Şimdi Ara

Kedim Hasta :( [GÜNCEL-İYİLEŞTİ TEŞEKKÜRLER]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
25.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Biri evde, biri sokakta iki kedim var (ikiside dişi ve kısır) (Camdan atlayan evdeki bu arada) . Dışarda ki kedim 2-3gündür gelmiyordu bugün geldi ama hasta. Gözlerinin ferri sönmüş, aşırı zayıflamış (4kilo civarındaydı şimdi 2.5-3kilo falan ki bu büyük bi fark). İştahsız. Salam,mama,süt hiçbir şey yemedi. (Biraz süt içti). Dokundurtmuyor, eline alınca bağırıyor, canı acıyor. Keyifsiz. Eskiden miyavlaya miyavlaya, mırlaya mırlaya gelirdi sevdirtirdi, şimdi sessiz duruyor öyle. Görünürde yarasıda yok. Kavga da etmemiş. Apartmana kapattım gidip iyice hastalanmasın diye. Sizce ne olmuş olabilir. Daha önce benzer birşey yaşayan var mı? Normal mi böyle arada hastalanması? Ne zaman ve nasıl iyileşir? Ve hasta kediye böyle insana portakal suyu, çorba ne bileyim nane limon gibi iyileştirici şeyler verilir ya, kediye benzer ne verilebilir? Ölmesinden korkuyorum gerçekten ölecek gibi bakıyor. Yada ben çok endişeliyim abartıyorum. Ama lütfen yardım edin. Gerçekten çok korkuyorum bişey olursa affetmem hiç kendimi. Çok bağlıyım ikisine de. Çok acil yardım. Şimdiden teşekkürler.

Not: Sütüne yarım ağrı kesici ezip attım. Bir işe yarar mı? Bari biraz acısı dinsin.
    Not2: İkiside tekir bildiğiniz sokak kedisi gibi.

Son durum: Biraz iyileşti gibi, mırlamaya başladı hafiften, hala iştahsız, halsiz ama merdivenleri çıkabiliyor en azından uyuyor şimdi. İlgilenenlere teşekkürler. Sabah güncellerim durumunu. Hadi iyi geceler hepinize.
    Son durum 2: Evde ki kedim de ishal olmuş, su gibi yapmış. Maması bozuldu, dokundu herhalde salam verdim ona da yuttu direk hayvan. Nedir bu bahtsızlıklar başımda ki???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pipoTTi -- 30 Temmuz 2010; 23:43:56 >

• Ya yok mu bir Allah'ın kulu? Delirmek üzereyim lütfen. Uzun yıllardır 5-10 kedi besleyen arkadaşlarımız nerde? Bir yardım isteyemecek miyiz sizden. Her yardım konuma 100 kişi bakıyor 0 cevap. Gerçekten ciddi bir durum arkadaşlar. 2-3cümle yazmak bu kadar mı zor? Siz cevap yazmaya başlayana kadar kedim ölecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pipoTTi -- 27 Temmuz 2010; 1:05:33 >
  • bir veterinere götürürsen iyi edersin büyük ihtimal kedin enfeksiyon kapmış olabilir tek bu ihtimal aklıma geliyor
  • veterinere götür burda sorup alacağın cevapla sen mi iyi edecen?

her şeyin bir uzmanı var? oturduğun evi forumda sora sora mı yaptın? o zaman hayvana yazık etme. götür veterinere.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SerseriGezgin

bir veterinere götürürsen iyi edersin büyük ihtimal kedin enfeksiyon kapmış olabilir tek bu ihtimal aklıma geliyor

quote:

Orijinalden alıntı: this is haylaz style

veterinere götür burda sorup alacağın cevapla sen mi iyi edecen?

her şeyin bir uzmanı var? oturduğun evi forumda sora sora mı yaptın? o zaman hayvana yazık etme. götür veterinere.

Teşekkürler ikinizede. Ama saat 1'de bir veteriner bulamam heralde yarın sabah kapıp götüreceğim hemen bir veterinere ama çok teşekkür ederim. Birde enfeksiyon dediğin çok mu ciddi öldürecek kadar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pipoTTi -- 27 Temmuz 2010; 1:07:59 >
  • FELINE PANLEUKOPENI

(Kedi Gençlik Hastalığı)

Bu hastalık kedilerin çok bulaşıcı viral bir hastalığı olup, özellikle genç kedilerde yüksek ölüm oranına sahiptir. Bulaşma; sağlıklı kedilerin hasta kedilerle direkt temas kurmasıyla olmaktadır. İyileşen kediler yaklaşık 6 hafta boyunca daha dışkı ve idrarlarıyla virusu yaymaktadır.

Hastalığa yakalanan kediler 2-6 gün sonra ilk belirtileri göstermeye başlarlar. Yüksek ateş, iştahsızlık, kilo kaybı ve depresyon gözlenir. Daha sonra kusma ve ishal ortaya çıkar. Yavru kedilerde hastalık çok hızlı seyreder ve genellikle ilk belirtilerin görülmesinden yaklaşık 12 saat sonra ölüm şekillenir.

Korunma: Kediler için hazırlanmış bazı karma aşılar bu hastalığa karşı yeterli bağışıklık sağlanabilir. Yavru kediler 8-10 haftalık olduklarında bu hastalığa karşı ilk aşılamalarına başlanmalı ve 3-4 hafta arayla en az 2 aşılama yapılmalıdır. Daha sonraki yıllarda senede bir kere bu hastalığa karşı periyodik aşılamayı devam ettirmek yeterlidir.

