Şimdi Ara

KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER,VIVA,AIR,EXPLORER,BUDDY-5/6,TITAN İnceleme,Kullanıcı Yorumları (871. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
25.575
Cevap
418
Favori
1.013.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
83 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 869870871872873
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Selamlar,

Evet ddns ile cgnat üzerinden ulaşırsın hatta sadece cihaza değil ağdaki cihazlara da erisiliyordu bildiğim kadarıyla

Diğer sorunu ise hopperdsl daha iyi olur herhangi bir ısınma olacağını düşünmüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • drpakers kullanıcısına yanıt

Diğer Keenetic konusunda bu mesajınıza istinaden, özel mesaj dönmüştüm sizlere.

Herkes yararlanabileceği kısımlarını aşağıda paylaşmış olayım.

Öncelikle DSL altyapı kullandığınızı tahmin ettik. Kullanacağınız alanın büyüklüğü nedir? ve Bütçeniz nedir. Bu konuda size doğru cihazı önermek ve tedarik için destek oluruz.

1. DSL altyapı kullanıyorsanız sadece model adında "DSL" yazan modelleri kullanabilirsiniz. Bu konuda model gamı çok güzel oldu. Kas gücü aynı olup, bazı özellikleri farklı olan modeller mevcut.

Extra DSL (Gigabit Versiyon)

Hero DSL

Hopper DSL (AX DSL router)

Üç cihazda 900mhz 2çekirdek / 4 izlek işlemci ve 256mb belleğe sahiptir. Hepsi gigabit porttur. Extra DSL tek USB2.0 portu ile 4 ethernet portuna sahiptir. AC1200 wifi bant genişliğine sahiptir.

Hero DSL 2 USB portu (1 USB2.0 + 1 USB3.0) ve 5 ethernet portuna sahiptir. AC1300 wifi bant genişliğine sahiptir

Hopper DSL USB3.0 portuna sahip 4 ethernet portu ve AX1800 kablosuz bant genşliğine sahiptir.

Modem + router kullanımı ile performans arasında nasıl bir bağlantı kurdunuz pek anlayamadım. Eski modemleri köprü moduna alarak kullanım haricinde bu yöntemin bir getirisi yoktur. Örneğin 9970v3 modemi köprü moduna alıp Hopper router modelinde sonlandırarak ağ performansı arttırılabilir. Ama bunu tek işte çözen Hopper DSL artık var.

İlk bu düşüncenizde mesh sistemi almayı düşündüğünüzü anlamıştım. Ama sanırım yukarıda ki örnek gibi bir düşünceniz olmuş.

2. CGN ip olsanız da Keenetic Bulut tabanlı işletim sahibi sayenizde modeminize ve belirli uygulamara ücretsiz KeenDNS hizmeti sayesinde ulaşabilirsiniz.

Torrent en çok kaynak tüketen uygulamalardan biri olsa da Keenetic bunun altından kalkar ve Omni DSL ile bu özelliği geç keşfetseniz de yeni model cihazlarda çok daha performanslı kullanım sağlayacağınıza mutluyuz.

• Keşke iOS için Kestirmeler ve Widget desteği gelse. Örneğin Wireguard bağlantısı yapmak için uygulamaya girip, menülerden seçip aktif etmek yerine tek harekette bunu yapabilmek güzel olurdu. Umarım cihazlara eklenen bir çok güzel özelliği mobil uygulamalar içinde yaparlar.

• mcgoktug kullanıcısına yanıt

Bunun içinde olabildiğince talep oluşturuyoruz. Hatta widget çok zaman önce de talep etmiştik.

• KYTECHNGAMING kullanıcısına yanıt

Bence artık bunu 2. plana atmamaları gerekir. Cihazlara çıkan yazılımlar, eklenen özellikler bu kadar fazlayken mobil uygulamanın hem ara yüz hem de özellik bazında mutlaka geliştirilmesi gerekiyor. Umarım bir an önce aksiyon alırlar.

• mcgoktug kullanıcısına yanıt
    Ne kadar çok talep o kadar onay o kadar iş planina dahil edilme ve sonucunda üretim ;)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ⭐️🆕 Keenetic Extra DSL AC1200 Mesh Wi-Fi 5 Dualband Gigabit MU-MIMO VDSL2/ADSL2+ Modem 4-Port Fiber Gigabit ve USB Portu

* Keenetic Extra DSL, Nisan 2023 tarihi itibarıyla yenilenmiş özellikleri ve KN-2112-01TR model numarası ile satışa sunulmuştur.

KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER,VIVA,AIR,EXPLORER,BUDDY-5/6,TITAN İnceleme,Kullanıcı Yorumları

#extradsl2023

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 16 Nisan 2023; 11:36:39 >

• ⭐️🆕 Keenetic Hopper DSL AX1800 Gigabit Mesh VDSL2/ADSL2 Modem Router

* Keenetic Hopper DSL, Nisan 2023 tarihi itibarıyla KN-3610-01EN model numarası ile satışa sunulmuştur.

* Keenetic Hopper, KN-3810-01EU model numarasına sahip ürün sadece Router özelliğine sahiptir.

KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER,VIVA,AIR,EXPLORER,BUDDY-5/6,TITAN İnceleme,Kullanıcı Yorumları

#axdsl2023

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 16 Nisan 2023; 11:36:55 >

• dahili kablosuz ağda yaşanılan wan hızı kaybı konusunda, üreticilere genel bir eleştirim olacak.

mesh yöntemi ile daha iyi kablosuz kapsama alanı ve tek bir kablosuz ağ ismi.. bu kulağa hoş geliyor ama hala yaşanmaya devam eden bir sorun var: ev içi kablosuz ağ kullanımında, wan hızı performansında dikkate değer bir kayıp gerçekleşiyor. bunu aşmanın yolu ise mesh sisteme daha fazla sayıda cihaz ilave etmek iyi bir seçenek gibi görünse de bunun yansıması maliyetin artması oluyor.

üreticiler, lan hızını artırmaya yönelik sürekli girişim yaptı. 750/1200/1750.. sürekli hız güncellemeleri yaptılar ama ama wan hızı için örneğin; evin her yerinde az bir kayıpla alınmasına yönelik etkili bir çözüm hala üretemediler dememiz gerekmez mi? dolap var, duvar var, priz uygun yerde değil, cihazın biri yerdeyken diğeri dolabın üstünde, kablo çekemiyorsunuz vs bir sürü faktör var. bunu aşmanın yolu neden daha fazla cihaz kullanmak olsun ki?

bir eve mesh sistemi kurmayı aklımızdan geçirdiğimizde, en az üç genişleticiyi içinde barındıran bir sistem kurmak gerekiyor. yani iki tane oldu mu zaten bir tanesi ölüyor, ağıda öldürüyor. dört tane kullansak, yer planı nedeniyle wan hızı kaybı yaşanacak yerler yine oluyor. daha fazla genişletici kullansak maliyet artıyor. cihaz kirliliği yaratmış olmuyor muyuz? hemen akla powerline ürünler geliyor ama onların kullanımında da sorunlar var.

özetlemek gerekirse, uzmanlar dBm değerinde geçerli olan sınırın artık değiştirilmesi gerektiğini ne zaman kabullenecekler? yaşam alanlarının dibine istasyon kurarken sorun olmuyor, ev içerisinde kablosuz ağ kurmak istediğimizde 20dBm sınırı oluyor.

bir de bu mesh sistemi konusunda bir önerim olacak. ilk cihazı modem/router'a kablo ile bağlayalım güzel ama aynı odaya hapsedilen bir mesh cihazını, odanın dışına kablo ile çıkarmak zorunda olmamız gerekiyorsa, yani sizce bu yapılacak bir iş midir? kablosuz ile yönlendiriciye bağladığımızda ise ikinci mesh cihazında kayıp yaşanıyor ise bu da yapılacak bir iş midir? diyeceğim o dur ki; ilk genişleticinin kablosuz kullanılacak olması durumunda ki buna tp-link'in airmesh ve onemesh özelliklerini örnek vereceğim. ilk genişleticinin yaşanılacak olan wan performansını otomatik/manuel telafi edecek şekilde, bir özelliğe kavuşturmalarıdır. yani bunun için bir kaç dBm sınır aşılsa ne olur yani? haksız mıyım? KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER,VIVA,AIR,EXPLORER,BUDDY-5/6,TITAN İnceleme,Kullanıcı Yorumları 

• hero dsl kullanıyorum bir türlü A olamadım, ftth kullanıyorum 100 mbit, Qos ayarlarım açık ama öneriniz var mı?

