Şimdi Ara

Kedim 12. Kattan Düştü ! (İYİLEŞTİ!!!) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
212
Cevap
3
Favori
58.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Allah sabır versin .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _CHARLOTTE_

    Selamlar arkadaşlar, içim çok yanıyor.
    Dün kedim 6. katta aşağı düştü.
    Hemen koşa koşa gittim aldım, 10 dakika sonra veterinerdeydik.
    Hemen 3 adet röntgen çekildi.
    Omuriliğinde kırık var, iç kanama var, damakta yarık var.
    Bulduğumda ağzından ve burnundan kan geliyordu.

    Hekimimiz nette yazan hemen her şeyi ben söylemeden yaptı. Anında röntgene soktu, kafasının, vücudunun röntgenini filan çekmek ilk işi oldu.
    Arkasından bazı iğneler yapıp, serum bağladı. İlaçlar ve serum 12 saatte bir yenileniyor.
    İlk gün bir garip nefes alıyordu, şu an biraz daha normal nefes alıyor 12 saat geçti.<
    Ancak idrarından kan gelmiş hep.

    Gidip bakıyorum yoğun bakıma böyle melül melül bakıyor ha uyudu ha uyuyacak gibi. Ödüm kopuyor valla.
    Doktor şu an anesteziyi kaldıramayacağından dolayı kırığa ve damağa bir müdahalede bulunamayız ancak önemli olan iç kanama dedi.
    Sizin kedide de böyle mi olmuştu?

    Veteriner hocam siz de bir yorum yaparsanız çok sevinirim.
    Hocam bizim kedinin ağzından ve poposundan kan gelmişti.

    Sizin ki daha sert düşmüş gibi.

    İnanın okurken boğazım düğümlendi,

    Allah yardımcınız olsun,

    Allah tez zamanda şifa versin inşallah.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kerem1000 K kullanıcısına yanıt
    Benim kedi de iyileşti hocam. Şu an hiç bir problemi yok, ilaçları da bitirdik artık ilaç da almıyor.

    Bugün de ilk defa traşa getirdim, yazın patlıyordu hayvan sıcaktan bir de tüylerinde kan kurumuştu çok.

    Kel aynak gibi geziyor evde şimdi. Allah'a şükür yırttık. Evi de karargaha çevirdim, daha hiç bir yerden düşemez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba geçmiş olsun öncelikle bu durumu yaşayanlara.
    kedim 3 gün önce 4. kattan düştü. bayramın ilk günü yani, hemen 7/24 açık bir veterinere gittik. ilk bulduğumda sadece popo ve genital bölgesinde kanama vardı. bu durumda yapılması gereken ilk müdahaleler yapıldı (kanama durdurucu, röntgen, serum) vücut ısısı düştüğü için küvezde vücut ısısı dengelendi. iç kanamadan dolayı kan kaybettiği için vücut ısısı 35 dereceye kadar düşmüştü, şoka girmeden atlattı o durumu.
    48 saat boyunca veterinerde kaldı, serum ve enjekte yapılacağı söylendi bu süreçte.

    bazı durumları es geçerek kısa anlatmaya çalışacağım. 48 saat sonunda kedimi aldım eve getirdim, dünden beri uyuyor, pek ilişmiyorum rahat bırakıyorum. yemek yemeyi red ettiği için zorla şırınga ve elimle yemek yedirip ardından antibiyotiğini veriyorum. son çare veterinerim tavuk haşlayıp vermemi söyledi, onu da yemedi. mikserde iyice ezip yine elimle yedirdim. tuvaletine götürdüm, tuvaletini de yapmadı. halsizlikten tuvaletten çıktıktan sonra az ilerde kendini bıraktı orda uyudu. taşıdım yine odaya, kendini yine kuytu bir yere attı. bu durumda şunu çıkarıyorum, ya yemek yemekte zorlanıyor ya da küsme, depresyon durumu var tramvaya bağlı olarak. veterinerden gerekli bilgiyi alamıyorum, sürekli teknisyen açıyor telefonları.

    yemek yememesi, tuvalete çıkmaması ve sürekli uyuması beni endişelendiriyor açıkçası.




