Şimdi Ara

Kedi sahibi arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar yakın bir zamanda kedi beslemeye başlayacağım fakat henüz pek birşey bilmiyorum. Öncelikle petshoptan alıcağım bunun pekde iyi birşey olmadığının farkındayım ancak buralarda veteriner, hayvan barınağı tarzı bir yer olmadığı için öyle yapmaya mecburum. Sorum şu bir kedinin alınış fiyatı ve aylık masrafı ne kadardır? Aradığım kedi yavru olacak erkek-dişi fiyat farkediyor mu bilmiyorum ancak ben dişi arıyorum cinsi hiç fark etmez. Kedi besleyen veya daha önce beslemiş olan arkadaşlar bir el atarsa sevinirim.

Bu arada aynı şekilde sokaktan da alamıyorum çünkü şuana kadar almayı denediklerimin hepsi kaçtı.

Tavsiyeleriniz için teşekkürler sanırım bu kadarı şimdilik yeterli. Ama hala sokaktan bir kedinin yanına yaklaşabilmiş değilim. Süt vermeye gidiyorum ama ben yanlarından uzaklaşana kadar süte dokunmuyorlar. Ama nedense evin penceresinden yanıma geliyorlar. Acaba sinekliği açıp pencereden içeri alabilirmiyim diye düşündüm ama ne kadar iyi bir fikir bilemiyorum ._. Sizce bir sokak kedisine nasıl yaklaşılmalı? Nasıl alınabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iMatter -- 3 Nisan 2016; 18:02:40 >

• Kedi bekliyorum cins değil ve bedavaya aldım yoksa sokakta yaşayacaktı muhtemelen
    1- petshoptan almayın yeni doğan bir sürü kedi vardır sokakta şu sıralar
    2- 6 aydır besliyorum daha önce kedi beslememiştim fakat çok fazla zorluk yaşamadım o konuda korkmaya gerek yok
    3- mamaya alıştırmayın yoksa sermayeyi kediye yüklersiniz
    4- aşıları çok masraflı veterinere 400 lira rahat vermişizdir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mehmedaltair kullanıcısına yanıt
    Sokaktan almayı çok denedim ama hepsi ben daha yanlarına 1 km yaklaşmadan olay yerinden hızla uzaklaşıyor :D (Yani kaçıyorlar)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iMatter -- 2 Nisan 2016; 21:19:46 >
  • Arkadaşın dediği gibi mamaya alıştırma ev yemeği yedir. Mama da olsun, arada çeşit yapmak için ver.
  • iMatter kullanıcısına yanıt
    Bana nedense çok uysal yavru kediler denk geldi o şekilde bulursanız petshoptan almayın derim. Ayrıca sokak kedisi diyip geçmeyin çok karizma hayvanlar illa scottish fold olmasına gerek yok

• mehmedaltair kullanıcısına yanıt
    Farkındayım ^^ Hatta sürekli apartmanın etrafında gezen tümden beyaz bir tane var ama hiçbir şekilde yanına yaklaşamadım. Zaten petshop son çare ama sanırım bu gidişle öyle olacak.
  • İnternetten de sahiplenebileceğiniz birçok site var. Petshoptan almanızı önermem.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şöyle güzelce bir ara etrafta bulursun 1 haftaya ya da benim yaptigim gibi yap internetten kedi sahiplendiren sitelere gir kedisi yavrulayan veya sokakta buldugu kediyi besleyemecek olan insanlar kedisini sahiplendiriyor ben oradan aldım 2 aylık tan fazla kücük olmamasına dikkat et ben alalı bi 6 ay oluyor evde fırtına estiriyor su an :D

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam gidipte petshoplardan almayın. Sokaklarda yavru var zaten birini alıp besleyin. Kedinin yemegi icin mama + kalan yemekler seklinde verirseniz ekonomik açıdan rahat olur sizin için. Aşılarını ihmal etmeyin kuduz + parazit aşıları var. Parazit aşıları 60tlye yaptırıyordum ben kuduz aşısınıda 5tl gibi ucret vermistim. Kafana takılan olursa yaz

• Petshoptan alma.Ve ev kedileri 10 yıldan fazla yaşayabiliyor ölene kadar bakacaksan al ilerde bir gün yanından uzaklaştırırsan hayvan için en kötü şeyi yapmış olursun bunu göze alarak al hayvanı oyuncak değil onlar.
  • Kedi 😍😍😍

• Cins istemiyorsan gerek yok.Kedi bu hepsi ayni.Dişi al erkekler sürekli işaret koyar duvara işer leş gibi kokar.

Sokakta veya sahibinden bir ton ücretdiz kedi var.

• Dostum kedi sahiplenmek istersen benim tosun pasayi verebilirim.. asilari tam... cok uysaldir birlikte uyuyabilirsin.. bebek oldugu icin sahiplendirmem gerekiyor.. tam 7yildir bizimle

• 1 yıla yakın süredir kedim var. Sokaktan aldım annesi terk etmişti. Mama fiyatı 3 kilosu 100 lira.

