Şimdi Ara

KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri (1418. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: IraArel Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 8 Misafir (3 Mobil) - 6 Masaüstü3 Mobil
5 sn
28.364
Cevap
460
Favori
1.195.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
86 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 14151416141714181419
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kn_2112'de 3-4 yıl 64gb kırmızı Sandisk USB bellek kullandım. Sıfır sorun. Birkaç ay evvel Kn_3118'e geçince 7200rpm, 500gb sata disk bağladım. Şu anda bunda da sorun yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Araç: Egea HB, 1.6 Multijet, Lounge Plus Desktop: Ryzen3 2200mhz, 2GB RX550, 16GB Ram, Samsung C24F396 GSM: PTTCELL - Xiaomi 14T Pro 12/1024, DSLR: Nikon D80, 5.1.2 Cinema System Setup ; AVR: Denon x2500h, Hoparlör: Magnat MS 802–202-102-C252 set, Subwoofer: Magnat 8010701, Stereo: FX-Audio FX502a, DAC-x6, Polk Audio RTIa1 Projektör: Optoma HD142x, Media: Zidoo x9s, Fire TV Stick 4K Max, Logitech Harmony 650 Ağ: SOL Fiber 1000 Mbit, Keenetic Hopper (KN-3811), Zyxel NAS326, Pi4 HomeServer Ham Radio:: Yaesu FT-710 Aess ve Xiegu G90 HF Transceiver, Pi4 + HamPi OS, Alinco DJ-MD5 TGP, Quansheng UV-K6, Baofeng UV-3R, PiZero+MMDVM DMR, Malachite SDR DSP SSB, ATS 20+ ve ATS20+ mini SSB, Diamond X510n, Flipper Zero Bisiklet Carraro Sportive 330 TURK.NET DAVET KODU: FUF71KT56WIL - Mobimatter e-Sim : HSINE24592
  • Arkadaşlar Merhabalar " AX1800 " modelini almış bulunmaktayım

Nakit kapalı kutu 2.900 tl ye istanbul içi aldım isteyene yardımcı olurum

alış amacım varolan modemim bozulur gibi oluyordu performans düşmüştü ADSL2 Kullanıyorum türknet ortalama 35 -40 mpbs de dolaşıyor

ihityaçlarım : torrentten film indirmek için sürekli kasalı 4 tb diskli pc açık kalmak zorunda idi ve elektrik masrafı oluyordu

ayrıca pc nin genel performansı da meşgul oluyordu ve hdd bazen yavaslatıyordu C: diskinde ssd var windows 11 kullanıyorum

hdd indirdiğim filmleri kodi ile ağdan izliyordum

( 4 tb taşınabiilirler suan elimde de var ama uzun vadeli sürekli 7 / 24 ısınıp yıpranacaktır )

şimdi yeni bir hdd alayım diyorum wd marka 8 TB bayağı da yükselmiş fiyatları

1 - bunlardan alırsam GPT formatını seçeceğim usb den destek veriyor değil mi modem ?

torrenti direk modem üzerinden indireceğim çocuklar için indirdiklerimde türkçe dublaj ses lendirme olması gerekecek

2 - pc den ses dosylarını direk modem üzerinden hdd gönderebilir miyim acaba ?

yada türkçe dublaj da torrentte oluyor mu hiç indirmedim bu zamana kadar

3 - modem sürekli ona koydugum hız sınırı ile indirme yapacak acaba yavaşlama kasma yapar mı ?

desteklerinizi bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PES_21_Murat -- 30 Kasım 2025; 1:31:13 >

• Keenetic extra dsl ile Keenetic Ax3000 kn3611 arasında kaldım 50 mbs vdsl internetim var hangisi yeterli ?

Öncelikle ürününüz hayırlı olsun. AX1800 bir kablosuz hız standartıdır; Keenetic'in model numarası değil. Keenetic'de model numarası KN ile başlayarak 4 basamaklı sayı ile devam eden koddur. Örneğin bendeki Keenetic Titan'ın modeli KN-1812'dir. Sorularınıza gelince

1) GPT bölüm tablosu standartıdır; format biçimi değil. İster GPT ister MBR olarak bölümlendirdikten sonra farklı dosya biçimleri ile bölümlere format atabilirsiniz. Windows 11 kullandığınız için benim tavsiyem NTFS olarak formatlamanızdır. İhtiyaç olduğu zaman router'dan söküp bilgisayarınızda kullanabilirsiniz.