  • Merhaba kediniz iyileşti mi? Benzer durum yaşıyorum. Kedim 48 saat önce 5. Kat balkonundan düştü hemen klinik hastane olan bir veterinere götürdüm. Muayene etti arkasından kırık yok, damakta yarık yok ve iç kanama için iğne yaptı. Ben orada kalsın istemedim daha önce de yaşamıştık orada kalınca daha çok travma yaşıyor diye eve getirdim o gece hiç uyumadım her yarım saatte bir alt göz kapağının içinin rengini kontrol ettim beyazlaşırsa eğer iç kanama ciddi boyutta demek diye. Çok şükür 48 saati geçtik iç kanama yok bugün çişini yaptı kontrol ettim normal kanlı değil. Ağzında ve burnunda yaralar var sürtünmeden. Onlar canını acıtıyor. Yemek yemiyor halsizlikten ve sanırım düşmenin kaslarına kemiklerine yaptığı travmadan yürümek istemiyor olduğu yerde kalıp uyuyor. Çok şükür su içiyor arada ağzına calpol damlatmaya çalışıyorum malt paste sürüp parmağıma ağzına sürmeye çalışıyorum vitamin alsın diye. Sizin durum düzelmiştir umarım. Ne kadar zaman da düzeldi diye sormak istiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: seasqua

    Merhaba kediniz iyileşti mi? Benzer durum yaşıyorum. Kedim 48 saat önce 5. Kat balkonundan düştü hemen klinik hastane olan bir veterinere götürdüm. Muayene etti arkasından kırık yok, damakta yarık yok ve iç kanama için iğne yaptı. Ben orada kalsın istemedim daha önce de yaşamıştık orada kalınca daha çok travma yaşıyor diye eve getirdim o gece hiç uyumadım her yarım saatte bir alt göz kapağının içinin rengini kontrol ettim beyazlaşırsa eğer iç kanama ciddi boyutta demek diye. Çok şükür 48 saati geçtik iç kanama yok bugün çişini yaptı kontrol ettim normal kanlı değil. Ağzında ve burnunda yaralar var sürtünmeden. Onlar canını acıtıyor. Yemek yemiyor halsizlikten ve sanırım düşmenin kaslarına kemiklerine yaptığı travmadan yürümek istemiyor olduğu yerde kalıp uyuyor. Çok şükür su içiyor arada ağzına calpol damlatmaya çalışıyorum malt paste sürüp parmağıma ağzına sürmeye çalışıyorum vitamin alsın diye. Sizin durum düzelmiştir umarım. Ne kadar zaman da düzeldi diye sormak istiyorum.
    Hocam konunun başında editleyerek yazdım valla, şu an kaç gün içerisinde iyileştiğini hatırlayamıyorum. Ancak sizin yaşadıklarınız oldu sırasıyla, o yapılan iğneden sonra Prenses baya yorgun davranmaya başladı, sonrasında kontrole götürürseniz zamanla geçiyor.




  • kerem1000 K kullanıcısına yanıt
    Çok tşk ederim ilgi ve alakanıza.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba güzel haberi sizinle de paylaşmak istedim kızım iyileşti artık kendi kendine mama yiyor ve hatta kendini yalayıp temizliyor.Ağzındaki yaralar da kapandı.
    Kedim 12. Kattan Düştü ! (İYİLEŞTİ!!!)Sadece ön sol patisini tam basmıyor ama o gece veteriner kırık yok demişti o yüzden düzelir diye düşünüyorum. Çok şükür atlattık. Burada umarım kimsenin başına gelmez ama olurda gelirse diye paylaşmak istedim yüksekten düşen kediye ilk ve en önemli adım iç kanama için iğne ve röntgen sonrasında yemek yemiyorsa mutlaka ağzına yaş mama ya da kuru mamaya ezip suyla yumuşatıp zorla ağzına sürün ya da iğnesi enjektör ile sıkın. Sonra inşallah düzelir. Tüm kedilere sağlıklı yaşam diliyorum. 😺 😺 😺Fotolar
    Kedim 12. Kattan Düştü ! (İYİLEŞTİ!!!)Kedimin düştükten sonraki ve şimdiki hali.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: seasqua

