Şimdi Ara

KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri (1521. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: churchil Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 4 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
30.501
Cevap
476
Favori
1.313.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
87 oy
Popüler Konular listesinde
25. Sırada  bugün en iyi #10
Giriş
  • Geçen gün pi ye zapret kurma yoluna girdim olay o kadar karıştı ki. Keenetic e zapret kurmaya gözüm yemedi açıkçası.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İşte bu yüzden bu betik varya... Bu betik ile artık çok kolay. Üstelik kurulum öncesi gözden kaçırılan adımlar varsa betik onlarıda onarıyor. Üst mesajda bahsedilen DNS ayarlamaları gibi mesela... Böyle bir geliştirici arkadaş aramızda olduğu için çok şanslıyız 🙂...

Telefon: Samsung Galaxy Note 10 plus SM-N975F Şebeke: Vodafone Yazılım: Andr. 12 Official ROM Ultrabook: Samsung Ativ Smart PC Pro XE700T1C-H02TR Win10 TV: 55 inç LG OLED 55B9PLA Smart TV Soundbar: Samsung Soundbar HW-Q990D Oyun Konsolu: Xbox Series X 1 TB Fotoğraf Makinesi: Canon EOS 70D (Canon 18-135mm f:3.5-5.6 IS STM, 10-18mm f:4.5-5.6 IS STM, 50mm f:1.8 STM Lens)
  • radyohead R kullanıcısına yanıt

Selamlar,

Bir farkı yok aslında KZM'de aynı yere ekler Koymamın nedeni ise tekrar oraya buraya bakmaya gerek kalmasın diye

NextDNS'te kafa karışıklığı yarattı Çünkü filtre kısmında varken tekrar bu eklenince kafa karışıklığı yarattı ve atanmayan client'lar buradan çıkmaya başladı Log vs'de görünüyor sonra sorun olursa bizden bilmesinler diye o yapıyı değiştirdim 😊

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Zapret Watchdog • Otomatik Kurtarma • WAN Durum Izleme & Analiz
    Telegram Yapilandirilmis Bildirim • GitHub Surum Algilama • Oto Guncelleme (0/1/2)
    IPv6 Sihirbaz • IPSET Kontrol • Hostlist/Autohostlist Filtreleme Katmani
    Guvenli Rollback • Oturum/Kilit Koruma • Self-Test Motoru • CLI • GitHub
  • MrtAltg M kullanıcısına yanıt

Zaten bir çok kişi bu yüzden ya kurmuyor pc vs eski usül goodpi vs gibi şeyler kullanıyor mahrum kalıyor veya kuruyor ama herkes başka bir kurulum yazmış çorba oluyor vazgeçiyor 😊

Mesela Keenetic'te hala gördüğüm bir sorun var Gerçi betik artık onu da düzeltiyor ama sıkıntı

Eski KeeneticOS versiyonlarında OPKG Keenetic GUI'den kurulmuyordu çünkü yoktu. O dönemki manuel OPKG kurulumları maalesef hala her yerde var Kurulum yapanlar oradan kurmuş ama KeeneticOS yükselip içine alınınca Keenetic bunu bilmiyor Kullanıcı yok sanıyor tekrar kuruyor ortalık çorba oluyor. Çünkü manuel kurulumla bileşen kurulumu arasında path yani kurulum yolu farkı var Normalde artık OPKG'yi Keenetic bileşenleri ile kurmak lazım ki bizim anlatımlarımız öyle. Kimse ama bu Keenetic'in zaafı ve Bileşenleri Firmware içine gömüyor 😔 O da şu sorunu yaratıyor. Kullanıcı seçti bileşenleri kurdu tamam. Harici veya dahili belleğe kurdu. Bir süre sonra hadi ya sorun var bunda şu diski uçurayım. İyi uçuruyor ama OPKG ve Entware kurulu cihazda öyle pat diye disk silinmez. Firmware hala o bileşenler var sanıyor 😔 Hata da görünmüyor. Ama suç betiğe kalıyor 😂 Çünkü bileşenler yok diye uyarı veriyor. Eee Keenetic'in bileşen listesinde var diyor. Halbuki yok çünkü disk silinince OPKG uçuyor ama Keenetic bunu bilmiyor.

