Şimdi Ara

kedi bakmak zor iş mi? ssli

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ailem karşı çıkıyo tüyleri dökülür kokar falan diye. tüy dökülmesini bende sevmem kısa tüylü britishler tüy döküyo mu? kısırlaştırdıktan sonra kediler kokmaya devam eder mi? kedi besleyen arkadaşlar bi yardımcı olursa sevinirim

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kedi Bakımı: Zorlu Bir Görev mi?

Kedi sahiplenmeyi düşünüyorsan, kedi bakımı zor mu sorusunun cevabını merak ediyor olabilirsin. Cevap, kısmen senin yaşam tarzına ve beklentilerine bağlıdır.

Genel olarak, kediler köpeklerden daha az bakım gerektiren evcil hayvanlardır. Ancak yine de düzenli beslenme, tımar, veteriner kontrolleri ve oyun zamanı gibi temel ihtiyaçları karşılaman gerekir.

Kedi Bakımının Zorlukları

• Düzenli Beslenme: Kediler sık sık ve küçük porsiyonlar halinde beslenmeyi tercih ederler. Bu, günde birkaç kez mama kabını doldurmak anlamına gelebilir.
    • Tımar: Kediler kendilerini temizledikleri için çok fazla tımar gerektirmezler. Ancak tüy dökme mevsimlerinde düzenli olarak fırçalaman gerekir.
    • Veteriner Kontrolleri: Kedilerin düzenli aşı ve sağlık kontrollerine ihtiyacı vardır. Bu kontroller hastalıkların erken teşhisini ve tedavisini sağlar.
    • Oyun Zamanı: Kediler aktif hayvanlardır ve oyun oynamaya ihtiyaç duyarlar. Bu, günlük oyun seanslarını içerebilir.

Kedi Bakımının Kolaylıkları

• Bağımsızlık: Kediler köpeklerden daha bağımsızdır ve uzun süre boyunca yalnız kalabilirler. Bu, seyahat veya uzun çalışma saatleri olan kişiler için idealdir.
    • Düşük Maliyet: Köpeklerle karşılaştırıldığında, kediler genellikle daha düşük bakım maliyetlerine sahiptir. Veteriner faturaları ve yiyecekleri daha ucuzdur.
    • Sevgi ve Arkadaşlık: Kediler sevecen ve sadık hayvanlardır. Sana arkadaşlık ve koşulsuz sevgi sunabilirler.

Sonuç

Kedi bakımı zor mu sorusunun cevabı, bireysel durumuna bağlıdır. Düzenli beslenme, tımar ve veteriner kontrolleri için zaman ayırabiliyorsan ve kedine sevgi ve dikkat vermeyi seviyorsan, kedi bakımı zorlu bir görev değildir. Ancak, çok meşgulsen veya uzun süreler evden uzak kalıyorsan, başka bir evcil hayvan türünü düşünmeni tavsiye ederiz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: EyesOnYou-TR

ailem karşı çıkıyo tüyleri dökülür kokar falan diye. tüy dökülmesini bende sevmem kısa tüylü britishler tüy döküyo mu? kısırlaştırdıktan sonra kediler kokmaya devam eder mi? kedi besleyen arkadaşlar bi yardımcı olursa sevinirim
    />

Bizim evimiz bahceli oyuzden disarda bakiyorum , tuy cok doker tabii .Evde hayvan beslenmemeli sokak kedisi bul.Sonra yavrular