Sistem Hakkında

• Model
    • Hero DSL (KN-2410) TR
    • Servis kodu
    • 728-471-553-975-760
    • İşletim sistemi (OS) sürümü
    • 3.8.2
    • Güncelleme yöntemi
    • Kararlı
    • Güncelleme hazır
    • Sürüm notlarını oku
    •  )
    • Otomatik güncelleştirme
    • Devre dışı
    • Bağlantı süresi
    • 22:54:31
    • Geçerli saat
    • 16.04.2023 14:20:12
    • İşlemci (CPU) kullanımı
    • 2%
    • Hafıza (RAM) kullanımı
    • 45% (115/256 MB)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BurakLEE -- 16 Nisan 2023; 14:20:21 >

• bu yeni modellerde geldiğine göre 100 mbps paket vdsl 2 75 download-15 upload kullanımım var fiber yok altyapıda hangi modeli tavsiye edersiniz özellikle wifi performansı iyi olmalı dsl olmalı

• Kısa ve net olarak Hero Dsl yanına mesh bağlantı için Extra modelimi yoksa Air modelimi fiyat olarak aynılar 800TL civarı, İki kat için kullanılacak biri alt katta olacak diğer üst katta ama aradaki bağlantıyı nasıl yapacağım bilmiyorum henüz KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER,VIVA,AIR,EXPLORER,BUDDY-5/6,TITAN İnceleme,Kullanıcı Yorumları 

Birde Router yerine direk Dsl mi alsam ikinci ürün içinde ilerisi için?

Alt katta bulunduğum yerin tam ters tarafında yukarıda kullanacağım oda en mantıklı çözüm modemin yerini değiştirmek sanırım şuan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Glorfindel1907 -- 16 Nisan 2023; 21:13:48 >
  • BurakLEE kullanıcısına yanıt

Cihazlar kısmıdan hız limiti koyacaksınız. Asimetrik seçip download için 98 upload için 14 yada 13.5Mbit seçin. Download değerini arttırıp azaltarak testler yapın. En uygun olanı bulursunuz.

Qos için Trafik Sınıflandırma & IntelliQoS modülünü kurup Donanım Ağ Hızlandırıcısını devre dışı bırakcaksınız. Konu içi arama yaparak bunların detaylı anlatımlarına ulaşabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 16 Nisan 2023; 16:18:49 >
  • 14 nisandan beri sürekli modem DSL bağlantısı kopup hemen bağlanıyor son bir saatte pes oynarken üç kere kotu modem kaynaklı olabilir diye düşünüyorum. Malum upload hızları artmış sanırım ondan sorun yaşıyor olabilir miyim. Bu durumu nasıl tespit edebilirim?

• Merhaba, benim ilginç bir problemim var.. 2 adet Keenetic Hooper’ım var.. birbirine kablo ile bağlı mesh.. bu cihazlardan biri TTnet in ana modemine bağlı.. fakat sebebini bilmediğim bir şekilde günde 1 yada 2 defa kopma oluyor.. Hooper’ı kapatıp açınca düzeliyor.. sebebi ne olabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buluton -- 16 Nisan 2023; 21:27:24 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Günlerden Cuma değil,ancak güncelleme var.

Geliştirici güncelleme kanalında: 4.0.Alfa.18 Hayırlı olsun.

16.04.2023

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beestek -- 16 Nisan 2023; 22:31:0 >
  • YENİ SÜRÜM ✅ KeeneticOS 4.0.A.18 - 16.04.2023
    Geliştirici Güncelleme Kanalında

• Satın almış olduğum Keenetic Hopper Dsl az önce kargo ile tarafıma teslim edildi. İlk defa Keenetic kullanacağım için bu konuyu daha çok okumam gerekiyor sanırım KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER,VIVA,AIR,EXPLORER,BUDDY-5/6,TITAN İnceleme,Kullanıcı Yorumları . Kurulumunu akşam yaparım artık eve gidince.

Bu siparişte bütün süreci hem mesaj yoluyla hem de telefonla arayarak bilgilendiren ve Türkiye'de ilk ürünü alan kişilerden olmama sebep veren @KYTECHNGAMING e teşekkür ediyorum.

• Evde W9970v3 var hattım 58 mbps ama 2.katta 25 falan veriyor. Bunun yerine bir tane Keenetic almayı düşümüyorum yardımcı olursanız sevinirim. Öncelikle Carrier DSL diye bir model var bunun Extra DSL’den farkı nedir ? Ayrıca bu cihazlara youtube reklam engelleyici vs. kurabiliyor muyuz ? Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KYTECHNGAMING kullanıcısına yanıt

Ultra var bende, güncelleme sonrası cihazda dns girdiğimde internet ışığı yansa bile internete erişemiyorum. Cihazın kendi dns profilleri bile olmuyor

• 
Sayfa: önceki 869870871872873
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.