Söylediğin belirtiler tutuyor gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: E.W_İ.K

FELINE PANLEUKOPENI

(Kedi Gençlik Hastalığı)

Bu hastalık kedilerin çok bulaşıcı viral bir hastalığı olup, özellikle genç kedilerde yüksek ölüm oranına sahiptir. Bulaşma; sağlıklı kedilerin hasta kedilerle direkt temas kurmasıyla olmaktadır. İyileşen kediler yaklaşık 6 hafta boyunca daha dışkı ve idrarlarıyla virusu yaymaktadır.

Hastalığa yakalanan kediler 2-6 gün sonra ilk belirtileri göstermeye başlarlar. Yüksek ateş, iştahsızlık, kilo kaybı ve depresyon gözlenir. Daha sonra kusma ve ishal ortaya çıkar. Yavru kedilerde hastalık çok hızlı seyreder ve genellikle ilk belirtilerin görülmesinden yaklaşık 12 saat sonra ölüm şekillenir.

Korunma: Kediler için hazırlanmış bazı karma aşılar bu hastalığa karşı yeterli bağışıklık sağlanabilir. Yavru kediler 8-10 haftalık olduklarında bu hastalığa karşı ilk aşılamalarına başlanmalı ve 3-4 hafta arayla en az 2 aşılama yapılmalıdır. Daha sonraki yıllarda senede bir kere bu hastalığa karşı periyodik aşılamayı devam ettirmek yeterlidir.

Genç kedi demiş biri 1.5 biri 2.5 yaşında kedilerin bak şimdi içime kurt düştü. Ama aslında bu iki kedi ana-kız olmasına rahmen hiç görüşmüyorlar. Kavga ediyorlar diye temasları nerdeyse yok hiç. Arada bir kapıyı açıyorum bakışsınlar diye uzaktan uzaktan bulaştırması çok düşük ihtimal. Tedbiri elden bırakmayak biz sabah iyileşmezse veterinere götüreceğim ikisinide.
    Not: Evdeki kedi de sadece ishal onun dışında keyfi, iştahı yerinde. Miyavlıyor , oyun oynuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pipoTTi -- 27 Temmuz 2010; 2:07:10 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: pipoTTi

quote:

Orijinalden alıntı: E.W_İ.K

FELINE PANLEUKOPENI

(Kedi Gençlik Hastalığı)

Genç kedi demiş biri 1.5 biri 2.5 yaşında kedilerin bak şimdi içime kurt düştü. Ama aslında bu iki kedi ana-kız olmasına rahmen hiç görüşmüyorlar. Kavga ediyorlar diye temasları nerdeyse yok hiç. Arada bir kapıyı açıyorum bakışsınlar diye uzaktan uzaktan bulaştırması çok düşük ihtimal. Tedbiri elden bırakmayak biz sabah iyileşmezse veterinere götüreceğim ikisinide.

Bu sadece bir tahmin en iyisini vetiriner bilir ihmal etme.Umarım iyileşir kedin

• ağrı kesiciyi iyi akıl etmişin, biz de öyle yapmıştık.. işe yarıyor

ayrıca

bizim kedi de böyle saldırgan falandı bi aralar.. ama o zaman ilk hamileliğini yaşıyodu ve bebeklerini düşürmüştü o yüzden öyle yapmıştı.
    ama seninkisi kısırmış

bilmem
  • Destek için teşekkürler arkadaşlar. Yarın sabaha İnşallah iyileşir dışardaki. Evde ki zaten 2-3 ayda bir ishal oluyor ona çok takılmıyorum. Dışardaki çok üzdü beni. Bakalım iyileşmezse götürürüz sabahtan veterinere evde, bir odada bakarım iyileşene kadar. İyi geceler, iyi uykular hepinize.
  • Belirtilen tablo, hemen hemen 8-9 hastalıkta görülebilecek türden. Veteriner hekiminizi ziyaret edin bence. Bu arada, kedilere asla ve asla salisilik asit içeren ağrı kesiciler vermeyin (aspirin vb) zehirlenir.
  • SON DURUM:

Arkadaşlar. iki gündür kediyi veterinere götürmeye niyetlendim. Arabayı, çantayı falan ayarladım. Ama bildiğiniz gibi apartmanda kalıyor. (Annem artık eve de almıyor, sokak kedisi oldu iyice deyip, kısırlaştırınca bile zorla 1hafta almıştı sonra attı yine acımayıp) Kapılarıda kapattım sabah bulayım diye. Ama 2 gündür sabahları bir vatandaş apartmanın kapılarını açıp ,kediyi kaçırıyor (ya da apartmandan atıyor bilemiyorum). 2günde sabahında kediyi bulamadım, sadece sabah götürme imkanım vardı ulaşım yönünden. Ama dün kedi Allah'a çok şükür iyileşti. İştahı geldi. Eskisi gibi yiyor,mırlıyor, sevdiriyor, ve her zaman ki yerinde mışıl mışıl uyuyor. Kiloda almaya başladı yavaş yavaş. Arada bir öksürüyor 1-2kere o da geçer diye tahmin ediyorum. Evde ki kedi de bir kerelik ishal yapmış, o da düzeldi. Allah'a şükür ikiside iyi şu anda, mutlular. İlgilenen, cevap yazan herkese çok teşekkürler. İyi geceler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.