Şimdi Ara

Kedim çok az sevdiriyor zorlarsam ısırıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
10.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ya Kedim sevdirmek istemiyor pek kendini uyumak üzereyken yanıma alıyorum beraber yatalım istiyorum kedi kuduruyor direk dokunduğum anda ısırmaya başlıyor. Isırıncada bende zorla seviyorum tutup öpüyorum sinirleniyor ısırmaya başlıyor kanatıncaya kadar. Sonra hemen bırakıyorum bırakınca bir yere siniyor farkında değilken vs. yada ben farkındayken hiddetleniyor hıncını alamıyor üzerime koşup atlıyor elimi iyice kanatana kadar da devam ediyor. çok fena ısırıp çekiştiriyor çimdiriyor belki ss atarım birazdan.

Not: bir de bazen hiddedini alamazsa koltukları veya annemi ısırıyor. ama annemi o kadar sert ısırmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PeaceDluffy -- 21 Aralık 2014; 15:11:50 >

• sokak kedisi mi yoksa siz yavruyken mi aldınız, muhtemelen 3-4 aylıkken sokaktan aldınız, sokaktan alınan kedinin öyle vahşi huyları oluyor, çok sıkmaya gelmiyor, önce bi çığırır ondan sonra dalar.
  • Rindaman kullanıcısına yanıt
    3 günlükken babam otobanda bulmuştu şu an 3.5 4 aylık falan.
  • PeaceDluffy kullanıcısına yanıt
    Bizdede aynı durumlar vardı ama zamanla şunları anladık;

Kediler kendi istedikleri zaman yanımıza gelir, yatar, sevdirir, ilgilenir, sevgisini gösterir. Aksi durumda biz buna zorladığımızda daha çok sinirlenip fiziksel saldırılarda bulunuyordu.. Isırmasının en büyük sebebi diş çıkartmasından kaynaklanıyor ve ne yazıkki bu süreç 7-8 aylık olana kadar devam ediyor. Biz hala ısırmasından çekiyoruz.
    Kedilerle zıt gitmemek lazım bunu çok iyi anladık bu süreçte. Kendi haline bırakın, çok iyi anlıyorum sevmek ilgi görmek istiyorsunuz beraber uyuyup uyanmak istiyorsunuz ama bir dönem bunlar mümkün olmuyor. Siz ilginizi kesin dokunmayın, sevmeyin, kucağınıza almayın bir yerden bir yere taşımayın yatağınıza almayın.. Kısacası kendi haline bırakın bu sefer o gelip sevdiricek kendini. Mesela 10-15 saniye sevip bırakın, baktınız hala sevilmek istiyor bi 10-15 saniye daha devam edin. Yani sevilme sınırını ölçün. Ortalama kaç saniye sonra sevilmekten sıkılıyor bunu öğrenin ona göre erken davranırsınız ve kediyle zıtlaşmazsınız. Uyuma konusuna gelince ilk zamanlar ayak ucumdaydı şimdi kendi yatağı var orada. Bazen kendi yatağında değil içeride yatıyor yani kafası neye eserse onu yapıyor. Onunla el teması olmadan oyuncaklar vasıtasıyla günde 10-15 dk 2 kere oyunlar oynayın oyun oynarken ısırma eğiliminde olabilir oyuncaklarla dikkatini dağıtmaya çalışın eğer elinizi bırakmıyorsa ensesinden tutup HAYIR diyerek bağırın 3-5 sefer sonunda anlayacak yaptığının yanlış olduğunu. Yani kısacası üzerine gitmeyin, sınırlamayın, bırakın o istediğini yapsın sizede vaktini ayıracaktır elbet.. İlgi göstermediğinizde kendisi gelecektir. Bu süreç uzun olabilir ama sabretmeniz lazım. Birde dişlerinin kaşıntısı geçsin diye ağzının boyutlarına göre ısırabileceği boyutlarda yumuşak oyuncaklar alın elinizi ısıracağı vakit ağzına onu tutuşturun.. Ama en önemlisi zıtlaşmayın, zorla birşeyler yapmazlar.. :)

• bizde de var bir erkek tekir evlere şenlik 1 aylık bile değildi daha eve aldık (sokaktan) şuan iki yaşında ama evdeki herkesi dövüyor. biraz annemle arası iyi o da annem beslediği için genelde. o da yemeği alana kadar aldıktan sonra yine "adam sende" edasında. bence kedilerde farklı karakterler var bu kedi de böyle agresif sevdirmiyor ve bence hiç sevdirmeyecek :D ama olsun biz ona hep bakacağız.