Türkçe dil seçenekli torrent o kadar yaygın değildir. Ripleme ve paylaşma işlerini genelde yabancılar yaptığı için dosya boyutunu azaltma adına evrensel yaygın dil dosyaları tutulup diğer diller çıkarılarak paylaşılmaktadır. Son dönemde Türkçe dil seçenekli, tahminen Türk olduğunu düşündüğüm bir iki release grubuna denk geldim. Onlar bulunup takip edilebilir. Ayrıca torrent web siteleri genelde dosyaların MediaInfo bilgilerini paylaşıyor; ordan kontrol edilip Türkçe dil seçeneği varsa ona göre indirme yapmak gerekir.

2) Aldığınız Keenetic router'a bağlayacağınız HDD'yi SMB (Samba) yolu ile ağ depolaması olarak paylaştığınızda ev ağına bağlı telefon, tablet, PC'den (indirdiğiniz) dosyalarınıza erişebilirsiniz. Windows PC'nizde kullandığınız Kodi'ye SMB ayarlarını yapıp ağdaki medya dosyalarına ulaşıp oynatabilirsiniz. Hatta Keenetic'in sağladığı domain sayesinde (KeenDNS) dışarıdan da erişebilirsiniz. Ayrıca DLNA olarakda HDD'deki medya dosyaları paylaşıma açılabiliyor. En basit TV'lerde bile DLNA'daki medya dosyalarını görüp oynatma özelliği mevcuttur.

3) Keenetic routerlarda dahili Transmission torrent istemcisi bulunur. Transmission'da Alternatif download speed değeri girerek hatta bunu takvime bağlayarak hız ayarı yapabilirsiniz. Ayarlarda Roket/Sülük seçeneği ile geçişler yapabiliyorsunuz.
    KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri
    KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri

Keenetic ürünlerinin çok sağlam online bilgi bankası mevcuttur. Aradığınız pek çok sorunun cevabı oradaki makalelerde bulabilirsiniz. Ben aldığınız ürğnün Keenetic Hooper DSL KN-3610 olduğunu varsayarak size online kullanıcı kılavuzu linkini gönderiyorum:

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Telefon: Samsung Galaxy Note 10 plus SM-N975F Şebeke: Vodafone Yazılım: Andr. 12 Official ROM Ultrabook: Samsung Ativ Smart PC Pro XE700T1C-H02TR Win10 TV: 55 inç LG OLED 55B9PLA Smart TV Soundbar: Samsung Soundbar HW-Q990D Oyun Konsolu: Xbox Series X 1 TB Fotoğraf Makinesi: Canon EOS 70D (Canon 18-135mm f:3.5-5.6 IS STM, 10-18mm f:4.5-5.6 IS STM, 50mm f:1.8 STM Lens)

• ugurbaba10 kullanıcısına yanıt

Almışken Ax3000 kn3611 alın derimKEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri 

Cooler Master Case PRO5 /Ryzen7 5700X 3.4 GHZ /NOCTUA NH U 12SE/ ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO/ /Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6700 10 GB /GSKILL FlareX DDR4-3200Mhz C14 32GB (4x8GB) /Samsung 970 PRO 512 M.2 SSD /Samsung 850 PRO 512GB Sata3 SSD /Samsung 320GB 7200RPM 16MB SATA2 HDD)SamsungHD154UI 1.5TB HDD /Seasonic GX Focus Plus 850W 80+ Gold /Viewsonic XG2401 24"1ms 144HZ

SİSTEM 2
    KASA Corsair Carbide Spec-Delta RGB AMD Ryzen 5 5600G 3.9GHz-4.4GHz, 19MB, 65W. ASUS TUF GAMING B550M-PLUS WIFI II. KINGSTON Beast Black Dual KF432C16BBK2/16TR DDR4-3200Mhz 32GB (4x8GB) C16 (16-18-18) 1.35 V. Samsung 980 NVMe M.2, 500 GB SSD, 3.500 MB/sn Okuma, 3.000 MB/sn Yazma. Seasonic Focus Plus 750W
  • Merhaba arkadaşlar, 2500'e extra dsl (KN-2112) mantıklı bir seçim olur mu?