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86G53N200 -- 29 Ekim 2020; 23:27:8 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz ailecek kediciyiz Bizim yazlık var her yıl üreyip duruyolar 1 taneydi oldu 20 tane herneyse evdede beslediğimiz var fakat kumunu değiştirmesi zor bunun dışında tüyüde çok dökülüyo bu rahatsız etmiyo biz sokak kedisi besledik hep britishleri ondan bilmiyorum çok.
  • Bir yakınımızın 4'ü kapalı balkonda 2'side evin içinde yaşayan olmak üzere 6 kedisi var. Zengin olmalarından dolayı bu kediler çok iyi beslendi, en büyükleri şu an insan yılıyla 20 yaşında.
    20 yıllık bir çile. Bırakıp gidemiyorlar, ev tüy dolu. Yani bavuldan çıkartıyorsun tshirtü sonraki gün bakıyorsun ki tamamiyle tüy.
    Aynı zamanda bu sevda onlarda aşırı titizlik hastalığı yarattı. Anlattığım yakınım 2 saate banyodan zor çıkıyor hemde her akşam.

Zor iş, eğer kendinde enerjiyi buluyorsan beslemek tabii ki güzeldir.
  • Kedi de olsa köpek de olsa balık da olsa zor iş hocam bir canlının bakımını üstlenmek neticede. Güzel yanları yok mu tabi ki de var ama bıkmamak gerek aynı zamanda o hayvanın size dayatacağı sorumluluklardan
  • quote:

ailem karşı çıkıyo tüyleri dökülür kokar falan diye. tüy dökülmesini bende sevmem kısa tüylü britishler tüy döküyo mu? kısırlaştırdıktan sonra kediler kokmaya devam eder mi? kedi besleyen arkadaşlar bi yardımcı olursa sevinirim
    />

Kedi besliyorum. Sana yardımcı olucam ama ilk başta söyleyeceğim şey :

PARA VERMİYORSUN BARINAKTAN ALIYORSUN YA DA SOKAKTAN YARDIMA MUHTAÇ BİR YAVRU.

Neden mi? Çünkü parayla pet shoplardan alınan kediler ya da köpekler elbet sahip bulur elbet birgün biri parasını verip onları alır. Ama barınaktakiler öyle değil. Onlar yemekten önce sevgiye muhtaç. İlk başta bunu söylemek istedim herkesin bu konuda duyarlı olmasını çok istiyorum.

Ben kedimi sakatken yolda buldum. Ve bacakları hiç tutmuyordu. O haliyle bile evimizde hiçbiryeri pisletmedi. Gitti kumuna yaptı. Kediden temiz hayvan yoktur. Kokmak mı? 1 yıldır bizde ve birkere koku hissetmedim. Kedi yıkanmaz derler ama biz yine de ayda bir yıkarız. Sen de yapabilirsin bunu tabi hayvan şampuanı ile. Evde koltuk bırakmaz herşeyi yırtar diye de birşey vardır. Benim ailemde o yüzden korkuyordu ama kıyamamıştık. Sonra gidip tırmalama tahtası aldık. Evin hiçbiryerine zarar vermedi. Tüy döküyor malesef. Bunda yapacak birşey yok. Tüyünün sana zarar vermemesi için ve diğer hastalıkları için de aşılarını düzenli olarak yaptırırsan sorun olmaz. Miskindir çok uyur genelde ama oyunculuğuda tutar arada. Ve dişiyse.. Malesef kızgınlık dönemi oluyor. O günlerde sabahın 5inde bir miyavlamaya başlardı acıklı bir şekilde. Susmazdı ama. Kısırlaştırdıktan sonra bu sorun da kalmadı.

