Şimdi Ara

Macbook ekranında kendi kendine çıkıp kendi kendine kaybolan kırmızı çizgi!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
55
Cevap
0
Favori
501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar. macbook m1 2020 modeli kullanıyorum . garantisi 2 ay önce bitti. son 1 aydır ekranda dikey kırmızı şerit beliriyor. kapatıp açınca bazen gidiyor bazen gitmiyor. Sizce bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir? Hiç gitmese ekran bozuk diyeceğim ama sonra kendi kendine veya ekranı açıp kapatınca düzeliyor... Bunu düzeltmenin bir yolu var mı? Teşekkürler

• Ekranın gidiyor. Temassızlık var, laptop tamircisi yapabilir gibi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

Maczede olmuş o. Bu makinelerde GPU gümlüyor. Kronik sorun. 2007'den beri aynı hikaye. Böyle şeritli meritli mevzular yaşanır ama cihaz ARM olduğu için GPU anakart üstünde değil. O yüzden belki de ekran problemidir. Harici bir ekranda görüntü düzgünse ekrandır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 16 Mayıs 2025; 0:11:17 >
  • Servisle temasa geçin yardımcı olacaklardır ekran değişimi için...

Muhtemelen ekran kaynaklıdır sorununuz...

• Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt
    GPU degil panel giden.

Evet muhtemelen ama eski cihazlarda GPU gidiyordu

O cizgi LCD temassızlık yapınca oluyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

GPU yamulunca biraz daha farklı ama böyle çizgiler de yapardı eski cihazlar. GPU lehimi özellikle kurşunsuz lehim atıyor böyle çizgili oluyor ekran. Bazen 1 adet çizgi de olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 16 Mayıs 2025; 14:24:47 >
    Bu farklı bir şey. Bellek çipleri gidince oluyor bu.

GPU gidince oluyor Mac'de oluyor. Sebebi bence GPU ile sistem belleği paylaşıldığından GPU cortlayınca vertikal çizgiler oluşuyor harici ekran kartı kullanan PC falan gibi makinelerde hiç görmedim. PC laptop ve board üzerinde tümleşik Mac cihazlarda oluyor. Fakat elemanın çizgisi biraz farklı o muhtemelen ekrandan oluyordur denemesi lazım

Onlarda da oluyormuş galiba

https://superuser.com/questions/784071/graphics-card-issues-green-lines-and-distortion-on-my-screens

Macbook ekranında kendi kendine çıkıp kendi kendine kaybolan kırmızı çizgi!mac repairs uk
    GPU failure - Mac Repairs UK -
    https://macrepairs-uk.co.uk/services/fault-diagnosis/gpu-failure/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 16 Mayıs 2025; 16:30:36 >

Kanlı oyunlar öner. Vahşet ve dehşet zirvede olsun.

• Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. çizgi ilk açınca çıkıyor 10 dakika sonra kayboluyor. gerçekten sinir bozucu durum. bir ekrana da 10 bin küsür vermek istemiyorum. Ne yapacağımı şaşırdım

• hagi92 H kullanıcısına yanıt

Eksternal ekranda denedin mi?

Doom Eternal

Onu ve ondan öncekini oynadım. Shadow Warrior 2 ya da 3 mü oynasam acaba? Çıkmış ama benim oynamadığım yüzlerce oyun var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 17 Mayıs 2025; 15:12:52 >

Yav, geçenlerde böyle bir tip vardı "The Dark Ages" kurmuş, 1080p dandik bir ekran kartında 75 FPS veriyor, "çohhh eyi optimizasyon yapmışlar" diye seviniyordu. Biz SNN'de Q3 Arena oynarken FPS'i uçurmak için özel config kullanırdık, ekranda DOS grafiğinden bile daha düşük grafikler olurdu. Bu oyunu yüklemiş, pikniğe çıkmış, en kolay seviyede harita keşifliyor. "Çoh eyi optimizasyon yapmışlar" diyor. Böylelerinin FPS oyunu konuşmaya ehliyeti yok bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 17 Mayıs 2025; 15:37:42 >
    Ya hiç sorma. Demin bitirdim o oyunu. 3090ım var, 4K ultra performans DLSS ile 120 FPS alabildim. Mecburi RT yuzunden. Microsoft satin aldi ya Bethesda'yi, tam olarak o yuzden. W11 ile de TPM mecburi ettiler donanım aldirmak icin...

Yani iste o sheep oyuncuların da payı büyük. Hani isheep var, onlar da nsheep, msheep yani Nvidia ve Microsoft sheep. Böyle saçma sapan şeylere ses çıkartmıyorlar. Ray Tracing ne? Ne yapıyorsunuz oğlum, demiyorlar. Sadece fan oluyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 18 Mayıs 2025; 6:9:20 >
    Işin en kotu kismi oyun guzel bile gorunmuyor. CP 2077 mesela RTsiz bile guzeldi, RT ile acayip bir şey oluyordu, PT ile tamamen farkli bir seye donusuyordu. Buna da PT gelecekmis patch olarak ama ben RT kaldirma patchi istiyorum esas. Doom lan bu, fps lazim RT degil...
    Ses cikartiyor bu arada insanlar. Oyunun performansi cok tepki cekti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AREryilmaz -- 18 Mayıs 2025; 8:56:4 >

Güzel gözükmez çünkü yeni bir şey katmamışlar ki, ekran kartı satmak için RT dayamışlar. Yani bir şekilde performansı düşürüp, GPU satın almaya yönlendirmişler.

Bir de şuna katılır mısın katılmaz mısın bilemiyorum ama benim için PS4 grafikleri bile yeterli. Yani tüm oyunların grafikleri sonsuza kadar PS4 grafiği şeklinde olsa, bu durumdan şikayet etmezdim. Bence oyunlardaki grafik teknolojisi zaten belli bir yere kadar tatmin edici hale geldi. Böyle bir 2003 Vice City grafiği falan gibi kabul edilemez değil.

Fakat bunlarda para hırsı büyük olduğu için donanım satmaya çalışıyorlar, bu yüzden şunu bunu şart koşuyorlar, bir de millete “teknoloji ilerliyor, bunlar boomer kafalar” diyorlar. Oynanabilirlik çok daha önemli. Çöp bir oyun düşün, grafik şaheseri olsun, 10 dakika bile oynamam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 18 Mayıs 2025; 13:17:11 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.