Şimdi Ara

Kedilerin bile yemediği dönerleri yiyiyoruz! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
54
Cevap
0
Favori
8.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Zorla iki kediyi tutup getirmisler yemiyor diye yaygara yapiyorlar

Gitsin en kral et donerciden alip getirselerdi o zaman gorseydik.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • konuya veganlar basmış
  • Ya ne bir marka var ne birşey var söyle şu ucuz dönercileri bizde bilelim madem yağ çekiyo bilmem ne demişler o yag sana yag veya ayçicek yağı değil arkadaş ya iç yağ yada kuyruk yağı bunu da zaten millet döner isterken yağlı olsun diye istiyorlar. Boş boş laf olsun diye video çekiyorsun.

Yav birde ev kedisine getirmiş döner yedirmeye çalışıyor zaten yukarıda bir arkadaş bahsetmiş mama yiyen kedi yer mi o et döneri. Ver bakalım bi çöpten beslenen sokak kedisine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bekirin -- 28 Ağustos 2019; 22:31:17 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu deneyimsi şeye itibar edenler kusura bakmasınlar ama çok kolay kandırılıyordur. Deneye tutulan kediler pahalı et döneri yiyor mu önce onun gösterilmesi gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yagızalp

Valla kedileri artık kuru mamaya hazır mamalara alıştırdılar yemez tabi. Hayvanların karnı tok olabilir o yüzdende yemez.

Kedi lan bu kedi! 10 sene öncesine kadar çöpten ne bulsa kütür kütür götüren, fare avlayan, börtü böcek hatta sinek yakalayıp yiyen hayvanları el bebek gül bebek yetiştirip doğumundan itibaren kuru mamayla beslerseniz beğenmez tabi et döneri. Sen o hayvana döner değil ellerinle pişirdiğin kuzu kavurmayı da versen yine yemez.

Artık her sokakta yerlerde pet tabaklarda kuru mamalar var. Olmasın demiyoruz, olsun beslensin hayvanlar ama doğal besinler koyun şu kaplara. iyilik yapalım derken hayvanların kimyasını mahvediyorlar haberleri yok. 1-2 ay yiyip kimyasal mamaya alışan hayvan, mama bulamadığında gidip çöpten bişey yese ya da birimizin verdiği eti-kemiği yese mide bağırsak sistemi iflas ediyor. Çünkü bir kere bozulmuş hayvanın sistemi. Artık bünyesi kabul etmiyor.

Aynısı bebekler için de geçerli. Yüzyıllardır bu insanoğlu özel mamalarla, en pahalı bakım kremleriyle, en özel şampuanlarla büyüdüğü için şimdi bebelere aynısı uygulanıyor!

Birileri reklamlarla, algı yönetimleriyle, korku vererek insanların en basit şeyler için bile binlerce lira parasını ellerinden alıyorlar. Resmen ve açıkça enayi yerine koyuluyoruz. Hemde seve seve , isteye isteye.
    benim kedim 10 yıldır kuru mama yiyor. arada çiğ tavuk veriyorum çiğnemeden yutuyor. videodaki sokak kedisi üstelik. gayet boş bir mesaj anlayacağınız. saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: kangaetemo

iki tane kedimiz var, iki yildir kuru mamayla besleniyorlar. ama et verdigimizde de catir cutur gomuyorlar. ben dediginizin dogru oldugunu dusunmuyorum
    +1

Bizde de 2 kedi var. Normalde kuru mama ile besleniyorlar. (2 farklı mama karıştırıyoruz) Arada bir kırmızı et, beyaz et veya salam verdiğimizde utanmasalar nefes almadan yiyecekler.

Arkadaşın yazdığı yorum biraz talihsiz olmuş.
  • quote:

Valla kedileri artık kuru mamaya hazır mamalara alıştırdılar yemez tabi. Hayvanların karnı tok olabilir o yüzdende yemez.

Kedi lan bu kedi! 10 sene öncesine kadar çöpten ne bulsa kütür kütür götüren, fare avlayan, börtü böcek hatta sinek yakalayıp yiyen hayvanları el bebek gül bebek yetiştirip doğumundan itibaren kuru mamayla beslerseniz beğenmez tabi et döneri. Sen o hayvana döner değil ellerinle pişirdiğin kuzu kavurmayı da versen yine yemez.

