Şimdi Ara

Kedi Sahiplenme Arifesi Sorular

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Daha önce kedi bakmış bir aile olarak yeni bir siyam yavrusu sahiplenme arifesindeyiz. Aklımıza takılan ve cevabına ulaşamadığım bir kaç konuda tecrübeli arkadaşlardan bilgi alabilirsem sevinirim:

1. Kediyi yaklaşık iki aylık olarak evimize alacağız. Evimizde ortalama ayda 3-4 kez hafta içi temizlik oluyor ve temizlikçimiz evde biz yokken sabah gelip akşam biz gelmeden çıkıyor. Daha önce eşimin baktığı kedide temizlikçiye (ve özellikle elektrik süpürgesine) karşı tepkisinden dolayı, temizliği hafta sonuna almak zorunda kalmışlar. Bizim haftasonu çalışma durumları olduğundan o opsiyon maalesef pek mümkün değil. Aklıma tek gelen çözüm o gün için kediyi bir odaya kapamak ama hayvan için pek iyi olmayacağını düşünüyorum. Buna benzer bir sorunla karşılaşmış arkadaşlar nasıl çözüm bulduklarını paylaşırlarsa sevinirim.

2. Benzer bir konuda birkaç günlüğüne şehir dışına gitme durumunda verecek kimsesi olmayanların veterinerlere bıraktığını görmekteyim. Önceki kedimiz böyle durumda hemen küsme moduna giriyor, resmen bunalım yapıyordu. Kedinin bu durumu daha kolay atlatması için yapılabilecek birşey yada böyle zamanlar için daha mantıklı bir çözüm var mıdır.

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.

• Öncelikle mutluluklar hem kedinize hem size.

Süpürge ve saç kurutma makinesi gibi yüksek ses çıkartan aletlere benim kedimin de küçüklükten beri korkusu hat safhalarda.Odaya kapatma işlemi belirli zamanlık olacağı için çok sıkıntı olmaz.Yani bir odaya kapatır salonu temizler.Salon bitince onu salona alır diğer yerleri temizler.Ancak ben bu şekilde yapmıyorum.Evin içinde özgür bırakıyorum.Ben süpürgeyle olduğu yere doğru gidince zaten otomatikman kendisi de diğer yerlere doğru uzaklaşıyor.Bu şekilde olmasının daha iyi olduğunu düşünüyorum odaya kapamaktansa.Çünkü ilk başlarda çok fazla kaçmasına karşın son zamanlarda koltuğun tepesindeyse kımıldamıyor.Ben koltuğu çekiyorum süpürüyorum olduğu yerde duruyor.Korkusunu yendi biraz olsun.Sizde bunu deneyebilirsiniz.Ancak biraz büyüyene kadar odaya kapamanızda fayda var en azından bir iki ay sese alışsın evde sonra bunu uygularsınız.

Diğer konuda ise bende tatile ve şehir dışına gitmem gereken zamanlarda sizin gibi kararsız kalmıştım.Ancak evde kalmasının en doğrusu olduğuna karar verdim şayet başka bir eşinizin, dostunuzun evine misafir olarak bırakamayacaksanız.Çünkü kendi veterinerimden de biliyorum.Maalesef hayvanlar kafeslerinde beklemek durumunda kalıyorlar sahipleri alana kadar.Normal olarak bu durum da evin içerisinde özgür olan hayvanın psikolojisini etkiliyor ve mutsuz oluyor.Bir yakınınız günlük olarak yada en azından 2 günde bir evi ziyaret edip mama ve suyunu değiştirir birazda kendisiyle ilgilenirse yalnız kalmış olması onu çok fazla etkilemeyecektir.Ben bu şekilde hareket ediyorum.

• Sevgili @Teufel ,

Cevabın için teşekkür ederim.

Temizlik konusunda tavsiyeniz mantıklı fakat aklıma takılan konu evde biz yokken temizlikçinin bu işeleri yapmak durumunda olması. Evimize hala aynı temizlikçi geliyor ve eşimin önceki kedisinin zamanında kendisine saldırmışlığı bile var maalesef. Bu arada ozamanki kedisi bir siyam erkeği imiş. Biz dişi bir siyam sahipleniyoruz ve genel hali tavrının erkekten daha yumuşak olması beklentimiz var.

Temizlikçi tabi gelince camı pancereyide açar ve tabikide kediye bizim gibi göz kulak olmaz. Allah korusun balkon vs. gibi tehlikeler söz konusu olur (evin bütün pencerelerine sineklik yaptıracağım bu arada önlem olarak. Aynı şeyi balkon kapısınada yaparak belki bu tehlikeyi bertaraf edebiliriz).

Bunun yanında daha önemlisi, hayvan eve serbest olursa, eve gelen bir yabancı sürekli korktuğu sesleri çıkaran aletleri çalıştırır olacak, hayvan korkacak sağa sola kaçışacak ve belki eişimin eski kedisi gibi temizlikçiyi düşman belleyip saldırmaya bile kalkacak..Bunun yanında bir odaya kapatılsa ve temizlikçi o odaya hiç girmese bile, kedinin kapalı kalması ve strese girmesi söz konusu.

Aslinda çabam, kedimizi en az etkileyecek şekilde bu işe bir çözüm bulmak. Fakat maalesef bu konu beni çok düşündürüyor.

Yardımlarınız için teşekkürler.

• Cam konusunu iyi hatırlattınız ben onu unuttum.Cam açılması durumunda kesinlikle camı açılan odaya girmemesi önemli.Hele ki küçüklük dönemlerinde daha tehlikeli bu durum.Ekstra dikkat etmek gerekli diye düşünüyorum.

Temizlikçinin kediye karşı tavrı nasıl bilemiyorum ancak hayvanın üstüne süpürgeyle gidip, fiziksel bir müdahalede bulunmadığı sürece hayvanın durduk yere saldıracağını sanmıyorum.Evet korkuyorlar ama saldırmak son çareleri ilk olarak kaçmayı düşünüyorlar.

Odaya kapama konusunu bu kadar düşünmenize gerçekten hiç gerek yok.Gündüz saatleri zaten uyku bölümleri olduğu için yatacak bir yer olduktan sonra inanın oralı bile olmayacaklardır.

Bizimkilerin de bir resmini ekliyeyim temizlik esnasında
     Kedi Sahiplenme Arifesi Sorular
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.