Şimdi Ara

Kde kullanmak için 7 neden (resimli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bende normalde Gnome kullanıyorum. Gnome un bazı imageları gerçekteen çok kötü. Ama genel olarak beni çekiyor. Kde den daha hoş buluyorum. İkinci sistem olarak kullandığım Mandrivada da (* ) Fluxbox veya window maker kullanıyorum. Kde pardusta hız olarak fena değil. Ama genel olarak biraz geri kalıyor. Burada windows kölesi konumundaki bir arkadaş sürekli benim sistemin grafiklerine laf atıyor ve bu grafikler dos ta olsa dosta hızlı çalışır diyor. Halbuki mesele çok farklı.

Evet ben çok güzel fakat içi boş bir pakete, o kadar güzel yapılmamışta olsa içinde güzel şeyler olan bir paketi tercih ederim.
    Kaffein, amarok, kwrite vs bir çok kde tabanlı uygulama gerçekten harika. Kde ilede bir alıp veremediğimz yok.

* Mandriva 2007 de indirmiştim. Ama gerçekten berbattı. 2006 çok daha güzel çalışıyor. 2.6.20 kernelle kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etusch -- 24 Mart 2007; 11:26:53 >

• KDE uygulamaları kalite olarak GNOME uygulamalarından daha ileri bir konumda. Tabi Evolution gibi GNOME uygulamaları da çok kaliteli. Fakat masaüstü ortamının basitliği, kafa karıştırmayan yapısı ve sadeliği ile GNOME daha konforlu. Ancak hız olarak aralarında o kadar büyük farklar yok. Tamamen optimizasyon meselesi.
  • Kde nin en sevmediğim yanlarından biri Konqueror ile dosya taraması yapması. Gnome bu konuda kdeden çok daha şık ve kullanışlı. Kde bazı şeyleri komut satırından kurtarayım derken farkında olmadan zorlaştırmış. Aslında bu durum bütün linuxlarda mevcut. Genellikle bilgi olarak üst düzey olan insanlar tarafından geliştirildiğinden bilmeyen insanları zorlayan şeyler çıkabiliyor ortaya. Bu duruma örnek olarak Mandriva 2007 nin paket yöneticisi ubuntu nun grafiksel kurulum programı gösterilebilir. Zaten mantıkende bir şey grafiksel olrtamda yapılıyorsa daha kolaydır diye düşünmek doğru değil.

En güzeli şuki seçeneğimiz var. Bazı insanlar gibi kendimizi bolluk içinde darlığa ( tek masaüstü tek işletim sistemi vs ) atmıyoruz.
  • Bu arada iş yerlerinde excel ile filan uğraşıp kendilerine hesap çizelgeleri filan hazırlayanlar , yada içeriğini tam olarak bilmesemde lks gibi garip şeylerle uğraşanların da aslında uyandırılması lazım. Geçen GNUcash e şöyle bir göz attım. Gerçekten çok güzel bir program.
  • quote:

Orjinalden alıntı: etusch
    Kde bazı şeyleri komut satırından kurtarayım derken farkında olmadan zorlaştırmış. Aslında bu durum bütün linuxlarda mevcut.

Nasıl ya? KDE neyi komut satırından kurtarmaya çalışmış? Bir örnek verir misin?

Peki GNOME' un ayarlama konusundaki kıtlığı ve seni Regedit benzeri GConfEditor' e yönlendirmesine ne diyeceksin?
  • Donanım ayarları bir örnektir. Ayrıca bunun olmuş olmasında ben hiç bir sakınca görmüyorum. Sadece bazıları gerçekten işe yaramış olmakla birlikte bazıları yapılış amaçları olan "işlemi kolaylaştırma" yı başaramamış. Söylediğim bu ve gnome dede bazı noktalarda durum aynı.

Benzerlik diyorsun. Bi kaç örnekte ona vereyim. İsmine c: , d: demesek bile linuxu kurarken diskleri bölümlere ayırıyoruz. Dosyalarımızı klasörlerde saklıyoruz. Benzer bir dosya tarayıcı ile dosyalar arasında geziniyoruz. Benzer şekilde masaüstünde simgelerimiz var. Uygulamalara tıklayınca bir menü açılıyor ve orada programlar bölümü var. Gördüğün gibi ikiside ( windows ve linux ) birer işletim sistemi ve ne yaparsan yap benzerliklerden kurtulamazsın. Ama benzerlikle aynılık arasında fark var. Ve ben Gnome u daha bir linux görünümü olarak algılıyorum. Sende KDE yi böyle algılarsın. Bişey diyemem. Zaten dediğim gibi KDE ye bir gıcığımda yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etusch -- 25 Mart 2007; 16:02:45 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Herkese gnome basit gelir ama ben bir türlü alışamadım çok denedim hepsinde geri xfce yada kde ye döndüm. Şu anda da KDE kullanıyorum zaten pardusta beryl ve kde varken başka bişey aramıyorum. Regedit benzeri gconfeditörün kullanışsızlığı konusunda size katılıyorum.
  • Ben acikcasi linux kullanmaya KDE ile basladım ancak yaklasik 2 yıldır Gnome benim vazgeçilmezim olmuş durumda daha dogrusu GTK kutuphanelerini kullanan uygulamalar bana daha hızlı ve sık gorunuyor. Kullanılırlık bakımından ise insan 2 sene kullanınca alısıyor, simdi kde bana garip geliyor. Su anda bende Pardus'ta kurulu onda da Xfce kullanıyorum, KDE bana değişik geliyor daha doğrusu daha ağır geliyor.
  • quote:

Donanım ayarları bir örnektir. Ayrıca bunun olmuş olmasında ben hiç bir sakınca görmüyorum. Sadece bazıları gerçekten işe yaramış olmakla birlikte bazıları yapılış amaçları olan "işlemi kolaylaştırma" yı başaramamış. Söylediğim bu ve gnome dede bazı noktalarda durum aynı.

Bu bahsettiğin dağıtımlar ile ilgili, arayüz ile değil.

quote:

Benzerlik diyorsun. Bi kaç örnekte ona vereyim. İsmine c: , d: demesek bile linuxu kurarken diskleri bölümlere ayırıyoruz. Dosyalarımızı klasörlerde saklıyoruz. Benzer bir dosya tarayıcı ile dosyalar arasında geziniyoruz. Benzer şekilde masaüstünde simgelerimiz var. Uygulamalara tıklayınca bir menü açılıyor ve orada programlar bölümü var. Gördüğün gibi ikiside ( windows ve linux ) birer işletim sistemi ve ne yaparsan yap benzerliklerden kurtulamazsın.

Ne alaka? Benim bahsettiğim GNOME' un ayarlar konusundaki kıtlığı. Aynı Windows' taki gibi Regedit' e benzer bir yerden, hiç anlamayan bir kullanıcının ayar yapmasını istiyor. Buradaki tuhaflıktan bahsediyorum.

quote:

Ama benzerlikle aynılık arasında fark var. Ve ben Gnome u daha bir linux görünümü olarak algılıyorum. Sende KDE yi böyle algılarsın. Bişey diyemem. Zaten dediğim gibi KDE ye bir gıcığımda yok.

GNOME, birçok konuda kendisine Windows' u model alır.

• 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.