Yeni çıkan speedster (KN-2113) gördüğüm kadarıyla aynı fiyat fakat 2112 modelinden daha az özellik barındırıyor. Sanki kırpılmış bir versiyon gibi.

Yüksel TÜRK; Senin İçin Yükselmenin Hududu Yoktur!
    Yüzde Yüz TÜRK Olduğun Gün; Cihan Senindir!

MSI GE72VR 7RF Apache Pro : i7 7700HQ, 2x8 GB Kingston DDR4 2400Mhz RAM, GTX1060 3GB, 500GB Kingston A2000 M.2 SSD, HGST 1 TB 7200Rpm HDD, Intel(R) Wi-Fi 6E AX210 160MHz, 17.3" AntiGlare FHD 120 HZ LCD, SteelSeries RGB Keyboard, Dynaudio 4x2w + 3w Sub. Zalman NS2000, MSI GG GM08 Clutch, MSI DS502 Gaming 7.1, XBOX 360 Wi-Fi Gamepad, Seagate Backup Plus 4TB 2.5" USB 3.0 HDD
    iPhone 14 Pro Max 256GB Deep Purple, Fiat Egea Hatchback 1.4 Lounge Plus Export (2020)
    İstisnalar "Galatasaray" ise, Kaideyi Parçalarım!
  • BiLgiSeaRcheR kullanıcısına yanıt

Tek farkı aslında memory, aynı çipler antenler vs şayet USB HDD bağlamayacaksan SpeedsterDSL wifi ve ADSL VDSL için aynı, daha ekonomik olması için hafıza düşük tutulmuş, hafıza düşük tutulunca Harddisk uygulamları için az geliyor  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetbulut115 -- 1 Aralık 2025; 14:8:16 >

*Bu arada Huawei AX3000 routerlarım var 2 adet, bir dönem kullandım, şimdi bir kenarda yatıyorlar, ihtiyaç duymam halinde modemin kablosuzunu kapatarak bu iki router ile mesh wifi ağı kuracağım. Yani aslında extra dsl bana sadece vdsl modem olarak hizmet edecek.

Sizce de 2113 yerine 2112 daha iyi bir seçim midir @tayaydin hocam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BiLgiSeaRcheR -- 2 Aralık 2025; 12:48:9 >

Yüksel TÜRK; Senin İçin Yükselmenin Hududu Yoktur!
    Yüzde Yüz TÜRK Olduğun Gün; Cihan Senindir!

MSI GE72VR 7RF Apache Pro : i7 7700HQ, 2x8 GB Kingston DDR4 2400Mhz RAM, GTX1060 3GB, 500GB Kingston A2000 M.2 SSD, HGST 1 TB 7200Rpm HDD, Intel(R) Wi-Fi 6E AX210 160MHz, 17.3" AntiGlare FHD 120 HZ LCD, SteelSeries RGB Keyboard, Dynaudio 4x2w + 3w Sub. Zalman NS2000, MSI GG GM08 Clutch, MSI DS502 Gaming 7.1, XBOX 360 Wi-Fi Gamepad, Seagate Backup Plus 4TB 2.5" USB 3.0 HDD
    iPhone 14 Pro Max 256GB Deep Purple, Fiat Egea Hatchback 1.4 Lounge Plus Export (2020)
    İstisnalar "Galatasaray" ise, Kaideyi Parçalarım!
  • quote:

Orijinalden alıntı: tayaydin

Öncelikle ürününüz hayırlı olsun. AX1800 bir kablosuz hız standartıdır; Keenetic'in model numarası değil. Keenetic'de model numarası KN ile başlayarak 4 basamaklı sayı ile devam eden koddur. Örneğin bendeki Keenetic Titan'ın modeli KN-1812'dir. Sorularınıza gelince

1) GPT bölüm tablosu standartıdır; format biçimi değil. İster GPT ister MBR olarak bölümlendirdikten sonra farklı dosya biçimleri ile bölümlere format atabilirsiniz. Windows 11 kullandığınız için benim tavsiyem NTFS olarak formatlamanızdır. İhtiyaç olduğu zaman router'dan söküp bilgisayarınızda kullanabilirsiniz.

