Şimdi Ara

Kedimi sahiplendim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba öncelikle.Kızımı dün sahiplendim.2,5 aylık.Bilgili kişilere sorularım olucak.Şu ana kadar kızımla hiç bir sorun yaşamadık.Dün çantasının kapısını açtıktan 20 25 saniye sonra odayı gezmeye koklamaya başladı.Ben sahiplenmeden önce bir kaç kişi daha sahiplenmiş ama geri vermişler.Biraz ürkek anlayacağınız.Dün kapı zili çalınca falan yatağımın altına girdi.Üstüne gitmiyorum bilerek bende.Kendisinin çıkmasını bekledim ve çıkınca oyun oynamaya başladık.Güzelce yordum onu.Sevmeye 1 2 defa kalkıştım ama kaçıyor hemen.O yüzden artık oyun oynatıp,onunla sakince iltifat edip konuşuyorum.Dün elimi bayağı ısırıp oynadı.Hiç kızmadım açıkçası benimde hoşuma gidiyordu o kadar acı çekmeme rağmen.Şu an ellerim çiziklerle dolu zaten.Ama benim sormak istediğim asıl sorular şunlar;elimi doğal olarak ısırıp oynuyor ama oynarkenden arka ayaklarıyla elime vuruyor,nedenini anlayamadım.2.sorum ise hırıltı.Dün yattıktan 2 dakika sonra yatağıma çıkıp ayaklarıma yattı.Uyudukdan sonra biraz sevmeye çalıştım hafif hafif.Hırlamaya başladı.Karnından dahi hissedebiliyordum yani hırıltısını.Sorularım şimdilik bunlar.Bugün biraz daha alıştı bana.Güzel kızım yatakta uyuyor şimdi.

Edit:Bir de elimle oynarken yalıyor bunu da sormak istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StevieRae -- 22 Ekim 2013; 18:01:32 >

• - elimi doğal olarak ısırıp oynuyor ama oynarkenden arka ayaklarıyla elime vuruyor,nedenini anlayamadım.

Doğal ortamın da, kardeşleriyle oynarken, boğuşur gibi oynarlar ve arka ayaklarını da kullanırlar. Sizinle oynarken de aynı şeyi yapıyor. 3 yaşında ki kedimin, oyun olarak göbeğine saldırırım, o da oyun olarak elimi acıtmayacak şekil de, arka ayaklarıyla vurur. :)

- 2.sorum ise hırıltı.Dün yattıktan 2 dakika sonra yatağıma çıkıp ayaklarıma yattı.Uyudukdan sonra biraz sevmeye çalıştım hafif hafif.Hırlamaya başladı.

Kediler sevildiklerinde ve hoşlarına gittiğin de mırıldama sesi çıkarırlar, kast ettiğiniz ses oysa, sevmeniz hoşuna gitmiş. Onun harici ciğerlerden nefes aldıkça gelen bir ses ise, bir sorun olabilir, veterinere götürün.

- Bir de elimle oynarken yalıyor bunu da sormak istiyorum.

Kardeş, anne, arkadaşlarını yalarlar. Sizinle bağ kurmuş. Alışıyor, ailesi olarak görüyor.

Eve ilk getirdiğiniz de doğru davranmışsınız, üzerine gitmeyin. O yavaş yavaş eve ve size alışır. Evi kendi yuvası sizi ailesi kabul eder.

Bazı kediler sadece kendi istedikleri zaman sevilmek ister. Onun harici siz sevmeye kalkarsanız, yanınızdan ayrılırlar. Bu da olabilir, henüz yeni geldiği için de olabilir.

Şu an için el ısırması normal kabul edilebilir, dişleri kaşınıyordur, yavrudur. İleride de devam ederse biraz rahatsızlık verici olur. Evinize gelen misafirlerinizin ellerini de ısırabilir. Öyle bir durum olursa, çözüm olarak, elinize kolonya sürün, bir süre sonra ısırmaz. Kediler kolonyayı sevmez.

Umarım miniğin, uzun, sağlıklı, mutlu bir hayatı olur yanınızda.

• quote:

Orijinalden alıntı: mahtant

- elimi doğal olarak ısırıp oynuyor ama oynarkenden arka ayaklarıyla elime vuruyor,nedenini anlayamadım.

Doğal ortamın da, kardeşleriyle oynarken, boğuşur gibi oynarlar ve arka ayaklarını da kullanırlar. Sizinle oynarken de aynı şeyi yapıyor. 3 yaşında ki kedimin, oyun olarak göbeğine saldırırım, o da oyun olarak elimi acıtmayacak şekil de, arka ayaklarıyla vurur. :)

- 2.sorum ise hırıltı.Dün yattıktan 2 dakika sonra yatağıma çıkıp ayaklarıma yattı.Uyudukdan sonra biraz sevmeye çalıştım hafif hafif.Hırlamaya başladı.

