Şimdi Ara

Kendi Çabalarıyla Lucid Rüya görebilen var mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
61
Cevap
2
Favori
3.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gece yatmadan melatonin hapı at bakalım nasıl rüyalar görüyosun. 3mg al 5mg fazla gelebilir rüya anlamında kötü deneyimler yaşatabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Perturbator kullanıcısına yanıt
    Nasıl yani amaç ne? 150 liralık ilaç nerden bulayım :D

• Melatonini bizim vücudumuz saygılıyor ancak ben dahil artık çoğu insanda salgılanamaz durumda. Gece geç saatlere kadar Pc, telefon ekranlarına bakmamız florür içeren temizlik malzemeleri kullanmamız bu hayati hormonun salgılanmasını engelliyor.
    Madem bi Lucid kelimesi öğrenip buna merak salmışsın ilk önce epifiz bezi, melatonin ve dmt yi araştırıp öğrenmekle başla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Perturbator -- 1 Aralık 2019; 12:52:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Perturbator

Gece yatmadan melatonin hapı at bakalım nasıl rüyalar görüyosun. 3mg al 5mg fazla gelebilir rüya anlamında kötü deneyimler yaşatabilir.
    Ben yıllardır lusid rüyayı araştırıyorum.

Melatonin işe yarıyor. Eskiden 80 liraydı.

Arcalion alabilirsiniz. Gece yatmadan önce içebilirsiniz.

Ayrıca rüya günlüğü tutarsanız her gün hatırladığınız rüyalar artar. Bu sayede lusid rüya görürseniz sabah hatırlarsınız.
  • Perturbator kullanıcısına yanıt
    Pardon da melatonin hapından epifiz bezine nerden bağladınız konuyu? Ben melatonin hormonum mu eksik dedim? Bana 150 liralık melatonin hapı at bakalım ne tür rüya göreceksin demişsin. Ben de amaç ne onu sordum? Melatonin ne demek diye sormadım ki.
    Hayattaki tek amacım lucid değil ki deney amaçlı 150 lira bi ilaca vereyim. İlaçlarla rüya görmeye çalışayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KKullanıcı Adı -- 1 Aralık 2019; 13:16:5 >
  • Boşver

• Ben klasik çalışmalarla Lucid olmayı başardım ve deneyim arttıkça kontrol gittikçe artıyor. 2015 te denemiştim klasik teknikleri(rüya günlüğü test telkin vb) 1 haftada lucid olmayı başardım onda da heyecandan uyandım.(tabi ilk aşk ilk heyecan normaldir) sonra bıraktım ama bu ay yine başladım.

Rüya günlüğü tutuyorum oradaki mantıklı-mantıksız şeyleri rapor ediyorum.Gece 4:30 ta kalıp REM evresinde kendime 10 dk inanarak isteyerek telkinler verip yatıyorum ve 3. günden itibaren sonuç alıyorum şuan 10 gün oldu. Nasıl farkediyorsun diye sorarsan ya aynı rüyaya denk geliyorum ya biri gelip "rüyadasın" diyor ya nedensiz rüyadayım diyorum vs 😁 Kontrol kısmna geçtim ama uyanıkken gözü kapalı hayal kurmak gibi değil rüya kontrolü yapmak mesela hala bişeyler yaratabilmiş değilim(Haşa yaratmak Allah'a mahsus tabiki biz yaratılanı şekillendiriyoruz 😁) öyle sıkı hazırlanmışım ki artık esnemeye başladığımda uyumak değil rüya görmek geliyor aklıma 🙂

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DD70FF1D9 -- 17 Ocak 2020; 9:57:45 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• ne geregi var ac istedigin tarzda film izle.
  • inonu88 kullanıcısına yanıt
    Ne alaka?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DD70FF1D9

Ben klasik çalışmalarla Lucid olmayı başardım ve deneyim arttıkça kontrol gittikçe artıyor. 2015 te denemiştim klasik teknikleri(rüya günlüğü test telkin vb) 1 haftada lucid olmayı başardım onda da heyecandan uyandım.(tabi ilk aşk ilk heyecan normaldir) sonra bıraktım ama bu ay yine başladım.