Artık her sokakta yerlerde pet tabaklarda kuru mamalar var. Olmasın demiyoruz, olsun beslensin hayvanlar ama doğal besinler koyun şu kaplara. iyilik yapalım derken hayvanların kimyasını mahvediyorlar haberleri yok. 1-2 ay yiyip kimyasal mamaya alışan hayvan, mama bulamadığında gidip çöpten bişey yese ya da birimizin verdiği eti-kemiği yese mide bağırsak sistemi iflas ediyor. Çünkü bir kere bozulmuş hayvanın sistemi. Artık bünyesi kabul etmiyor.

Aynısı bebekler için de geçerli. Yüzyıllardır bu insanoğlu özel mamalarla, en pahalı bakım kremleriyle, en özel şampuanlarla büyüdüğü için şimdi bebelere aynısı uygulanıyor!

Birileri reklamlarla, algı yönetimleriyle, korku vererek insanların en basit şeyler için bile binlerce lira parasını ellerinden alıyorlar. Resmen ve açıkça enayi yerine koyuluyoruz. Hemde seve seve , isteye isteye.
    1 kedi 1 köpek besliyorum evde, ikisi içinde şunu söyleyebilirim yemek buldukları zaman direk gömüyorlar. 12 kiloluk bir terrierimiz var, bütün gün yediği yarım avuç kuru mama. Üstünü normal yemekle gidiyor.
    Kedim 8 yaşında hills aldım, tuvalet örter gibi üstünü örttü. Bir süredir molly yiyor ama oda az. 1 kilo mama 1 aydan fazla sürede bitmiyor. Üstünü yine ev yemeğiyle tamamlıyor.

Kediler için şunu söyleyebilirim, burunları mobil laboratuar gibi. Kedi yemiyorsa %90 yenmez. Köpek için aynısını diyemem ne bulursa yiyorlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu deney biraz talihsiz olmuş kediler normalde pişmiş et yemek istemez mesela hamburger eti verin onuda yemez yaydığı kokudan dolayı. Burada tabi şehir kedileri ile anadolunun bir köyünde yetişmiş hayatını arazide geçirmiş kedi ve köpekler arasında dünya kadar fark var. Evde beslenen bir köpeğin yemek seçimi ile Anadolu çomarının yemek seçimi bir olurmu. Ev köpeğinin yemediği şeyi Anadolu çomarı çatırdatarak yer yada tam tersi de olabilir. Yani hayvanların doğtuktan sonra kazandıkları edinimler hayatlarının geri kalanı içinde devam eder.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RaptorFX

20 yıl önce mcdonaldstan hamburger aldık. O zamanlar fiyatı da yüksekti. Yanıma kedi geldi üzüldüm verdim köfteyi. Kedi bir yüzüme baktı bir ete baktı, sonra küfreder gibi oldu ifadesi, "bu yenirmi be" der gibiydi.

O gün bu gündür yemedim ben de.

Yemem mi ya, hayvanlar gibi yedim. Kedi ağzının tadını bilmiyorsa ben ne yapayım.
    Sen de bilmiyormuşsun zaten o hamburgeri nasıl yiyorsunuz şaşıyorum. Etten kimyasal kokusu geliyor. Aşırı tuzlu, kuru ve küçücük zaten.
  • Yemek yerken kedileri mi referans alacağız?
  • quote:

Sen hic hayatinda kedi besledin mi ?

Ben cunku evde 20 den fazla disarda bahcede 100 den fazla kedi besledim.

Dediklerin tamamen yanlis. Bir kediyi ne kadar kuru mamaya alistirsan alistir genede eti tercih edicektir.

Cahil cahil yorum yazmayalim.

Burda olay su, kediler asiri yagli etin kokusunu alip tiksiniyorlar. Kedilerin biyiklari ve koku alma duyulari yiyecegi bildigin tariyor. Yag kokusundan dolayi yemiyorlar.

Kedi copleri katur kutur yiyor demissin de , bocek ve fare emin ol yedigin hazir market etten bile daha saglikli ama miden kaldirirsa.

Bu arada ben gencken kebapcida 2 sene calistim. Doner yemeyin. En ucuz et doner etidir. Yani 10 a 500 oran vardi ben calisirken.

Yani ozel kasapcilari oluyor bunlarin 10 birime aliyorlardi koca o donen eti veya tavugu, gunde 500 den fazla birime satiyorlardi. Inanilmaz karliydi. Doner et bildiginiz et gibi degil.Cok cok ucuz.

Ustune sakin sabah erkenden veya aksam belli saatten sonra doner almayin. Et zaten kotu bide surekli dunden kalanlari dondurucudan cikarip sirkeleyip koyuyorlar.

Simdi diceksin dunden kalsa et ne olur sadece 1 gun. Iste oyle degil. Inan buzluktan cikarirken kokusundan duramassin. Igrenc kokuyor. Cunku ucuz kalitesiz et zaten.Sirkeliyip tekrar atese tutuyorduk ki, yumusasin kokusu gitsin.