Kediler sevildiklerinde ve hoşlarına gittiğin de mırıldama sesi çıkarırlar, kast ettiğiniz ses oysa, sevmeniz hoşuna gitmiş. Onun harici ciğerlerden nefes aldıkça gelen bir ses ise, bir sorun olabilir, veterinere götürün.

Kardeş, anne, arkadaşlarını yalarlar. Sizinle bağ kurmuş. Alışıyor, ailesi olarak görüyor.

Eve ilk getirdiğiniz de doğru davranmışsınız, üzerine gitmeyin. O yavaş yavaş eve ve size alışır. Evi kendi yuvası sizi ailesi kabul eder.

Bazı kediler sadece kendi istedikleri zaman sevilmek ister. Onun harici siz sevmeye kalkarsanız, yanınızdan ayrılırlar. Bu da olabilir, henüz yeni geldiği için de olabilir.

Şu an için el ısırması normal kabul edilebilir, dişleri kaşınıyordur, yavrudur. İleride de devam ederse biraz rahatsızlık verici olur. Evinize gelen misafirlerinizin ellerini de ısırabilir. Öyle bir durum olursa, çözüm olarak, elinize kolonya sürün, bir süre sonra ısırmaz. Kediler kolonyayı sevmez.

Cevapların için teşekkürler.Ama muhtemelen sahibine geri vericem.Çok yabani bir kedi çıktı malesef.Sadece evde besliyoruz mantığıyla devam ediyoruz şu an.

• Sizden önce de bir kaç kişi sahiplenip geri vermiş, muhtemelen aynı sebeptendir. Siz de geri verirseniz, yavruyken 3-5 ev daha dolaşır. Yavruluktan çıkınca zaten sahip bulma ihtimali çok azalır. Genelde herkes yavruyken sahiplenmek istiyor.

İmkanınız varsa, yanına kendi yaşların da, ama biraz sakin olan, kendini sevdirmeyi seven bir kedi alın. Yeni kediyle oynarken, tırnak çıkarmaması, ısırmaması gerektiğini de öğrenir.
  • StevieRae kullanıcısına yanıt
    Ne yazık ki bazı kediler cidden çok yabani oluyorlar ve yapacak bir şey olmuyor. Peki eviniz nasıl bir yerde bu kışı bir şekilde atlatıp daha sonra dışarıya alıştıramaz mısınız? Ben 3 tane kedi büyüttüm bu şekilde. Bebekken annesi olmayan kedileri eve getiriyorum yaklaşık 1 sene evde büyütüp yavaş yavaş dışarıya alıştırıp artık eve gelmek istemedikleri zaman dışarı bırakıyorum ama arada yemek vermeye devam ediyorum. Eviniz bahçeli bir yerlerdeyse kış sonunda dışarı alıştırabilirsiniz. Çok umu yabani? Fotoğraf yada video koyamaz mısınız?
  • Bir de yabani olmasının nedeni bir kaç ev değiştirmesi olabilir, içgüdüsel bir çekingenlik duyuyor olabilir. Ayrıca bir süre sonra bu yabaniliği üzerinden atabilir, biraz beklemekte fayda var. Hem siz uyurken ayaklarınızın ucuna yatıyorsa birde hırıldiyorsa bence size yeterince güveniyor ve mutlu demektir.
  • Başlığı Kendimi sahiplendim diye okudum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yavru Kumrumuz Öldü :(
    7 yıl önce açıldı
    Kedim kayboldu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: StevieRae

quote:

Orijinalden alıntı: mahtant

- elimi doğal olarak ısırıp oynuyor ama oynarkenden arka ayaklarıyla elime vuruyor,nedenini anlayamadım.

Cevapların için teşekkürler.Ama muhtemelen sahibine geri vericem.Çok yabani bir kedi çıktı malesef.Sadece evde besliyoruz mantığıyla devam ediyoruz şu an.