Rüya günlüğü tutuyorum oradaki mantıklı-mantıksız şeyleri rapor ediyorum.Gece 4:30 ta kalıp REM evresinde kendime 10 dk inanarak isteyerek telkinler verip yatıyorum ve 3. günden itibaren sonuç alıyorum şuan 10 gün oldu. Nasıl farkediyorsun diye sorarsan ya aynı rüyaya denk geliyorum ya biri gelip "rüyadasın" diyor ya nedensiz rüyadayım diyorum vs 😁 Kontrol kısmna geçtim ama uyanıkken gözü kapalı hayal kurmak gibi değil rüya kontrolü yapmak mesela hala bişeyler yaratabilmiş değilim(Haşa yaratmak Allah'a mahsus tabiki biz yaratılanı şekillendiriyoruz 😁) öyle sıkı hazırlanmışım ki artık esnemeye başladığımda uyumak değil rüya görmek geliyor aklıma 🙂
    anlat detaylı hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DD70FF1D9

Ne alaka?
    istedgin seyleri ruyanda gormeye calismiyor musun lucid ruyada? Iste ne ugrasiyosun ac film izle diyorum.
  • Şimdi 7-8 saatlik düzenli bir uykum var. Dün görüp yazdığım rüyayı tekrar okuyup hatırlıyorum ve mantık dışı olan şey nedir onları ayırıyorum. Böylece beynime hatırla ve sorgula komutu vermiş oluyorum istemeden. Sonra yatmadan telkin veriyorum "Şunu göreceğim görünce rüya diyeceğim ama heyacan yapmayacağım rüyada kalmaya çalışacağım" gibi. 10 dk falan anlayaral hazmederek söyleyince yatıyorum. 4:30 gibi uyanıyorum. Normalde Nonrem uykusunda rüya hatırlamak bayağı zor ama hatırladığım kadarını yazıyorum. Sonra yine kendime telkin veriyorum ve yatıyorum ama başka hiçbişey düşünmüyorum ki en son söylediğim şey o olsun diye. Zaten sabah 7 de iş var bilinçli göremesem bile REM uykusunda gördüğüm rüya daha net onu da yazıyorum. 2 gün böyle aynı tekniği kullandım sabrettim 3. gün etkisini gösterdi, kendimi canlı canlı gördüğüm rüyadan daha önce gördüğüm rüyaya atlarken gördüm ve direk "bu işte rüya" dedim 🙂 ancak uyanıkken eğitimliydim çünkü 5 duyu organımı da o boyuta taşıdığım orada bunları tanımlamam lazımdı. Hissetmen duymam görmem kokuları almam lazımdı ama çoğu zaman rüyanın senaryosuna istemeden kendimi kaptırıyodum bazen en fazla 2 dk falan kalabiliyodum. 3. günden sonra daha 10 dk falan kalmaya başladım ve ufak ufak kontroller yapmaya başladım(eşyaları fln hareket ettirdim 😁) ama uçmaya falan çalışmadım çünkü bu bende aşırı heyecan yaratacak ve rüyadaki gerçeliğinden koparıp beni uyandıracaktı o yüzden riske girmedim. İnsanlarla konuşuyorum işte ben diyorum gümüşhane onlar diyor şahane 😁 Başka neler ile karşılacam diye merak etmekten kontrol etme olayı aklıma gelmiyor açıkçası. Ne kadad uzun kalırsam o kadar deneyimdir benim için.Artık beynim iyiye bölünmüş gibi hayal ile gerçek...
    Odama uyumaya giderken bile bilinçli rüya göreceğimi biliyorum sanki telkin etmeye gerek yokmuş gibi ama yinede telkin ediyorum. Bu kadar turist kalmak artık yeterli şimdi de sınırları biraz daha zorlamayı deniyecem 🙂

• inonu88 kullanıcısına yanıt
    Filmi izlemek ile o film de rol almak çok farklı şeyler hocam

• Ben hiç yatmadan önce görmek istediğim rüyayı gördüğümü hatırlamıyorum ama deneyeceğim. Uyanma vaktinin ne zaman olduğu önemli mi? Konuyu açan arkadaşımız ve siz 04.30 saatinde uyandığınızı söylemişsiniz, ben de yaparsam 04.00 gibi uyanmayı planlıyorum.