2 senede sadece 1 kadin musteri cakti onada sis verdik yolladik.

Bu arada ben sadece calisanim ve en luks salonlardan birinde calistim. Cidden en temiziydi ve bayagi pahaliydi. Donerci degildi zaten lokantaydi. Bu donercileri hayal bile edemiyorum.

• b0Ni kullanıcısına yanıt
    Hocam benim de bu aralar oradan döner yediğim oluyor fiyatına göre güzel, benim gittiğim yerde sadece ekmek arası satılıyor ve döneri çok kalın olduğu için akşama kadar durmadan kesiyor, ben adamın döner kesmediği zamanı hiç görmedim, sürekli kestiği için et birikiyor, çok yoruluyor olsa gerek genelde bıçak kullamıyor elektrikli bi makineyle işini görüyor dediğin gibi biraz yağlı tat olarak kavurma yiyor hissi uyandırıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • döneri bilmiyorumda bimden aldığım ucuz sosisi sokaktaki köpekler yemedi bende direk çöpe attım.
  • Sosis, Salam, Sucuk, Hazır döner, Hazır çekilmiş kıyma paketli.... Bunları yemeyin. Burada bu konuda çok fazla şey yazılamıyor. Youtubeda var bol bol video.
  • Kediden aciklama geldi: veganim.

• Ona baklirsa boka konan sinek burger king hamburgerlerine konmuyo insanlar löp löp götürüyo

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Klord

Sen hic hayatinda kedi besledin mi ?

Ben cunku evde 20 den fazla disarda bahcede 100 den fazla kedi besledim.

Dediklerin tamamen yanlis. Bir kediyi ne kadar kuru mamaya alistirsan alistir genede eti tercih edicektir.

Cahil cahil yorum yazmayalim.

Burda olay su, kediler asiri yagli etin kokusunu alip tiksiniyorlar. Kedilerin biyiklari ve koku alma duyulari yiyecegi bildigin tariyor. Yag kokusundan dolayi yemiyorlar.

Kedi copleri katur kutur yiyor demissin de , bocek ve fare emin ol yedigin hazir market etten bile daha saglikli ama miden kaldirirsa.

Bu arada ben gencken kebapcida 2 sene calistim. Doner yemeyin. En ucuz et doner etidir. Yani 10 a 500 oran vardi ben calisirken.

Yani ozel kasapcilari oluyor bunlarin 10 birime aliyorlardi koca o donen eti veya tavugu, gunde 500 den fazla birime satiyorlardi. Inanilmaz karliydi. Doner et bildiginiz et gibi degil.Cok cok ucuz.

Ustune sakin sabah erkenden veya aksam belli saatten sonra doner almayin. Et zaten kotu bide surekli dunden kalanlari dondurucudan cikarip sirkeleyip koyuyorlar.

Simdi diceksin dunden kalsa et ne olur sadece 1 gun. Iste oyle degil. Inan buzluktan cikarirken kokusundan duramassin. Igrenc kokuyor. Cunku ucuz kalitesiz et zaten.Sirkeliyip tekrar atese tutuyorduk ki, yumusasin kokusu gitsin.

2 senede sadece 1 kadin musteri cakti onada sis verdik yolladik.

Bu arada ben sadece calisanim ve en luks salonlardan birinde calistim. Cidden en temiziydi ve bayagi pahaliydi. Donerci degildi zaten lokantaydi. Bu donercileri hayal bile edemiyorum.

Alıntıları Göster
    Bu konularda genel geçer yorumlar yazmayalım bence hem siz, hem ben, hem de alıntıladığınız arkadaş için konuşuyorum.

Benim 9 kiloluk kedim kuru mamayla besleniyor ve ne pişmiş ne çiğ, ne tavuk eti ne dana eti hiçbir şeyi yalamaya bile tenezzül etmiyor.

Muhtemelen hayvandan hayvana değişiyor bu durum. Videodaki kedinin durumu ne bilemediğimiz için videonun bir değeri yok benim gözümde.

Döner hakkındaki yorumlarınız için teşekkürler, tahmin ettiğimiz ama emin olamadığımız şeylerdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Friedrich0 -- 30 Ağustos 2019; 13:23:36 >

• Üstteki yorumlardan bağımsız olarak; velev ki ucuz dönerler gerçekten sağlıksız, adam akıllı bir döner kaç para olmuş haberiniz var mı? millet bunları zevkten değil, mecburiyetten yiyor.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.