Şimdi Ara

KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri (1314. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: fr5kan Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 4 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26.359
Cevap
430
Favori
1.056.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
84 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
66. Sırada  bugün en iyi #17
Sayfa: önceki 13121313131413151316
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

mtu'yu 1500 dene

• haykoatmaca kullanıcısına yanıt

MAC ve ISP kısmındaki mtu'yu 1492 ve 1500 olarak ayrı ayrı denedim, çalışmadı. Sistem loglarından da anlamadım sorunu.. Eski modemin hiçbir şey yokmuşcasına hayatına devam etmesi sinirime dokunuyor :)

• Balliba kullanıcısına yanıt

bence 1500'de bırak o ayarı. çalışan cihazda bu ayarı dene derim emin olmak için. en azından bundan emin olursun. mac clon yapmayı denedin mi

Internet kutucuğu yerine (boş bırakıp) IPTV kısmına VLAN girmeyi denediniz mi? Superonline cihazınızda VLAN 0, MTU 1492. Bu değerler ile devam edin.

Bir de ana cihazda vlan sıfır (0) ise Keenetic cihaza hiç vlan girmemeyi deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 28 Temmuz 2025; 0:29:25 >
    4 5 kere karşılaştığım bir durum oldu. Ve bu gitgide artıyor gibi. Ont Yi bulun bence emin olalım. Evde bulamıyorsanız, bina altında bir yerde sol switchleri olmadığına emin olursanız muhakkak ONT vardır.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bence logları kullansa iyi olur. iki öneri verebiliriz loglama için.

tcpdump / Wireshark

- Ethernet hattını bir bilgisayara veya x86 sistemine bağlayarak ham paketleri yakalayabilirsin.

- PPPoE, DHCP, ARP, ICMP gibi protokolleri filtreleyerek ISS ile el sıkışma sürecinde neler olup bittiğini görebilirsin.

- Özellikle PPPoE Discovery ve Session aşamalarında gelen yanıtları analiz etmek çok faydalı olur.

ya da vm kullanıp windows'da. linux kur geçici olarak ve pppd debug modu (PPPoE için) ile logları kaydet.

sonra bu logu ai ile paylaş veya belki sen de görebilirsin sebebi.

Sistem log un pad0, pppoe discovery yanıt vermiyor çıktısı veriyordu.

• KYTECHNGAMING kullanıcısına yanıt

Bu, ont'nin olduğunu gösteren bir şey mi? Ont varsa ve ulaşamayacağım bir yerdeyse Hopper'ı kullanamayacak mıyım?

Şeyde ikna olamıyorum, diyelim ki bu evin alt yapısı öteki evden farklı ve ont var. E peki superonline'ın modemi ethernet kablosu wan girişine bağlanınca 2 evde de nasıl sorunsuz çalışıyor? Hopper neye uyum sağlayamayıp bağlanamıyor? Superonline modemi ZTE'nin ZXHN H267A modeli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Yeni çekilen bazı altyapilarda verilen ONT ya da OLT ile ONT ilişkisi nedeni ile farklı cihazlarla Pppoe sonlanmıyor. Enteresan bir durum. Olay vlan desen değil kötü desen hiç değil. Farklı vlan ilk suphemdi. Fakat benzer durumu yaşayan kişide bizzat test ettigimde vlan 100 olarak görülüyordu. Ama vlan 100 ile ISS dışı cihazlar ppoe discovery hatasını veriyordu. Ta ki ont degistirip, vlan 100 girip online olabilince sorun düzeldi. Ve bu şekilde bir elin 5 parmagindan fazla kisinin sorununu cozdum.

Çözüm olarak şu ana kadar ONT değiştirmeyi gördük. Fakat Fttb yani eve ethernet ile gelen altyapı da ilk defa sorununuzu görüyoruz. Eğer Fttb ise cidden.

Ortak noktada olan tek bir şey var. Ya saha ZTE ya da ONT ZTE idi.

ZTE sahada Nokia ONT ile de aynı sorun oldu, ont'si ZTE olanda da...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 28 Temmuz 2025; 14:21:21 >
  • merhaba, nextdns ayarlarını modemde yaptım fakat discord giremiyorum yine. konu hakkında yardımcı olabilecek biri var mı.

• MRYGZ kullanıcısına yanıt

Sağlayıcınız TT veya SOL ise bu yöntem işe yaramaz.

• ru.celebi kullanıcısına yanıt

Merkurnet, ayarları aşağıdaki gibi acaba bir yerde yanlış mı yapıyorum ?

KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRYGZ -- 28 Temmuz 2025; 16:13:45 >

Benim bazı alternatif sağlayıcılarda yaptığım testlerde de her zaman çalışan bir yöntem değil. Bir şekilde yine ara sıra TT'nin DPI sunucularına bağlantı gidiyor nedense.

• ru.celebi kullanıcısına yanıt
    Yukarıdaki ayarlarda bir eksik veya hata var mı hocam

Ortadaki resmi kaldırmanızı tavsiye ederim öncelikle. O dns adresi size özel. Farklı kişiler o adres ile sizin DNS sunucunuzu kullanabilir.

Ayarlarda bir problem yok. Keenetic DoH ve DoT'u öncelikli olarak kullanacaktır. Dediğim gibi farklı bir sağlayıcı da bazen çalışıyordu bazen çalışmıyordu.

id niz gözüküyor. Silmeniz yararınıza olur ya da config yeniden oluşturun. Ayarlarınızda sorun gözükmediği gibi Keenetic içerisinde NExtdns bileşeni ile de daha hızlı bir şekilde Nextdns kurulumu ve yönetimi yapabilirsiniz.

teşekkür ederim bilgilendirme ve uyarı için, şimdi modem resleyip yeniden yapılandırma yapacağım. bişeşen ile oturum açtıktan sonra ekstra yapılması gereken bir şey var mı ?

Ayalarınızı yine Nextdns panelinde yapıyorsunuz.

Segment ve ya cihaz özelinde Nextdns kullandırabilirsiniz.

Makale tüm detayları anlatıyor.

https://help.keenetic.com/hc/en-us/articles/4417990202258-Internet-safety-with-NextDNS

teşekkür ederim peki, nextdns çalışmazsa vpn ve gbdpi dışında discord için bir çözüm yok mu ?

ya bu arada discord şöyle çalışmıyor discord app açılırken update sunucuları kısmında takılıyor ama gbdpi açıp discord girip dpi kapatıyorum sonrasında discord kullanmaya devam edebiliyorum bu kısmını çözemedim

Zapret kurdum discord calısıyor. Normalde mobille girmezken wifi ile giriyor.

KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onderkaan -- 28 Temmuz 2025; 18:0:42 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 13121313131413151316
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.