• Benim fark ettigim uzun suren ruyalar oluyor.

Bir keresinde dağ gibi bir yerdeydim etrafda binalar vardi uzakta. Ama normal günümüz binalari değil. Dedim beynim nasil oluşturuyor bu kadar bunlari taşları dokulari cart curt mubarek rtx2080 miyiz. Etrafa dikkatlice odaklanarak bakmaya başladım bi baktım bazı seyler birbirinin kopyasi tekrar ediyor beynim ısındı uyandim sonra
    Ama bazilarinda da aaa ruyadayim dediğin halde bazi seylerden korkuyorsun hâlâ.

• Belirli bi uyku düzenin olsun 22:00 gibi yatıp 08:00 saatler arası bi düzen ideal (Okul iş gibi) Normal uyanmandan 2-3 saat önce uyanacaksın 04:00 de olabilir ama fazla da gerisi olmasın

• Anladım, teşekkür ederim. Bugünden sonra Lucid Rüya denemelerine başlayacağım, gelişmeleri yorum olarak atarım buraya.

• Ben Astral seyahati de yaptım lucid rüyayı da yaptım. Lucid rüya bana her gün oluyordu bir aralar, şimdi nadir oluyor.

Astral seyahate inanmayabilirsin kanıtlamaya falan çalışmayacağım ama lucid rüya olayını özet geçeceğim

Internette ki o yöntemleri bende okudum, ama denemedim. Bende şu şekilde meydana geliyor. Eğer sabah namazı vaktinden sonra tekrar uyursam, oluyor. Yani lise zamanlarında her gün oluyordu bu lucit rüya.

O kadar mükemmel bir şeydi ki benim için, hayattan soyutlanmaya başlamıştım. Ama bende süre sıkıntısı vardı. Eğer lucit rüya içerisinde isem, tam 2 dakika gibi bir süre sonra uyanıyordum. Yani o iki dakika da ne yaptıysam yaptım, sonra kulaklarım çınlamaya başlayıp görüntü uzaklaşıp uyanıyordum.

Eğer kendim istediğim zaman yapabilseydim kimse beni uyandıramazdı.

• Kendi deneyimlerimden çıkarak bu konudaki gelişmemi anlatacağım. Herkesin bildiği gibi rüya bilinç altımızda oluşan bir yanılsamadır. Aslında bedenimiz dinlenirken beynimizin aktif olarak çalışmaya devam etmesidir. Bu sırada korkularınla yüzleşebilir, gelecekle ilgili fikirler geliştirebilir veya hoşlandığın kişi ile ilişki yaşayabilirsin bunlar boşuna olmaz. Lucid rüya ise tam olarak burada devreye giriyor. Bilinç altımızdaki korkularımızla savaşırken oyunun kendi oyun motorumuzla oynattığımızı fark edip biraz editliyoruz. Bu konuda bir sürü çalışma var. Astral seyahate inanmıyor olabilirsin. Ancak bununda beyin gücü ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Sonuçta hakkında çok az şey bilinen bir organdan bahsediyoruz.

Gelelim bana. Çocukluğumdan beri rüyalarım hep manalı ve işe yarar olmuştur. Her ne kadar garip gelse de rüya tabirleri çoğu zaman aslında ne olacağını anlatmıştır. Örneğin; rüyamda at bindiğimi ve koşturduğumu gördüysem. Bu açıkça hayatımda işlerimin gelecekte düzene girdiği anlamına gelir. Veya bir bardak su gördüysem en az 50 ₺ para geleceğine eğer para gördüysem madden kaybım olacağını çıkarım yapıyorum. ki oluyor da. Hatta benim ve annemin rüyalarımızın hep detaylı ve manalı olduğunu hayatımızdaki olanları ve olacakları simgelediğini düşünürüm. Not:Ailenin geri kalanında bu durum geçerli değil.