Betik olmasa millet modemi sıfırla diyor mesela. Eee o zaman zaten her şey doğal olarak yeniden kurulumla yapılınca yerine geliyor.

Kısacası betikte sorun yok ama detaylı bilgi verince bazı şeyler üzerine kalıyor 😀

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Revolution_TR -- 24 Mart 2026; 13:20:30 >
    Telegram Yapilandirilmis Bildirim • GitHub Surum Algilama • Oto Guncelleme (0/1/2)

• KeeneticOS 5.0.8 Kararlı'da.

Rez zzzzz

KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri
    Referans Paylaşım Konuları:
    https://forum.donanimhaber.com/referans-paylasim-konulari--160239311
  • İmHyp3rioN kullanıcısına yanıt
    Yeşil renkli yerlerde sürünen Upload değil mi, 514 Kbit/s 🙂 ...

Telefon: Samsung Galaxy Note 10 plus SM-N975F Şebeke: Vodafone Yazılım: Andr. 12 Official ROM Ultrabook: Samsung Ativ Smart PC Pro XE700T1C-H02TR Win10 TV: 55 inç LG OLED 55B9PLA Smart TV Soundbar: Samsung Soundbar HW-Q990D Oyun Konsolu: Xbox Series X 1 TB Fotoğraf Makinesi: Canon EOS 70D (Canon 18-135mm f:3.5-5.6 IS STM, 10-18mm f:4.5-5.6 IS STM, 50mm f:1.8 STM Lens)
  • tayaydin kullanıcısına yanıt

O kadar sürünüyor ki görmedi muhtemelen 😂

• KYTECHNGAMING kullanıcısına yanıt
    Acaba normal hopper alsam mr100 arkasina baglasam keenetic cikista ttl yukseltsem sorun yasarmiyim? Yada paraya kiyip hero 4g+ mi alsam hopper 4g+ cok ucuk

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri
    Cooler Master Case PRO5 /Ryzen7 5700X 3.4 GHZ /NOCTUA NH U 12SE/ ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO/ /Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6700 10 GB /GSKILL FlareX DDR4-3200Mhz C14 32GB (4x8GB) /Samsung 970 PRO 512 M.2 SSD /Samsung 850 PRO 512GB Sata3 SSD /Samsung 320GB 7200RPM 16MB SATA2 HDD)SamsungHD154UI 1.5TB HDD /Seasonic GX Focus Plus 850W 80+ Gold /Viewsonic XG2401 24"1ms 144HZ

SİSTEM 2
    KASA Corsair Carbide Spec-Delta RGB AMD Ryzen 5 5600G 3.9GHz-4.4GHz, 19MB, 65W. ASUS TUF GAMING B550M-PLUS WIFI II. KINGSTON Beast Black Dual KF432C16BBK2/16TR DDR4-3200Mhz 32GB (4x8GB) C16 (16-18-18) 1.35 V. Samsung 980 NVMe M.2, 500 GB SSD, 3.500 MB/sn Okuma, 3.000 MB/sn Yazma. Seasonic Focus Plus 750W
  • Revolution_TR kullanıcısına yanıt

ya belki de sqm için set edilen değeri görmek isteniyor olabilir. yalnız renkli bir çizginin yine de görünüyor olması güzel. KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 25 Mart 2026; 6:41:3 >

Altında hem yükleme hem indirme sayısal değerleri yazıyor.

Şimdi anladım yahu dediğini ?? Orada yazan aslında Upload'ın pik gördüğü anlık değer. Download'un da olması mantıklı pik değer için. Aşağıda yazıyor ama onlar anlık akış, aslında mantıklı. Yani önerin şuna benzer görünmesi aslında sanırım...

• KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri

YENİ SÜRÜM ✅ KeeneticOS 5.0.8 - 24.03.2026
    Kararlı Güncelleme Kanalında

🔸Web Arayüzü'ndeki kayıtlı istemci ayarlarının mobil görünümünde, Port Yönlendirme kuralı yönetim düğmelerinin çalışması iyileştirildi. [NWI-4672]
    🔸Bridge0 arabirimi (Ev ağı) üzerinden gelen WS-Discovery Hello mesajları varsayılan olarak sınırlandırıldı. [NDM-4314]
    🔸Yönetim bağlantı noktası numarasının yapılandırması düzeltildi. [NWI-4747]
    🔸Web Arayüzündeki İstemci Listeleri sayfasında istemcilerin IP adresine göre sıralanması düzeltildi. [NWI-4677]
    🔸Belirli 5G/4G modem modellerinde boş SMS belleği gösterimi düzeltildi. [NWI-4692]
    🔸Koyu tema kullanılırken Sistem Panosundaki dişli simgesinin fareyle üzerine gelindiğinde görüntülenmesi düzeltildi. [NWI-4712]
    🔸Teşhis sayfasında aktif bağlantıların otomatik güncellenmesi düzeltildi. [NWI-4713]
    🔸İşletim sistemi manuel güncellemesi sırasında dil ayarının sıfırlanması sorunu düzeltildi. [NWI-4703]
    🔸Geniş ekranlarda Wi-Fi Monitörü grafiğinin sağ kenarındaki araç ipucu gösterimi düzeltildi. [NWI-4717]
    🔸Ev ağı ayarları sayfalarına erişirken Captive Portal hizmetinin gereksiz sorgulamaları en aza indirildi. [NWI-4368]
    🔸Bazı IP kameralarda yaşanan yeniden başlatma sorununu gidermek için WS-Discovery Hello mesajının parametreleri ayarlandı. [NDM-4331]
    🔸IPsec işlemler arası iletişim (IPC) soketinin engellenmesinin Web Arayüzünün donmasına neden olabilen bir sorun çözüldü. [NDM-4332]
    🔸DNS tabanlı yönlendirmeye uygun olmasını sağlamak için oturum temizleme işlemi düzeltildi. [NDM-4336]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 25 Mart 2026; 9:46:35 >

• Altyapinin iyi olmadigi bir yerde oturuyorum. Kullandigim TP-Link modem yogun yagislar sirasinda bozulmustu. Teknik servise gonderdigimde urun icin iade karari verildi. Simdi Keenetic modemlere bakiyordum, tam da almaya karar vermistim ancak Sikayetvar uzerindeki sikayetler dikkatimi cekti.

Yildirim carptiginda hem elektrik hattindan hem de dsl hattindan yuksek voltaj girisi olabiliyor ve cihazi bozuyor, ancak teknik servis bu gibi durumlarda 1kv uzeri akimlarda cihazi garanti disi birakiyor. Onceden de bu konuda bu duruma birkac kez deginilimis ancak gercekten rahatsiz edici bir yaklasim. 3-5 bin tl verip aldigim modemin yasadigi ilk problemde garanti disi birakilmasi hic iyi degil. Ayrica bahsedilen 1kv siniri diger bircok markada 6kv civarinda.

Urunu almak uzereydim ancak okuduklarimdan sonra vazgectim. Bundan sonra satis sonrasi destegi daha iyi bir markayi tercih ederim.

Sorun yaşayanların hangi koşullarda cihaz arızası ile karşılaştığını bilmeden, cihazı kullanmadan ön yargılı davranmışsınız. Böyle bir düşünceniz varsa almaz başka bir markaya yönelebilirsiniz.

Yine de alttaki ürünü kullanın. Hangi marka cihaz olursa olsun sizi koruyacaktır.

www.hepsiburada.com
    S-Link Msıs-Tnc Akım Koruyucu Priz Fiyatı - Taksit Seçenekleri
    https://www.hepsiburada.com/s-link-msis-tnc-akim-koruyucu-priz-p-BSUCZLKPC-2087

Markayla iliskiniz varsa tepkinizi anlayabilirim ancak onyargili oldugumu nereden cikardiniz?

Sikayetvar, DH ve diger mecralarda bircok sikayet var bu durumla ilgili. Tp-Link cihazimin bozulmasi da muhtemelen ayni sebeple oldu. Ancak, urunden memnun olmadigimi, para iadesi istedigimi belirttigimde iadeye karar verdiler. Okuduklarimdan, Keenetic'te yuksek akimla ilgili problem yasadigimda cihazimin garanti kapsaminda onarim/degisim saglanmayacagini, aksine cihazin garanti disi birakilacagini anladim. Yanlis miyim? Teknik servis cihazi garanti disi birakma gerekcesinde bunu vurgulamiyor mu? Onyargili oldugum kisim nedir?

Markanın kullanıcısıyız, konu da zaten kullanıcılar kulübü konusu.

İlk mesajda yazdığım gibi, sorun yaşayanların evindeki topraklama doğru mu, yoksa sıfırlama yöntemi mi kullanılmış, sigorta ve ev içi kablolama ne durumda biliyor musunuz mesela? Yani cihazların gerçekten hangi koşullarda zarar gördüğünü biliyor musunuz?

En önemlisi benzer bir arıza durumunda kaç kişinin cihazının garantiden yenilendiğini biliyor musunuz? Ben bilmiyorum. Genelde sorunu çözülen insanlar bir yere mesaj bırakmıyor. Hayatına devam ediyor. Sadece olumsuz mesajlar duruyor. Bu yüzden ön yargılı davranmamak lazım.

Bakın siz de sorun yaşamışsınız. Burada sadece cihazı ve markayı sorumlu tutmamak gerekir.

Keenetic'in kendi konusu mevcut. Bu tarz bir mesajı oraya bırakabilirsiniz. Yetkili size cevap verecektir.

Başkalarının mesajlarını okuyup kullanmadığınız bir cihaz için başka marka şöyle, keenetic böyle diye mesaj bırakmanız garip.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 25 Mart 2026; 10:36:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mcgoktug

Markanın kullanıcısıyız, konu da zaten kullanıcılar kulübü konusu.

İlk mesajda yazdığım gibi, sorun yaşayanların evindeki topraklama doğru mu, yoksa sıfırlama yöntemi mi kullanılmış, sigorta ve ev içi kablolama ne durumda biliyor musunuz mesela? Yani cihazların gerçekten hangi koşullarda zarar gördüğünü biliyor musunuz?

En önemlisi benzer bir arıza durumunda kaç kişinin cihazının garantiden yenilendiğini biliyor musunuz? Ben bilmiyorum. Genelde sorunu çözülen insanlar bir yere mesaj bırakmıyor. Hayatına devam ediyor. Sadece olumsuz mesajlar duruyor. Bu yüzden ön yargılı davranmamak lazım.

Bakın siz de sorun yaşamışsınız. Burada sadece cihazı ve markayı sorumlu tutmamak gerekir.

Keenetic'in kendi konusu mevcut. Bu tarz bir mesajı oraya bırakabilirsiniz. Yetkili size cevap verecektir.

Başkalarının mesajlarını okuyup kullanmadığınız bir cihaz için başka marka şöyle, keenetic böyle diye mesaj bırakmanız garip.

Topraklamanin yapilip yapilmadigi, elektrik altyapisinin kotulugu vs. baska bir tartisma konusu, ben yazdigim mesajda bundan bahsetmedim. Konu, problem sonrasi markanin tavri.

Ben musteri olarak yuksek akim problemi yasadigimda X, Y ya da Z firmalari bana degisim/iade sagliyorken, bu marka cihazi garanti disi birakiyor. Ustelik yine X, Y, ya da Z firmalari cihazlarinda 6kv'a kadar koruma saglarken bu marka 1kv'a kadar koruma sagliyor. Cihazi garanti disi birakma gerekcesinde de bunu belirtiyor.

Bu sebeple, bu markaya ait modem alma asamasindayken almaktan vazgectim, bunu yazdim. Garip olan nedir? Bu konudan bahsetmem icin tum bu sureci yasamam mi gerekiyor? Bu baslikta bu marka hakkinda olumlu mesaj yazmamizla ilgili bir kural mi var?

Edit: 1kv akim siniri bazi cihazlarda 6kv olarak guncellenmis, ancak teknik servisin cihazi garanti disi birakma durumu degismemis:

donanımhaber forum
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/162815370

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vicium Mehemii -- 25 Mart 2026; 10:59:3 >

• Küçük araştırmayı konu ile alakalı tekrar buraya bırakalım.

Markaların garanti kapsamlarına, kendi sayfalarından ulaşabilirsiniz.

KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleridonanımhaber forum
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/152234855

Yine konu ile alaklı üst mesajla aynı sayfadaki diğer mesajımı da ekleyeyim.

KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleridonanımhaber forum
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/152243165

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 25 Mart 2026; 11:3:43 >
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.