Şimdi Ara

Kedi almayı düşünüyorum ama?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kedi almaya karar verdim ama evdekiler hijyenik açıdan sorun olucağını düşünüyolar. Tüy çok döküolarmış ben tekir cinsi yavru kedi alıcam onlar da tüy döker mi? Ayrıca bi yerde görmüştüm tuvaletini kuma yapınca kötü kokuyomuş onun kokusunu engellemek için parfümler vs. varmış. Gerçekten istiyorum beslemeyi ama ailem evde sürekli heryerde tüy olcak kötü kokucak vs. diyolar.

• warofthe1 kullanıcısına yanıt
    Tekirler az tüy döker haftada 1-2 kez tararsan tüy sorunun pek olmaz onun dışında kokulu kumlar onlardan kullanabilirsin kumunu tuvalete balkona falan koyabilirsin ben balkonda besliyorum ilk yaptığında kokuyor ama 1-2 dakika içinde geçiyor kokusu.Kedi hijyenik hayvandır çok sıkıntı olmaz ilk 1-2 gün kuma alıştırmak için balkonda bakılabilir yoksa eve tuvaletini yaparsa annenler kovabilir
  • Eviniz sıcaksa düzenli olarak traş ettirip tüy dökülmesi sorunundan kurtulabilirsin ama her dönemde de sürekli olarak tüy dökmüyorlar.Tarama şeklinde de büyük oranda bu sorundan kurtulursun.Tuvaleti sürekli olarak temizlersen onundan bir sıkıntısı yok açıkçası.En önemlisi ilk eve geldiğinde kendi kokusunu bırakmak adına bazı yerleri işaretleyecektir.Ona maalesef bir süre alışacaksınız ama devamlı bir şey değil bir dönem sonra o da geçecektir.Yavru dönemlerindeyken biraz zorlayıcı oluyor ( kumlar ayağında kalıyor, popusunda kakası kalabiliyor biraz vs. ) onun haricinde kendi kendine bakan bir hayvan zaten.Barınaklarda çok güzel kediler mevcut.Kesinlikle barınaktan almanızı tavsiye ederim.
    Bakabileceksen al kedi uğraşmak basit değil

1)http://www.kedipatisi.com//?s=hijyen
    2)http://www.kedipatisi.com/kediler-yikanir-mi-kedilerde-banyo/
  • Yasin kaç, yarın öbür gün ailen istemezse karşı koyabilecek misin. Ailenin sözleri de on yıl öncesinden kalma, t ararsan az tüy döker, problem olmaz. Tuvaleti de iyi bir kum ve günde iki defa temizler isen koku yapmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: neilblack

Yasin kaç, yarın öbür gün ailen istemezse karşı koyabilecek misin. Ailenin sözleri de on yıl öncesinden kalma, t ararsan az tüy döker, problem olmaz. Tuvaleti de iyi bir kum ve günde iki defa temizler isen koku yapmaz.

18 yaşındayım söylediklerimde başta dediler heryerde tüy felan olur mu dediler felan temizlik açısından sıkıntı olur mu dediler sadece o kadar
  • Sonradan bakamayıp barınağa veya sokağa atacaksan alma. Ayrıca satın alma; sokaktan, internetten veya barınaktan sahiplen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adnan mersedes -- 4 Ağustos 2016; 13:14:31 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mesele sadece tüy değil oynar , zıplar , perdelere tırmanır , mobilyaları kemirir , deri koltukları tırnaklar (tırnak tahtasına alışsa dahi ) bakımı zordur bu yüzden iyi düşünün.
    Sorumluluk gerektirir , iyi düşünün ona göre karar verin.
  • Evi cok dagitiyorlar. Cok iyi dusun bence

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Iyi karakteri olan bir cins almak daha iyi. Karakter çok onemli.Ben sokak kedisi besledim bebekliginde aldik senelerce besledim baya iyi biliyorum sokak kedilerinin huylarini. Masada yemek yiyemiyorduk hemen atliyordu baska odaya aliyoduk onu,biyerde bi yemek görsün aninda yiyodu biyerde yemek birakamiyoduk,evde çöp poşeti bile duramiyordu aninda parçaliyordu icindekileri yiyordu. Koltuklari tirmaliyordu surekli ve sinekliklere tirmaniyordu,bahceli bi evde yasiyorduk. Kendini sevdirmiyordu,kucagina aldirmiyordu,isiriyordu ve tirmaliyordu. Oyun anlaminda isirip tirmaliyordu ama çiziyodu sonucta elimizi. Sabah bagiriyodu disari cikmak icin,saliyoduk aksam geliyodu. Burdan bizi sevmiyodu anlami cikmasin bizi seviyodu bellide ediyodu ama her zaman degil,ağır abiydi bahceye kopek sokmazdi,diger kediler bunu görünce önünü iliklerdi sert çocuktu,karakteri bu yani yapacak birşey yok. Böyle bir kediydi erkekti bu arada. Bide kardesi vardi onuda teyzemler almisti dişiydi. Oda bu karakterde bi kediydi ama onlar apartmanda oturduğu icin disari salamiyor ama hayvan cikmak istiyor disari. Sonra asabileşti birak sevmeyi falan yanina yaklastirmiyordu ki hala yasiyor o. Bizimki öldü. Sonra biz oradan tasindik ve yeni evimize scottish fold cinsi erkek bir kedi aldik. Bir kedi bu kadarmi farkli olur. Perdelere tirmanmiyor,masada yemek birakinca masaya atlamiyor dagitmiyor,çöpleri yirtip icini karistirmiyor,koltuklari tirmalamiyor,tirmalama tahtasi var orayi tirmaliyor. 1 sene oldu alali,bir kere isirmadi tirmalamadi. Kuyruğunu çeksen bile bişey yapmiyor. Digerinin kuyruğuna elini yaklastirdigin an elini pençelerdi. Yatakta yatiyorum geliyo yanima yatiyo,kapi kapaliysa miyavliyo kapiyi ac yanina gelicem diyo. Digerini sevemiyoduk bunda ne isirma var ne bisey,hayvan beni sev diye ayaklarimiza kapaniyor. Seviyosun seviyosun elini cekiyosun miyavliyo sevmeye devam et diye. Tüyde dökmüyor,oburunde tüy içinde yüzüyorduk. Taraği eline aliyosun anliyo yatiyo tara diye. Pasif bi kedi gibi sanma cok hareketli top ver 5 saat oynar. Çok cana yakın. 2 farkli kedi besledim ve birbirlerine o kadar uzaklarki karakter ve davraniş olarak. O yuzden kedi alirken cinslerin karakterlerini incelemek çok önemli.

• Ben de scottish fold beslemeyi düşünüyodum ama evdekileri kedi için zor ikna ettim scottish folda okdr para vermezler. Sahiplenicek kedi arıyorum ama hiç scottish fold denk gelmedi. Sen ne kadara aldın scottiah foldu

Diğer konuyu da açmıştın scottish fold la ilgili şimdi farkettim,1000 lira civari bi para olduğunu yazmıştım. Scottish folddan başka da kedi alınabilir illa onu alacaksın diye birşey yok
  • Scottish fold gibi huyu olan kedi nasıl bulucam ki

Isırmayan,cana yakın sevilmekten hoşlanan kedi türlerini araştırman gerekiyor bu durumda
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.