Lucid rüya ile tanışmama gelirsek. Çocukluğumdan beri sürekli rüyalarda düşerdim. Belki de yükseklik korkum yüzünden. Birden bire kendimi gökyüzünde düşerken bulurdum yada saçma bir şekilde binanın tepesinden atlardım ve yere çakılırdım. Beyin rüyayı çok iyi simule ettiğinden tarifsiz bir acı içinde uyanırdım ve o korku ile bir 15-20 dakika da uykuya dalamazdım. Bu sırada yatak ıslatma gibi bir sorunu hiç yaşamadım. Ergenlikte de bu böyle devam etti bazen kırmızı noktalı rüyaların ortasındayken bile birden bire yere çakılıyordum. Zamanla seyreldi ama hiçbir zaman tam olarak bitmedi. Taki bir filmi izleyene kadar. Zaten uykuya çok düşkün biri olarak kesinlikle uyku kalitemi arttırmak zorundaydım. Biraz yabancı kaynak araştırdım ve denemeye başladım. Yaklaşık altı ay sonra ilk düşmeli rüyamı gördüm ve yere doğru hızla giderken bu defa olmaz dedim ve
    Film Ve Dizi Kesitleriyoutube
    Matrix 1 | Atlama Eğitimi | Klip (6/10) | [HD]
    https://www.youtube.com/watch?v=K7hcBC9tmcs
    bu videodaki gibi bir şey oldu. Sabah uyandım ve her ayrıntıyı hatırladım. O anda dedim ki artık oldu. Daha sonrasında ne zaman rüyamda düştüğümü görsem bu yöntemi geliştirerek kullandım. Şimdi rüyamda düştüğüm zaman kendimi John Carter gibi kontrol edebiliyorum bkz.
    SkYzOyoutube
    John Carter ( 2012 ) John save the princess scene
    https://www.youtube.com/watch?v=eXBZ2YZiXXE
    Hatta o kadar yardımcı oldu ki sonrasında yamaç paraşütü bile yaptım. Şimdilerde kendi rüyalarımı kendim yazıyor, yönetiyor, oynuyorum. Rüyanın ortasında kalkıp tuvalete/su içmeye gidiyor gelip kaldığım yerden devam ediyorum. Diğerlerinin bahsettiği gibi ilaç ve türevi bir ürün de kullanmadım sadece beynine bunu kabul ettirmen gerekiyor. Rüyada olduğunu anladığın anda beyin zaten rüyadasın uyan diyebiliir. En azından benimki ilk denemelerimde kontrol ettirmek yerine beni uyandırmayı tercih etti. Ama devamında tüm rüyamı kontrol etmeme izin verdi şu anda çalışmaya başlamanın 4. veya 5. yılınında hava şartlarıyla bile oynayabiliyorum. Teknik konusunda ise komik bir örnek vereyim ben FRP açık dünya oyun oynuyorum ve rüyamı kontrol etmek için rüyanın da bir oyun simülasyonu olduğunu kendime kabul ettirdim. Uyku konforu da çok etkili yattığın yatak, aydınlatma, gürültü, hatta odanın ısısı gibi çevresel faktörler uyku kaliteni etkilediği gibi az da olsa rüyalarını da etkiliyor.

Son olarak fikrimi değiştiren filmi soracaksın; Divergent / Uyumsuz 2014 başka filmleri de olması lazım.
    Fikir vermesi için de önerebileceğim filmler ; Matrix (tüm seri), Inception, Shutter Island, A Beautiful Mind ve dizi olarak da Legion

Son olarak yazıyı Bruce Lee'nin iki sözü ile bitirmek istiyorum

*Zihnini boşalt. Su gibi formsuz, şekilsiz ol. Şimdi, suyu bir bardağa doldurursan, su bardak olur. Onu çay demliğine doldur, o zaman su çay demliği olur. Bak, su akar, yayılır, damlar ya da parçalanır. Su gibi ol dostum.

*Yaptığın her şeye fiziksel ya da başka bir şeye her zaman limit koyarsan bu senin yaşamına ve işine sıçrar. Limit yoktur. Sadece ilerleme kaydetmediğin dönemler vardır ve orada kalmamalısın, onların ilerisine geçmelisin.

Edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 16F84A -- 17 Ocak 2020; 15:16:22 >

• Alayı fake. Gördüm diyen de normal rüya görüyor lucid dream gördüm sanıyor. Bilinç altına ne yüklersen zaten onla ilgili rüya görüyorsun genelde. Uğraşılacak işler değil.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.