Türkçe dil seçenekli torrent o kadar yaygın değildir. Ripleme ve paylaşma işlerini genelde yabancılar yaptığı için dosya boyutunu azaltma adına evrensel yaygın dil dosyaları tutulup diğer diller çıkarılarak paylaşılmaktadır. Son dönemde Türkçe dil seçenekli, tahminen Türk olduğunu düşündüğüm bir iki release grubuna denk geldim. Onlar bulunup takip edilebilir. Ayrıca torrent web siteleri genelde dosyaların MediaInfo bilgilerini paylaşıyor; ordan kontrol edilip Türkçe dil seçeneği varsa ona göre indirme yapmak gerekir.

2) Aldığınız Keenetic router'a bağlayacağınız HDD'yi SMB (Samba) yolu ile ağ depolaması olarak paylaştığınızda ev ağına bağlı telefon, tablet, PC'den (indirdiğiniz) dosyalarınıza erişebilirsiniz. Windows PC'nizde kullandığınız Kodi'ye SMB ayarlarını yapıp ağdaki medya dosyalarına ulaşıp oynatabilirsiniz. Hatta Keenetic'in sağladığı domain sayesinde (KeenDNS) dışarıdan da erişebilirsiniz. Ayrıca DLNA olarakda HDD'deki medya dosyaları paylaşıma açılabiliyor. En basit TV'lerde bile DLNA'daki medya dosyalarını görüp oynatma özelliği mevcuttur.

3) Keenetic routerlarda dahili Transmission torrent istemcisi bulunur. Transmission'da Alternatif download speed değeri girerek hatta bunu takvime bağlayarak hız ayarı yapabilirsiniz. Ayarlarda Roket/Sülük seçeneği ile geçişler yapabiliyorsunuz.

Keenetic ürünlerinin çok sağlam online bilgi bankası mevcuttur. Aradığınız pek çok sorunun cevabı oradaki makalelerde bulabilirsiniz. Ben aldığınız ürğnün Keenetic Hooper DSL KN-3610 olduğunu varsayarak size online kullanıcı kılavuzu linkini gönderiyorum:

MODEL KODU KN - 3610 NAKİT 2.900 TL + KARGO İLE kadın son 5 adet daha kaldı

Acaba bu modelden memnun kalır mısın 3611 modelinin işlemcisi daha iyi

Harici daptörlü HDD bağlayacağım ve torrent indirimleri yapacak

Modem sürekli indirme yapacağından dolayı torrent ram ve chipset i yeter li gelir mi nas gibi uzaktan erişip dosya alışveieşide yaparsam işlemci darboğz v.s yapar mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PES_21_Murat -- 1 Aralık 2025; 16:0:45 >

• PES_21_Murat kullanıcısına yanıt
    KN-3611 yeni ürün, hali ile donanımı da ona göre güncellenmiş. İşlemcinin haricinde hafıza ve flash memory iki katı. O yüzden arada çok fark yoksa üçün beşin hesabını yapmadan yeni ürün almak daha mantıklı. Hatta bazen yeni ürün önceki modelinden daha ucuz olabiliyor.

Önceki mesajlarınızda belirttiğiniz internet hızınızla bir dar boğaz oluşması imkansız zaten. Ev içi ağ depolaması kullanımı istemcilerin bağlantı kalitesine bağlı, kablolu bağlantılı cihazlarda sorun olmaz. Ev dışı webDAV tarzında bulut depolamada cihazdan değil internet hızınızdan kaynaklı dar boğaz olur. Yani KN-3610'da sizi üzmez ama bana sorarsanız yeni modeli, KN-3611'i tercih ederek daha uzun ömürlü bir yatırım yapmış olursunuz.

Örneğin KN-3611 çıkmadan önce soranlara Keenetic ürünlerindeki güncel router'ı önerip elinizdeki ISS modemini köprü moduna alıp kullanmayı öneriyorduk. Çünkü DSL modeller güncel değil, DSL özelliği olmayan routerlar daha günceldi. KN-3611 çıktıktan sonra bunu önermeye gerek kalmadı...