Ilk kez kedi beslemeye başlandığındaki sorunları anlatmışsınız.Şimdiye kadar 3 kedi besledim.İlk zamanlarda bunlar yaşanır. Hangi 2,5 aylık kediyi alırsanız alın yüksek ses duyduğunda kaçıp saklanacaktır. Oynarken ısıracak ayaklarıyla anlattığınız şekilde yapacaktır. Sabırlı olursanız siz ona oda size alışacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar sorunu anlayamamışınız.Çok yabani.2,5 aylık kedi bu kadar yabani olamaz.Eski sahibine geri vericem.Barınaklarda sokaklar yada veterinerlerde sevgiye aç o kadar hayvan var ki ben böyle devam edemem.Daha bu sabah aynı yaşlarda kendini sevdirmek benimle gelmek için çıldıran bir kedi vardı.Şu an ki kedim evde olmasa alıp gelicektim.Yorumlarınız için teşekkürler ama konuya daha yorum gelmezse sevinirim.
  • Başlığı açtıktan sadece 2 gün sonra elindeki o minnacık sevimli kedinin bir canavara dönüştüğüne inanmamızı mı istiyorsun yorum yazmayın diyerek.. Bence sen canlı filan bakma dostum. Nokta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rebel23

Başlığı açtıktan sadece 2 gün sonra elindeki o minnacık sevimli kedinin bir canavara dönüştüğüne inanmamızı mı istiyorsun yorum yazmayın diyerek.. Bence sen canlı filan bakma dostum. Nokta.

Kalbini çok güzel bir şekilde kırardım senin ama senin seviyene düşmeyeceğim.Bilip bilmeden şuraya yorum yazmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StevieRae -- 31 Ekim 2013; 16:52:42 >
  • quote:

quote:

Başlığı açtıktan sadece 2 gün sonra elindeki o minnacık sevimli kedinin bir canavara dönüştüğüne inanmamızı mı istiyorsun yorum yazmayın diyerek.. Bence sen canlı filan bakma dostum. Nokta.

Kalbini çok güzel bir şekilde kırardım senin ama senin seviyene düşmeyeceğim.Bilip bilmeden şuraya yorum yazmayın.

Bakamayacağın kediyi neden sahiplenip, hayvana umut veriyorsun. Bu iş gönül işidir, ne kadar kolay bakamadım deyip geri vermek. Sen hayvan falan sahiplenme.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: hederahelix

quote:

quote:

Bakamayacağın kediyi neden sahiplenip, hayvana umut veriyorsun. Bu iş gönül işidir, ne kadar kolay bakamadım deyip geri vermek. Sen hayvan falan sahiplenme.

Size noluyor arkadaşım?İlla neler yaşadığımı mı anlatayım şuraya.Geri falan vermedim kızımı.Saçma sapan yorumlar yazmayın şuraya.Ben kızımın haricinde kaç tane kediye bakıyorum sokakta bilip bilmeden yazmayın.Caniymişim gibi yargılıyorsunuz şurda beni.Yorum falan yazmayın daha.Çok merak ediyorsanız kızımın hikayesini özelden mesaj atın bana.

• kardeş sen bunlara bakma bana da bir sürü laf söyleyen oluyor yanında olsalar gık edemezler böyle yüzlerce km öteden havlıyorlar.

çok eski konum var kediyi veterinere götürdüm adam dedi böbrekler bitik bu hayvan içten dağılmış bunu uyutalım ki daha fazla acı çekmesin.

Bir linç yaptılar sorma. Sanırsın ki biz amelenin fukara'nın tekiyiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rindaman

kardeş sen bunlara bakma bana da bir sürü laf söyleyen oluyor yanında olsalar gık edemezler böyle yüzlerce km öteden havlıyorlar.

çok eski konum var kediyi veterinere götürdüm adam dedi böbrekler bitik bu hayvan içten dağılmış bunu uyutalım ki daha fazla acı çekmesin.

Bir linç yaptılar sorma. Sanırsın ki biz amelenin fukara'nın tekiyiz.

Çok haklısın.Anlayamıyorum bu sitemler nedir.Caniyiz sanki ya.Bilip bilmeden,anlamadan dinlemeden yargılıyorlar.Zaten öğrendiklerimden sonra sinirlerim tavan yapmıştı burdaki yorumları görünce iyice sinirlendim.
  • Kedilerin de kişilikleri vardır, kimisi oynamayı sever kimisi tembeldir yer içer yatar; kimisi kendinin sevdirir hatta hatta çok yılışıktır itersin gelir sürtünür kimisi hiç sevdirmez ya da kafasına göre takılır sevdirir rahatsız olursa gider; kimisi oyun oynarken gerçekten tırnaklarını geçirir ısırır, kimisi daha az tırnak geçirir ya da hiç tırnaklarını geçirmez. Kimisi eve sonradan gelen başka kedileri kıskanır hatta sahibine bile yabanileşir, kimisi yeni gelen başka kedilerle arkadaş olur, kimisi sırf sizin başka kediyi sevdiğinizi görür kıskanır bi daha o kediyi göremezsiniz bile; kimisi de uzak yerlere bırakmanıza rağmen bir şekilde yolunu bulup geri gelir sizi bulur.

