< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri (1318. sayfa)

-
-
Çok güzel paylaşım. İzninizle en kısa sürede konunun ilk mesajına eklemek isterim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 3 Ağustos 2025; 16:42:37 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
IMEI durumunu naptınız Rusya'dan getirdiğiniz cihaz için. Aslında fark olmayacaktı, niye getirdiniz ki?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 3 Ağustos 2025; 16:44:21 >
Buradan Rusya'ya götürmeyi düşündük ama Rusya'dan aldık. Cihaz burada değil Rusya'da. Sanırım eksik anlatım yaptım.
-
Evet bir daha okuyunca cihaz orda kalmış. :)) neyse tr ye gelse de çok sorun değildi.
Burdur oraya sorun olmazdı ama oradan buraya neden sorun olmasın, sonuçta sim kart IMEI sorunsalı olmalı mandıh olarak.
-
Sorun değil. :)) IMEI kilitli sim ile kullanılabiliyor 2212, 2311 ve 2312
Üstadım emeğinize sağlık. Böyle sofistike çözümler şahsen beni heyecanlandırıyor.
Yalnız kırsal kesimde böyle göğe doğru sivri uzantılılar yıldırım davetçisi oluyor. Yakınlarda camii veya paratonerli bir direk vardır umarım.
Çok değerli ve güzel bir paylaşım olmuş. Bunu bizlere aktarmak için zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim. Ayrıca, birçok insanın işine yarayacaktır.
-
Namlu yukarıya doğru değil baz istasyonu istikametinde paralel ama tabi Yıldırım riski yok değil.
-
dediğin gibi yıldırım riski var.
"Karşı boşalma / geri dönüş darbesi (return stroke): Ön boşalma yere yaklaştığında, yerden yukarı doğru ise çok daha yüksek akımlı ve çok hızlı bir elektrik boşalması gerçekleşir. İşte bu aşama, yıldırımın parlak ışık saçan ve yüksek enerji taşıyan kısmıdır."
yer ile temas var ise (senin sistemde var) "Elektrik boşalması bir süre havada "arama" yapar, yani potansiyel bir bağlantı noktası (yer, başka bir bulut, yüksek bir cisim) bulmaya çalışır." bulursa fena
ama yer ile teması kesebilirsen eğer, "yakın bir hedef bulamazsa, iyonlaşma yolu söner, çünkü hava yalıtkanlığı çok yüksektir ve akımı sürdüremez." dolayısıyla yıldırımdan ve çıkabilecek bir yangından korunmuş olursun.
ne yapman gerekiyor? bence hiç üşenme:
A. Çubuğun özellikleri:
Malzeme: Saf bakır ya da galvanizli çelik (ama bakır tercih edilir).
Uzunluk: En az 1.5 metre (ideal: 2 – 3 metre).
Çap: En az 10 mm (veya 16 mm² kesitli düz bakır iletken de olur).
📌 B. Çakılacağı yer:
Toprağa dikey olarak çakılmalı.
Kuru, taşlı topraklardan uzak olmalı. Nemli, gevşek toprak daha iletkendir.
Yağmur oluklarından uzak, su biriken yerlerde olması tercih edilir.
📌 C. Bağlantı:
Anten direğinden veya yıldırım koruyucudan gelen bakır iletken kablo, çubuğa cıvata veya kaynakla bağlanmalı.
Kablo: Minimum 6 mm² (tercihen 10 mm² veya daha kalın).
Kablo mümkünse kıvrımsız, kısa ve düz hatlı olmalı.
yeterli mi? doğrusu sma uçlarına da topraklama yapabilirsin. sistemin olması gerektiği gibi güzel ama bol şimşekli havalarda ki köydeyim diyorsun. yani senin için en büyük risk yangın olur. midyata giderken eveki bulgurdan olma. sistemini daha iyi, güvenilir hale getir.
-
Keenetic Hopper DSL AX1800 Mesh Wi-Fi 6 VDSL2/ADSL2+ Modem Router 4-Port Gigabit Smart Switch ve USB 3.0 Olan cihazla bir süredir sorun yaşamaya başladım.Satın alma tarihim 21 Tem Cum 2023, tarihi niye yazdım bu 2. AX1800 üm ilki de anlatacağım sorunlardan dolayı servise gitmiş ve klasik kullanıcı hatası hikayesine %20 indirim ile yenisi alınmıştı.Oda 2022 tarihliydi yani kronik bir anakart arızası olayı olabilir.
Şimdi probleme gelirsek cihaz güç kaynağı ile bağlı ayrıca hattı korumak için de devre korumadan geçtikten sonra gelen telefon hattı hikayesi var. Cihaz yaklaşık 3-4 saatte bir hat kesiyor modem ara yüzünden kopma görünmüyor ama 5 saniyelik mini bir kopma yaşıyorum.Tabi ki oyun vb ne varsa sunucudan atıyor.İlk alt yapıdan kaynaklı olduğunu düşünmüştüm yeni hat çektirdim sorun çözülmedi deneme amaçlı dandik bir modem aldım ve evet onda bu sorun olmuyor. İlla bunu kullanmakta ki amacımda şu Hat değerleri ile oynayabilmek pratik olarak kolaylık sağlıyor.(SNR değerlerini değiştirmekten bahsediyorum ) Bazı modemlerde bu ayarlar mevcut ama en verimli kaldığım keenetic olmuştu zamanında çok denedim.
Şimdi sorun şu bu modem 1 yılını doldurduğu gibi bu hattan düşme hikayelerine başlıyor.2. aynı marka model modem olduğundan belli ki bu kronik bir sorun Keenetic Titan BE7200 Mesh Wi-Fi 7 modelini almayı düşünüyorum bunu kullanıp memnun kalan var mı ? daha önce benzer tarz bir sorun yaşayan var mı aramızda ?
