Ayrıca muhtaç olduğumuz kudret DNA'mızda derken kendinle çelişiyorsun.
Çünkü saf Türk ırkı diye birşey yok.Dünyanın hiçbir yerinde saf ırk diye birşeyde olamaz.
Bir diğeride Atatürk'ün bahsettiği kanı sen çok yanlış anlamışsın.Gerçekten senin damarında ki kandan mı bahsediyordu yoksa somutu soyut olarak mı kullanmıştı?
Sen daha bunu ayırt edememişsin ----------------------------------------------
Anlayışına kurban olayım.
1. Ayrıca muhtaç olduğumuz kudret DNA'mızda derken KENDİMLE ÇELİŞMİYORUM! Çünkü her bedeni proğramlayıp yöneten DNA'dır!
2. Türk ırkından söz eden kim? Irkçı ve kafatasçı değilim! Söz konusu Türk Milletidir. Atatürk'te, Türk ırkından bahsetmez! Ey Türk Milleti der! Bizde ırkçılık ve milliyetçilik yoktur! Araştırırsan, milliyetçiliğn de Fransızlardan alınmış olduğunu öğrenirsin.
3. Yeryüzünde veya uzayda iki ayrı çeşit kan varsa, söylede bende öğreneyim. Sayende cahaletten kurtulurum.
4. Saf bir ırktan söz edemiyorsan, o da senin karşı olduğun, inanmadığın evrim kuramının ispatıdır.
5. Kura derki "A'raf suresi: 11. Andolsun ki sizi yarattık, sonra sizi biçimlendirdik, sonra da MELEKLERE: ""ADEM (Adem dediğiniz adam değil mi?!)'e SECDE EDEN""dedik. Onlar da secde ettiler. Ama İBLİS etmedi, secde edenlerden olmadı o.
-Şimdi kendine sor. Cennet ANALARIN (Meryem ananın) ayaklarının altında mı, (Kut) Kutsal olan ana mı, Adam mı? İBLİS kim?
-Katolikler, KUTSAL (Kut), İsa derler! İsa bir adamdır ve katolik dini demek ATA ERKİLLİĞİ savunmaktır!
-Ortadokslar, KUTSAL (Kut), Meryem ANA derler! Ana bir dişidir ve Ortadoks dini ANA ERKİLLİĞİ savunmaktır
-Müslümanlar, Kutsal (Kut), ANA derler! Sünnüler de de ANA bir dişidir ve Ortadoks dini gibi ANA ERKİLLİĞİ savunmaktır!
TÜRKLER: Ana ve Ata eşittir. Bu eşitlik kan hücresi ie başlar! Kan hücresinde erkek ve dişi birliktedir. Tıpkı bedenine bakarsan, dişinin bedeninde olanların tümü seninde bedeninde vardır. Ama erkeklik hormanları baskın gelenler erkek, dişilik hormanı baskın gelenler dişi olur. Biri gelişirken biri geriler!
KIYAMET SURESİ 37. O (ben, sen, o dediğimiz bedenler, rahimlere) dökülen MENİDEN BİR SPERM değil miydi?! (Ne dersin bey efendi?)
39. Nihayet ONDAN (rahimlere dökülen meninin bir tek sperminden) İKİ ÇİFTİ, (1. Çift: Adenin+ Timin) ERKEĞİ ve (2. Çift: Sitozin + Guanin) DİŞİYİ vücuda (bedene) getirdi!!
-İşte bütün bedenleri meydana getirin bir tek kan hücresidir! Onun içinde Türk, ne Katoik, ne Ortadoks, ne de ORDADOK MÜSÜMAN (doğru yol SÜNNÜLİĞİ) kabul edemez!
-PROTESTANLIK değil, Protestanlık, PROTESTADAN çevrilmiştir! Zamanın protestacılarını da zaman içinde protestan yapmışlardır!
HAYAT YAPAN MADDE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! "Örneğin, bütün canlı varlıklarda HAYATI YAPAN MADDE <<protoplazma>>dır. diyen "Canlı Varlıklar Bilimi BİYOLOJİDİR!"
Yaşamın Kökenleri!
Yaşamın Temel Özellikleri En basit CANLI YARATIK (Ham kan hücresi) DÖRT (4) TEK BİR CANLI BİRİMDEN yani kan hücresinden oluşur. 1. Adenin, 2. Timin, 3. Sitozin, 4. Guanin'dir!
