Şimdi Ara

KDL-46NX720 Sony Bravia Led Tv mi ? -47PFL7696H Philips Led Tv mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
8.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bir kaç hafta içerisinde bir tv alacağım ancak hem bilgimin yetersizliği hem de emin olamadığımdan bilginize danışmak istiyorum.

KDL-46NX720 Sony Bravia Led Tv
    47PFL7696H Philips Led Tv

arasında kaldım.

Sony olan ürün 3800 TL'ye inmiş ancak yanında PS3 'ü 200 TL karşılığında veriyorlar ve 4.000 TL'ye geliyor.

Philips ise 3100 TL ancak PS3 ile birlikte aynı fiyata geliyor.

Görüşünüzü ve bilginizi umarım paylaşırsınız...

Selamlar,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Basat84 -- 8 Ocak 2012; 23:02:35 >

• 3d ile uğraşmak gibi niyetin yoksa sony nx gayet mantıklı.
  • Açıkçası 3D var diye biliyorum ben sony'de ve önemsiyorum, 3d var dediler ama kalitesi mi yetersiz diyorsunuz ?
  • NX720 Full HD 3D TV'dir zaten. Sanırım arkadaş SG teknolojisinde oluşundan öyle bir yorum yapmış ancak tatmin edici bir 3D deneyimi yaşarsınız bu seriyle. Tabii ki FPR olsa çok daha iyi olurdu ancak parayla alabileceğiniz en iyi SD ve HD yayın kalitesine sahip LED'lerdendir Sony NX.
  • Merhaba,

Verdiğin bilgiler için teşekkür ediyorum ancak bir kaç sorum daha olacak,

SG ve FPR tam olarak ne olyuor, yani Philipste bu özellikler var ve daha mı iyi olacaktır dersiniz ?
  • SG şarjlı ya da pilli tip, TV ile etkileşime girerek 3D görüntü almaya yarayan aktif 3D teknolojisi. FPR ise tam tersi şarjsız, pilsiz, etkileşimsiz pasif 3D teknolojisi. Sony SG tip kullanıyor, Philips FPR. FPR panellerini LG'den alıyor ama LG'nin modelleri kadar başarılı bir kaç fonksiyon eksiğiyle. Onlar da benim için önemli değil dersen zaten 3D için FPR öneririm ama sık sık SD yayın da izliyorum da diyorsan SONY'den şaşma.
  • yayını 100 hz ye düzgün olarak sadece sony çıkartabiliyor. full hd de aynı görüntüyü alsada philips; 3d de rezalet. karasal yayın, digiturk vs de sony.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LG LED TV 42" LM615S 1200TL
    12 yıl önce açıldı
    SONY KDL-40D3500 FULL HD LCD TV
    16 yıl önce açıldı
    Samsung UE32ES6710 3D LED TV
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sayın bölüm yetkilisi dusty sende lg lw4500 tv var ve ps3 var bize biraz bunun 3d olayının nsl oldugunu yazarmısın ben nx ex hx modellerinde 3d ye baktım fakat hit tatmin edici degildi hic bir haz almadıgimi söyliyebilirim.sadece görüntüde iceri dogru biraz derinlik vardi hepsi bu disari tasan bi görüntü görmedim bendemi bi yanlislik var yanlız diger modellerin 3d lerinin nsl olduguna bakamadım bunları tanıtıcaak sony center gibi yrler yok bide hx imi tavsiye edersin nx imi neden?baska tavsiye edecegin tvler varmi?
  • Evet, bende 42LW4500 var. Ben PC ve PS3 odaklı kullanacağım için özellikle bu serinin en düşük modelini tercih ettim. Takdir edersiniz ki PC bağlantısı yapıldığında TV'nin fonksiyonları gereksiz, gereksiz olduğu kadar da performans düşürücü oluyor. Ben panelimi aldığım zamanlarda FPR teknolojisi sadece LG'de vardı. Philips'ler daha sonra çıktı. Tabii incelemelerim sonucunda da piyasada tek muadili bile olmamasına rağmen sonra çıkan rakibine göre iyi bir seçim yaptığımı anladım. Yalnız kilit şu: Ben SD performansı için kullanmıyorum TV'yi. Sadece HD yayınlar ve filmler, diziler izliyorum.

