Şimdi Ara

Kedim Garipleşti Yahu, Ne Yapabilirim!?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kedim 1 yaşında, yani 16 aylık. Dişidir. 2 gündür garip garip miyavlıyor durmadan. Üstelik bu tür miyavlama sesine ilk defa şahit oldum kendisinden! Annem de ben de şaşkınız. Sanki bir sorunu var gibi acı acı miyavlayıp, ses çıkarıp duruyor. Sürekli dışarı çıkmak istiyor. Acı çekiyor diye şüpheleniyorum yav. Ama vücudunda herhangi bir hasar yok. Dün sabaha kadar ayaktaydım, okşayıp sakinleştirmek için uğraştım. Dışarı çıkmak istediği halde bu soğukta dışarı çıkmasına izin vermiyorum. Psikolojik bir sorunu olabilir mi acaba? Ne yapayım şimdi ben?

• Bence hemen veterinerinize götürün ya da en azından arayıp danışın..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayvansever26

Bence hemen veterinerinize götürün ya da en azından arayıp danışın..
    kızışma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rindaman

kızışma.

Alıntıları Göster
    @hayvansever26 , telefonla arayabilirim bir yerleri. İlçede veteriner kliniği yok diye biliyorum ama bi' sorayım birilerine. Belediye'nin vardır, oraya gidebilirim..

@Rindaman , Ocak ayındayız yav. Bir de daha 1 yaşında. Soğuk havalarda da kızışıyorlar demek öyleyse.. Evin sıcaklığından dolayı da Mart'tan önce olmuştur belki, bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Daimon88

@hayvansever26 , telefonla arayabilirim bir yerleri. İlçede veteriner kliniği yok diye biliyorum ama bi' sorayım birilerine. Belediye'nin vardır, oraya gidebilirim..

@Rindaman , Ocak ayındayız yav. Bir de daha 1 yaşında. Soğuk havalarda da kızışıyorlar demek öyleyse.. Evin sıcaklığından dolayı da Mart'tan önce olmuştur belki, bilmiyorum.
    aslında onun bir standardı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OguzhanY

Bu mesaj silindi.
    %99,99 kızışma
  • quote:

Orijinalden alıntı: -zed-

%99,99 kızışma

Alıntıları Göster
    Sorun sadece kızışmaysa iyi, psikolojik veya fiziki bir zarara uğramış olmasından iyidir.

Yanlız çok bıktırdı bütün gün başımın etini yemesi. Geceleyin kapıyı zorla açmaya çalışıyor, miyavlıyor. Yavrulamasını istemediğim için de kısırlaştırmaktan başka çare görünmüyor.. Bu hafta onu bi' araştırayım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Veterinere götürün en iyi cevabı size o verecektir, gerekirse gözlem altında kalır ama sorunu ortaya çıkar mutlaka. Arkadaşlarında dediği gibi kızışma dönemine girmiştir çok büyük bir ihtimal ve çiftleşmek istiyordur dışarıya çıkıp. Öyle bir şey istemiyorsanız kısırlaştırın
  • quote:

Orijinalden alıntı: f-network

Veterinere götürün en iyi cevabı size o verecektir, gerekirse gözlem altında kalır ama sorunu ortaya çıkar mutlaka. Arkadaşlarında dediği gibi kızışma dönemine girmiştir çok büyük bir ihtimal ve çiftleşmek istiyordur dışarıya çıkıp. Öyle bir şey istemiyorsanız kısırlaştırın
    16 ay boyunca zahmet edip, sahiplenmiş olduğunuz hayvan türü hakkında 2 3 parça bir şey öğrenemediniz mi birkaç site gezip, konu, makale okuyup?

Dişi kediniz, kızgınlık döneminde. Bu dönem böyle devam edecek. Bittikten sonra kısırlaştıracaksınız. Bu süre içerisinde hormonal herhangi bir müdahalede bulunmayın.

Size müstahak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Conservator

16 ay boyunca zahmet edip, sahiplenmiş olduğunuz hayvan türü hakkında 2 3 parça bir şey öğrenemediniz mi birkaç site gezip, konu, makale okuyup?

Dişi kediniz, kızgınlık döneminde. Bu dönem böyle devam edecek. Bittikten sonra kısırlaştıracaksınız. Bu süre içerisinde hormonal herhangi bir müdahalede bulunmayın.

Size müstahak.

Alıntıları Göster
    kedinize verdiginiz ögünü azaltın çiftleşme için kızışmış normal ögün azaltılırsa kızışma ve huysuzluk dönemi çabuk biter

• quote:

Orijinalden alıntı: kemalhirca

kedinize verdiginiz ögünü azaltın çiftleşme için kızışmış normal ögün azaltılırsa kızışma ve huysuzluk dönemi çabuk biter

Alıntıları Göster
    kızışmış o. bende de 4 kedi var. 2 dişi 2 erkek. evdeki seslerin tarifi yok. bebek sesi gibi
  • Azmış erkek istiyor sokağa atma sakın fena yaparlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CuteRobot

Azmış erkek istiyor sokağa atma sakın fena yaparlar
    Veterinere götürdüm, kısırlaştırmadan bahsetti, fiyat aldım. Önümüzdeki haftalarda kısırlaştırcam.
    Kediyi eve hapsettim. Ya da hapsetmek istedim. Fakat annem beni baya sinir ediyor bu konuda. Hergün kedinin dışarı kaçmasına engel olmuyor. Kedim hamile kalırsa annem yüzündendir. Azgınlık dönemindeyken kısırlaştırma yapılamazmış. Şu an emin değilim kızgınlık döneminde olup olmadığından.
  • quote:

Veterinere götürdüm, kısırlaştırmadan bahsetti, fiyat aldım. Önümüzdeki haftalarda kısırlaştırcam.
    Kediyi eve hapsettim. Ya da hapsetmek istedim. Fakat annem beni baya sinir ediyor bu konuda. Hergün kedinin dışarı kaçmasına engel olmuyor. Kedim hamile kalırsa annem yüzündendir. Azgınlık dönemindeyken kısırlaştırma yapılamazmış. Şu an emin değilim kızgınlık döneminde olup olmadığından.

Alıntıları Göster
    Dışarı salmanız hiç iyi değil.Hamile kalınca yavrularıyla beraber bakmak çok zor olacaktır.Keşke daha erken araştırıp önlemini alsaydınız bu durumun.

Kızgınlık dönemimde kısırlaştırma yapılamaz diye bir durum söz konusu değil.Yapılabilir ancak tavsiye edilen bir operasyon değildir.Bu dönemde operasyon sırasında kanama riski daha fazladır. Ayrıca bu dönemdeki hormonal düzeni bozmak da fazla mantıklı değildir. Bu nedenle kızgınlık döneminin bitmesini beklemek daha yararlıdır.

Kızgınlık dönemi bitene kadar dışarı bırakmamanızı tavsiye ederim.Kızgınlığı bitince de acil olarak kısırlaştırın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C81E767DF

Dışarı salmanız hiç iyi değil.Hamile kalınca yavrularıyla beraber bakmak çok zor olacaktır.Keşke daha erken araştırıp önlemini alsaydınız bu durumun.

Kızgınlık dönemimde kısırlaştırma yapılamaz diye bir durum söz konusu değil.Yapılabilir ancak tavsiye edilen bir operasyon değildir.Bu dönemde operasyon sırasında kanama riski daha fazladır. Ayrıca bu dönemdeki hormonal düzeni bozmak da fazla mantıklı değildir. Bu nedenle kızgınlık döneminin bitmesini beklemek daha yararlıdır.

Kızgınlık dönemi bitene kadar dışarı bırakmamanızı tavsiye ederim.Kızgınlığı bitince de acil olarak kısırlaştırın.
    Bugün itibaren bir odayı "hapishaneye" çevireyim öyleyse 1-2 hafta sonra veterinere götürürüm kısırlaştırma için.. Umarım kızgınlık döneminde olmaz kısırlaştırılacağı gün..

• quote:

Bugün itibaren bir odayı "hapishaneye" çevireyim öyleyse 1-2 hafta sonra veterinere götürürüm kısırlaştırma için.. Umarım kızgınlık döneminde olmaz kısırlaştırılacağı gün..

Alıntıları Göster
    Odaya da kapatıp bırakmayın hayvanı.Zaten sıkıntılı bir dönem onun için daha çok bunalıma girmesin.Biraz seslerine siz katlanacaksınız mecburi olarak

• 1-2 hafta en fazla Aslında şu sıralar sakin gibi, dışarı çıkmak istiyor hala daha ama kafamın etini yemiyor. Bilmiyorum, belki annemin çıkaracağını bildiği için de sakin duruyor olabilir..
  • quote:

1-2 hafta en fazla Aslında şu sıralar sakin gibi, dışarı çıkmak istiyor hala daha ama kafamın etini yemiyor. Bilmiyorum, belki annemin çıkaracağını bildiği için de sakin duruyor olabilir..
    1-2 hafta az bir süre değil siz evde olduğunuz zamanlarda ilgilenin bence.Benimkileri sabah bırakıp işe gidiyorum.Akşam döndüğümde üstüme atlıyorlar ilgi göstermem için .
  • Kedimle ilgilenirim her zaman, en yakın arkadaşım durumunda, çok severim, fazla sevgi de sıkıyor kendisini Kısırlaştırdıktan sonra rahatlıcam, açcam pencereleri rahatlıkla, istediği zaman çıkar gezer. Zaten tek başına, can sıkılıyordur evde. Sende kaç tane var? Kaç yaşlarındalar? Kendi aralarında oyun oynama sıklığı nedir?
  • quote:

Kedimle ilgilenirim her zaman, en yakın arkadaşım durumunda, çok severim, fazla sevgi de sıkıyor kendisini Kısırlaştırdıktan sonra rahatlıcam, açcam pencereleri rahatlıkla, istediği zaman çıkar gezer. Zaten tek başına, can sıkılıyordur evde. Sende kaç tane var? Kaç yaşlarındalar? Kendi aralarında oyun oynama sıklığı nedir?
    Bende iki tane var.Biri bir yaşında diğeri de 7-8 aylık olmuştur sanırım.Büyük kedim erkek, kısır.Kısırlaştırmadan önce çok hareketliydi.Eski haline nazaran daha yavaş şuan.Küçük olan dişi.Baya bir enerjik.Sabahları özellikle çok koşturuyorlar.Akşamda bir yarım saat oynuyorlar.Eğer imkanınız varsa ikinci bir kedi çok mutlu edecektir dostunuzu.Tavsiye ederim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.