YAŞAMIN KİMYASAL EVRESİNDE en önemli yeri, NÜKLEİK ASİTLERİN üretilmesi alır! Çünkü KENDİ EŞİNİ (kendi benzerini) üretme yeteneğine sahip OLAN MOLEKÜLLER BUNLARDIR. Bu kendini KOPYALAMA (çoğaltma: Meninin içinden birtek sperem yumurta içine girince, nükleik asit molekülleri, kendi benzerlerini, kopyalarını üreterek emberiyoyu ve cenini meydana getirir!) yeteneği büyük önem taşır. ONSUZ (nükleik asit molekülsüz) HAYAT NE OLABİLİR NE DE DEVAM EDEBİLİR!!!!!!!!!!!!!!!
Bir de yaşamın kimyasına giriş var! Onu da sen okursun belki.
A'RAF SURESİ 52. YEMİN olsun ki, BİZ onlara, İLME UYGUN biçimde (anlamak istiyenler için), ayrıntılı kıldığımız bir Kitap (BİLGİSİ) GETİRDİK. İNANAN bir topluluk için bir kılavuz, bir rahmettir!
@Birtürk Sürekli Kur'an dan örnekler veriyorsunuz. Sizce kuran'ı kim yazdı?
Şimdi niye konuyu dine getirdin onu anlamadım?
Bir diğeri DNA'yı reddetmedim.
Ben senin muhtaç olduğumuz kudret DNA'da değil insanın kültürel yapısına bağlı dedim.
Bir diğeri hangi kandan bahsediyorsun 2 kan mı var demişsin.
Ben ne dedim Atatürk'ün sözündeki kanı yanlış anlamışsın dedim.
Orada somut bir kavramı soyutlaştırma vardır(edebi sanattır ismini hatırlayamadım).
Bahsettiğim olay buydu bu sözümü hemen değiştirmeye kalkma.
Bir diğeride bilimsel ve siyasi konulara dinin sokulmasından hoşlanmam.
Hepsi birbirinden ayrı durması gereken şeylerdir.
Sen hepsini birbirine sokuyorsun.
Bir diğeri tavsiyeleri
"4. Saf bir ırktan söz edemiyorsan, o da senin karşı olduğun, inanmadığın evrim kuramının ispatıdır. "
Tamamiyle saçmalamışsın.Şu sözüne herhangi bir dayanak getir.Onuda geçtim söylediğin söze bir açıklama getirde anlayayım.
quote:
Orjinalden alıntı: Yazat
Doğrusu konuya olan ilgi ve verilen cevaplar beni şaşırttı.
Genel kanı sanırım belli...
Bu durumda memleketi nasıl yeniden Kemal'in Türkiyesi yapabiliriz? Dilerseniz biraz da bu soru üzerinde düşünelim.
Zor dostum bence yeniden o günlere dönmek bi defa 80 darbesi tamamen ABD'nin işidir ve ABD bu topraklardan elini eteğini çekmediği sürece ya da çektirilmediği sürece bizim o günlere dönmemiz çok zor.
quote:
Orjinalden alıntı: DMUKKS
quote:
Bu durumda memleketi nasıl yeniden Kemal'in Türkiyesi yapabiliriz? Dilerseniz biraz da bu soru üzerinde düşünelim.
Zor dostum bence yeniden o günlere dönmek bi defa 80 darbesi tamamen ABD'nin işidir ve ABD bu topraklardan elini eteğini çekmediği sürece ya da çektirilmediği sürece bizim o günlere dönmemiz çok zor.
Zor ama imkansız değildir.
Bulutsuzluk Özlemi'nin herkesçe bilinen şarksında bir söz geçer
"Bir umuttur yaşatan insanı aldım elime sazımı"
Benide yaşatan bir umuttur.İmzandaki insanıda yaşatan bir umuttu.
Hayallerimiz birgün gerçek olmasa bile bu umutla yaşayarak bu umudu gerçekleştirmek için çabalayarak öleceğim.
Bizi hayatta huzura ulaştırması gereken şeyinde bu olduğunu düşünüyorum.
Atatürk'ün hayallerindeki o dünya için yürümeyi bir görev bildiğim kadar da bir zevk olarak biliyorum.