PS3 ve LW4500 durumuna gelirsek sorunsuz bir 3D deneyimi sunuyor bu TV. Yalnız PC ve PS3 oyunları hala pop-up yapılmıyor. 3D algıssı içe doğru derinlikle oluyor. Sadece Crysis 2, Battlefield 3 gibi FPS'lerde çok hafif bir dışa çıkma söz konusu oluyor. Yalnız verilen derinlik yeterli oluyor bence. Zira aşırı pop-up özellikle FPS'de odak şaşırtır. Strateji oyunlarında, özellikle turn baselerde hoş olabilir pop-up ama FPS için beklemeyin bunu. Bu FPR teknolojisinin oyunlardaki en büyük avantajı dual view olayı. Split Screen oyunlarda gözlükler sayesinde her oyuncunun tek bir ekran görmesi yani. DUAL VIEW GAMING Teknolojisinin LG CINEMA 3D FPR TV'lere Uygulanması (Videolu Anlatım Dahil) başlığından bahsettiğim teknolojiyi izleyebilirsiniz. Bu Philips'in FPR modellerinde de olan bir özelliktir.

Ben özellikle oyun için LW4500 öneriyorum. Gerek input lag durumunun minimumda olması, gerekse fiyatı ile öne çıkıyor. Zaten oyun bazlı baktığımızda FPR 3D en mantıklı seçim oluyor. Şarjsız, pilsiz oluşu ve pasif olması uzun süreli kullanım sağlıyor. Elbette SONY'nin üst segment HX serisi bir canavar, ona söz olmaz ama şimdi doğru fiyat-performans ürünü arandığında fiyat konusu epey yüksek kalıyor HX serisinde.

• arkadaşlar merhaba, kampanya bitiyor du, gittim nx720 yi aldım, umarım doğru bir şey yapmışımdır....
  • Hiç merak etmeyin NX720'den pişmanlık duymazsınız Güle güle kullanın.
  • Merhaba,

Alakanıza ve desteğinize teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Basat84

arkadaşlar merhaba, kampanya bitiyor du, gittim nx720 yi aldım, umarım doğru bir şey yapmışımdır....

öncelikle televizyonun hayırlı olsun güle güle kullan.bende yakın zamanda sony nx 720 veya samsung d7000 almayı düşünüyorum.nx 720 den memnunmusun.d7000 serisinde ki ışık sızması bulutlanma gibi sorunlar varmı.ben usb den film izlemek ve sd yayın izlemek için düşünüyorum tv yi.usb konusunda d 7000 üstün olduğunu biliyorum fakat okuduğum ışık sızması bulutlanma gibi sorunlar olsun istemiyorum.nx 720 de bu sorunlar yoksa eğer harici bir media player ilede bu sorunu çözebilirim.birde d7000 800 hz nx720 200 hz bunlar 1080p bir film izlerken fark ettirirmi.yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sekor -- 25 Ocak 2012; 11:57:06 >
  • D7000 mi, NX720 mi diye sorarsanız ben NX720 derim size. Bulutlanma ve ışık sızmasını kafanıza çok takacaksanız Samsung bakmayın. Tamam her LED panelde bu sorun vardır ama tüm LED'ler arasında mura effect de dahil en fazla sorunu Samsung'da alırsınız. Google görsel araması da gösterir bunu size. SONY'de bu yoktur demiyorum ancak bu iki markaya göre görece daha az şikayeti vardır.