Kediler boyun altlarından özellikle de boyunlarının sağ ve sol taraflarından sevilmeye okşanmaya bayılır. Yani sevmeyen kediye ben rastlamadım. Hatta boyunlarının yanlarından kaşır gibi narin narin sevince kimisi bu narinliği yetersiz buluyor ve boynunu elinizin üzerine yüklüyor daha sert sev hesabı Buralardan sevilince zaten bi gevşiyor yüz huzur dolu bakışlarla gözlerini kısıyor zaten yüz ifadesinden de anlıyorsun huzurlu olduğunu. Tam bu sırada hayvandan motor gibi ses geliyor bir hırıltı. İşte bu hırıltı kedinin mutlu, huzurlu olduğu anlamına geliyor. Hatta sırnaşık kendini sevdirmeye gelen kedilerde de böyle sesler duyarsın. Kedileri kafasından da sevebilirsin ama bazıları sevdirmiyor ürker gibi yapıyor veya rahatsız oluyor, bazıları da gövdeden sevdirmiyor. Artık bunları deneye yanıla öğreneceksin.

Bence kedi bir süre sonra size alışacaktır. Bu kadar dert etmeyin, öyle ani korkutucu vuracakmış gibi hareketler yapmayın severken de elinizi hafif tutun yani bastıra bastıra değil hafif pamuk tutar gibi sevin zaten alışır diye tahmin ediyorum. Misal köpekleri sever gibi hızlıca daha ağır daha bastırırca okşarsanız hayvanı sevdirmez yılışık bile olsa rahatsız oluyor. Yani kendisi bir insana göre çok daha ufak olduğundan sizin o şekilde sevmenizin onda yarattığı etki tokatlanmak yumruk yemek gibi olabilir o yüzden narince sevin, çok işe yaradığını gördüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 5 Kasım 2013; 20:53:39 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kartal Göz

Kedilerin de kişilikleri vardır, kimisi oynamayı sever kimisi tembeldir yer içer yatar; kimisi kendinin sevdirir hatta hatta çok yılışıktır itersin gelir sürtünür kimisi hiç sevdirmez ya da kafasına göre takılır sevdirir rahatsız olursa gider; kimisi oyun oynarken gerçekten tırnaklarını geçirir ısırır, kimisi daha az tırnak geçirir ya da hiç tırnaklarını geçirmez. Kimisi eve sonradan gelen başka kedileri kıskanır hatta sahibine bile yabanileşir, kimisi yeni gelen başka kedilerle arkadaş olur, kimisi sırf sizin başka kediyi sevdiğinizi görür kıskanır bi daha o kediyi göremezsiniz bile; kimisi de uzak yerlere bırakmanıza rağmen bir şekilde yolunu bulup geri gelir sizi bulur.

Kediler boyun altlarından özellikle de boyunlarının sağ ve sol taraflarından sevilmeye okşanmaya bayılır. Yani sevmeyen kediye ben rastlamadım. Hatta boyunlarının yanlarından kaşır gibi narin narin sevince kimisi bu narinliği yetersiz buluyor ve boynunu elinizin üzerine yüklüyor daha sert sev hesabı Buralardan sevilince zaten bi gevşiyor yüz huzur dolu bakışlarla gözlerini kısıyor zaten yüz ifadesinden de anlıyorsun huzurlu olduğunu. Tam bu sırada hayvandan motor gibi ses geliyor bir hırıltı. İşte bu hırıltı kedinin mutlu, huzurlu olduğu anlamına geliyor. Hatta sırnaşık kendini sevdirmeye gelen kedilerde de böyle sesler duyarsın. Kedileri kafasından da sevebilirsin ama bazıları sevdirmiyor ürker gibi yapıyor veya rahatsız oluyor, bazıları da gövdeden sevdirmiyor. Artık bunları deneye yanıla öğreneceksin.

Bence kedi bir süre sonra size alışacaktır. Bu kadar dert etmeyin, öyle ani korkutucu vuracakmış gibi hareketler yapmayın severken de elinizi hafif tutun yani bastıra bastıra değil hafif pamuk tutar gibi sevin zaten alışır diye tahmin ediyorum. Misal köpekleri sever gibi hızlıca daha ağır daha bastırırca okşarsanız hayvanı sevdirmez yılışık bile olsa rahatsız oluyor. Yani kendisi bir insana göre çok daha ufak olduğundan sizin o şekilde sevmenizin onda yarattığı etki tokatlanmak yumruk yemek gibi olabilir o yüzden narince sevin, çok işe yaradığını gördüm.

Evet dediğiniz gibi alışıyor.Masajı günde düzenli olarak yapıyorum ve hoşunada gidiyor.Göbeğini açıyor seviyorum biraz kapatıyor tekrar.Zamanla oturacak her şey yerine.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.