Umutsuz insanlar görmek istemiyorum.
Umarım senide bir parça olsa umutlandırabilmişimdir.
quote:
Orjinalden alıntı: lehrer35
82 Anayasanını Kenan'a mal ederek ülkeyide o'na mal ettiniz ve şimdi Anayasayı değiştirerek güya yeniden Kemal'in yapacaksınız.
Siz şuna Laik demokrasi yerine fundamental teokrasi diyeceksinizde diliniz varmıyor.
Biz inandığımız, savunduğumuz ne varsa söyleyebilecek insanlarız. Dilimiz her şeye varır merak etmeyin...
Ancak sizin aksinize, 80 darbesinin ve 82 anayasasının bu ülkeye 'laikliği' ve 'demokrasiyi' getirdiğine inanmıyorum. Bir öze dönüşün, laik demokratik Türkiye'ye zarar vereceğine de inanmıyorum. Fundamental teokratik bir düzen özlemi içerisinde hiç değilim.
Ancak yanlış giden, yolunda olmayan bazı unsurlar mevcut memlekette. Bunların en keskin sebeplerinden birinin de Kenan Evren'in yarattığı kırılma olduğuna düşünüyorum.
Tüm bunların ışığında en azından benim gibi düşünen insanlara, tedavi için ne yapabiliriz sorusunu yöneltiyorum.
Amacım bu! İçim dışım da bir!
quote:
Orjinalden alıntı: marophat
quote:
Orjinalden alıntı: DMUKKS
quote:
Zor ama imkansız değildir.
Bulutsuzluk Özlemi'nin herkesçe bilinen şarksında bir söz geçer
"Bir umuttur yaşatan insanı aldım elime sazımı"
Benide yaşatan bir umuttur.İmzandaki insanıda yaşatan bir umuttu.
Hayallerimiz birgün gerçek olmasa bile bu umutla yaşayarak bu umudu gerçekleştirmek için çabalayarak öleceğim.
Bizi hayatta huzura ulaştırması gereken şeyinde bu olduğunu düşünüyorum.
Atatürk'ün hayallerindeki o dünya için yürümeyi bir görev bildiğim kadar da bir zevk olarak biliyorum.
Umutsuz insanlar görmek istemiyorum.
Umarım senide bir parça olsa umutlandırabilmişimdir.
Dostum ben zaten umutluyum ama kuru kuruya da umut olmuyo umutlanmak yetmez o doğrultu da bir şeyler lazım.
Dediğinde haklısın.Ben en azından kendimi birşeyler yapan kısmına sokuyorum.Birşeyler yapıyorum.
Umarım herkes bunu yapar.
Birşeylerin yapılması isteniyorsa önce 1974 de Yunanistan ın yaptığı gibi işe başlanabilir..
Daha sonra bize özgü faaliyetlere girişebilirsiniz mesela ; yetim malının yenilmesi için faizleri daha da yüksek tutup milyarlarca doların yabancıya gitmesi için yasalar çıkarabilirsiniz.
Daha iyi bir adalet için Hakimler kanunuyla oynayıp hakimler ve savcıları kendinize bağlayabilirsiniz.
Daha iyi bir eğitim için yeni yasalar çıkarıp bir de siz eğitimin içine edebilirsiniz.
Yeni tarım politikaları hazırlayıp çiftçiye cehennem azabı yaşatabilirsiniz.
Kendinize işçi babası dedirtip ülke gelirlerini büyük kan emicilere aktarabilirsiniz.
Daha iyi işbirliği için ABD şirketi cargil in çevirdiği dolapları yasal hale getirip yeni Toprak kanunu çıkarabilirsiniz. Yargının yasama üzerindeki gölgesini ! kaldırmak için birkaç yıl daha sabredip liyakatlı üyeleri atayabilir böylece önünüzdeki en büyük engeli de kaldırmış olursunuz.
Ve iç hizmet kanununu da değiştirip Silahlı kuvvetlerin yeni görev tanımını da yaparak çoğunluğun diktatörlüğünü ilan edersiniz. Giderek şu meşhur laikliğin tanımını değiştirip milleti rahata erdirirsiniz..
Kapitalist ekonominin millete yüklenen faturasını da Mustafa Kemal e ve Laik Cumhuriyet e havale edip aradan sıyrılırsınız.
.vs vs..... .............
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme