Şimdi Ara

KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri (1416. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28.365
Cevap
460
Favori
1.195.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
86 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 14141415141614171418
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1000 mbps süperonline fiber kullanıyordum.Taahhütüm bitti. Şu an 100 mbps vodafon fiber kullanıyorum.Dpi,cgnat yok internet daha iyi. Vodafon mh iletişimide soldan çok daha iyi.Aradım kullanıcı adı ve şifreyi sms ile gönderdiler.Kendi routerimi kullanıyorum.

İpv6 içinde daha önce aradığımda mh lerindeki eleman tüm türkiyede hizmet veriyoruz dedi.10 dk da da benim ipv6 aktif oldu.

Qos 100/20 ayarlı.

KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri

KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 27 Kasım 2025; 19:30:54 >

• cimbom38 kullanıcısına yanıt

Keenetic konusu olduğu için uzatmak istemiyorum ama boş olarak bile görüyorsanız zaten ipv6 bileşeni vardır ama aktif edilmemiş olabilir. Desteklemiyor demesi de o yüzdendir.

O cihaza root erişimi sağlayıp kapalı menüler aktif edilebiliyordu. Sanırım forumda bir kaç komut girerek yapanlar vardı.

Keenetic cihaz bağladığınızda da ipv6 aktif ise zaten görebilirsiniz.

Güle güle kullan  sol ne yaşıyor yıllardır asla çözemedim her haltı kısıtlayıp neyi ispat etmeye çalışıyor acaba İşin aslı ıpv6 istemeye gerek yok çünkü artık istemeden tanımlanıyor tt da

Cooler Master Case PRO5 /Ryzen7 5700X 3.4 GHZ /NOCTUA NH U 12SE/ ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO/ /Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6700 10 GB /GSKILL FlareX DDR4-3200Mhz C14 32GB (4x8GB) /Samsung 970 PRO 512 M.2 SSD /Samsung 850 PRO 512GB Sata3 SSD /Samsung 320GB 7200RPM 16MB SATA2 HDD)SamsungHD154UI 1.5TB HDD /Seasonic GX Focus Plus 850W 80+ Gold /Viewsonic XG2401 24"1ms 144HZ

SİSTEM 2
    KASA Corsair Carbide Spec-Delta RGB AMD Ryzen 5 5600G 3.9GHz-4.4GHz, 19MB, 65W. ASUS TUF GAMING B550M-PLUS WIFI II. KINGSTON Beast Black Dual KF432C16BBK2/16TR DDR4-3200Mhz 32GB (4x8GB) C16 (16-18-18) 1.35 V. Samsung 980 NVMe M.2, 500 GB SSD, 3.500 MB/sn Okuma, 3.000 MB/sn Yazma. Seasonic Focus Plus 750W
  • mito1172 kullanıcısına yanıt

Teşekkürler.Malesef binada sadece süperonline fiber alt yapı var.Telekom fiberin yakın zamanda geleceğide yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 27 Kasım 2025; 20:22:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

İyi akşamlar forumdaşlar tt VDSL kullanıyorum bende bu şekilde açmam gerekli mi otomatik seçersem bişey bozulur mu acaba cevap verirseniz çok sevinirim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Ayarlar doğru. Ekran görüntüsü aldığınız yerin alt tarafında kullanıcı adı şifrenizi girin. Bağlantı kurulur.

Cevabınız için çok teşekkür ederim hocam kullanıcı adı şifre burada yazıyordu zaten başka yere daha mı yazmam lazım

Hayır orada yazıyorsa başka bir şey yapmanıza gerek yok.

• Merhabalar, birkaç aydır Hopper KN-3811 kullanıyorum ve çok memnunum. İkinci bir Hopper KN-3811 aldım ve 25metrelik CAT5e kablo ile birbirlerine bağladım. Genişletici olarak kullandığım cihazda, ana cihazdan aldığım hızları ve ping değerlerini asla alamıyorum. Ya sorun kablodan kaynaklı ya da kurulumda yanlış bir şeyler yaptım. Yardımcı olursanız sevinirim.

• Zapret online oyunlarda, servislerde ya da sitelerde sorun çıkarıyor mu? GoodByeDPI açıkken bazı oyunlar açılmıyordu da ondan soruyorum.

Kabloda kıvrılmış, ezilmiş bir yer yoksa sağlamdır ama yine de başka bir kablo ile test etmek lazım. Sadece hız deseniz intelli qos açık ise kapatmayı deneyin derdim ama ping de farklı diyorsunuz.

Başka porta takmayı denediniz mi?

Kablo ile mesh yaptıktan sonra kablo çekince kablosuz mesh olarak da otomatik çalışmaya başlar. Hemen yanına götürüp aynı odada kablosuz olarak da test yapın. Sorun kabloda mı yoksa yapılandırmadamı görmüş olursunuz.

Zapret kullandığınızı yazmışsınız. Onu da kontrol edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 28 Kasım 2025; 10:35:14 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Evlerde ordan-burdan geleb 1.5mt'lik kısa kablolar olur, birde yakına getirip kısa kabloyla deneyin.

@HarmonicaMan

Şimdi bazı videolar izledim ve kafam karıştı. Ont ve sfp olaylarını izledim. Sorularımı sırasıyla sorayım.

1. Süperonline 1gbps internet almak istediğimi söylemiştim. iss şimdi bana kendi modem/routerını verecek. Eğer ki gpon ile gelmezse diyelim benim kn-3611(hopper keenetic) routerime hangi marka model gpon almam gerekir. Bu arada gpon ve ont ayrı şeyler mi?
    2. İss e ayrı bir ont cihazı ve router talebinde mi bulunmalısınız gibi cümleler var farklı forumlarda. İss bana gpon gönderecekse ont nedir?
    3. Gönderecekleri gpon cihazı anladığım kadarıyla 1gbps portlu olacak. Bu da demek oluyor ki ben alsam alsam max 900küsürlerde alırım. Kendim routerımla uyumlu daha yüksek hızları destekleyen hangi marka model uyumlu bir gpon cihazı alabilirim.
    4. Haricen alacağım gpon cihazına süperonline ın verdiği gpondaki bilgileri nasıl aktaracağım?

Şimdiden teşekkür ederim...

ONT öyle kafamıza göre değiştirebildiğimiz bir cihaz değil. İstediğimi takayım kullanayım olayı çok sınırlı. Saha dolabındaki OLT ile eşleniyor. Markası bile aynı seçiliyor. İmkansız değil, ama bilmeyeni çok uğraştırır. Bazen ONT cihazı haricen verilmeden dahili olan router veriliyor. Onları Bridge mod'a almak gerekiyor -ki genelde superonline de bu da çok zor oluyor. Bu yüzden ONT cihazı ayrı olacak şekilde talep edin tavsiyesi veriliyor.

Hız konusunda da kablolu bağlantıda ne yaparsanız yapın ortalama 950mbit civarında cihaz alabilirken, kablosuz da ancak en yakın mesafede buna yakın bir değer görseniz bile uzaklaştıkça bu değer düşecektir. 1000 bağlattım 1000 kullanırım diye düşünmeyin.

Siz önce bağlantınızı yaptırın. Hangi cihazlar kuruluyor görün. Sonra Keenetic kn-3611 router ile nasıl kullanırsınız diye çözümleri ona göre tartışalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 28 Kasım 2025; 10:50:33 >
  • Bununla ilgili videolar var ona istinaden sordum sorularımı. Yani işin özü bu modemi aldım. Türkcelle geçtiğimde sırf bu saçma sapan nedenlerle tutupta bana kendi router ve ont si 400-500 verecekse anlamı yok. Kafamdaki soruları bundan sordum.

KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model TavsiyeleriTecholayyoutube
    Turk Telekom’un sağladığı ONT cihazı hızımızı sınırlıyordu. Çözümü bulduk ve 1300 Mbps hıza ulaştık! Bu videoda ONT, SFP, yönlendirici seçimi ve kurulum sürecini adım adım anlatıyoruz. OpenWRT, VLAN ID, DNS ayarları ve daha fazlasını öğrenmek için izleyin! Yazılı Rehber: https://techolay.net/sfp-kullanarak-internet-hizinizi-nasil-artirabilirsiniz/ Bahsi geçen konunun linki: https://techolay.net/sosyal/konu/ftth-altyapida-sfp-gpon-ile-internete-nasil-erisilir.66094/ 00:00 Giriş 00:15 Mevcut Altyapımız Hakkında Detaylar 00:51 ONT Nedir? 01:08 ONT Cihazının Limitleri 01:28 Seçeneklerimiz Neler? 01:52 SFP Nedir? 02:07 Hangi SFP'yi Kullanmalıyız? 03:09 Kullanacağımız Yönlendirici 03:21 Majdev'e Teşekkürler 03:35 Önemli Uyarı! 03:51 Kurulum Adımları 05:20 Alcatel Lucent G-010S-P OpenWRT İçin Uyarı 05:30 Kuruluma Devam Ediyoruz 06:03 SFP OpenWrt Dili Değiştirme 06:34 SFP Firmware Güncelleme 07:36 ONT Cihazımızdaki Bilgileri SFP'ye Giriyoruz 08:57 SFP İçin Son Rötuşlar 09:30 Fiber Kabloyu Takıyoruz 09:57 Modem Arayüzüne Operatör Bilgilerini Giriyoruz 11:00 VLAN ID Veritabanı https://techolay.net/sosyal/konu/turk-telekom-vlan-id-veri-tabani.19942/ 11:14 DNS Ayarını Güncelleiyoruz 11:35 Hız Testi 12:02 Sık Sorulabilecek Sorular ve Kapanış Techolay — Teknolojinin Kalbini Keşfedin Yayın Kanalları ve Sosyal Medya Platformları: Bize KATIL ↘ www.youtube.com/channel/UChy0jM_FRN4SyOIBpStiRdg/join Ana Sayfa ↘ https://techolay.net/ Sosyal/Forum ↘ https://techolay.net/sosyal/ Instagram ↘ https://www.instagram.com/techolaynet/ Threads ↘ https://www.threads.net/@techolaynet/ Twitter/X ↘ https://twitter.com/techolay/ TikTok ↘ https://www.tiktok.com/@techolay/ Facebook ↘ https://www.facebook.com/techolay/ LinkedIn ↘ https://www.linkedin.com/company/techolay/ #TurkTelekom #Fiberİnternet #SFPModül #ONT #Gigabitİnternet #HızTesti #OpenWRT #VLANID #ModemHack #İnternetHızı #ISS #Teknoloji #hack
    https://www.youtube.com/watch?v=U3z0u8HfYXI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ciways -- 28 Kasım 2025; 11:21:38 >

• The souls migration kullanıcısına yanıt

Yok bahsettiğiniz gibi bir şey değil. 100mbit vdsl hattım zaten sqm falanda açık pc ve ps5 öncelikli. bunu yaşamıyordum önceden. sonradan olmaya başladı. hız düşüşü kasma vs değil. bildiğin kablo çıkarılmış gibi internet kesiliyo anlık olarak tekrar bağlanıyo. bi kopma yaşanıyor.

1. SOL her türlü router'ını size verecek. Kurulum ya ONT + Router ile olacak ya da dahili fiber girişi olan Router ile olacak. Eğer ONT'siz kurulum olursa kendi routerınızı LAN modunda kullanabilirsiniz, internet bağlantısı yine sağlayıcı router'ında sonlanır. Veya sağlayıcıya ONT istediğinizi belirtirsiniz gelip o şekilde kurulum yaparlar. Kullanıcılar bir şekilde bunu yaptırabildiklerini söylüyor. ONT tahsis ederlerse kendi routerınızda bağlantıyı sonlandırabilirsiniz WAN olarak. GPON ve ONT çok ayrı şeyler. GPON (Gigabit Passive Optical Network / Gigabit Pasif Optik Ağ) altyapının standartıdır. Port başına 2.4G down / 1.2G up destekler. ONT (Optical Network Terminal / Optik Ağ Terminali) ise fiber sinyali ethernet sinyaline çeviren kutu veya modem gibi düşünebilirsiniz.
    2. Bunun cevabı 1. cevabımda var.
    3. Verecekleri ONT 1G eth portlu olacak. Kablolu olarak max alınabilecek hız 945 Mbps civarı olacak. Kendiniz 2.5G ONT temin edebilirsiniz ancak bu tak çalıştır bir şey olmayacak. Çalışmama durumu da var. Burada sahadaki OLT'nin konfiği önemli. Kimisi MAC klonlayarak ve SN girerek auth olabilirken kimisi tüm bilgileri girse bile bağlanamayabiliyor. İleri düzey bilgi gerekiyor bu iş için.
    4. Bunun için önce sağlayıcının verdiği ONT'den bilgileri almanız gerekecek. Tabii sizin alacağınız ONT'ye de bu bilgilerin girilebilmesi gerekiyor. Her ONT bu iş için uygun değil.

Kişisel fikrim 50 Mbps civarı bir artış için bu fantazilere gerek yok. VSOL 2802RH bulmakta bir hayli zorlaştı.

• CWaRRioR kullanıcısına yanıt

Zapret, GoodByeDPI'dan bir tık farklı çalışıyor. Düzgün yapılandırılırsa sorunsuzca kullanılabilir. Ping vs gibi şeylere de etki etmez. TT ve SOL için elzemdir. Neyse ki Keenetic var. İstediğin özellik yoksa otur kendi script'ini yaz :)

Cevap için teşekkür ederim hocam. SOL kullanıcısıyım ve söylediğiniz gibi DPI bypass'a ihtiyaç var. GoodbyeDPI'da bazı sorunlar yaşıyordum, ondan Zapret'e biraz mesafeli durdum ama deneyip görmek lazım sanırım. Peki Zapret'in kullanımı nasıl oluyor, arayüzden ya da ssh'la açıp kapatabiliyor muyuz?

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.