bu arada kedinin bir ayağı da dışarda onun da etkisi olabilir. 1. kat balkonunda canı sıkılırsa dışarı çıkıp geziyor yine aynı yerde zıplayp geri geliyor.
  • benim de dişi kedimin birisi öyle.. sadece kendi keyfi çattığında sevdiriyor kendini. onun harici ben ellemek istersem ısırıyo..
  • çak ağzına yumrugu kır dislerini vur kicinada tekmeyi haydi yallah de adam olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: CuteRobot

çak ağzına yumrugu kır dislerini vur kicinada tekmeyi haydi yallah de adam olur

komik mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: PeaceDluffy

quote:

komik mi?

dövme kısmında ciddiyim beni isirirsa cakarim agzina bi tane bi daha yapamaz baktım yapiyor ustte yazdiklarimi yaparim

• quote:

quote:

quote:

komik mi?

dövme kısmında ciddiyim beni isirirsa cakarim agzina bi tane bi daha yapamaz baktım yapiyor ustte yazdiklarimi yaparim

kedi bu kardeş. hayvanlara vurulmaz.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

komik mi?

Niye vurulmasin isirmasini biliyo adam olsun gerekirse tekme tokat dal duvara firlat adam olur zamanla

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

komik mi?

Niye vurulmasin isirmasini biliyo adam olsun gerekirse tekme tokat dal duvara firlat adam olur zamanla

sana öyle mi yaptılar?

• Aklı başında, normal insanlar için cevabı yazıyorum:

Kediye vurarak hiçbir şey öğretemezsiniz. Köpekte deneyenleri duydum ama kedi böyle olmaz. Öğrenmez. 10 saniyede niye vurduğunuzu bile unutur. Kediye fiske bile vurmayın yoksa sizinle giderek arası açılır, iletişimi tamamen kopar. korkaklaşır, psikolojisi bozulur.

1.
    Kedi yanlış bir şey yapınca (örneğin masaya çıktı) biraz sesinizi yükselterek "HAYIR" diye bağırın. Veya başka tek bir kelime seçin ama hep aynı kelime olmalı. Cümle kurmayın.

2.
    Kedi takıntılı ve inatçıdır. O masaya takmış da olabilir. O zaman masadan vazgeçeceksiniz o kadar.

3.
    Bir sağlık problemi olabilir. (Mesela koltuğa çiş yapıyordur sebebi de böbrekleri rahatsızdır) İlla her şey inatla olmaz.

• Şunu da ekleyeyim, sokak kedisi sevdirmiyor diye bir şey olmaz. Kedinin cinsi etkilidir elbette ama her kedi farklıdır. Yaşı, yaşadığı travmalar da etkilidir. Üzerine çok gitmeyin kimi kedi sevdirmekten çok hoşlanmaz. Eşref saatini yakalayın. Üzerine ani hareketle hamle yapmayın. Elinizi bir koklatın sonra nazikçe seversiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi voenetto -- 16 Şubat 2015; 13:49:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: voenetto

Şunu da ekleyeyim, sokak kedisi sevdirmiyor diye bir şey olmaz. Kedinin cinsi etkilidir elbette ama her kedi farklıdır. Yaşı, yaşadığı travmalar da etkilidir. Üzerine çok gitmeyin kimi kedi sevdirmekten çok hoşlanmaz. Eşref saatini yakalayın. Üzerine ani hareketle hamle yapmayın. Elinizi bir koklatın sonra nazikçe seversiniz.

zaten kedi 6 aylik falan oldu ve 3 gunlukten beri yanimda nasil davranilacagini ogrendim ama canı sıkılinca gelip isiriyor. Cani sıkılmasın diye oyun oynatiyorum oyun oynarken falan elimi isiriyor. Veya ben yatarken yanima gelip sokuluyor dokundugumda isiriyor bazen veya uyurken ustume yatiyor ben donerken kayinca sinirlenip bana saldiriyor ama buyuk olcude duzeldi agresifligi kucuklugunden sanirim buyudukce düzelir. gerci hayvanda hakli cok sıkıştırıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PeaceDluffy -- 16 Şubat 2015; 16:51:17 >

• quote:

quote:

Şunu da ekleyeyim, sokak kedisi sevdirmiyor diye bir şey olmaz. Kedinin cinsi etkilidir elbette ama her kedi farklıdır. Yaşı, yaşadığı travmalar da etkilidir. Üzerine çok gitmeyin kimi kedi sevdirmekten çok hoşlanmaz. Eşref saatini yakalayın. Üzerine ani hareketle hamle yapmayın. Elinizi bir koklatın sonra nazikçe seversiniz.

zaten kedi 6 aylik falan oldu ve 3 gunlukten beri yanimda nasil davranilacagini ogrendim ama canı sıkılinca gelip isiriyor. Cani sıkılmasın diye oyun oynatiyorum oyun oynarken falan elimi isiriyor. Veya ben yatarken yanima gelip sokuluyor dokundugumda isiriyor bazen veya uyurken ustume yatiyor ben donerken kayinca sinirlenip bana saldiriyor ama buyuk olcude duzeldi agresifligi kucuklugunden sanirim buyudukce düzelir. gerci hayvanda hakli cok sıkıştırıyorum

Hımm. İşte dediğim gibi yaklaşın. Üzerine çok gitmeyin. Bazen biraz mesafeli olunca aranız da düzelir.

Tam oynarken ısırınca oyunu bırakıp gidin. Sonra tekrar oynarsınız hayvana tam da küsmeyin :)

Şaka yaparlar bir de bunlar, ısırır gibi yapar ama dişlerini tam geçirmez, kanatmaz. Öyle de olabilir. Yani oyun maksatıyla.

Veterinere de bir danışın, belki bir hastalığı var. Kediler bazen anlatamaz derdini, ısırır, çiş yapar? Başka şikayetleri var mı iyi gözlemleyin. İdrardan önce sağa sola koşturma, bağırma veya kabızlık vs..

Internette her yazana da aldırmayın, ben kedinin odasını ayırınca rahatladım mesela. Bazen öyle gerekir...

Gece uyku semesiyle tepince halıya işemişti. Tepki olarak yaptığını söylemişlerdi. Sonradan hasta olduğu çıktı Allah'tan çabuk farkına vardık. Dediğim gibi hareketlerini iyi gözlemlemek lazım.

Bir hastalığı yoksa da üzerine çok gitmeyin işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi voenetto -- 16 Şubat 2015; 17:04:59 >

• bizim kedi de ısırmıyor ısırsın diye zorluyorum filan çok zorlarsam ısırır gibi yapıyor.
  • quote:

quote:

quote:

Hımm. İşte dediğim gibi yaklaşın. Üzerine çok gitmeyin. Bazen biraz mesafeli olunca aranız da düzelir.

Tam oynarken ısırınca oyunu bırakıp gidin. Sonra tekrar oynarsınız hayvana tam da küsmeyin :)

Şaka yaparlar bir de bunlar, ısırır gibi yapar ama dişlerini tam geçirmez, kanatmaz. Öyle de olabilir. Yani oyun maksatıyla.

Veterinere de bir danışın, belki bir hastalığı var. Kediler bazen anlatamaz derdini, ısırır, çiş yapar? Başka şikayetleri var mı iyi gözlemleyin. İdrardan önce sağa sola koşturma, bağırma veya kabızlık vs..

Internette her yazana da aldırmayın, ben kedinin odasını ayırınca rahatladım mesela. Bazen öyle gerekir...

Gece uyku semesiyle tepince halıya işemişti. Tepki olarak yaptığını söylemişlerdi. Sonradan hasta olduğu çıktı Allah'tan çabuk farkına vardık. Dediğim gibi hareketlerini iyi gözlemlemek lazım.

Bir hastalığı yoksa da üzerine çok gitmeyin işte.

3 4 farkli veterinerede soyledim oyun amacli isiriyormus beni bi tek bu kadar sert isiriyor diger aile uyelerini pek sert isirmiyor hele 2.5 yasindaki yigenim kizdirsa bile pek isirmiyor isiriyor gibi yapiyor. Biraz atarli bi kedi. Yanlislikla oyun sirasinda goz kapagimi cizmisti baya agladi sonra yanima sokuldu bilincli yapmadigi belli. Daha oyun caginda onunla oynayacak bir kardesi yok benide kardesi belledi demek ki K.B. mobilden giriyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PeaceDluffy -- 16 Şubat 2015; 17:59:10 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.