-
Selam sabit telefon ve modem arasına takılan splitter varsa o arıza yapınca aynı kesintiyi yapıyor başıma gelmişti
Gerçi başka modem taktım sorun yok demişsin oda var
Artı snr ayarlarını hatalı yaparsan oda kopmaya sebep olabiliyor. Titan BE7200 Mesh Wi-Fi 7 ADSL VDSL uyumlu değil sadece fiber için uygun
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 4 Ağustos 2025; 10:11:51 > -
Böyle uzun ve detaylı emek verilmiş anlatımdan sonra önlem almazsam kendimi kötü hissederim.
Düzenleme:
O zaman bir kaç soru sorayım.
Zımbırtının uzantısı uzun tahtaya çakılı tahta da evin tavan kirişine ama tavan kirişi ahşap.
Antenin namlusunu yoğurt kabı gibi veya su borusu gibid airesel konik bir şeyin içine hapsetsem hala Yıldırım tehlikesi arz eder mi?
Tabi bu koruyucu içinde sinyal seviyesi ne kadar etkileniyor test edeceğim ve sonuçları paylaşırım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuGuuuK -- 4 Ağustos 2025; 8:54:51 > -
Titan, modem değil. Sadece router'dır. DSL kablonuzu takacağınız bir girişi yoktur.
-
yalıtkan malzemeye de atlar, havayı delip geçiyor. zaten milyon volttan bahsediyoruz.
şimdi köyde etrafta başka bir şey olmadığında, cami var mı mesela? yani hedef olmak kaçınılmaz olabilir. bilemiyorum, kötü havalarda hani fişi çekersin bile diyemeyiz. ağaca düşünce neler oluyor bilirsin.
tecrübeli bir elektrikçiden fikir al derim.
-
Görselleri chatgpt'ye atıp sorunca size malzeme listesini ve kurulumu anlatıyor. Kendiniz de ilave sorular sorarak net bilgi alabilirsiniz. Sonrasında elektrik işlerini yapan firmalardan birine yaptırabilirsiniz.
✅ Topraklama için Malzeme Listesi
- Bakır topraklama çubuğu (topraklama kazığı) – 1.5 m veya 2 m (min. 14 mm çaplı)
- 6 mm² veya 10 mm² çıplak bakır iletken (topraklama kablosu)
- Topraklama pabucu (yuvarlak bakır ucu direğe vidalamak için)
- Paslanmaz cıvata ve somunlar (toprak kablosunu direğe ve çubuğa bağlamak için)
- Topraklama kelepçesi (toprak çubuğu ile kabloyu bağlamak için)
- Korozyon önleyici macun (isteğe bağlı, uzun ömür için)
- PVC boru veya spiral kablo kılıfı (topraklama kablosunu dış ortamdan korumak için)
🔧 Kurulum Adımları
1. Topraklama Çubuğunu Çak
- Antenin yakınındaki nemli bir toprak alana 2 metre uzunluğundaki bakır çubuğu tamamen toprağa çak (en az 1.5 m derine girmeli).
- Çubuğun başlığına topraklama kelepçesini tak.
2. Topraklama Kablosunu Bağla
- 6 veya 10 mm² bakır kabloyu kullanarak:
- Bir ucunu direğin metal gövdesine veya anten bağlantı ayağına cıvata ile sabitle.
- Diğer ucunu da topraklama çubuğuna bağla (kelepçe ile sağlam şekilde sıkıştır).
- Temas noktalarını temizle ve mümkünse korozyon önleyici sür.
3. Kabloyu Koruma Altına Al
- Topraklama kablosu dış ortamda olacağı için PVC boru veya spiral hortumla sar.
4. Modem Koruması (İsteğe Bağlı ama Önerilir)
- RG6 veya RF koaksiyel kablolarına koaksiyel yıldırım koruyucu (coax lightning arrester) bağla. (Antene giden kabloya seri olarak takılır.)
- Ethernet kablosu için de uygunsa PoE lightning protector kullanılabilir.
🎯 İpuçları
- Direk, binaya izole sabitlenmiş olmalı (metal ile doğrudan çatıya temas etmemeli).
- Toprak direnci 10 ohm’dan az olmalıdır (profesyonel ölçümle test edilebilir).
- Anten direği çok yüksekse, tepeye bir paratoner ucu yerleştirilebilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 4 Ağustos 2025; 10:52:3 >
-
Üstadım emeklerine sağlık çok güzel bir paylaşım yapmışsın. Naçizane düşüncemi eklemek istiyorum 4.1.7 sürümü artık çok eski bir sürüm muhtemelen bu sene 5.0 sürümüne geçilecek en güncel sürüm ile yaşadığın sorunu ve 4.1.7 kullanırken daha stabil çalıştığını Keenetic destek ekibine self-test göndererek raporlarsan incelerler sürümler arasında bir fark varsa bundan sonra yayınlanacak tüm sürümlerde bu durumu düzelmiş olur.
-
Geçen sene bununla ilgili çok konuştuk ama sorun raporlanacak cinsten değil, 7-8 görüşmeden sonra yoruldum, ben bana iyi gelen ilaca devam ediyorum.
-
Bu dosyayı içeri atınca VPN profilini aktif etmek gerekiyor mu? Yoksa statik route olarak görüp ona göre mi çalışıyor. Bıktım bu discord'dan. Oğlanlar evde savaş çıkaracak valla. Gooddpi ile bağlanıyorlar ama bazı diğer şeyleri etkiliyor. Bazende bunu açık unutuyorlar 😂
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X