USB üzerinden film codeci desteği konusunda haklısınız ancak media player alırım, DTS dahi sorun olmaz diyorsunuz. O noktada hem SD yayın kalitesi, hem de HD kalitesi bazında SONY almanızı öneririm. O kağıt üzeri Hz. değerlerine çok takılmayın, yazılımsal Hz. değerleridir onlar.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • sayın bölüm yetkilisi dusty 42lw4500 yenı aldım bılıyosunuz 46hx720 ve 46nx720 ye bakıyodum bıde 46d7000 baz sorunlar cıktı ve alım gucum 1500-2000tl arasına ındı bıde sony yew kızdım 3500-3600tl para verıp 3d tv sını alıyosunuz ama 3d gozluk vermıyo bu kabul edılemez zaten onlarıda alınca ps3 kampanyasının benım ıcın bı anlamı kalmıyo yıne bana tv 3500tl gıbı bır fiyata gelmis oluyo.neyse bu fıyat aralıgında tabi 3d led ve ayni zamanda 7gozluk 42'' aqlabildigim tek model ardi oda 42lw4500.gıttım yerınde ınceledım sd yayında okadar bı fark olmadıgını gordum ben acıkcası ve ve aldım sımdı normal uyduyla sd yayın ızlıyorum ve 72ekran tuplu tvden cok guzel gosterıyo hatta tupluye bakasım gelmıyooo sd yayından memnunum 3d den memnunum hd goruntuden memnunum yanı kısacası memnun almadıgım tek mevzu mkv.uzantıları desteklemıyor onada en kısa zamanda 60-100tl arası bı mp yle cozerım yada umarım yenı update lerle bu sorun cozulur.sizin gibi bilgilendiricilerer techravenla sana bir tesekkuru bir borc bilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sagokhan35 -- 25 Ocak 2012; 14:11:57 >

• sagokhan35@ yaptığın seçimde faydam olabildiyse ve satın aldığın üründen memnunsan ne mutlu bana. Malum ben de bir LW4500 kullanıcısıyım, seviyorum kullandığım panelimi D7000 ila NX720 karşılaştırmasında NX720 derim ama hala
  • Bende NX720 ile HX720 arasınnda kaldım :( birisinde gorilla grass cam var diğerinde donanımsal hz hızı falan... :( sony alacağım ama hangi sony xP

HX ile NX arasında belirleyici büyük bir fark var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dusty

D7000 mi, NX720 mi diye sorarsanız ben NX720 derim size. Bulutlanma ve ışık sızmasını kafanıza çok takacaksanız Samsung bakmayın. Tamam her LED panelde bu sorun vardır ama tüm LED'ler arasında mura effect de dahil en fazla sorunu Samsung'da alırsınız. Google görsel araması da gösterir bunu size. SONY'de bu yoktur demiyorum ancak bu iki markaya göre görece daha az şikayeti vardır.

USB üzerinden film codeci desteği konusunda haklısınız ancak media player alırım, DTS dahi sorun olmaz diyorsunuz. O noktada hem SD yayın kalitesi, hem de HD kalitesi bazında SONY almanızı öneririm. O kağıt üzeri Hz. değerlerine çok takılmayın, yazılımsal Hz. değerleridir onlar.

peki hx720 mi nx720 mi desem ne dersiniz.
  • nx720 daha yeni bir modeldir. dahili wireless, yüz algılama vb. gibi ek özellikleri bulunur. ancak refresh rate hızı 100 hz'dir. sony hx 720'de ise kullanılan görüntü işleme teknolojisi çok daha yenidir. 200 hz'dir. sd yayınlarda çok daha iyi bir performans verir. ha bir de hx820 diye bir seri vardır sony'nin, buna da nx720 ve hx820'de olan özelliklerin birleşimi diyebiliriz. ancak ciddi bir fiyat farkı ortaya çıkar.
  • SONY 46HX720 satış fiyatı şu an 4000TL civarında. 46NX720 ise 4300 lira gibi. 46HX820 hiç karıştırmıyorum zira 5500 TL gibi bir fiyatı var. Bence önce fiyatları değerlendirin ve sonra gidip, kendiniz deneyin, görün, öyle alın. NX720'yi görme ve kurcalama fırsatım olmuştu. Bir futbol maçından kesitler gösteriliyordu. Gerçekten çok başarılı bir SD yayın performansı var.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.