Şimdi Ara

kendi aramızda imza ile noter huzurunda imza farkı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar selamlar.


    bir için kendi aramızda attığımız imzanın resmiyette bir geçerliliği yokmuş sanırım. olası bir şikayet durumunda geçerliliği yokmuş.


    geçerli olabilmesi için 2 kişininde notere gidip noter huzurunda atması gerekiyormuş.

    bu konunun tam olarak aslı astarı nedir bilen varmı veya tecrübe eden?




  • Benim bildiğim, o imza da geçerli ama sadece itiraz edilebilir mahkeme yolu ile imzayı ben atmadım denilerek. Sonrasında inceleme yapılır, imza gerçekten o kişiye aitse sorun olmaz.

    Noter huzurunda yapılırsa eğer itiraz hakkı olmuyor.

    Emin değilim ama bu şekilde biliyorum.

  • daha önce noterde satış işlemi dışında bir sözleşme yapmışmıydınız hocam veya benzer bir duyumunuz varmı konuyla alakalı

  • tecrübesi olan kimse varmı

  • Themida46 kullanıcısına yanıt

    Yani en basitinden kira sözleşmeleri, tahliye taahhütleri

  • bunlar 2 kişi arasında mı yapılıyor ?


    noter huzurunda mı yapılıyor ?

  • devlet mafya olduğu için araya kendi mafya elemanını yani noteri sokmak zorunda

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • baltalimanı seks ofisi kullanıcısına yanıt

    daha önce noter ile işiniz oldu mu? resmiyette yaptırımı ne kadar var?

  • Themida46 kullanıcısına yanıt
    olmadı hocam noter gerektiren işler yapacak param yok

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kendi aranızda imzaladığınız bir belge, resmî bir makam (noter gibi) önünde düzenlenmemiş olsa da Türk Borçlar Kanunu'na göre özel belge niteliği taşır ve taraflar imzalarını inkâr etmediği sürece hukuken geçerlidir; ancak bir taraf imzayı inkâr ederse, diğer taraf imzanın kendisine ait olduğunu yazı ve imza incelemesi gibi yollarla ispat etmek zorunda kalır; oysa belge noter huzurunda düzenlenirse, bu belge resmî belge niteliği kazanır ve içeriği ile imzası güçlü delil sayılır, ayrıca imza inkâr edilse dahi doğrudan geçerli kabul edilir; dolayısıyla işlemin hukuki güvenliğini artırmak için, önemli anlaşmalarda noterde düzenleme yapılması tavsiye edilir, ancak noter şartı kanunen her sözleşme için zorunlu değildir (istisnai durumlar hariç, örneğin taşınmaz satışı gibi)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: avukatfatihozdemir

    Kendi aranızda imzaladığınız bir belge, resmî bir makam (noter gibi) önünde düzenlenmemiş olsa da Türk Borçlar Kanunu'na göre özel belge niteliği taşır ve taraflar imzalarını inkâr etmediği sürece hukuken geçerlidir; ancak bir taraf imzayı inkâr ederse, diğer taraf imzanın kendisine ait olduğunu yazı ve imza incelemesi gibi yollarla ispat etmek zorunda kalır; oysa belge noter huzurunda düzenlenirse, bu belge resmî belge niteliği kazanır ve içeriği ile imzası güçlü delil sayılır, ayrıca imza inkâr edilse dahi doğrudan geçerli kabul edilir; dolayısıyla işlemin hukuki güvenliğini artırmak için, önemli anlaşmalarda noterde düzenleme yapılması tavsiye edilir, ancak noter şartı kanunen her sözleşme için zorunlu değildir (istisnai durumlar hariç, örneğin taşınmaz satışı gibi)

    Yorumunuz için teşekkür ederim. Eğer bu konuda bilginiz varsa bir şey sormak isterim: Sözleşme içerisinde, belirli kurallara uyulmaması durumunda uygulanacak yaptırımlar açıkça belirtilip, bu yaptırımlara itiraz edilmesi halinde, itiraz eden tarafın ödemekle yükümlü olacağı bedellerin de yer alması mümkün müdür? Yani bu tür yaptırımlar ve itiraz süreçlerine ilişkin hükümler, sözleşmeye yasal geçerliliği olacak şekilde dahil edilebilir mi? Sonuçta taraflar, bu yaptırımların uygulanacağını önceden bilerek ve kabul ederek sözleşmeye imza atmış oluyorlar. Bu durumda, kanun bu hükümleri geçerli sayar mı?





  • güncel konu++

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.