Şimdi Ara

Kendi Universal Programming Language Dizaynım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet farklı işletim sistemlerinde çalışan programlama dilleri var. ve hatta aynı kodu farklı işletim sistemlerinde çalıştıran programlama dilleride var. Peki aynı kodu birçok programlama dillerinde çalıştıran programlama dilleri, alt programlama dilleri varmı? Daha önceden forumda bir konu açmıştım. Şimdi onu yapmak istedikten sonra aklıma gelen dizaynı paylaşmak istiyorum.



    Diyelimki herhangi programlam diline Xprog diyelim. Norman da bizim alt programlama dilimiz olsun. Şimdi Norman'ın çalışması için ne lazım? Şunlar: Natıve Code (Xprog) => Backend Code (Semi Native Code) => Norman Code (Normal Code). Java üzerinden bir örnek vermem gerkiyorsa Java'da native kod ve normal kod vardır burada ise 3 farklı kod var: Native, Semi Native (Backend) ve Normal.



    Peki Native kod veya semi native kod yazacaksam ben bu dili neden kullanayım? Burada dilin kullanımı 2'ye ayrılıyor 1: Creator'lar 2: User'lar User'lar sadece normal kod yazarak birçok programlama dilinde kendi kodunu çalıştırabiliyorken. Creator'lar ise yazdığı library'leri programlama dillerine native ve semi native kod ile port yani entegre ediyor.



    Kod

    Yığını:
    import norman.Norman; import norman.NormanSemi; public class NormanJavaPort { public static void main(String[] args) { NormanSemi normanSemi = new NormanSemi(); normanSemi.setNatives( { .... } ); normanSemi.doFile("normanSemi.ns"); Norman norman = new Norman(); norman.setSemis( normanSemi.getSemis() ); norman.doFile("norman.n"); } }



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psikolojikSorunlu.insan -- 14 Aralık 2023; 21:7:17 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.