bende cayma bedelli var ve hattı üstüme aldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrecelik
    quote:

Orijinalden alıntı: fethiyetv
    Bu işlem yapılır ise Cayma bedelli kontratlar ne oluyor?

cayma bedellide ve diğer kampanyalarda hiçbir değişiklik olmuyor bende cayma bedelli var ve hattı üstüme aldım.

@emrecelik tşk ederim.
    Bilgiyi gittiğin bayi mi verdi? Ayrıca üstüne alınca fatura kesim tarihi gelmeden eski abone adına fatura kesimi yapıyorlar mu, mevcut fatura kesim tarihinde mi kesiliyor adınıza ilk fatura?

Aslında kanunda şu yazıyor. Bu işlemi yaptıktan sonra eski abone adına ne fatura gelirse ödemekle mükkellefiz.

Taahütname Md 4: "İşbu Taahhütnamenin 1 numaralı bendinde belirtilen hatta ait tahakkuk etmiş ve edecek tüm
    borçları .......... A.Ş.’ye fer’ileri ile birlikte ödemeyi, bu itibarla ilgili hattın geçmiş dönem
    borçlarından dolayı her türlü sorumluluğu kabul ettiğimi,"

• @emrecelik
    yok hocam yaptırıcam kıza deli oldum.ben az birşey diretince,emin misiniz filan diye sorunca vıdı vıdı konuştu çok bilmiş.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.