Arkadaşlar merhaba, kablonet GPON kullanırken ont modem kiralamak zorunlu mu? Kendi ont modemimizi kullanabiliyor muyuz? Abonelik başvurusu yapıyorken cihaz istemiyor diye bir seçenek var ama eğer kendi cihazımızı kullanamıyorsak mecbur kiralayacağız herhalde. Eğer kendi cihazımızı kullanabiliyorsak tavsiye ettiğiniz uyumlu cihaz var mıdır? ![]() |
Kendi cihazım ile Kablonet gpon altyapı kullanabilir miyim?

-
-
Kendi modemini veya fiber sonlandırıcını kullanamazsın. Modemi ancak köprüleme yaparak cihazına bağlayabilirsin. Gpon modem çeşitlerinde altyapına göre modem geliyor. Huawei veya ZTE ikisinden biri gelecek. Özelliklerine bakabilirsin.
türksat kablonet fiber modem çeşitleri | türksat kablonet ® web sitesi
Türksat Kablonet Fiber Modem Çeşitleri | Türksat Kablonet ® Web Sitesihttps://www.turksatkablonet.com/cihazlar -
anladım teşekkür ederim. O zaman cihaz istemiyor seçeneğini koymaları mantıksız olmuş.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aynen haklısın.
-
Aslında bu seçeneceği sunarak kendi ONT ve modem cihazını kullanma hakkını veriyorlar. Hatta ONT ve Modemi sağlayıp denemek lazım. Bu durumda belki yüklü bir kurulum ücreti vs. çıkarırlar.
Tahminen bu seçenek BTK kararıyla konuluyordur. Bu durumda tüm giriş bilgilerini vermeleri de gerekir. Elzem olarak internete ihtiyacım olmasa bu şekilde bir zorlama & uğraşı yapardım.
-
Bu seçenek bende de çıktı ama risk almamak için istemiyor seçmedim.
Abone olurken böyle bir seçenek vardı şimdi istesem cihazı iade edebiliyor muyum diye arayıp sordum. İade edemezsiniz gpon altyapıda zorunlu, seçmeseydiniz de kurulum yapılamazdı dediler.
Şimdi Superonline'ın Nokia ONT'sini kablonette denedim. Bağlanmıyor.
-
donanımhaber forum
TÜRKSAT GPON BAĞLANTI KULLANANLAR İÇİN TURKSAT MODEM OLMADAN KENDİ MODEMİNİ KULLANMA | DonanımHaber Forumhttps://forum.donanimhaber.com/turksat-gpon-baglanti-kullananlar-icin-turksat-modem-olmadan-kendi-modemini-kullanma--159572686Bu konuya bakın kullanırsınız ama modem kullanım bedeli ödersiniz. Ben ont alarak kendi modemimi kullanıyorum şu an.
-
Huawei hg8010 v2 mi kullanıyorsunuz siz de. kablonetin verdiği modem hangi markaydı?
-
evet. zte modem. ama kendi routerımı kullanıyorum
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X