Şimdi Ara

Kemer Uyarısından kurtulan zeki Türkler iyi okumalı.. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
3.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Sürücü ya da yolcu olarak emniyet kemeri takıyorum, sürücüysem yanımdaki takmadan hareket etmiyorum. Yukarıdaki cevapları almam beni ilgilendirmiyor. Büyüğünüz de olsa hareket etmeyince mecbur takıyorlar.
  • Doğal seleksiyon diyorum boşverin...
  • ben her zaman takarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: drkayzer

ben her zaman takarım

kardeş türkçe konuşuyoruz.

nereye lafın gittiği belli olmuyor lütfen
  • quote:

Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ

Doğal seleksiyon diyorum boşverin...

Aynısını yazmaya girmiştim. Ağzınıza sağlık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tigu52

quote:

ben her zaman takarım

• quote:

Orijinalden alıntı: tigu52

quote:

ben her zaman takarım

arabaya her binişimde mutlaka takarım demek istedim
  • buyrun bu da, daha bugün olmuş kaza...

http://www.haberci53.com/karadeniz/samsun-havzadaki-kaza-kameralara-yansidi.htm

dikkatinizi çekerim, yola fırlayan kişi, arka koltukta oturuyormuş. biz daha önde oturanlara taktıramıyoruz kemeri...
  • Takmayanlar kimler...???

- Ticarilerin HİÇBİRİ takmıyor
    - Galericilerin taktığı söylenemez
    - Polis memurları genelde takmıyor
    - Taksiciler zaten hiçbir zaman takmıyor
    - Şirket aracı kullananlar genelde takmıyor
    - Eski araç kullananlar çoğu zaman takmıyor
    - Bayanlar da ne yazık ki kemeri fazla takmıyor
    - Sol elinde sigara ve cep telefonu tutan takıyor mu?
    - Kesinlikle takıyor dediğin tipler ne yazık ki takmıyor!
    - Tahsil, mevki, gelir, meslek ve yaş dinlemeden takmıyorlar!

Etrafınıza bakın yarın ve not alın lûtven, KİMLER TAKMIYOR. Kendiniz şaşıracaksınız buna. Karı koca doktor 2011 model Mercedes-Benz'le muâyenehaneye gidiyorlar, emniyet kemeri takmıyorlar, bankacı bayanların taktığını de ne yazık ki pek görmedim, halbuki emniyet kemerini taktıran BİLİNÇ, farkındalık ve idrak ve aslında bunu meslek ile bağdaştırmak çok zor fakat aracı satarken meslek ön plana çıkartılırkan emniyet kemeri konusunda bu beklenti kendiliğinden oluşyor ve KESİNLİKLE TAKAR dediklerimiz tam tersi tavır sergiliyor.

Bir de SAKIN TRAFİKTE EMNİYET KEMERİ TAKMAYAN BİRİSİ İLE TARTIŞMAYIN. Bu büyük bir hakaret ve ağır tahrik olarak algılanabilir, şoförlük yeteneğinin sorgulanması ve olumsuz yorumlanması olarak kabul edilip "Özür dilerim, ihmal etmişim, hemen takıyorum!" yerine "Sana ne lan! Polis misin sen? Aşağı in de boyunu görelim!!! Defol git, arbanı da seni de unufak etmeden önce!!!" şeklinde ve ne yazık ki TİPİK bir cevap alabilirsiniz.

Çom yazık hâlbuki...

• Bu emniyet kemeri takılmadığında hava yastıkları devreye girmiyor diye duymuştum, ne kadar doğrudur acaba?
  • %100 doğru
  • Arabaya biner binmez ilk işim, kemeri takmak. İşe giderken yoldan bir arkadaşı da alıyorum ve kemerine takmadan kesinlikle hareket etmiyorum. Arka koltuktakilere bile kemer taktırıyorum.
  • 100 mt icin bile gitsem arabaya binince kemer takiyorum. Takmazsam ciplak gibi hissediyorum valla . Takside bile takar oldum hatta :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jonywayt

100 mt icin bile gitsem arabaya binince kemer takiyorum. Takmazsam ciplak gibi hissediyorum valla . Takside bile takar oldum hatta :D

ben park ettıgım aracı 5-10 mt ılerıye alacakk olsam dahı el alıskanlıgı olmus takıyorum ve bu huyumu sevıyorum

• toka aldım sadece parka girince park ederken takıyorum bazen yer ayarlamak uzun sürüyor. Ancak otoparktan her cıktıgımda hatta aracımı çalıştırmadan takarım. Binene taktırırım. Ön arka farketmez. Aslında bu ikaz arka yolcularıda kapsasa iyi olurdu arabamda..
  • Maalesef çoğu kez bende emniyet kemeri takmam sebebi ise mahalle baskısı
    ama şu yazıyı okuduktan sonra hem takar hem de yanımdakilere taktırırım artık.
  • Toka gibi saçma şeylerin satışının yasaklanması lazım.
  • Öyle ikaz sesini duyduygumda benimde aklıma gelmişti o zamanlar.Neyse sonuç olarak böyle durumlarla karşılaşmamak için emniyet kemeri takmak şart. Bizim arkadaşın kardeşi piknik dönüşü ani fren sonucu camdan fırlıyor 1 ay yoğun bakımda falan kaldı, vefat etmişti. Ayrıca Alaplı tarafları uçurum kayalık bilmem anlatabildim mi..
  • emniyet kemeri takmayarak ölümle sonuçlanan bir kazayı kadere imana bağlayanların,
    ya imanında şüphe duyarım, yada aklından.
    adam iyi şöfördür, dikkatlidir, kurallara uyar, kemer takar, kaza yapr, ölür:işte bu kaderdir.
    kurallara uymaz, kemer takamaz, kaza yapar, ölür:işte bu kesinlikle kader değildir. başka birşeydir. (doğal seleksiyon diyenler var buna aramızda)
    kaderde varsa, kemer kurtarmaz.
    sen haklısın, ama biz kaderimiz yenmeye, yada değiştirmeye çalışmıyoruz ki.
    asıl o kaderi yazanın bize verdiği cüzzi aklımızla, irademizle, doğru olanı yapıp, tedbirimizi almaya çalışıyoruz.
    kendi üşengeçliğinizi ne olur kadere, imana bağlamayında, bari başkalarını olumsuz etkilemeyin.
    emniyet kemerinizi takın, takmayanları uyarın.
    eğitimin yaşı, yeri, zamanı yoktur.
  • Cok bilmis bir memleketiz vesselam, her iste oldugu gibi kemer isinde de kendimize gore yontmayi seviyoruz. Bu isin kurali budur, arabada kemer takilir diye kurali kabul etmek yerine, yok kicima batiyor, bogrumu desiyor, kabiz yapiyor diye bahaneler bahaneler.

Birakin takmasinlar, dogal seleksiyon islesin.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.