Şimdi Ara

keleş vs g3

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
13.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Yapay Zekanın Yanıtı

Keleş ve G3 Mermileri Arasındaki Farklar

Giriş

Keleş ve G3, dünya çapında yaygın olarak kullanılan iki saldırı tüfeğidir. Her iki silah da benzer özelliklere sahip olsa da, önemli farklılıklar da bulunmaktadır. Bu metinde, keleş ve G3 mermileri arasındaki temel farkları inceleyeceğiz.

Mermi Boyutu ve Ağırlığı

Keleş mermileri, 7,62x39 mm kalibreye sahipken, G3 mermileri 7,62x51 mm kalibreye sahiptir. Bu, G3 mermilerinin keleş mermilerine göre daha ağır ve daha uzun olduğu anlamına gelir.

Namlu Çıkış Hızı

G3 mermilerinin namlu çıkış hızı, keleş mermilerine göre daha yüksektir. Bu, G3 mermilerinin daha uzun menzile ve daha yüksek delme gücüne sahip olduğu anlamına gelir.

Penetrasyon

G3 mermileri, keleş mermilerine göre daha yüksek penetrasyon gücüne sahiptir. Bunun nedeni daha yüksek namlu çıkış hızları ve daha ağır mermileridir.

Yiv Seti

Keleş mermileri, yivli namlulardan atılırken, G3 mermileri yivsiz namlulardan atılır. Bu, G3 mermilerinin daha az kararlı ancak daha yüksek namlu çıkış hızına sahip olduğu anlamına gelir.

Kullanım Alanları

Keleş tüfeği, yakın mesafeli çatışmalar ve şehir savaşı için daha uygunken, G3 tüfeği uzun mesafeli çatışmalar ve keskin nişancılık için daha uygundur.

Sonuç

Keleş ve G3 mermileri, boyut, ağırlık, namlu çıkış hızı, penetrasyon ve yiv seti açısından farklılık gösterir. Bu farklılıklar, her iki tüfeğin de farklı kullanım alanlarına sahip olmasına neden olur. Kullanım amacınıza uygun olan tüfeği ve mermiyi seçmek önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • oyuna göre değişir
  • keleş görüntü itibariyle daha güzel ama gerçek hayatta g3 ile bacağından vurulsan, bacağın kopar.Koydumu oturtan silahtır yani g3
  • ss koyalım
     keleş vs g3

keleş vs g3

f/p açısından ak 47 daha iyidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WhiteSword -- 17 Kasım 2011; 18:43:41 >
  • Kantır sıtrayka benzemez bu. Hayvansı terlik'e katılıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hayvansı Terlik

keleş görüntü itibariyle daha güzel ama gerçek hayatta g3 ile bacağından vurulsan, bacağın kopar.Koydumu oturtan silahtır yani g3

Yivli deniyor o türlere. Hatırladığım kadarıyla mermi, kovandan dönerek çıkıyor, adamın içine girdiğinde de dönmeye devam ediyor. Kurtuluş savaşındada az da olsa alman yapımı yivli toplar vardı. Dikkat edin merminin çıktığı yerde çizgiler olur spin versin diye
  • Bizim birlikte keleş veriyolardı... Kullanması keyifliydi... Duruş olarak da estetik bence... Severim kendisini...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LG G3 en sonunda görüntülendi
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kangal alır
  • quote:

Orijinalden alıntı: WhiteSword

ss koyalım
     keleş vs g3

keleş vs g3

f/p açısından ak 47 daha iyidir

AĞIR FAİL ALLTAKİ SİLAH G3 DEĞİL HK-33
    G3 BUDUR 20 MERMİ ALIR
     keleş vs g3

• keleşte geri tepme yok denecek kadar az
  • G3 çok aşırı etkilidir.(Abimden biliyorum)
    Türkiye G3'ü terörle mücadele için kullanmak istyior çünkü çok etkili.Kol parçaladığını ve hemen öldürdüğünü biliyorum.Zaten Call of Duty gibi oyunlarda görüyoruz etkisini.Nato G3'ü kullanmamıza izin vermiyor.Çünkü savaş anında daha etkisiz bir silah kullanıp karşı tarafı vurduğunuzda diğerleride onu almaya gelir sizde bu arada diğerlerinide yakalarsınız diye (çok saçma sapan) bir sebep sunuyorlar.
    Kalashnikov ise suya atılıp çıkarıldığında çalışan silahtır.Bu yönüyle diğerlerinden ayrılır.Teröristler'in bu silahı kullanmasındaki en önemli nedeni istediklerinde gömüp çıkarabilmeleri ve paslı paslı kullanabilmeleri
  • aslında g3 nato nun yasaklı silahlar listesindedir...