    Merhaba güzel haberi sizinle de paylaşmak istedim kızım iyileşti artık kendi kendine mama yiyor ve hatta kendini yalayıp temizliyor.Ağzındaki yaralar da kapandı.
    Sadece ön sol patisini tam basmıyor ama o gece veteriner kırık yok demişti o yüzden düzelir diye düşünüyorum. Çok şükür atlattık. Burada umarım kimsenin başına gelmez ama olurda gelirse diye paylaşmak istedim yüksekten düşen kediye ilk ve en önemli adım iç kanama için iğne ve röntgen sonrasında yemek yemiyorsa mutlaka ağzına yaş mama ya da kuru mamaya ezip suyla yumuşatıp zorla ağzına sürün ya da iğnesi enjektör ile sıkın. Sonra inşallah düzelir. Tüm kedilere sağlıklı yaşam diliyorum. 😺 😺 😺Fotolar
    Kedimin düştükten sonraki ve şimdiki hali.
    Geçmiş olsun çok sevindim iyileşmesine. Biz bu olay olduktan sonra epey dikkat etmiştik ev de açık bir yer var mı diye :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: One Shot One Kill

    quote:

    Orijinalden alıntı: FaRaKaN

    Kemiklerde veteriner problem yok dediyse olmayabilir. Anatomik olarak dayanıklılar kediler.

    Ancak iç kanama ihtimali var ki inşallah değildir.





    Dudaklarında soluklaşma mevcut mu?

    Su içirmeye devam edin. Gerekirse şırıngayla ağzına damla damla verin. Köpüklü kusma birçok sebepten olabilir. Ancak su ihtiyacını unutmayın. Ayrıca kuru mama değil eğer dokunmuyorsa haşlama tavuk ve suda tonn balığı konservesi verin.

    Ayrıca başka bir veterinere gitmenizde fayda var. Müşahede altında tutulmalı kedi. Tabii o kapasitede veteriner yok diyebilirsiniz...

    çok geçmiş olsun.

    Güzel haberlerini bekliyoruz.

    Aynen kedinin iç kanama riski var. Veteriner gözetiminde kalmalı ayrıca elle yoklamak nedir röntgen çekilmeli. Yemek yemiyorsa serum takacaklar. Bundan 5 yıl önce benim kedim 8 nci kattan düştü maalesef iç kanamadan öldü. Karşı apartmandaki şerefsiz lazer tuttu ona atladı hayvan. :( İnşallah iç kanaması ve kırığı yoktur. O zaman iyileşmesi uzun sürmez. Allah şifa versin.

    Alıntıları Göster
    Merhaba hocam.. Bu lazer tutan beyefendinin lazerini alıp siz de onun gözlerine tuttuktan sonra neden 12. kattan aşağıya atmadınız sorabilir miyim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anton Lavey -- 26 Aralık 2019; 16:45:14 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Anton Lavey

    Merhaba hocam.. Bu lazer tutan beyefendinin lazerini alıp siz de onun gözlerine tuttuktan sonra neden 12. kattan aşağıya atmadınız sorabilir miyim?

    Alıntıları Göster
    Allah'ın dan bulsun ben bir temiz dövdüm o elemanı. Evet öldürmek lazım aslında bunun gibileri ama bu mahluku insandan sayarlar maalesef o kadarını yapamadım. Dışarıda yaşayan kedilerin ömrü maalesef 2 yildan az. Insana yakın olmayan daha uzun yaşıyor orasi kesin. Insanlar cocuklarini da tam piç yetiştiriyor geçen gün bir kedi gördüm gözünü mavi sprey boya ile boyamislar kör olmuş hayvan hâlâ da insandan kaçmıyor kedi. Bu insanlığın sonu iyi değil veledi zina yetiştiriyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: One Shot One Kill

    Allah'ın dan bulsun ben bir temiz dövdüm o elemanı. Evet öldürmek lazım aslında bunun gibileri ama bu mahluku insandan sayarlar maalesef o kadarını yapamadım. Dışarıda yaşayan kedilerin ömrü maalesef 2 yildan az. Insana yakın olmayan daha uzun yaşıyor orasi kesin. Insanlar cocuklarini da tam piç yetiştiriyor geçen gün bir kedi gördüm gözünü mavi sprey boya ile boyamislar kör olmuş hayvan hâlâ da insandan kaçmıyor kedi. Bu insanlığın sonu iyi değil veledi zina yetiştiriyorlar.

    Alıntıları Göster
    Ben de yavru kediyi hop hop havaya atıp top gibi tutan çocuklar görmüştüm ve kediyi bırakın lan diye bağırmıştım balkondan ahahaha. Kimbilir daha görmediğimiz ne kötülükler yapıyorlar hayvanlara



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anton Lavey -- 26 Aralık 2019; 18:38:9 >




  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.