Telefon: Samsung Galaxy Note 10 plus SM-N975F Şebeke: Vodafone Yazılım: Andr. 12 Official ROM Ultrabook: Samsung Ativ Smart PC Pro XE700T1C-H02TR Win10 TV: 55 inç LG OLED 55B9PLA Smart TV Soundbar: Samsung Soundbar HW-Q990D Oyun Konsolu: Xbox Series X 1 TB Fotoğraf Makinesi: Canon EOS 70D (Canon 18-135mm f:3.5-5.6 IS STM, 10-18mm f:4.5-5.6 IS STM, 50mm f:1.8 STM Lens)

• tayaydin kullanıcısına yanıt
    Arada 1.500 TL civarı fark var hocam buna değer mi bir de fiber kullanım için ara aparat sanırım gpon oluyor çözüyor mu ?

İşlemci hızı ram farkı dışında teknolojik bir fark var mı acaba wifi 7 filan çok önemli değil benim için tüm bağlantıları kablolu yapıyorum sadece telefon wifi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PES_21_Murat -- 1 Aralık 2025; 16:41:17 >
  • PES_21_Murat kullanıcısına yanıt
    Değer... Sadece internet için kullanmayacağınız; indirme ve ağ depolama kullanımı düşündüğünüz için değer... Uzun vadede kafanız daha rahat olur.

• ZYXEL EX3501-T0 model router yerine keenetic kn-3811 alsam, sorunsuz kullanabilir miyim?

Ekleme:
    Sorunun kaynağını buldum: ADguardHome'un günlükleri tüm hafızayı doldurmuş, onları temizleyince düzeldi.
    http://192.168.1.1/a buraya girdikten sonra şu komutu yazıyoruz:

exec rm /opt/etc/AdGuardHome/data/querylog.json

sonra modeme reset atıp, adguard arayüzüne girip:

Ayarlar (Settings) -> Genel Ayarlar (General Settings)

Sorgu Günlükleri (Query Logs Configuration) kısmını bul.

Saklama Süresi (Retention) ayarını "24 saat" veya "90 gün" yerine, dahili hafıza kullandığın için "Kapat (Disable)" ya da en fazla "1 saat" yap.

Bütün bu söylediklerim modemin kendi hafızasını kullananlar için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IraArel -- 2 Aralık 2025; 21:33:23 >

• IraArel kullanıcısına yanıt
    Nedeni pek çok şey olabilir. 5 ve 2.4Ghz bandlarını ayırmayıp Band Steering'i kullanıyorsanız şunu deneyin:

Band Steering ayarlarına girip Hareketlilik (mobility) Domain ID ve Anahtarı'nda küçük bi değişiklik yapın. İstemciler yeniden bağlanıp eski bağlantı belleğini sıfırlayacaktır.

• tayaydin kullanıcısına yanıt

Olmadı hocam :(

AdGuard Home'a da giremiyorum acaba onunla alakalı bir şey mi ki?

Ama o zaman diğer cihazlar neden giriyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IraArel -- 2 Aralık 2025; 12:43:33 >
    İşlemcileri aynı ama Extra DSL KN-2112'nin RAM'i iki katıdır (256MB). Her ne kadar Speedster DSL KN-2113 daha genç gözüksede konfigürasyon olarak KN-2112'yi yakalayamamış. Ben ikisinin arasında fiyattan bağımsız olarak Extra DSL KN-2112 öneririm.

keenetic.com.tr
    Cihaz özellikleri karşılaştırması | Keenetic
    https://keenetic.com.tr/tr/compare/routers?products=keenetic-speedster-dsl,keenetic-extra-dsl

• IraArel kullanıcısına yanıt
    Bazen router'ların fişinin çekilip kapatılıp yeniden başlatılması gibi istemcilerinde kapatılıp açılmaya ihtiyacı olabiliyor. Ona rağmen bağlanmıyorsa Ağı unut deyip yeniden bağlamaktan başka bir çare kalmıyor...

• Keenetic Hopper Dsl Kn-3611 aldım arkadaşlar yapmam gereken bir ayar var mı önerebileceğiniz şunu şunu yaparsan daha iyi olur Ping düşer vs perşembe gelecek

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.