İlk önce junior sonra house cat kısırlaştırdıktan sonra da sterilized kedi maması al. Ben 3 kiloluk alıyorum 100 lira paketi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iMatter

Sokaktan almayı çok denedim ama hepsi ben daha yanlarına 1 km yaklaşmadan olay yerinden hızla uzaklaşıyor :D (Yani kaçıyorlar)

Sabrın yoksa alma.
    2yillik siyam kedisiyim ailecek asigiz ama bu yasina getirene kadar neler cektik neler..

1-disi al cunku erkegin kizisma doneminde saga sola isemesi ......

2-cins alacaksan iyi arastir misal biz az tuylu diye siyam aldik ama terminator gibi tüy dokuyor ne vjtaminli mama kaldi ne vitaminli ozel yemekler kaldi ne traşlar ne bakimlar aman aman...

3-BUTCEN SAGLAM OLSUN cidden kedi bakmak ucuz degil tuvalet kumu/mamasi/aşisi bu 3u olmazsa olmaz zaten. Sirf bunlr icin orta duzey bi kalite yapsan yine cok masraf ha bide o kediye bizkmkiler gibj kafayi takarsan milyarlari harcayabilirsin KEDİNİN OYUNCAK SEPETİ+EVİ var yetmezmis gibi on balkonu panjurla kaplattirdij kedi kapisi yaptik tuvaletini mamsini oraya koyduk hanimefendinin ozel odasida oldu..

4-sabjr cok onemli ozellikle kizisma doneminde uyuyamadigimiz zamanlar oldu kisirlastirmak zorundasin yokaa haftada bir kizisiyor o sesten ve yaptiklarindan uzuluyorsun kisirlastirmakta ayri bir dert 1 2 gun cisini tutamiyor altinda bezle gezdirdik.... Uzuluyosunda o yarayla yatiyo narkozdan cikiyo falan zor seyler

Velhasil baya bi guveniyosan kendine al heveslik bi olay degil malesef ama sana tavsiyem yavru olmasada bi sokak kedisini kendine alistir sonra eve al 1 2ay besle dertlerini gor eger dayanamazsan sokaga birakirsin tekrar bi sure sokakta beslersin nasilsa sokak kedisi ortama alisik ama cins kedide durum boyle degil...

Tabi bunlar kedilerin can oldugu anlamini degistirmiyor evet eziyeti cok ama muhtesem varliklar insandan farksiz seviyoruz hatta annemle ablam kediyi Benden cok seviyorda olabilir

• Tüy dökmeseler eve alıp besleyeceğim ama evin her yerinden tüy toplamak sinir bozucu olurdu. Diğer taraftan masraflı bir sorumluluk.
  • Masrafları çok abartmışlar, pet shoptan alma kardeşim, kesinlikle o adamlara o yönden para kazandırma.

İstanbulda isen teşvikiye kedi parkı var, zibilyon tane yavru kedi ile dolu.

Benim kedim tekir, sokaktan buldum onu yavruyken 12 aydır bizde, düzenli olarak haftada bir kere fırçala kesinlikle tüy dökmez, kum 2,5 lira beşiktaşta, mama olarak 8 buçukluk mama alıyorum kuru mama, dışarıyla ilişiği olmadığından aşıları 60 lira filan, nerden baksan 90 liranı götürüyor 1 ayda, erkek alırsan kısırlaştırmadığın müddet iz bırakabilir, dişi alırsan kesinlikle ev ahalisini uyutmaz (insan çığlığı ve böğürme ile karışık şekilde geceleri bağırıyor "Öğğğğeeeee" gibisinden.)

Sakın bir hevesle beslemeye kalkma istiyorsan besle :)

• iMatter kullanıcısına yanıt
    Kardeşim şu sıralar kediler doğurma ayında sokakta yalnız kalan yavru kediler olucak bence biraz bekle ve etrafına bak onları al yada internette sahiplendirilmek üzere bekleyen bir sürü kedi köpek var ordan bak bence twitterda felan dolu , hayvanseverler bulup iyi insanlara veriyor 😊👍🏻

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olm halimize sukredin masrafiymis bilmem nesiymis , kedilere bayılırım çok candan seviyorum kedileri ama gel gelelim alerjim var 2 dakka seviyim ellerin gözlerim kasinmaya başlıyor hapsurmalar da cabasi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 sene oldu tekir cinsi bir kedim var tüylü sokak kedileri var ya onlardan işte. Aylık 15 - 20 tl masrafı var. Tuvaleti biraz insanı tiksindiriyor ama o kadarda değil. Ufakken dışkısında kurtlanma olduğu için parazit aşısı yaptırdım başka aşısı felan yok. Tek olduğu için pek önemsemedim maşallah hayvanda hasta felan olmadı. 6 ay'da bir kendim tüylerini kesiyorum. Kısırlaştırdıtmadım hayvanı zaten o iş meşakkatli bildiğim kadarıyla gerek yok bence. Dişi bu arada. Alacaksan dişi al bence.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.