Selam arkadaşlar baktım böyle bir konu yok açayım dedim. hatırlarsanız 20 gün önce konu bulamayıp mama fırsat konusuna yazmıştım sizlerde yardımcı oldunuz teşekkürler. Neyse 12 gün önce 20 günlük civarı sokağa atılmış bir yavru sahiplendim sütten de kesilmediği için biz biberonla besliyoruz 12 günde yavrucuk canlandı evimizin neşesi oldu ve annem beslediği için resmen onu annesi sanıyor hep peşinde Konuya ilk sorumu soruyorum umarım cevaplarsınız. Soru: yavrucuk 2 gündür kuru mamayı ıslatınca ve püre haline getirince severek yemeye başladı biz bunu günde bir yapsak sorun olur mu? çünkü 2 ay biberona devam edeceğiz ve gerçi bayram sonu veterinere de soracağım ama aranızda yavru kedi besleyen veya büyüten vardır diye buradan da sorayım dedim, şimdiden teşekkürler SOLDA İLK GELİDĞİ GÜN SAĞDAKİ 11 GÜN SONRAKİ HALİ ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 23 Nisan 2023; 21:9:25 > |
Kedi bakımı ve bilgi paylaşımı

-
-
Allah razı olsun, Allah da sana merhamet etsin. Yavru kedi çok baktık, son baktığımız kendimizde annesi terk etmiş 10 yada 15 günlük bir yavru kedi oldu.. Biberon süt tozu ve 40 günlük olunca royalin yavru kedi maması ile besledik şimdi yerinde duramıyor.. Çok sağlıklı..
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam kedi tırmalamasından bi hastalık geçiyormuş onun aşısı var mı
kedi tırmığı hastalığı mıydı neydi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Teşekkür ederim cümlemize inşallah
Evet veterinerin verdiği sıvı toz mamaya devam ediyoruz da en fazla 1 aylık oldu o yüzden sordum kuru yavru kedi mamasını ıslatıp verince iştahla yiyor 1 aylık olduğu için sıkıntı olur mu dedim yada günde 1 defa versek faydası mı olur bilemedim
ayrıca bizim canavar maşallah 12 günde canlanıp yerinde durmuyor acayip oyuncu
Bu arada kuru mama bunu almıştım yorumlar kötü değil diye
amazon
PRO PLAN Original Tavuklu Kuru Kedi Maması 3 kghttps://www.amazon.com.tr/dp/B07HLF74ZM?psc=1&ref=ppx_yo2ov_dt_b_product_details
-
Aşısı var mı bilmemde öyle bir hastalık ilk kez senden duydum. Ben 12 yaşındayken kedim vardı yaklaşık 7 yıl baktım her yerim tırmıktı oyun çok oynardık hiç hasta olmadım. Varsa öyle bir şey bilen yazar umarım
-
-
Maşallah Allah uzun sağlıklı ömür versin sizinki zaten kuru mama yiyecek yaştaymış.
Teşekkür ederim bilgiler için
yaş mama vermedim zaten henüz yavrucuk 1 aylık ve biberonla besleniyor artı süt dişleri yeni çıkacak o yüzden kuru mamayı ıslatıp verdim ki pakette de öyle tavsiye edilmiş 1 aylık yavru için. Yani yeni 2 gün önce başladı severek yemeye önceki denemem de asla yemedi. Kısacası öğrenmek istediğim günde 1 defa vermemde sıkıntı var mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 24 Nisan 2023; 7:1:54 > -
Bence yok ama yinede veterinere danismanizda fayda var
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam çok çok tatlı bir yavru edinmişsiniz gerçekten :) biz üç aylıkken aldık ve ilk başta evde ne versek yiyordu. Veteriner de çok karışmadı ne mama verdiğimize fakat sonra royal canin kuru mamaya geçirdik komple dört aylıkken. Sizinki daha çok ufak ama bence kuru mamayı suyla karıştırıp verseniz sorun olmaz çok vermemek kaydıyla. Yavaş yavaş kuru mamanın tadına da alışacaktır ama esas besin olarak siz yine yavru kediler için uygun ıslak mamalardan sütlerden vs vermeye devam edin veterinerinizle konuşana kadar.
Çok çok güzel bir yavru sahiplenmişsiniz masallah
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Teşekkürler veteriner verin hatta sıvı mamayı kesin bile dedi ama ban 1 ay daha vereceğim sıvıyı ve günde 1 de kuru mamayı
-
Hocam, biraz geç olmuş.
Kendi kedim memeleri yara oldugu için yavrularını emziremedi.( Yeterli düzeyde)
Petshoptan süt tozu ve biberon satın alıp içirdim.
Kedim de destek çıktığı için atlattık.
40 45 günlük olduklarında az az kuru mama başlamıştı.
55ten sonra tamamen kuru mamaya geçtik.
Yukarıda proplan önerilmiş, kaliteli markadır tavsiye ederim.
Farklı sorularınız olursa sorabilirsiniz. Kedi bakımı hakkındaki konum:
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/154955461
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Aynen çok tatlı teşekkürler şansıma denk geldi o sabah barınak başkanıyla konuşuyorduk o sırada biri yazmış yavru sokağa atıldı diye hemen gidip aldı bana gösterdi hemen aldım hatta ikizmiş bunlar birini ben birini başkası aldı. Evet ıslatıp sadece sabah veriyorum sulu mamaya 1 ay daha devam ederim. veteriner kuru mamayı ıslatıp yiyorsa sıvıyı kesin dedi ama daha 1 aylık ben 1 ay daha devam ederim hatta ıslak mama da alın dedi de onun acelesi yok hele sütten kesilsin diyorum. mama olarak pro plan seçtim belki ilerde duruma göre değiştiririz belki. neyse tecrübelerinizi yazın buraya bunun için açtım konuyu hatta kedi ile ilgili her şey yazılabilir mama tavsiyesi dahil
-
Teşekkür ederim o konuyu bulsam yazardım
hatta bu konuyu bile açmazdım. Neyse buna da yazarız ona da
benimki 30 günlük civarı ki daha yeni kuru mamayı ıslatıp verince iştahla yemeye başladı
evet bende o mamayı almıştım daha kedi bile olmadan bakalım ilerde duruma göre mama seçeriz belki yine
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X