Kısaca kedi al ama bakacaksan al. İyi forumlar..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kedileri ve genel olarak hayvanları gerçekten seviyorsan zor iş değil. Yavruyken çok yaramaz olurlar. Hepsinin karakteri farklıdır. Kimisi uyuşuk kimisi zıpır vs. Tüy meselesine gelince, ben kedimi sokaktan aldım. Şu an 2 yaşında neredeyse. Normalde fazla tüy dökmüyor ama mevsim geçişlerinde çok tüy bırakıyor. Her gün taraman gerekir böyle olunca. Ayrıca evde sıkılınca sizinle oynamak isteyecek eğer tek kedi olursa. Çok sabırlı olmanız gerekir. Elleriniz, ayaklarınız çizik içinde kalabilir. Uykusuz geceler sizi bekliyor olabilir. Ama gelip yanınıza sokulması, elinizi veya yüzünüzü yalaması size bütün bunları unutturabilir :) Kararı siz verin.
  • bana kalsa barınaklardan yavru sokak kedisi alırım da ailemi yavaş yavaş yumuşattım kedi konusunda. cins kedi istiolar daha tatlılarmış sözde. suratına yumruk yemiş gibi olanları beğeniyolar. ikna etmeye çalışıcam bakalım nolucak
  • Yavruyken al cins kedi al saf soy olanlardan onlar daha uzun sure yasior ve cidden daha farklilar dier kedilerden asil hayvan kirma al ma derin arkadasin ailenin bende yasli kedisi var kedi 25 yasinda dede olmus tabi

Bu kediler kokmaz pis deierdir evi pisletmez her zaman tuy dokmezler

Her seyi yerler cips kola yiyenini gordum .d

Simdilik bu kadar

• Eğer cins kedi alırsan( tüyleri uzun ve fazla iran kedisi gibi) çok tüy döker. Kısa tüylü kedi alırsan az döker.Ked bakması kolaydır yılda 1 kere yıkarsanda yeter kokmaz.Sadece toprağı biraz uğraştırır oda ortalama ayda bir değiştirirsen hallolur.
  • @Lazeran
    benim kedide diğer kedilerden farklı olarak zeytin acılı cips ( favorisi başkasını bayılarak yemiyor acı çekmeyi seviyor ) meyve suyu bile tüketmekte
    geçenlerde bamya verdim yedi sebze yiyebiliyor ama diğer ev yemeklerine karşı tepkili ama tavuksuz yaşıyamaz

barınaktan alınan kediler tamam yardıma muhtaç ama hastalık olabiliyormuş ve ben virüs yüzünden 3 kedimi kaybettim ve 1 ay kendime gelemedim
    kum olayı evet temiz hayvanlar ama kumun temizliği zor biz bildiğin vileda kovasına koyduğumuz halde heryeri kum yapabiliyor evde eşelemedik çiçek bırakmadı ki nedeni vardı ama hepsi aynı toprak görünce dayanamıyorlar
    kısa tüylü kediler fazla dökmez ama uzun tüylüleride bakımını yaparsan onlarda fazla dökmez ve inanınki sevdikten sonra kılı tüyü sorun etmiyorsun parazit ilacınu ver yeter ve sen sanki kıl saç dökmüyorsun

• quote:

bana kalsa barınaklardan yavru sokak kedisi alırım da ailemi yavaş yavaş yumuşattım kedi konusunda. cins kedi istiolar daha tatlılarmış sözde. suratına yumruk yemiş gibi olanları beğeniyolar. ikna etmeye çalışıcam bakalım nolucak

ehgehedeh buraya cok güldüm
  • bizim de kedimiz vardı, çok tüy döküyor, kısırlaştırmasan çiftleştirme sorunu var, kısırlaştırsan hormonal dengesi şaşıyor. bizim kedimiz kısırlaştırdıktan sonra çok geçmed irahatsızlandı ve öldü. çok üzüldük. apartmandaki bir evde kedi zor iş, bahçeli ev lazım!
  • tatile gideceğin vakit zor iş
  • bence almalısın çok eğleneceksin yeniden hayata bağlıyorlar insanı
  • hepinize minnettarım beyler aileme okuttum yazdıklarınızı bi akrabamızın büyüdüğünde sokağa bırakıcağı kediyi almaya karar verdik Tüyleri bembeyaz gözleri açık mavi zarzor yürüyo korkudan titriyo görünce dayanamadılar tabi şimdi bikaç sorum var kediyi veterinere götürsek aşıları ne kadar tutar ve ilerde tüylerinin uzun olup olmıcagını nerden anlayabilirim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.