Şimdi Ara

Kendi ülkemizde, kendi toprağımızda müşteriyiz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
58
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mayıs ayında kaleme aldığım yazımda ören yerleri giriş ücretlerine değinmiştim.

Pazar günü yeniden Perge’ye gitmem gerektiğinde öğrendim ki geçen yıl 50 TL’ye aldığım Müze Kart artık 70 TL olmuş. Üstelik müze kart birçok ‘’popüler’’ müze ve ören yerinde geçerli değil.

2018 Antalya’da Perge Yılı ilan edildi ancak bu otomatikman giriş ücretine de yansıtılmış. Perge’ye giriş 35 TL. Anlayamıyorum, 4 kişilik aile müze kart alsa 280 TL, almasa 140 TL ödemek zorunda. Sık sık seyahat edemeyenler belki de kartı almaktan vaz geçiyorlardır. Kapıdan dönüp giden bile oluyordur. Asgari ücretin 2000 TL’nin altında olduğu ülkemizde, biz insanlardan görmelerini, gezmelerini beklerken ortak mirasımız olan tarihi yerlerin girişlerini fahiş fiyatlandırıyoruz. Nasıl gezip görsünler?

Bakanlık sitesinde güncel fiyatlara baktım.

Çanakkale’de bir gün gezelim her yeri görelim deseniz, Kilitbahir 15, Troia Müzesi 35, Troia Ören Yeri 35 TL.

Ayasofya ve Topkapı 60’şar TL. Arkeoloji Müzesi 30 TL.

Efes 60 TL, Pamukkale 50 TL, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi 30 TL, Nevşehir Göreme Örenyeri 45 TL,

Göbeklitepe 30 TL, Bergama’da bir gün geçirmek isteseniz harcayacağınız para 77 TL.

Bu fiyatları belirleyenler sanırım Avrupa’da kazanıp Türkiye’de harcıyorlar, ülke gerçeklerinden bihaberler.

Kendi ülkemizde, kendi toprağımızda müşteriyiz.

Hem de bir aldığı ürünü bir sonrakine aynı fiyatla alamayan müşteriler…

www.turizmguncel.com
    Kendi ülkemizde, kendi toprağımızda müşteriyiz - Turizm Güncel - Turizm Haberleri - Turizm Gazetesi
    https://www.turizmguncel.com/makale/kendi-ulkemizde-kendi-topragimizda-musteriyiz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.