etki olarak g3 daha etkilidir ama kullanımı ve versiyonları bakımından keleş daha iyi bir seçenek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre1270393

G3 çok aşırı etkilidir.(Abimden biliyorum)
    Türkiye G3'ü terörle mücadele için kullanmak istyior çünkü çok etkili.Kol parçaladığını ve hemen öldürdüğünü biliyorum.Zaten Call of Duty gibi oyunlarda görüyoruz etkisini.Nato G3'ü kullanmamıza izin vermiyor.Çünkü savaş anında daha etkisiz bir silah kullanıp karşı tarafı vurduğunuzda diğerleride onu almaya gelir sizde bu arada diğerlerinide yakalarsınız diye (çok saçma sapan) bir sebep sunuyorlar.
    Kalashnikov ise suya atılıp çıkarıldığında çalışan silahtır.Bu yönüyle diğerlerinden ayrılır.Teröristler'in bu silahı kullanmasındaki en önemli nedeni istediklerinde gömüp çıkarabilmeleri ve paslı paslı kullanabilmeleri

Ben XM25 diyorum.Ayrıca G3 alır.

• Colt alır diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CR7_35 -- 17 Kasım 2011; 19:00:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hyfk

quote:

keleş görüntü itibariyle daha güzel ama gerçek hayatta g3 ile bacağından vurulsan, bacağın kopar.Koydumu oturtan silahtır yani g3

Yivli deniyor o türlere. Hatırladığım kadarıyla mermi, kovandan dönerek çıkıyor, adamın içine girdiğinde de dönmeye devam ediyor. Kurtuluş savaşındada az da olsa alman yapımı yivli toplar vardı. Dikkat edin merminin çıktığı yerde çizgiler olur spin versin diye

keleşin namlusunda da yiv ve set bulunur hatta g3 ile aynıdır ama namlu boyu çekirdek yapısı ve kovan büyüklüğü gibi faktörler ve çalışma yapıları gereği vuruş gücünde farklılıklar olur

• Budapeşte havaalanında adamın birinin Kaleşnikof şeklinde üretilmiş viski şişesine el koymuşlardı o aklıma geldi
  • Beyler silahın güçlü olması mermisiyle alakalı. İkisi de 7.62 kalibre. Ayrıca yivli diyen arkadaş 18. yy'de kalmış herhalde. Şu an silahların hepsi (pompalı türlerin bir kısmı hariç) yivlidir. Neyse ikisi de 7.62 kalibre olduğundan aynı boyutta mermileri alabilirler. Mermilerin kol bacak parçalaması da ucunun boşluklu olup olmamasıyla ilgilidir. Ucu sivriyse parçalamaz ama içeri doğruysa vücuda girince açılır. Bir de namlu uzunluları var tabi ama 3,5 cm fark var iki silah arasındaki namlu uzunluğu farkı. O da güç olarak çok fark yaratmıyor. AK 47 tutukluk yapmama her yerde kullanabilme özelliklerinden biraz önde geliyor.
  • Kullandığımız silah terörist silahıyla kıyaslanabilecek kadar kötü. Sonra da Türk ordusu güçlüdür falan...

Elin amerikalısının elindeki silahın sadece görüntüsü adamı korkutmaya
    yetiyor. Geçelim artık şu profesyonel orduya, heralde ekipman da elden geçirilir o zaman.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hyfk

quote:

Keleş de yivlidir.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • kaleşnikof her türlü alır. g3 ağırdır heryere gitmez, ama ak47 hem hafiftir hem çabuk temizlenip kullanılır. Suda karada vs heryerde
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.