Şimdi Ara

Kemençe

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba,

    Kemençe çalınması veya öğrenilmesi zor bit enstrüman mıdır? Mesela bir parçayı iyi bir şekilde çalmak için ne kadar süre çalışmak gerekir? Kemençe fiyatları ne kadardır? İyi bir kemençe nasıl olmalıdır? İyi dediğimiz kemençenin kötü kemençeden ne farkı vardır? Kemençe kursa gitmeden evde internetten ne derece öğrenilebilinir?

    Daha önce hiç enstrüman çalmadım. Müzik bilgisi olarak da do re mi fa sol la si do dışında pek birşey bilmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Hocam şimdi kemençe fiyarları ile başlıyayım 300-800 türk lirasına kadar çıkabilir 300 liranın altında da bulabilrsin fakat onlar bir işine yaramaz.

    Yanlış hatırlamıyorsam 2 tür kemençe vardı birisi oynak birisi ezgisel türdeydi tam bilmiyorum yanlışta olmasın kulak aşinası ile yorum yapıyorum;Sen şimdi kemençe alsan 400-450 liraya iyi bir kemençe bulmanı öneririm internetten alıştırma yaparsın bir parça öğrenmek zor olur.Notaları öğrenmek için mutlaka bir kursa gitmen şart uzunluk kısalık belirten semboller falan var.Fakat hani temel dersler ile birisinden parça öğrenmek 2 haftanı alır oda bütün sesleri çıkartamassın ama ezgiyi ve melodiyi bulursun parçada ki ilerleme bu şekilde istekliysen ismek kurslarına bi göz at,eğer ki param yok ve azimliyimdir diyosan her türlü başarırsın zaten bi şekile videolar ve makalelerle.

    He bu arada iyi ve kötü kemençe arasında şöyle bir fark vardır çıkardıkları sesler birinde vasat birinde işte bu kemençe diyebileceğin türdeki fark.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hamartia -- 15 Eylül 2014; 17:02:37 >
  • Kemençe fiyatlarını bilmiyorum ama eğer Türk müziği çalacaksan kursa gitmen şart. Ama laz havaları, horon vs. çalacaksan kursa gitmene gerek olmayabilir. Türk müziğinde niye şart, çünkü notaları öğreneceksin, makamları öğreneceksin vs. Kursa gitmeden olmaz yani. Bir de bilindiği üzere perdesiz enstrümanları çalması perdelilere göre (genelde) daha zordur. Keman ve gitar çaldığım için bu kıyaslamayı rahatlıkla yapabiliyorum. Yani hem perdesiz, hem yaylı bir müzik aletini kursa gitmeden çalmayı düşünme derim.
    Şunlar gibi taksimler yapabilecek düzeye gelirsen acayip keyif alacağını tahmin ediyorum.
    Bu arada, üstteki videodaki klasik kemençe, bence Karadeniz kemençesinden daha hoş bir sesi var.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.