< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri (1313. sayfa)

-
-
Arkadaşlar firmware indirebileceğimiz link i hatırlayamadım bilen varsa yardımcı olur mu ?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
https://osvault.keenetic.net/
Teşekkürler
-
bu linkteki yazılımlar, stabil sürüm için mi yoksa yeni güncellemelerin sürekli dahil edildiği sürümler mi?
-
Sürekli güncelleniyor. Mesela 1 2 gün önce 5.0 Alpha 9 çıktı, o da linkte mevcut.
Tüm sürümler bulunur. Kutudan çıktığı sürümler (RTM) dahi...
-
quote:
Orijinalden alıntı: KYTECHNGAMING
ONT mevcut mu?
Telegram grubunda da yazmış mıydınız?Telegram grubuna da yazmıştım, evet. Evin prizinden ethernet ile gelip direkt cihaza giriyor. Ont mevcut değil. Hopper'ı komple resetleyip fabrika ayarlarına döndürdüm, yine başarılı olamadım. Bridge moduna alıp alfa 9 sürümü yükledim, Vlan 0 denedim, bir sürü kombinasyon denedim. Çıkamadım işin içinden..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: BallibaTelegram grubuna da yazmıştım, evet. Evin prizinden ethernet ile gelip direkt cihaza giriyor. Ont mevcut değil. Hopper'ı komple resetleyip fabrika ayarlarına döndürdüm, yine başarılı olamadım. Bridge moduna alıp alfa 9 sürümü yükledim, Vlan 0 denedim, bir sürü kombinasyon denedim. Çıkamadım işin içinden..
Alıntıları Gösterhangi iss'e geçmiştin? yazdın belki de ama ben göremedim. macclone deneseydin. ya da bağlantı emareleri var mı? dsl'deki gibi yani. bu varsa eğer, şifreni değiştirmişlerdir.
-
Vlan 100 denediniz mi TG'de önerdiğim şekilde.
keenetic'in ürün kutusundan çıkan splitter ile ilgili bir tespitim var. kn-3610 idi galiba ax1800 dsl modemin içinden çıkan splitter: agcom micro filter vfn759 model. ben bunu elimdeki diğer splitter ile kağıt üzerinde karşılaştırdım. aslında performans olarak da karşılaştırmak isterdim ama bunu atladım diyeyim. yapamaz mıyım yaparım yine de. bu değil de başka bir model splitter denemesi de yaptım onunla ilgili tespitlerimi de yazarım en sonunda.
şunu diyeceğim bu keenetic'in verdiği splitter vdsl destekli görünüyor yapay zekaya göre. halbuki ben vdsl2 kullanıyorum ve splitter'in önemi de yabana atılacak gibi değil çünkü gerçekten kalite ve işlevsellik açısından daha üst mopdel splitter da var ama ben yurt içinde model olarak göremedim doğrusu. diyeceğim o ki, keenetic daha iyi kalitede bir splitter kutuya koyabilirmiş, koymalı da diye düşünüyorum.
elimdeki splitter daha iyi kalitede bu arada. diğer şu konu bir başka model splitter ile yapmış olduğum denemede ise erişilebilir download hızı ile snr değeri birbirine uyumlu olarak değişkenlik gösterdi ve hiç sabitlenmedi. ayrıca hızımı da düşürdü. keenetic'in splitteri doğrusu aklımda kalmadı bu diğer splitter'ın bu tavrı dikkatimi çektiği için ilgim daha çok buna yöneldi. sonra daha kaliteli splitter'ların olduğunu gördüm ama bunlara da erişim sanırım mümkün görünmüyor.
Teknik Özet Karşılaştırma
Özellik AGCOM VPN104 / AGCOM Micro Filter VFN759
DSL tipi uyumu VDSL2 (ADSL2+ dahil) / VDSL/ADSL uyumlu
Frekans geçiş kapasitesi 0–30 MHz (yüksek) / Tahmini 0–20 MHz
Zayıflama (Attenuation) Çok düşük (~1 dB) / Orta seviye (~2–3 dB)
CRC/FEC koruma katkısı Yüksek / Orta düzey
Parazit filtreleme Güçlü / Orta
Yapı Endüstriyel tip, sabit / Hafif, ev kullanımı için
-
aynı ortamda üç farklı marka ve wireless yayın var ve bunlardan biri de keenetic. mobil telefonumun wifi'sini açtığımda, bağlantı önceliğini keenetic'e nasıl verebilirim telefon için? bu konuda yapılabilecek bir ayar var mı acaba? cihazlar AYNI ortamda, yan yana düşünebilirsiniz..
ayrı demişim ya aynı ortamda. her üçünde de aynı ayar var. (mcgoktug'dan cevap geldi, manuel ayar yapmak gerekecek demek ki)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 27 Temmuz 2025; 22:5:19 > -
iPhone kullanıyorsanız ağın özelliklerine girince "Otomatik katıl" var. Keenetic için açık, diğer 2 ağ için bu ayarı kapalı yapın.
Ayrıca Genel ağ ayarlarında "Ağlara katılmadan sor" kısmını "Sor" olarak seçin.
Android için de benzer ayarlar vardır.
-
doğru dedin ya buna bakayım ben. samsung a35 telefon.
-
ISS değişmedi, oturduğum ev/site değişti. Kullanıcı adım ve parolam değişmişti, yenisini sandbox ve keenetic ile çektim ama bu şekilde de bağlanmadı bir türlü.
-
VLAN boş, 0, 35, 100 ve 103'ü tek tek denedim. Cihaza fabrika ayarı yaptım. MTU 1500 ve 1492 denedim. Yemedi bir türlü.
Bağlantı ayarları şu şekilde:
Süperonline modemindeki pppoe ayarları da şu şekilde. Süperonline modemine etherneti takınca 1 sn içinde bağlanıyor.
-
"İnternetin Kullanılabilirliğini Kontrol Et" bende devre dışı diğer ayarlar aynı. VLAN'ı iptv kısmına girmeyi deneyebilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 27 Temmuz 2025; 23:11:11 > -
Siz direkt ethernet geliyor ONT yok dediniz. Bundan emin misiniz? Ankastre ya da sigorta kutusu içine ONT saklamış olabilirler mi?
bu durum, internete bağlanabilmek için neyi değiştirmiş olacak ki? vlan var veya vlansız bağlantı karşımıza çıkacak yine. her iki durumda da vlan uygulanabilir veya uygulanmayabilir. dolaysıyla ontu neden sorguladığını ben anlamadım.
-
Bundan emin değilim, gizlemiş de olabilirler fakat eski evimde ONT olmadığından eminim. Bina girişine kadar fiber geliyordu, kutudan evlere ethernetle dağılıyordu. Eski evde de superonline modemi çalışıyordu, bu evde de çalışıyor. Burada ONT olmuş olsa modemimi değiştirmeleri gerekmez miydi?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X